Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 o καθένας πετάει τη ??????? του και εγώ πρέπει να απαντώ δηλαδή; Όχι, από πουθενά δεν προκύπτει ότι πρέπει να απαντάς. Εφόσον το πράττεις, όμως, θα απαντάς κόσμια, χωρίς να αντικαθιστάς με ερωτηματικά υβριστικούς/απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μία καθ' όλα θεμιτή ερώτηση, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα. Επίσης, ενημέρωσέ με με προσωπικό μήνυμα ποιον τίτλο έβαλες, ώστε να αλλαχτεί. Σε κάθε περίπτωση, αντί να πετάς (ανορθόγραφες) σπόντες περί "αλλίωσης" (sic) μπορείς κάλλιστα να επικοινωνήσεις ώστε να υπάρξει μετατροπή. Αυτά τα ολίγα, καλή συνέχεια σε όλους. Ευχαριστώ.
DKNI Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Eαν δεν πεταει λειζερ απο τα ματια ή δεν εχει υπερταχύτητα, νομιζω οτι να και μας... Δοκιμασαν να του κανουν πειραματα με αδαμάντιο ή ακομα? Εστω με Αδαμαντιο Κοραη
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 ο τίτλος αλλιώθηκε από κάποιον administrator και δε φέρω καμμία ευθύνη για τον παρόντα τίτλο. o αρχικός που έβαλα ήταν η μετάφραση του αγγλικού τίτλου της είδησης δηλαδή σχετικά με 3ο έλικα στο dna. Και για το αν άλλα λέει ο τίτλος και άλλα το περιεχόμενο πάλι δε φταίω, η ευθύνη ανήκει στα μμε που το μετέδωσαν. Ο τίτλος δεν αλλοιώθηκε από κάποιον administrator. O τίτλος άλλαξε από το παραπλανητικό "3πλο έλικα DNA" στο "διαφορετικό DNA". Η λοιπή ορθογραφία παρέμεινε ως έχει. Αφού όμως αντιδράς και μάλιστα κατ'αυτόν τον τρόπο, θα επαναφέρω τον αρχικό τίτλο, τον οποίο αφήνω στην κρίση των λοιπών μελών...
thanocaster Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 extra strand dna πάει να πει ένα επιπλέον strand=έλικας dna. μήπως ούτε αγγλικά γνωρίζεις και ούτε το google ξέρεις μήπως να χρησιμοποιείς αλλά ούτε και το wikipedia The structure of the DNA double helix. The atoms in the structure are colour coded by element, the spiralling backbone of the two strands is shown in orange and the detailed structure of two base pairs is shown in the bottom right. Strand σημαίνει σκέλος, και φυσικά δεν εννοεί έλικα dna, αλλά όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω, βραχίονα. Extra strand dna μεταφράζεται σε "dna με επιπλέον βραχίονα". Δεν σημαίνει ότι μιλάει για τριπλή έλικα.
Toufas Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 εμενα μου ρθε αυτο στο μυαλο: http://en.wikipedia.org/wiki/Threshold_%28TV_series%29
opera Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Ο τίτλος δεν αλλοιώθηκε από κάποιον administrator. O τίτλος άλλαξε από το παραπλανητικό "3πλο έλικα DNA" στο "διαφορετικό DNA". Η λοιπή ορθογραφία παρέμεινε ως έχει. Αφού όμως αντιδράς και μάλιστα κατ'αυτόν τον τρόπο, θα επαναφέρω τον αρχικό τίτλο, τον οποίο αφήνω στην κρίση των λοιπών μελών... αν είναι παραπλανητικός ο τίτλος προκύπτει από τον παραπλανητικό τίτλο του δημοσιεύματος που απλά αναμεταδίδω αν αυτό δεν είναι κατανοητό λυπάμαι πολύ. Η απόδοση που έκανα είναι σωστή. DNA Double Helix Lets have a look in how the DNA Double Helix (two DNA strands) looks like. Every DNA strand is consisted of nucleotides. Nucleotides are monomers that are made of a phosphate, a sugar (deoxyribose) and a heterocyclic base (Thimine, Cytosine -pyrimidines- Adenine, Guanine - purines-). The combination of a sugar and an heterocyclic base gives a nucleoside. When a phosphate is added to the molecule, a nucleotide is created. Triple-stranded DNA DNA Double Helix: The double-stranded helical model for DNA is shown in the graphic on the left. The easiest way to visualize DNA is as an immensely long rope ladder, twisted into a cork-screw shape. The sides of the ladder are alternating sequences of deoxyribose and phosphate (backbone) while the rungs of the ladder (bases) are made in two parts with each part firmly attached to the side of the ladder. The parts in the rung are heterocyclic amines held in position by hydrogen bonding. Although most DNA exists as open ended double helices, some bacterial DNA has been found as a cyclic helix. Occasionally, DNA has also been found as a single strand. ο όρος strand και helix χρησιμοποιούνται και ταυτόχρονα για να περιγράψουν τη δομή του dna.
thanocaster Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Το ότι ένα DNA με τριπλή έλικα έχει 3 σκέλη σημαίνει ότι οποιοδήποτε DNA με 3 σκέλη έχει τριπλή έλικα; Μάλιστα...
angmar Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Η απόδοση που έκανες δεν είναι σωστή, η μετάφραση είναι σωστή, η απόδοση δημιούργησε όλη την αντιπαράθεση. Επίσης, καλό είναι να μη κάνουμε ένα wiki search και αν έχει αποτέλεσμα να το ποστάρουμε χωρίς να δούμε τι λέει. Triple strand (as in helix) DNA, ναι υπάρχει hit στη wikipedia, το 3πλο έλικο DNA υπάρχει όμως;
gnsX Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μια μαρτυρία ότι εθεάθη ΑΤΙΑ την ημέρα που γεννήθηκε κι έχεις pure victory. Ζουν αναμεσα μας με 3πλο έλικα
SlackulatoR Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Ζουν αναμεσα μας με 3πλο έλικα Tώρα και σε ελικοπτεράκι+λαμπάδα, από την Deagostini.
cb_papi Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Ανεξάρτητα από τον τίτλο των αρχικών άρθρων, το κέιμενο στα Αγγλικά αναμφισβήτητα ΔΕΝ λέει για 3η έλικα. Άλλο αν ο TS δεν μπήκε καν στον κόπο να το διαβάσει πριν ποστάρει την αποκλειστικότητα. Λίγη κριτική σκέψη χρειάζεται.
opera Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Ανεξάρτητα από τον τίτλο των αρχικών άρθρων, το κέιμενο στα Αγγλικά αναμφισβήτητα ΔΕΝ λέει για 3η έλικα. Άλλο αν ο TS δεν μπήκε καν στον κόπο να το διαβάσει πριν ποστάρει την αποκλειστικότητα. Λίγη κριτική σκέψη χρειάζεται. Κριτική σκέψη όπως την εννοείς σημαίνει απόρριψη ( του τίτλου ή του κειμένου που ακολουθεί,φαντάζομαι το 1ο). Και που ξέρω εγώ τι πληροφόρηση είχε ο τάδε δημοσιογράφος και όχι γενετιστής που έγραψε το άρθρο. Προσωπικά δε μπορώ να είμαι σίγουρος ακόμα ούτε για τον τίτλο αλλά ούτε και για το κείμενο,αυτό σημαίνει κριτική σκέψη,γιατί δεν έχω τις γνώσεις για να το κάνω. Όλα είναι πιθανά. Αλλά κακό συνήθειο το έχετε αντιδράτε σε ότι έρχεται σε αντίθεση με ότι έχετε μάθει ως τώρα,αυτό είναι λυπηρό γιατί θυμίζει μεσαίωνα. @ Angmar θα μπορούσε να υπάρξει ή να υπάρχει ήδη. Stable DNA triple helix formation Silence of the triple helix The major promoter normally drives activity of the gene, but the researchers found that a non-coding RNA (an RNA that is not used to produce proteins) produced from the minor promoter could turn off gene activity by binding to the major promoter, forming a triple helix of DNA and RNA. Κάτι που προσπαθούν εργαστηριακά να πετύχουν επιστήμονες δεν αποκλείεται να υπάρχει ήδη στη φύση και να μην έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Μην απορρίπτεται κατά το μην αποδέχεσθαι τα πάντα. Όλα αλλάζουν όπως είπε και ο Ηράκλειτος (Τά πάντα ρει και ουδέν μένει).
cb_papi Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Επειδή άρχισες τα αμπελοφιλοσοφικά, με το "Κριτική Σκέψη" που είπα νωρίτερα, εννοούσα πως κάτι τόσο καινοτόμο, όπως αυτό που μας παρουσίασες, θα έπρεπε τουλάχιστον να το ελέγξεις πριν το ποστάρεις. Τώρα αν δεν θεωρείς φυσιολογική την αντίδρασή μας που άλλα λέει το αρχικό άρθρο και άλλα ποστάρεις εσύ τι να σου πούμε. Υ.Γ: Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει ακόμη, το αρχικό άρθρο δεν λέει για τριπλή έλικα, αν αφιερώσεις λίγο χρόνο να το διαβάσεις.
opera Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 βαρέθηκα τις εξυπνάδες να σου πώ και το άρθρο το διάβασα μια χαρά και γνωρίζω πολύ καλά τι λέει και πως (πιθανόν) δεν ανταποκρίνεται στο τίτλο (το άρθρο δεν είναι επιστημονικό είναι δημοσιογραφικό και χωρίς πολλές λεπτομέρειες) αλλά πόσες φορές ακόμα θα το πω πως αναπαράγω μια είδηση όπως τη βρήκα στο βρετανικό τύπο. Έπρεπε να μεταφράσω και το κείμενο δηλαδή, έλεος πιά, αν θέλετε να μαζευτούμε και να ζητήσουμε διευκρινήσεις από τη dailymail και τις υπόλοιπες βρετανικές,αυστραλιανές και άλλες σελίδες τύπου που την αναδημοσίευσαν γιατί και εγώ είμαι περίεργος να μάθω τι συμβαίνει τελικά και για πιό λόγο έβαλαν αυτό το τίτλο στην συγκεκριμένη είδηση. Παραποίησα κάτι από την είδηση;Δε νομίζω.Σας παραπλάνησα; Οχι εγώ η dailymail το έκανε. Κράξτε αν θέλετε αυτούς που δημιούργησαν την είδηση, αλλά δε νομίζω να απαντήσουν και εγώ δεν έχω διάθεση να τους υπερασπιστώ. Μόνο ως συμπλεγματική μπορώ να χαρακτηρίσω τη συμπεριφορα ορισμένων που πυροβολούν τον αγγελιοφόρο.
cb_papi Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά, μην το κάνεις καθόλου αντί να γεμίζεις το forum με σκουπίδια. Δεν μπορεί να συνεννοηθεί κανείς μαζί σου γιατί τα επιχειρήματα που έχεις.. δεν είναι καν επιχειρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.