Προς το περιεχόμενο

FSB:DRAM και διάφορες απορίες

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς ψάχνομε για να κάνω overclocking, μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες που αν μπορούσατε να μου τις λύσετε θα σας ήμουν ευγνώμον.

Για αρχή, διαβάζω σε διάφορα sites ότι ο λόγος FSB:DRAM, για να έχουμε καλύτερες επιδόσεις και να μην συμβαίνει bottleneck στη μνήμη ή στη CPU, πρέπει να είναι 1. Συμφωνείτε με αυτό;

Τώρα εγώ έχω έναν i7 2600k, και στο CPU-Z παίρνω τις εξής πληροφορίες:

Core Speed: 3.5 MHz

Multiplier: x 35.0

Bus Speed : 99.8 MHz

DRAM Freq.: 665.2 MHz

FSB:DRAM : 1:5

Πρώτη απορία: Πως υπολογίζεται το FSB:DRAM=1:5, αφού 665.2/99.8=6.67.

Δεύτερη απορία: Γιατί η ταχύτητα των μνημών φαίνεται στα 665.2, ενώ οι μνήμες που έχω είναι στα 1333. Για κάποιο λόγο συνάντησα και αλλού να διαιρούνε την 'ονομαστική' ταχύτητα των μνημών δια 2, αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί.

Τρίτη απορία: Αν ο λόγος FSB:DRAM είναι καλό να είναι κοντά στο 1, γιατί ένα καινούργιο μηχάνημα με default τιμές έχει λόγο που απέχει τόσο πολύ από το 1;

Αυτά :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Για κάποιο λόγο υπολογίζει το Bus Speed ως 133MHz.

2. DDR = Double Data Rate.

3. Το 1:1 ίσχυε μια εποχή, για το s775. Πλέον είναι προφανές ότι δεν ισχύει.

Μάλλον έχεις τον 2500Κ ;)

Μάλλον έχεις τον 2500Κ ;)

Γιατί το λες αυτό; Όχι τον 2600Κ έχω. Σίγουρα :)

Το 1:1 δεν είναι το βέλτιστο πια δηλαδή; Γιατί τότε ίσχυε και τώρα όχι; Αν μπορεί κάποιος να το εξηγήσει ή να δώσει κάποιο σχετικό link...

Κάτι άλλο, Το να αυξήσω το Bus Speed και να μειώσω το Multiplier (για να μην επηρεαστεί ο επεξεργαστής και να αυξήσω το FSB:DRAM), τι επιπτώσεις θα έχει; Η αύξηση του Bus Speed επηρεάζει και άλλα τμήματα του υπολογιστή πέραν του επεξεργαστή; Τι πρέπει να προσέξω;

Ευχαριστώ για την απάντηση

Επειδή έγραψες ότι έχεις τον 6500Κ, γι' αυτό το είπα.

Είναι απλό γιατί δεν ισχύει, και μόνος σου το είπες στο πρώτο post: Το Bus Speed πλέον είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα και το DRAM Frequency έχει ανέβει.

Εγώ παίζω με 1:1 με τον Ε8400 αφού έχω το FSB στα 450MHz και τις μνήμες στα 900MHz (900 είναι τα effective, στο cpu-z βλέπω 450MHz, εξού και το 1:1).

Μπορώ να παίξω και με άλλους πολλαπλασιαστές βέβαια, και δεν είναι απαραίτητα καλύτερο το 1:1, ίσα-ίσα που ανάλογα με την περίπτωση μπορεί και να μην είναι.

Θέλω παρόλα αυτά να δοκιμάσω να αυξήσω το FSB ρίχνοντας τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή, τι πρέπει να προσέξω;

Επίσης στον οδηγό overclocking που έχει γίνει Pinned, διάβασα ότι αυτό που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο bandwidth μεταξύ επεξεργαστή-μνήμης, ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ.

Ο οδηγός συντέθηκε πριν από 5 χρόνια όμως, πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αλλά παραμένει (και) επειδή οι βασικές αρχές είναι ίδιες.

Στην περίπτωσή σου όμως, δε νομίζω πως ισχύει αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...