Προς το περιεχόμενο

Ανοιγμα υπολογιστη με ubuntu και απειρα .exe αρχεια

t13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Λόγω προβλημάτων του υπολογιστή μου πάω για φορματ κ ετσι εφτιαξα ένα live cd Ubuntu για να ξεκινήσω τις διαδικασίες..άνοιξα λοιπόν κ ένα εξωτερικό σκληρό που έχω για να αποθηκεύω διάφορα κ βρήκα εκτός από τους φακέλους πάνω από 30 .exe αρχεία..και η ερώτηση μου είναι:Είναι λογικό αυτό?γίνεται να είναι όλοι αυτοί ιοί (κάποιοι στάδαρ θα είναι)?Και αν είναι μπορώ να τους αφαιρέσω μέσω των Ubuntu η θα δημιουργήσω πρόβλημα στον σκληρό

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από οτιδήποτε, για να είσαι καλυμμένος ετοίμασε ένα Live antivirus rescue CD κατεβάζοντας το αντίστοιχο ISO είτε π.χ από Dr Web, ή Kaspersky, ή Panda,

κάνε boot με αυτό, έχοντας ανοιχτό το internet για να κάνει και ενημέρωση, κάνε scan τους δίσκους , και αφού τους καθαρίσει, τραβάς τα αρχεία που θέλεις και είσαι έτοιμος για format.

Εκτος απο τα .exe, δες αν εχει μεσα του και κανενα autorun.inf που να τρεχει καποιο απο τα .exe με το που τον βαζεις στα windows.

Αυτο το .exe θα το σβησεις πρωτο πρωτο, ωστε οταν ξανασυνδεθει σε windows να μην μπορει να κανει τιποτα. Κια φυσικα του κανεις σκαναρισμα κανονικα.

Εννοειτε οτι οσα .exe εχουν περιεργο ονομα, πχ mitsos.exe, ειναι ιοι.

ή μέσα απ'το ubuntu live cd

πήγαινε Εφαρμογές --> Κέντρο Λογισμικού Ubuntu

κάνε αναζήτηση για: clamav και εγκατάσταση.

μετά: Εφαρμογές --> Βοηθήματα --> Ανιχνευτής Ιών

επέλεξε: Ανίχνευσε ---> Ένα ευρετήριο ---> τον εξωτερικό σου σκληρό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...