petrostr Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Και στα Ping και στο cat απαντάει!!! Στην εντολή route -a δεν αναγνωρίζει την παράμετρο -a και δεν δίνει αποτέλεσμα.
At0m0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 το route -a είναι σκέτο "route" , έκανα λάθος. στο cat /etc/resolv.conf μας ενδιαφέρει τι γράφει μέσα.
petrostr Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Στο cat γράφει: nameserver 192.168.2.1 Στο route γράφει: Destination Gateway Genemask Iface 192.168.2.0 * 255.255.255.0 eth0 link-local * 255.255.0.0 eth0 default 192.168.2.1 0.0.0.0 eth0
At0m0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Στο cat γράφει: nameserver 192.168.2.1 Στο route γράφει: Destination Gateway Genemask Iface 192.168.2.0 * 255.255.255.0 eth0 link-local * 255.255.0.0 eth0 default 192.168.2.1 0.0.0.0 eth0 Μπα, δεν μας κάνει. γραψε .... sudo bash δώσε τον κωδικό του root αν το κάνεις σωστά το prompt του bash θα τελειώνει σε ένα "#" >root@ubuntu:~# στην επόμενη εντολή τα δύο ">" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, πρέπει να βάλεις δύο >echo nameserver 195.170.2.1 >> /etc/resolv.conf και μετά κάνε πάλι cat /etc/resolv.conf για να δείς ότι το πρόσθεσε και μετά είτε άνοιξε μια ιστοσελίδα είτε γράψε traceroute www.in.gr ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τώρα θα έχεις "internet" βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αυτο έφταιγε που δεν απαντούσε ο apache
petrostr Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Έκανα τα βήματα φίλε μου ακριβώς όπως μου έγραψες αλλά και πάλι δεν μπαίνει Ιντερνετ το Virtual PC (Linux). Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα βλέπω κανονικά το Site απ τον Browser του Φυσικού PC.
At0m0 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 (βασικά το Ubuntu μου τα έκανε λίγο τσουρεκια...) α) Να φτιάξουμε το name resolution/resolving σε ένα shell ώς απλός χρήστης: user@ubuntu:~$ sudo gedit /etc/resolv.conf (δίνεις password) Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πρέπει να βλέπεις τα παρακάτω, άν όχι φτιάχτο έτσι: > #Generated by NetworManager domain ΜΗΝ_το_το_πειράξεις_ότι_και_να_γράφει search ΜΗΝ_το_το_πειράξεις_ότι_και_να_γράφει # nameserver 192.168.2.1 nameserver 195.170.2.1 nameserver 195.170.0.2 άν έχει άλλες άσχετες γραμμές αυτό το αρχείο, βάλτους ένα # μπροστά τους Πάτα αποθήκευση και κλείσε το αρχείο. γράφοντας >user@ubuntu:~$ cat /etc/resolv.conf θα πρέπει να βλέπεις πλέον το "διορθωμένο" αρχείο resolv.conf Πάμε να δούμε αν δουλεύει ... Γράφεις... >user@ubuntu:~$ traceroute www.in.gr άν δεν έχεις εγκατεστημένη την εντολή "traceroute" θα σου γράψει: >user@ubuntu:~$ traceroute www.in.gr The program 'traceroute' can be found in the following packages: * traceroute * traceroute-nanog Try: sudo apt-get install <selected package> bash: traceroute: command not found οπότε εγκατέστησέ το όπως λέει. άν έχεις ήδη εγκατεστημένο το traceroute θα σου γράψει.... >traceroute: icmp socket: Operation not permitted οπότε εσύ του γράφεις... >user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr τώρα θα απαντήσει κάτι σαν το παρακάτω (με τα δικά σου στοιχεία και ISP) (Σωστό traceroute)... > user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr traceroute to a64.g.akamai.net (62.1.38.16), 64 hops max, 40 byte packets 1 192.168.2.1 (192.168.2.1) 1 ms 1 ms 1 ms 2 bbras-llu-kln-12L0.forthnet.gr (194.219.231.33) 32 ms 33 ms 32 ms 3 core-kln-10Be3.forthnet.gr (62.1.37.129) 33 ms 33 ms 33 ms 4 cdn-kln-01.forthnet.gr (193.92.27.226) 33 ms 33 ms 33 ms 5 62.1.38.16 (62.1.38.16) 34 ms 33 ms 38 ms user@ubuntu:~$ άν δεν απαντήσει το παραπάνω μάλλον θα απαντήσει (Δεν το κάταφερε το traceroute)... > user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr traceroute: unknown host www.in.gr user@ubuntu:~$ στην περίπτωση αυτή γράψε ... > user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 down user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 up αυτό ίσως χρειαστεί να το κάνεις μια δυο φορές εκτελώντας ενδιάμεσα το: >user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ --> ifconfig down/up και traceroute. β) "τώρα βλέπω κανονικά το Site απ τον Browser του Φυσικού PC" Ωραία, αφού το βλέπεις από το "φυσικό PC" τότε το βλέπει όλο σου το τοπικό δίκτυο (192.168.2.0/24) και κατά συνέπεια και ο adsl-modem-router σου. Συνεπώς μπορείς να κάνεις τα βήματα με το port forwading στον router σου. Δηλαδή ότι έχεις γράψει παραπάνω στο #10 Εάν αυτές οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες και δουλεύουν (ελπίζω) Βρές την εξωτερική σου IP (wan_ip) όπως ξέρεις ή όπως γράφει το hint στο #12 Πάρε τηλέφωνο κάποιο φιλαράκι σου και πες του.. "Έλα ρε Λάκη, για γράψε σε έναν browser "http://your_wan_ip_here:8181/" και πές μου τι βλέπεις" (για το 8181 κοίτα παρακάτω) Και ελπίζω να απαντήσει... Τι Πιπεριές site είναι αυτό ρε Πέτρο ! " @jim_p Ο κοοοόφτης...μια ταινία με πολύ ΟΤΕ !!! Δεν κόβει τις πόρτες που έγραψες, αλλά δεκτό Ψέματα είπα, κόβει όλες τις service ports 1-1023 και ακόμα παραπάνω. Bridged Εγώ έχω καμια 10αριά VMware μηχανές σε Bridged και κάνουν αυτό που γράφω. Ο petrosrt επίσης επιβεβαιωσε αυτό που γράφω καθώς η VMware_machine του πήρε IP από τον router (ή την έβαλε χειροκίνητα, δεν το διευκρίνησε) η οποία δεν είναι αυτή του "φυσικού PC" του. To manual γράφει ακριβώς αυτό που είπα και αυτό που εκ πείρας συμβαίνει. Επίσης το manual παρακάτω (σελ.287) το γράφει πιό χύμα "Bridged networking configures your virtual machine as a unique identity on the network, separate from and unrelated to its host." Προσθήκη Έχω κάνει ένα μικρό λαθάκι ή μάλλον δεν έχω υπολογίσει ότι όταν γύρισες το network σε Bridged κατάσταση το Ubuntu έφτιαξε μόνο του το eth0 ώστε να παίρνει IP από το DHCP. Συνεπώς το ubuntu είχε βάλει εκείνο το "192.168.2.1" στο etc/resolv.conf και πιθανότατα να κάνει το ίδιο όταν εκτελέσεις τα > user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 down user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 up Για δοκίμασε πάντως και πες τι έγινε. Προσθήκη 2 Σύμφωνα με αυτά που έγραψε ο jim_p και επειδή είσαι πελάτης της otenet στο port forwarding πρέπει να έχεις Lan Port:80 και Public Port (σχεδόν) ότι θες, π.χ. Public Port:8181.
petrostr Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 (βασικά το Ubuntu μου τα έκανε λίγο τσουρεκια...) α) Να φτιάξουμε το name resolution/resolving σε ένα shell ώς απλός χρήστης: user@ubuntu:~$ sudo gedit /etc/resolv.conf (δίνεις password) Στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πρέπει να βλέπεις τα παρακάτω, άν όχι φτιάχτο έτσι: > #Generated by NetworManager domain ΜΗΝ_το_το_πειράξεις_ότι_και_να_γράφει search ΜΗΝ_το_το_πειράξεις_ότι_και_να_γράφει # nameserver 192.168.2.1 nameserver 195.170.2.1 nameserver 195.170.0.2 άν έχει άλλες άσχετες γραμμές αυτό το αρχείο, βάλτους ένα # μπροστά τους Εμένα στο αρχείο δεν γράφει ΤΙΠΟΤΑ για domain και search!!! Πάτα αποθήκευση και κλείσε το αρχείο. γράφοντας >user@ubuntu:~$ cat /etc/resolv.conf θα πρέπει να βλέπεις πλέον το "διορθωμένο" αρχείο resolv.conf Πάμε να δούμε αν δουλεύει ... Γράφεις... >user@ubuntu:~$ traceroute www.in.gr άν δεν έχεις εγκατεστημένη την εντολή "traceroute" θα σου γράψει: >user@ubuntu:~$ traceroute www.in.gr The program 'traceroute' can be found in the following packages: * traceroute * traceroute-nanog Try: sudo apt-get install <selected package> bash: traceroute: command not found οπότε εγκατέστησέ το όπως λέει. άν έχεις ήδη εγκατεστημένο το traceroute θα σου γράψει.... >traceroute: icmp socket: Operation not permitted οπότε εσύ του γράφεις... >user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr τώρα θα απαντήσει κάτι σαν το παρακάτω (με τα δικά σου στοιχεία και ISP) (Σωστό traceroute)... > user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr traceroute to a64.g.akamai.net (62.1.38.16), 64 hops max, 40 byte packets 1 192.168.2.1 (192.168.2.1) 1 ms 1 ms 1 ms 2 bbras-llu-kln-12L0.forthnet.gr (194.219.231.33) 32 ms 33 ms 32 ms 3 core-kln-10Be3.forthnet.gr (62.1.37.129) 33 ms 33 ms 33 ms 4 cdn-kln-01.forthnet.gr (193.92.27.226) 33 ms 33 ms 33 ms 5 62.1.38.16 (62.1.38.16) 34 ms 33 ms 38 ms user@ubuntu:~$ άν δεν απαντήσει το παραπάνω μάλλον θα απαντήσει (Δεν το κάταφερε το traceroute)... > user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr traceroute: unknown host www.in.gr user@ubuntu:~$ στην περίπτωση αυτή γράψε ... > user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 down user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 up αυτό ίσως χρειαστεί να το κάνεις μια δυο φορές εκτελώντας ενδιάμεσα το: >user@ubuntu:~$ sudo traceroute www.in.gr ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ --> ifconfig down/up και traceroute. Εγκατέστησα την traceroute, το δοκίμασα ένα σωρό φορές αλλά δεν απαντάει!!! β) "τώρα βλέπω κανονικά το Site απ τον Browser του Φυσικού PC" Ωραία, αφού το βλέπεις από το "φυσικό PC" τότε το βλέπει όλο σου το τοπικό δίκτυο (192.168.2.0/24) και κατά συνέπεια και ο adsl-modem-router σου. Συνεπώς μπορείς να κάνεις τα βήματα με το port forwading στον router σου. Δηλαδή ότι έχεις γράψει παραπάνω στο #10 Εάν αυτές οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες και δουλεύουν (ελπίζω) Βρές την εξωτερική σου IP (wan_ip) όπως ξέρεις ή όπως γράφει το hint στο #12 Πάρε τηλέφωνο κάποιο φιλαράκι σου και πες του.. "Έλα ρε Λάκη, για γράψε σε έναν browser "http://your_wan_ip_here:8181/" και πές μου τι βλέπεις" (για το 8181 κοίτα παρακάτω) Και ελπίζω να απαντήσει... Τι Πιπεριές site είναι αυτό ρε Πέτρο ! " Δοκίμασα από άσχετο PC και δεν φαίνεται το Site! @jim_p Ο κοοοόφτης...μια ταινία με πολύ ΟΤΕ !!! Δεν κόβει τις πόρτες που έγραψες, αλλά δεκτό Ψέματα είπα, κόβει όλες τις service ports 1-1023 και ακόμα παραπάνω. Bridged Εγώ έχω καμια 10αριά VMware μηχανές σε Bridged και κάνουν αυτό που γράφω. Ο petrosrt επίσης επιβεβαιωσε αυτό που γράφω καθώς η VMware_machine του πήρε IP από τον router (ή την έβαλε χειροκίνητα, δεν το διευκρίνησε) η οποία δεν είναι αυτή του "φυσικού PC" του. To manual γράφει ακριβώς αυτό που είπα και αυτό που εκ πείρας συμβαίνει. Επίσης το manual παρακάτω (σελ.287) το γράφει πιό χύμα "Bridged networking configures your virtual machine as a unique identity on the network, separate from and unrelated to its host." Προσθήκη Έχω κάνει ένα μικρό λαθάκι ή μάλλον δεν έχω υπολογίσει ότι όταν γύρισες το network σε Bridged κατάσταση το Ubuntu έφτιαξε μόνο του το eth0 ώστε να παίρνει IP από το DHCP. Συνεπώς το ubuntu είχε βάλει εκείνο το "192.168.2.1" στο etc/resolv.conf και πιθανότατα να κάνει το ίδιο όταν εκτελέσεις τα > user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 down user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 up Για δοκίμασε πάντως και πες τι έγινε. Προσθήκη 2 Σύμφωνα με αυτά που έγραψε ο jim_p και επειδή είσαι πελάτης της otenet στο port forwarding πρέπει να έχεις Lan Port:80 και Public Port (σχεδόν) ότι θες, π.χ. Public Port:8181. Ρύθμιση στο Router (Virtual Server) Έβαλα Lan ip address: 192.168.2.9, Protocol Type: TCP, Lan port:80, Public port:8181 Επίσης για τις ρυθμίσεις δικτύου στο Linux /etc/network/interfaces auto eth0 iface eth0 inet dhcp αυτά γράφει μόνο!! Αν κάνω ifconfig γράφει: eth0 address: 192.168.2.9 bcast:192.168.2.255 mask:255.255.255.0 κτλ.. κτλ.. Ελπίζω να βοήθησα...
At0m0 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 πολύ περίεργα μας τα λες ... τα sudo ifconfig eth0 down και sudo ifconfig eth0 up τα κάνει; Εμφανίζεται εκείνο το ενημερωτικό παραθυράκι που λέει "Wired Network Connected/Disconnected"; Δοκίμασε και ένα >user@ubuntu:~$ sudo /etc/init.d/networking restart κάνε επίσης ένα >user@ubuntu:~$ sudo traceroute 62.1.38.16 και πές μας τι αποτέλεσμα είχε. Ας αλλάξουμε δρόμο. Static IP Από το παραθυρικό περιβάλλον. Πάνω δεξιά έχει το εικονίδιο του δικτύου. Δεξί click πάνω του και Edit Cοnnections Στο Wired μάλλον λέει Auto eth0 Click επάνω του και Edit (δώσε κωδικό) IPV4 Settings Method: Manual Addresses->Add Address: 192.168.2.9 Netmask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.2.1 DNS Servers: 195.170.2.1, 195.170.0.2 Available to all users: Checked Apply Close Ξανα κάνε την παραπάνω διαδικασία και έλεγξε μήπως σου έχει αλλάξει τον Gateway σε 0.0.0.0 Άν ναι, διόρθωσε, Apply, Close. >user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 down user@ubuntu:~$ sudo ifconfig eth0 up και από πάνω βάρα του και ένα >user@ubuntu:~$ sudo /etc/init.d/networking restart Καμία διαφορά;
At0m0 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μετά από ένα .. σύντομο ... TeamViewer session δεν κατάφερα να το φτιάξω αλλά προετοιμάζομαι για το επόμενο. Τα στοιχεία μέχρι τώρα. Ubuntu SERVER με γραφικό περιβάλλον. iptables --list-rules -P INPUT ACCEPT -P FORWARD ACCEPT -P OUTPUT ACCEPT Κάποια στιγμή, και αφού πειράξαμε το VMnet του Ubuntu ώστε να λέει Bridged από το VMnet0 και όχι από το VMnet1 που έλεγε από μόνο του, είδαμε και την αρχική σελίδα το www.google.gr Σε αυτή την κατάσταση, όταν εκτελεί sudo traceroute 62.1.38.16 το κάνει κανονικά, και με resolve των hops !!! οταν εκτελεί sudo traceroute www.in.gr τις περισσότερες φορές δείχνει μονο αστεράκια !!! κάποιες φορές έδειξε το 1ο και το 2ο hop και μετά αστεράκια και σε αυτές τις περιπτώσεις έδειξε και κάτι τραγικά >1500ms για το πρώτο hop !!! Τώρα που γράφω και τα σκείφτομαι ... δεν κοίταξα ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ τη 192.168.2.9 την έχει και κάποιο άλλο PC/VM_machine στο δίκτυο και ψαχνόμαστε άδικα με όλα τα άλλα (άν και την πρώτη φορά υποτίθεται ότι την πήρε απο DHCP). Τώρα ... Στο VMware Workstation, στις ρυθμίσεις των VMnet έχει: VMmet0: Bridged VMnet1: Host only (connected) VMnet8: NAT τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν μάλλον. Επίσης για κάποιο περίεργο (για εμένα) λόγο στις συνδέσεις δικτύου του Windows host έχει μόνο τα VMnet1(host only) και VMnet8(NAT). Εμένα προς το παρόν η εμπειρία μου είναι μόνο από VMware Player όπου VMnet1: Bridged (όπως εξ ορισμού είχε επιλέξει και το VM_ubuntu του petrostr) VMnet8: ΝΑΤ Υποψιάζομαι ότι κάτι έχει πάει στραβά μεταξύ VMnet0 και VMnet1 στο network configuration του VMware workstation. Θα δείξει... (του μπι κοντινιουεντ...)
At0m0 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Έστεισα ένα ubuntu server 10.10 σε VMware Workstation (eval 30 days) από την αρχή install traceroute install ubuntu-desktop updates που ζήτησε χωρίς λόγο το meta-package ubuntu-server μετά... στο VM_ubuntu_srv_10.10 VM->Settings->Network Adapter->Bridged->OK gedit /etc/network/interfaces auto lo iface lo inet loopback #The primary network interface auto eth0 iface eth0 inet static address 192.168.2.199 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.2.1 (save/exit) sudo /etc/init.d/networking restart ifconfig static address ok !! sudo gedit /etc/resolv.conf #otenet ns nameserver 195.170.2.1 nameserver 195.170.0.2 (save/exit) sudo traceroute www.in.gr OK sudo reboot firefox http://www.in.gr ΟΚ
petrostr Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Σε Bridge Networking έχει Ιντερνετ, έφταιγε το firewall του φυσικού pc που μπλόκαρε. Η σελίδα όμως συνεχίζει να μην φαίνεται σε άσχετο pc. Αναρωτιέμαι μήπως το Linux δεν πρέπει να μπεί σε vmware workstation, αλλά σε vmware server. http://communities.vmware.com/thread/71441 Η μήπως θέλει κάποια άλλη ρύθμιση ο Router, εκτός από το port forward που έχω ρυθμίσει. Στη vmware μηχανή (linux server) αν κάνω Ping σε router, φυσικό pc, εξωτερική ip, απαντάει κανονικά! Αν κάνω traceroute αντίστοιχα πάλι σε router, φυσικό pc και εξωτερική ip, ΔΕΝ απαντούσε! μέχρι που απενεργοποίησα τον Firewall του Router, οπότε τώρα ΟΚ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.