Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για CF Χ8 και Χ16

Maximvs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα,

ειμαι σε διαδικασια αναβαθμησης και εχω καταληξει σε μητρικη με Ρ67 (GIGABYTE P67A-UD4-B3 ή Asus Sabertooth P67) και επεξεργαστη i5 2500 ή i5 2500K.θα χρησιμοποιησω μια ΗD 5870 για αρχη και μετα βλεπουμε.Η ερωτηση μου ειναι η εξης : Σε περιπτωση Crossfire με 2Χ5870 ή 2X6870 θα υπαρχει διαφορα στο CF αφου τα PCI-X δουλευουν σε Χ8/Χ8 στις μητρικες αυτες? Θα ηταν καλυτερα να παω σε μητρικη που να υποστιριζει full X16/X16 CF?

Δημοσ.

Οι διαφορές μεταχύ του Χ8 και του Χ16 είναι πολύ μικρές, ασήμαντες θα έλεγα.

Περισσότερο στο μυαλό είναι, παρά στην απόδοση.

Δημοσ.

...μιλάμε για διπλάσιο ονομαστικό bandwidth - και μια μέτρια κάρτα (π.χ. HD 5770) δεν εξαντλεί το X16 to start with ;)

Πάντως αν μιλάμε για δυνατές κάρτες, η ψαλίδα ανοίγει...

Δημοσ.

Προσφάτως είδα τι παίζει με 2 GTX 570 σε x8 + x8 και x16 + x16 και υπάρχει διαφορά μέχρι και 7%... δεν είναι και λίγο... από την άλλη με τις 5850 ήταν πολύ μικρότερη η διαφορά. Οπότε όσο πιο ισχυρή η κάρτα τόσο περισσότερο ρόλο παίζει ο δίαυλος. Λογικό...

Δημοσ.

Ναι εντάξει, αλλά και πάλι δεν είναι τρομακτική η διαφορά ώστε να αποτρέψει κάποιον που είναι ήδη σε Χ8 μητρική να πάει σε CrossFire, ή να δώσει πολύ περισσότερα π.χ. αν δεν έχει καν μητρική για να πάει σε Χ16.

Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Δημοσ.

Ναι εντάξει, αλλά και πάλι δεν είναι τρομακτική η διαφορά ώστε να αποτρέψει κάποιον που είναι ήδη σε Χ8 μητρική να πάει σε CrossFire, ή να δώσει πολύ περισσότερα π.χ. αν δεν έχει καν μητρική για να πάει σε Χ16.

Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

3234757277_thumbs_up_answer_1_xlarge.jpeg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...