Προς το περιεχόμενο

Πως δουλευει το πλυντηριο?

imr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sos μπορει να μου πει καποιος πως δουλευει το πληντυριο ρουχων?

Εβαλα κατι ρουχα, εβαλα απορυπαντικο επελεξα θερμοκρασια ολα καλα

Το προβλημα ειναι οτι η ροδελα που εχει με νουμερα και κατι σηματακια δεν πρεπει να δουλευει

Αρχιζει και γυριζει μονο σε ορισμενες θεσεις και σε αλλες απλα δεν κανει τιποτα.

Πχ το βαζω στο 1 ριχνει σαπουναδες κτλ , μετα παει στο 2 και σταματαει τελειως (ιδιο αν παω να το αρχισω απο το 2 απλα δεν κανει τιποτα)

Αφου πηγε στο 2 μετα γυρισα τον διακοπτη μεχρι να ξαναπαρει μπρος, ολα κομπλε τωρα ξανασταματησε :P

Τι να κανω να το γυριζω οσο παιρνει μεχρι να τα πλυνει? :P

Δημοσ.

δεν ειμαι ειδικος..

στο δικο μου τα ασπρα τα πλενω απο το 1-2 και παει μεχρι το 5..ενω τα μαυρα απο το 5-6 και παει μεχρι το 8-9(ολα τα νουμερα σε δεικτες ρολογιου)

ειναι σε γερμανικα..συνηθως το βαζω στο kurz(γρηγορο) ή eco.

τα αλλα προγραμματα δεν εχω ιδεα τι κανουν..(ισως για μαλλινα ή αλλα πραγματα)

ψαξε να δεις αν παιζει κανενα βιβλιαρακι ..αλλιως πηγαινε απο κει που το πηρες και ρωτα..ισως ξερουν.

Δημοσ.

Μπα δεν παιζει manual κτλ ειναι αγορασμενο εδω και αρκετα χρονια :P

Μαλλον θα το αφησω μεχρι το πρωι και αν θελει ας τα πλυνει :P

Δημοσ.

Από την περιγραφή σου υποθέτω ότι έχει πρόβλημα ο χρονοδιακόπτης(αυτό που είναι κάτω από τη ροδέλα με τα νουμερα και τα σηματάκια) του πλυντηρίου σου,με αποτέλεσμα κάποια μερη του προγράμματος να τα εκτελεί και κάποια όχι.Αν είναι επώμυνο το πλυντήριο και γύρω στη 10ετια-15ετία,μπορεί και να βρεις ανταλλακτικό.

Δημοσ.

Ναι μαλλον κατι τετοιο παιζει, αυτο υποτιθεται οτι θα το αφηνα σε ενα νουμερο και θα τα επλενε/εστιβε κτλ μονο του μεχρι να τελειωσει γυριζοντας καθε φορα στο επομενο νουμερο?

Τελικα απλα πρεπει να το γυριζω χειροκινητα οταν τελειωσει το πλυσιμο για ξεβγαλμα στεγνωμα κτλ.

Δημοσ.

Σωστά υποθέτεις.Το πλυντήριο πρέπει να πλύνει και να στίψει τα ρούχα χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις κάπου εσύ.

Από την άλλη τώρα που το σκέφτομαι,υπάρχει περίπτωση αν είσαι τελείως άσχετος με το θέμα,να θεωρήσεις πρόβλημα τη μεγάλη διακοπή μεταξύ δύο φάσεων ενός προγράμματος.Το λέω γιατί κι εγώ είμαι άσχετος(δεν έχω βάλει ποτέ πλυντήριο :-D ).Γνωρίζω κάποια πράγματα για τα εξαρτήματα του πλυντηρίου αλλά όπως είπα πλύσιμο όχι.Θυμάμαι λοιπόν μια φορά που είχε βάλει πλυντήριο η κοπέλα μου ότι δεν ακουγόταν τπτ για αρκετή ώρα.Της λέω "μπας και χάλασε;".Όχι μου απαντάει,φυσιολογικό είναι.Και έτσι ήταν.Έπειτα από-αρκετή-ώρα,το πλυντήριο συνέχισε κανονικά.

Δημοσ.

Τα νουμερα στον τροχο αντιπροσωπεύουν συνηθως ποσο σκληρα θα πλενονται τα ρουχα. Σε μερικες περιπτωσεις περιλαμβανουν θερμοκρασία σε αλλες υπαρχει αλλος διακόπτης. Για χρωματιστα πχ βαλε το 4 η το 5. Προσεξε τις θηκες μαλακτικου και απορυπαντικόυ μην μπλεξεις και ποτε μην βαλεις μεσα απορυπαντικό που δεν ειναι καταλληλο ηια πληντυριο ηιατι θα πνηγεις στις μπουρμπουλιθρες

Αποστολή από LG-P500 με το Insomnia App

Δημοσ.

Ένας τυπικός κύκλος (χωρίς πρόπλυση) πλυντηρίου είναι :

1.  
  2. Εισαγωγή νερού για διάλυση απορρυπαντικού και βρέξιμο ρούχων. Κάνει μερικές χαλαρές στροφές
  3. Εισαγωγή επιπλέον νερού. Κάνει μερικές χαλαρές στροφές.
  4. Ζέσταμα του νερού. Εδώ δεν κάνει τίποτα και αναρωτιέσαι αν είναι εντάξει.
  5. Αρχίζει το πλύσιμο. Αρκετές στροφές να τριφτεί η μπίχλα να βγεί απο τα ρούχα
  6. Ξέβγαλμα. Αρχίζει να βάζει και να βγάζει νερό ρίχνοντας μερικές στροφές. Ανάλογα με το πλυντήριο ρίχνει και μια γρήγορη σβουριχτή (γρήγορο στύψιμο).
  7. Στύψιμο. Τις π**τάνας σβούρες σαν τροχοδρόμηση αεροπλάνου. Βολικό για «ιδιαίτερες στιγμές» με την καλή σας.
  8. Αναμονή 1-2 λεπτών (να αδειάσουν πυκνωτές απο φορτίο).
  9. Ξεκλειδώνει η πόρτα και τα ρούχα είναι έτοιμα. Τώρα κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ και φωνάζεις με τρόπο στην καλή σου «Μωρό, το πλυντήριο τελείωσε»

Όλα τα παραπάνω γίνονται αυτόματα και ο περιστρεφόμενος διακόπτης μετακινείται μόνος του ανάμεσα στα νούμερα/γράμματα μέχρι το τέλος. Αν το πλυντήριο σου δεν κάνει τίποτα (μένει στο ίδιο γράμμα) για πάνω απο μισή ώρα, έχει χαλάσει κάτι (συνήθως ο μηχανισμός περιστροφής/χρονόμετρο) και πρέπει να φωνάξεις τεχνικό.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, τελικα το πλυσιμο τελειωσε με επιτυχια (πρεπει να εβαλα 3πλασιο απορυπαντικο βεβαια αλλα με 2-3 ξεβγαλματα εγιναν κομπλε :P)

Παντως εχει κατι προβλημα σιγουρα γιατι ενω σε κανα2 αριθμους ξεκιναει κανονικα ο κυκλος που γραφει ο isay, ριχνει απορυπαντικο κτλ σε αλλους δεν κανει τιποτα απολυτως τιποτα (αν το αρχισω απο εκει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...