Προς το περιεχόμενο

Rapror vs Raid0

vaggelisp7406

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

αξιοπιστία my ass, ο 300GB Velociraptor μου τα φτύσε, ο 74GB Raptor έβγαλε bad sector και μέχρι στιγμής μόνο 150GB Velociraptor ζει...

ότι αξιοπιστία έχουν οι 5400/7200rpm τόση θεωρώ ότι έχουν και οι 10000rpm Velociraptor/raptor...

οι 120GB SSD έχουν πέσει κάτω από 200 euro πλέον και είναι ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κάποιος..

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

200 ευρω για 120 giga δεν ειναι και λιγο.εχουν περασει απειροι wd απο τα χερια μου ολοι πανω σε ups και ολοι οκ.βεβαια η τρανη αποδειξη οτι ειναι νωρις για ssd φαινεται απο ενα βασικο πραγμα.ολοι οι server εχουν μηχανικους sas πανω και οχι ssd.και ας ειναι μικροι σε χωρητικοτητα και ας κανουν σχεδον τα ιδια λεφτα με ssd. γιατι αν βαλεις εναν ssd 365 μερες να γραφει 24/7 τον πρωτο χρονο παιζει να τον παρεις στο χερι

Δημοσ.

Εχω παρει ραπτορα,μετα πρωτους ssd,τους αλλαξα γιατι κολλαγανε,επιστροφη στουε ραπτορες με Raid0,κρασαρει ο ενας,ξανα στησιμο,Intel 80gb kai vertex 2 και εχω βρει την υγεια μου.Ουτε κολληματα πλεον,απιστευτοι χρονοι εκινησης και ταχυτητες λειτουργιας και τερμα bad sectors.Οι ραπτορες επειδη δουλευουν σε 10000 στροφες λογικο ειναι να κρασαρουν.Θεμα γουστου ειναι και διαθεσιμοτητας χρηματων.Στο λαπτοπ 5400 στροφες γεμιζε ο μισος δισκος και αργουσε σε εκκινηση.Τα ιδια και σε 7200.SSD 80gb με 1,5 gb ελευθερο και δεν καταλαβαινει τιποτα.

Δημοσ.

Οι ραπτορες επειδη δουλευουν σε 10000 στροφες λογικο ειναι να κρασαρουν.

τοτε οι scsi και sas που ειναι 15.000 στροφες τι επρεπε να κανουν????

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι ραπτορες επειδη δουλευουν σε 10000 στροφες λογικο ειναι να κρασαρουν.

δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

200 ευρω για 120 giga δεν ειναι και λιγο.εχουν περασει απειροι wd απο τα χερια μου ολοι πανω σε ups και ολοι οκ.βεβαια η τρανη αποδειξη οτι ειναι νωρις για ssd φαινεται απο ενα βασικο πραγμα.ολοι οι server εχουν μηχανικους sas πανω και οχι ssd.και ας ειναι μικροι σε χωρητικοτητα και ας κανουν σχεδον τα ιδια λεφτα με ssd. γιατι αν βαλεις εναν ssd 365 μερες να γραφει 24/7 τον πρωτο χρονο παιζει να τον παρεις στο χερι

ούτε 140 euro για 150GB με τα οποία κερδίζεις επιδόσεις της πλάκας...

μην συγκρίνεις τους servers με την οικιακή χρήση, τελείως διαφορετική νοοτροπία...

Δημοσ.

αλλα με μια σιγουρια οτι θα παιξει δεν θα χρειαστει bios update.οτι δνε θα παιξει μονο σε windows 7 επειδη τα υπολοιπα δεν εχουν trim οτι τα μισα mobo α δεν υποστηριζεται ο ταδε δισκος και παειλεγοντας.σε ενα μηχανημα ειχα βαλει εναν ssd.πραγματι ο δισκος κορυφη αλλα οταν ηταν να γραψει μικρα αρχεια κολλαγε το συμπαν .windows xp ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ PC.ΟΚ ΤΑΧΥΤΑΤΟΣ ΑΛΛΑ.....παλιος ssd οχι απο τους νεους.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν πας να βάλεις SSD σε μηχάνημα που χρειάζεται υποχρεωτικά WinXP δεν φταίει ο SSD...

κατά τα άλλα όταν έχουμε μηχάνημα στο οποίο αξίζει να μπει SSD τα Win7 είναι μονόδρομος, τα XP παρά είναι τραγικά πλέον για τέτοιους είδους hardware

Δημοσ.

οταν βγηκαν οι ssd δεν θυμαμαι αν ειχαν βγει xp αλλα απο την αλλη οκ δεν φταιει ο ssd σιγουρα αλλα δεν παυει να ειναι ενας περιορισμος και αυτος.και εγω μαζι σου για τα 7αρια αλλα δεν μπορω να πεισω τον αλλον να βαλει 7αρια.η πχ αυτο που ηταν τραγικο και μαλλον ισχυει ακομα οτι αμα κανεις Raid 0 Με ssd οτι δεν παιζει το trim.ισχυει ακομα?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ισχύει ακόμα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι σημαντικό από το raid 0 σε SSD, υπερβολή...

Δημοσ.

τοτε οι scsi και sas που ειναι 15.000 στροφες τι επρεπε να κανουν????

Oτι ειναι για server τα προσεχουν καλυτερα.Αλλα και παλι για τους seagate cheetah δεν εχω διαβασει καιουτε εχω ακουσει τα καλυτερα.Προσωπικη εμπειρια δεν εχω και το λεω.Εκει που εχω εμπειρια το ειπα.Ημουν ενταντια στους πρωτους SSD και οταν πηρα αυτους που εχω ηδη ημουν διστακτικος.Ευτυχως μηνες τωρα ειμαι υπερικανοποιημενος.Αποψη μου αμα θελεις να το παρω αλλιως ειναι γιατι να παρεις ραπτορα.Παρε εναν απλο,αφου ειναι ελαχιστο αυτο που θα κερδισεις και θα πληρωσεις παρα πολυ φθηνοτερα.Επειδη προχωραμε μπροστα και θελω στο μηχανημα μου να εχω εναν καλο δισκο εκκινησης για να "νιωσει" το μηχανημα και οχι ολα να εχουν αλλαξει και οι ταχυτητες των απλων δισκων να ειναι για τα μπαζα στις απαιτησεις και των νεων δεδομενων στην πληροφορικη.Ειναι ακριβοι,αλλα οταν τους δουλευεις το ξεχνας και δεν το μετανιωνεις.

Δημοσ.

αμα δεν παιζει οικονομικο εννοειται πας σε ssd.απλα για την ωρα τους θεωρους ακριβους για αυτο που μπορουν να προσφερουν.σιγουρα ειναι μια γαματη τεχνολογια αλλα εχει καμποσο δρομο μπροστα για να φανει το ποσο καλη ειναι.

Δημοσ.

ναι ισχύει ακόμα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν κερδίζεις κάτι σημαντικό από το raid 0 σε SSD, υπερβολή...

Οντως ειναι υπερβολη γιατι χανεις και το TRim.Απλα τα 7 ειναι τα μονα που το υποστηριζουν.

Ααα και κατι που ξεχασα.Ειχα περασει και απο την απατη των sata 3 με raid 0.

Δημοσ.

to raid 0 γενικως ειναι μια μικρη απατη .απλα η απατη και με τους χαζο onboard controllers που υπαρχουν ειναι ακομα πιο απατη.ακους raid 5 σε onboard και λες ουυουα και οταν το κανεις καταλαβαινεις οτι πηγαινει χειροτερα απο κανονικο δισκο.το ειπα για το raid 0 γιατι ο bro moy εκανε.εχει 2 δισκους 60giga ο καθενας ssd και τους εκανε raid 0.αλλα νομιζω οι ssd αυτοι ετσι και αλλιως δεν εχουν trim.ειναι απο τα πρωτα μοντελα.supertalent νομιζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...