johnieXoX Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 και γιατί να πάρει καλύτερο κουτί?? για την δουλειά που το θέλει μια χαρά κουτί είναι..
karmen1983 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Γιατί αυτό που πρότεινα στην αρχή είναι αρκετά καλύτερο από αυτό που επέλεξα μετά.(Διαφορά ~15ευρώ) Το συγκεκριμένο pc ξεκλειδώνει σε 4πύρηνο και θα του καλύψει και μελλοντικές ανάγκες αν αυξηθούν πχ. Το κουτί για ΜΕΝΑ πάντα παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα pc και δεν εννοώ την ομορφιά και μόνο. Καλύτερος αερισμός, καλύτερο cable managment, θόρυβος... Πρότεινα τα λεφτά που θα έδινε στα windows, να τα αξιοποιήσει αλλιώς. Και ΕΓΩ ναι θα άλλαζα κουτί, αν δεν έβαζα windows.
probe Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Βάλε καλύτερα το πρώτο κουτί που σου λέει γιατί το δεύτερο το ξέρω και είναι κλάψε με μάνα, έχει το ταλέντο να συντονίζεται με τα πάντα, κάθε μέρα και διαφορετικό βούισμα θα απολαμβάνεις. Μητρική θα μπορούσες να πάρεις και φτηνότερη γύρω στο 50άρι. Με το ξεκλείδωμα είναι απλά πιθανότητα το αν θα δουλέψει σταθερά.
karmen1983 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 To συγκεκριμένο συνδυασμό (mobo+cpu) μου τον είχε προτείνει ο rafail πριν 2.5 μήνες+ Λειτουργεί άψογα και ξαφνιάστηκα με το πόσο εύκολα ξεκλείδωσε. Οπότε μια χαρά θα τα πάει, εκτός αν είναι τέρας γκίνιας. Αυτό για το ξεκλείδωμα. Για το κουτί συμφωνώ απόλυτα.
probe Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 To συγκεκριμένο συνδυασμό (mobo+cpu) μου τον είχε προτείνει ο rafail πριν 2.5 μήνες+ Λειτουργεί άψογα και ξαφνιάστηκα με το πόσο εύκολα ξεκλείδωσε. Οπότε μια χαρά θα τα πάει, εκτός αν είναι τέρας γκίνιας. Αυτό για το ξεκλείδωμα. Για το κουτί συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα δεν είναι αν θα ξεκλειδώσει αλλά αν θα δουλεύει μετά σταθερά. Και γιατί να δώσει στην τελική περισσότερα χρήματα για μητρική και να μην τα δώσει κατευθείαν σε ένα τετραπύρηνο με 4 πυρήνες out of the box. Για τέτοια συστήματα κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να δίνουμε περισσότερα χρήματα από ότι χρειάζεται. Επίσης δεν είναι καλό να γενικεύουμε την περίπτωσή μας. Πιθανότητα είναι όπως και να το κάνεις και στο κάτω κάτω και το τέρας γκίνιας είναι υπαρκτό πρόσωπο.
karmen1983 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Βρε probe πρότεινα ένα συνδυασμό που δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2,5+ μήνες. Φυσικά και μπορούν να γίνουν και άλλες προτάσεις. Να δώσει πιο λίγα για μητρική και να πάει σε έναν χ4. Αλλά όπως είπα και πιο πριν είναι υπερβολή ακόμα και ο x3 για τη δουλειά που θέλει. Απλά νομίζω θα είναι ένα ισορροπημένο σύστημα.
probe Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Βρε probe πρότεινα ένα συνδυασμό που δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2,5+ μήνες. Φυσικά και μπορούν να γίνουν και άλλες προτάσεις. Να δώσει πιο λίγα για μητρική και να πάει σε έναν χ4. Αλλά όπως είπα και πιο πριν είναι υπερβολή ακόμα και ο x3 για τη δουλειά που θέλει. Απλά νομίζω θα είναι ένα ισορροπημένο σύστημα. Μια χαρά είναι η πρότασή σου, έχει και usb 3 η μητρική, απλά επειδή ψάχνουμε τα ευρώ εδώ έκανα την αναφορά. Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα ότι φτηνότερο και θα προτιμούσα να δώσω χρήματα παραπάνω για οθόνη ας πούμε.
karmen1983 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Η πρόταση ουσιαστικά είναι στα 300euro. Οπότε άνετα θα πάει σε καλή οθόνη (με πιάνεις) Τώρα και με το λειτουργικό που θέλει, νομίζω στα 500 όσο και να κόψεις, είναι δύσκολα τα πράγματα. Anyway δικό του το μαχαίρι δικό του και το καρπούζι...
johnieXoX Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 εγώ πάντως θα επιμείνω στο όσο πιο φθηνό κουτί μπορείς.. για σύνθεση 300 € λέμε.. τι πρόβλημα με την θερμοκρασία να έχει? cable management για τον ένα δίσκο και το dvd? βρε παιδιά ένα pc για τον πατέρα του, τι cable management? πόση ζέστη να βγάζει αυτή η καημένη η cpu? και ας δεχτούμε ότι βγάζει, πόσο θα επηρεάσει τον κύκλο ζωής της? όσο για τους συντονισμούς τι να κάνει ο ένας σκληρός δίσκος που και αυτός περισσότερη ώρα θα είναι idle? ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα δεν χρειάζεται αυτό το σύστημα.. αντί να δώσει περισσότερα λεφτά για το κουτί, ας πάρει μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή για να είναι και αθόρυβος... τα windows πάρτα νόμιμα φίλε όπως λες.. αφού είναι για μαγαζί δεν είναι εποχή για να παίζεις..
karmen1983 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 εγώ πάντως θα επιμείνω στο όσο πιο φθηνό κουτί μπορείς.. για σύνθεση 300 € λέμε.. τι πρόβλημα με την θερμοκρασία να έχει? cable management για τον ένα δίσκο και το dvd? βρε παιδιά ένα pc για τον πατέρα του, τι cable management? πόση ζέστη να βγάζει αυτή η καημένη η cpu? και ας δεχτούμε ότι βγάζει, πόσο θα επηρεάσει τον κύκλο ζωής της? όσο για τους συντονισμούς τι να κάνει ο ένας σκληρός δίσκος που και αυτός περισσότερη ώρα θα είναι idle? ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα δεν χρειάζεται αυτό το σύστημα.. αντί να δώσει περισσότερα λεφτά για το κουτί, ας πάρει μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή για να είναι και αθόρυβος... τα windows πάρτα νόμιμα φίλε όπως λες.. αφού είναι για μαγαζί δεν είναι εποχή για να παίζεις.. Είπε ότι είναι για τον πατέρα του ή ότι είναι για μαγαζί; Όσο για το κουτί μιλάμε για 15 ευρώ διαφορά και για ένα κουτί αρκετά καλύτερο από το δεύτερο.
johnieXoX Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 καλά ντεεε.. μη βαράς.. το μπέρδευσα με άλλο thread που ήθελε φθηνό pc για το μαγαζί του πατέρα του... επιμένω πάντως για το φθηνό κουτί.. ρίξε τα λεφτά σε μητρική με usb 3.0, sata 3.0 και δεν συμμαζεύεται ώστε να έχεις μια αντοχή στον χρόνο.. κουτί θα σου έλεγα να πάρεις καλύτερο αν έβαζες και κάρτα γραφικών μέσα ή ενδιαφερόσουν για oc.
probe Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 εγώ πάντως θα επιμείνω στο όσο πιο φθηνό κουτί μπορείς.. για σύνθεση 300 € λέμε.. τι πρόβλημα με την θερμοκρασία να έχει? cable management για τον ένα δίσκο και το dvd? βρε παιδιά ένα pc για τον πατέρα του, τι cable management? πόση ζέστη να βγάζει αυτή η καημένη η cpu? και ας δεχτούμε ότι βγάζει, πόσο θα επηρεάσει τον κύκλο ζωής της? όσο για τους συντονισμούς τι να κάνει ο ένας σκληρός δίσκος που και αυτός περισσότερη ώρα θα είναι idle? ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα δεν χρειάζεται αυτό το σύστημα.. αντί να δώσει περισσότερα λεφτά για το κουτί, ας πάρει μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή για να είναι και αθόρυβος... τα windows πάρτα νόμιμα φίλε όπως λες.. αφού είναι για μαγαζί δεν είναι εποχή για να παίζεις.. Τι συντονισμούς μπορεί να κάνει ένας δίσκος και ένας ανεμιστήρας; Δεν φαντάζεσαι. Ορισμένα από αυτά τα φτηνά κουτιά έχουν τόσο λεπτά μέταλλα που ότι και να βιδωθεί επάνω τους βουίζουν. Έβαλα συγκεκριμένα σε κάποιον το 2ο κουτί που παρέθεσε η karmen και έγινα ρεζίλι των σκυλιών. Δεν τίθεται σε τέτοια συστήματα θέμα ψύξης σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Έχω κι εγώ τον τριπήρυνο σε μητρική foxconn που αγόρασα 20 ευρώ, σε ένα pc που έχω για να βλέπω ταινίες. Σε τέτοια παρωχημένα συστήματα και γενικότερα σε οποιοδήποτε σύστημα αν δεν χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δεν αξίζει να δώσεις ούτε δραχμή παραπάνω από το φτηνότερο που κάνει τη δουλειά σου imho, εκτός κι αν είσαι χομπίστας όπου εκεί ο καθένας τα τρώει όπως γουστάρει,το κέφι του κάνει. Ότι και να πάρεις σε λίγο καιρό ξεπερασμένη τεχνολογία θα είναι.
thankats Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Για λειτουργικό δεν έχω πρόβλημα για νόμιμο ή οχι. Είναι για οικιακή χρήση. Προσπαθώ να καταλάβω όσο γίνεται απο τις προτάσεις κ τα μυνήματα Εχω οομως τις απορίες μου απο τiς απαντήσεις σας. Τι εννοείται όταν λετε να "ξεκλειδώσει"; Αν καταλαβαίνω καλά εχει σχέση με τον όρο "overlocking";
phanispal Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Όχι, άλλο το overclocking, ο υπερχρονισμός δηλαδή. Το ξεκλείδωμα γίνεται σε πυρήνες/μνήμη Cache. Απλά κάποιοι επεξεργαστές έρχονται με κλειδωμένους πυρήνες επειδή προορίζονταν για κάτι παραπάνω αλλά ένα ποσοστό αυτών δεν είναι σταθεροί. Αν είσαι τυχερός λοιπόν μπορεί να πέσεις σε κομμάτι που ξεκλειδώνει και είναι σταθερό (δεν είναι και πολύ μικρό το ποσοστό βέβαια).
thankats Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Όχι, άλλο το overclocking, ο υπερχρονισμός δηλαδή. Το ξεκλείδωμα γίνεται σε πυρήνες/μνήμη Cache. Απλά κάποιοι επεξεργαστές έρχονται με κλειδωμένους πυρήνες επειδή προορίζονταν για κάτι παραπάνω αλλά ένα ποσοστό αυτών δεν είναι σταθεροί. Αν είσαι τυχερός λοιπόν μπορεί να πέσεις σε κομμάτι που ξεκλειδώνει και είναι σταθερό (δεν είναι και πολύ μικρό το ποσοστό βέβαια). Θα θεωρηθώ off-topic αλλα εχεις να μου προτείνεις κάποιο άρθρο για να καταλάβω τι ακριβώς εννοείες κ εσυ και οι υπόλοιποι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.