sir_platanight Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 καλα σιγουρα ειναι προτιμοτερο...απλα το ειπα αμα δεν το βρισκει!!
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Διάβασα λίγο από δώ και απο κεί και μερικοί λένε ότι το πρόβλημα είναι αν πάς να κάνεις update το BIOS χωρίς να έχεις πρώτα βάλει σε default settings το προυπάρχων BIOS. Εν πάσει περιπτώση, αν δεν υπάρχει το Rescue BIOS CD, κάποιος επανέφερε το BIOS στο συγκεκριμένο Μotherboard με τη παρακάτω διαδικασία: 1: I reset the CMOS using the jumper, then pulled out the battery on the motherboard and pull out the power cable from the back!!! 2: Keep the battery out for about 10 minutes!!! 3: After 10 minutes, start your PC, but still leave the battery out!!! 4: Hopefully your PC posts and you can log into your bios!! (If not, leave the PC for another 3-4hours with no power, no battery of any kind) 5: Turn off PC and put the battery back in! 6: If there is a newer bios for your PC, put the new bios on a USB disk and use the EZ Flash tool in the bios to make that upgrade 7: Manually set your proper RAM timings and any other bios settings you might like! (leave the Overclocking stuff for now!) 8: Boot into Windows and make sure all is well! I had some corruption issues, but craptacular Vista managed to fix everything! 9: Reboot again and mess around with the overclocking features all you like! 10: Enjoy your working pc! Δεν νομίζω να χρειάζεται να βγάλεις τη μπαταρία. Το jumper ακριβώς αυτό κάνει: Κόβει τη μπαταρία από το τσιπάκι του BIOS σαν να την είχες βγάλει.
Inler Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Βαζω την προηγουμενη καρτα αλλα παλι τιποτα η 4870 δουλευει σε full στροφες με αναμενα και τα 3 κοκκινα κουμπακια αλλα δεν εμφανιζεται τιποτα στην οθονη..
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Πρώτα δοκίμασε να κάνεις reset το BIOS. Δές το manual της motherboard και εντόπισε το jumper που πρέπει να αλλάξεις θέση για το reset. Ο υπολογιστής πρέπει να είναι σβηστός και εκτός ρεύματος. Να το αφήσεις έτσι κανα 10-λεπτο. Αν και μετά δεν ξεκινάει πρέπει να κάνεις επαναφορά το BIOS. Βρές το rescue disk της motherboard σου να κάνεις την επαναφορά.
Inler Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Rescue Disk εννοεις το cd με τους drivers της μητρικης; Ναι ειχα κανει 10% overclock μεσα απο το bios..
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Η μητρική σου δίνεται με ένα Rescue BIOS CD. Αν γίνει corrupted το BIOS σου, μπορείς με αυτό να το κάνεις update. Πρίν πάμε όμως εκεί, πρώτα να κάνεις reset το BIOS σου, διότι είναι πιθανόν το νέο BIOS να μήν είναι συμβατό με τις ρυθμίσεις που του είχες βάλει. Κατέβασε το manual της μητρικής σου και δές τη σελίδα 21 http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5N32-E%20SLI/e2929_P5N32-E_SLI.pdf Σου δείχνει ποιό είναι το jumperaki που πρέπει να αλλάξεις θέση για να κάνεις reset τις ρυθμίσεις. Είπαμε θα βγάλεις το καλώδιο του ρεύματος. Μετά πάτα το power κουμπί να ανάψει, ώστε να αποφορτιστεί τελείως ο υπολογιστής. Μετακίνησε το jumperaki από τη θέση 1 και 2 στη θέση 2 και 3. Άστο έτσι κάνα 10-λεπτο. Μετά άναψε τον υπολογιστή. Άστον λίγο έτσι, μετά σβήσε τον και ξαναβάζεις το jumperaki στη θέση του.
LouCi4er Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Αν κανεις reset με το jumper δεν χρειαζεται να βγαλεις το ρευμα.Επισεις παιδια παντα load defaults πριν κανουμε bios update.Μια ASUS που ειχα και εγω και της ειχα κανει δυο φορες bios update,μπορω να πω οτι ειναι λιγο "δυστροπες" στην διαδικασια.Εκτος του οτι αργουσε αρκετα (πανω απο 1 λεπτο) η ολη διαδικασια,μετα το restart εδειχνε μαυρη οθονη και ηθελε παλι restart για να μπει windows (και τις δυο φορες).
Thanos1972 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Εγω παλι στην παλια μου gigabyte εκανα 5 bios updates μεσω windows με το easytune και δεν ειχα ποτε προβλημα. Εχω κανει και αλλα 2 σε αυτην που εχω τωρα παλι μεσω του προγραμματος της asus και παλι κανενα προβλημα.ουτε load defaults ουτε τιπποτα. Κρατουσε και το Overclocking. Αλλα ειπαμε,εγω ειμαι κολοφαρδος.
LouCi4er Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Και εγω στην ASRock 3 φορες που εχω κανει,με τις ρυθμισεις απο το oc τις εκανα και προβλημα κανενα.Ειναι πως θα τυχει.
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Στη περίπτωση της motherboard που έχει ο συμφορουμίτης, με ένα google search θα δείτε ότι αρκετοί είχαν ακριβώς το πρόβλημα που έχει. Στις περισσότερες φάσεις το reset του bios έδωσε λύση, αλλά έχει και άλλες περιπτώσεις όπου το πρόβλημα ήταν πιό δύσκολο να επιλυθεί.
Inler Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Τελικα βγαζοντας την μπαταρια δουλεψε...Εβαλα την 4870 αναγνωριζει το καινουργιο bios την εβγαλα εβαλα την 5850 ολα καλα...το μονο προβλημα που εχω εδω και 4 χρονια ειναι οτι η μητρικη εχει 2 υποδοχες για καρτα και καθε φορα την βαζω σε αλλη υποδοχη γιατι δεν μου την αναγνωριζει στην αλλη...Υπαρχει η περιπτωση να χανει στην αποδοση η καρτα απο αυτο; Για π.χ η 5850 οταν την εβαλα πρωτη φορα επαιζε στην πανω και τωρα αναγκαστηκα να την βαλω στην κατω...Αυτα..Και ευχαριστω πολυ ολους σας γιατι δεν ειμαι και ειδικος σε αυτα απλα προσπαθω να μαθαινω(πρεπει να εχω ριξει 20 επανεκκινησεις αυτες τις 2 μερες!!!)
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Λογικά δεν έχεις πτώση στην απόδοση. Οι θύρες σου είναι καί οι 2 Χ16.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.