Προς το περιεχόμενο

Πίεση και τροφές που τον «ρίχνουν»

status

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τελευταία έχω παρατήρηση κάποια άνοδο στην πίεση μου (όχι τραγικά πράγματα), οι γιατροί του φόρουμ , έχετε να προτείνεται κάποιες τροφές που είναι «φιλικές» προς αυτήν;

Ενημερωτικά δεν είναι ακόμα υπερτασικός, ευελπιστώ μετά τις πανελλήνιες να γίνω όμως.:Ρ

Δημοσ.

Κόψιμο τσιγάρα και πολλούς καφέδες, όχι πολύ αλάτσι στα φαγητά και κομμένα τα φαστ φουντ είτε λέγονται γκουντιζ είτε σουβλακιζ!

Επίσης, πέρνα από το γραφείο μου για ψυχοθεραπεία! :P

Δημοσ.

30 λεπτά γρήγορο περπάτημα 4-5 μέρες/εβδομάδα -> 4-9 mmHg (αναμενόμενη ελάττωση Α.Π.) πχ από 13 πίεση [όπως τη λένε οι γιαγιάδες] θα πας στο 12,1-12,6

Ελάττωση σωματικού βάρους στο φυσιολογικό -> 5-20 mmHg

Δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, χαμηλά λιπαρά (και στα γαλακτοκομικά) -> 8-14mmHg

Ελάττωση στο αλάτι των τροφών -> 2-8mmHg

Ελάττωση πρόσληψης αλκοόλ -> 2-4mmHg

Επίσης θα μπορούσες να ελαττώσεις το κάπνισμα.

Γνώμη μου είναι ξεκίνα λίγο περπάτημα 4-5 μέρες τη βδομάδα και πρόσεξε λίγο τη διατροφή σου.

Δημοσ.

Το πρώτο ερώτημα είναι πώς παρατήρησες αύξηση και για τι τιμές μιλάμε. Την μετράς μόνος σου, σε γιατρό, το πρωί, το απόγευμα;

Γενικά να ξέρεις ότι την πίεση την μετράμε το πρωί και δεν πρέπει να έχουμε καπνίσει ή πιει καφέ το τελευταίο ημίωρο.

Ως προς τις λύσεις, ο xpapias καλά τα λέει.

Αφού είσαι νέο παιδί, εγώ θα έβαζα πρώτα τη σωματική άσκηση. Ρίχνει την πίεση, σε βοηθάει να χάσεις βάρος, ρίχνει την χοληστερίνη και γενικά βελτιώνει πάρα πολύ την κατάσταση του οργανισμού σου. Η αυξημένη πίεση γιατί μας πειράζει; Γιατί προδιαθέτει για εμφράγματα, εγκεφαλικά κτλ. Οπότε, αν ασκείσαι, είσαι αδύνατος και δεν καπνίζεις, δεν χάθηκε και ο κόσμος να έχεις λίγο τσιμπημένη πίεση, γιατί είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου που έχεις.

Και για τη διατροφή συμφωνώ με τον πάπια. Το μόνο που διαφωνώ είναι για το κάπνισμα. Να το κόψεις, αν καπνίζεις, όχι να το ελαττώσεις. Είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου που έχεις, με διαφορά. Η μείωση σε βοηθάει μεν, αλλά ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Ενώ αν το κόψεις, μέσα σε 5-10 χρόνια είναι σαν να μην έχεις καπνίσει ποτέ και έχεις σχεδόν τις μισές πιθανότητες να πεθάνεις σε σχέση με συνομήλικο σου που καπνίζει. Προφανώς αυτό έχει μικρή αξία στα 30 και τα 35, γιατί οι πιθανότητες είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρές, αλλά μετά τα 40 αρχίζει και φαίνεται έντονα η διαφορά!

Δημοσ.

@FilipposMD Σε φαρμακείο με αναλογικό πιεσόμετρο.

Μέχρι 14.7 έχω φτάσει. (αλλά όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι τόσο πιο πολύ ανεβαίνει, και πιο πάνω από 14.7 δεν έχω φτάσει.:Ρ)

Επιπλέον είμαι 7 κιλά πάνω απ το κανονικό μου βάρος.

@xpapias Τον καφέ τον έκοψα, τον αντικατέστησα με γάλα, έχω πιει 2 αγελάδες τις τελευταίες 2 εβδομάδες, αλάτι αποφεύγω κλπ.

Αλκοόλ ποτέ δεν έπινα ούτως ή άλλως.;)

Τώρα όσο για το τσιγάρο, το έχω ελαττώσει, ένα πακέτο στις 3 μέρες (στίβενσαντ 25άρη)

Δημοσ.

Να προσθέσω και εγώ οτι καλό είναι εάν έχεις κάποιο θέμα που σε αγχώνει, να προσπαθείς να το ελέγχεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...