Προς το περιεχόμενο

Δισκος που κολλάει

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και έχεις πρόβλημα hardware - αφού το active file recovery ανέφερε ότι βρήκε unreadable sectors.

Το αν θα μπορέσεις να αντιγράψεις τα αρχεία εξαρτάται πλέον από την έκταση (πόσο μεγάλο ή μικρό τμήμα του δίσκου δε διαβάζεται) και από τη θέση (αν το πρόβλημα είναι πάνω στα MFT πολύ δύσκολα θα ανακτίσεις τα αρχεία) του κατεστραμμένου τμήματος.

Προγράμματα για ανάκτιση δεδομένων υπάρχουν πολλά - νομίζω όμως ότι όλα είναι εμπορικά (χρειάζεται να πληρώσεις).

Ναι όλα τα προγράμματα μου βγάζουν bad sectors ή κολλάνε ΟΜΩΣ έβαλα το επισημό διαγνωστικό της εταιρείας να τρέξει εκτός windows, του πήρε κανα 2ωρο και τον έβγαλε υγιή.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να διαπιστώσεις αν έχει πρόβλημα ο σκληρός είναι να κατεβάσεις το κατάλληλο διαγνωστικό για το μοντέλο σου από την σελίδα του κατασκευαστή...!

Έβαλα το επισημό διαγνωστικό της εταιρείας να τρέξει εκτός windows, του πήρε κανα 2ωρο και τον έβγαλε υγιή ΟΜΩΣ όλα τα άλλα προγράμματα μου βγάζουν bad sectors ή κολλάνε.

Μπορείς να δοκιμάσεις με το testdisk που είναι φτιαγμένο για αυτήν την περίπτωση,να φτιάχνει το partition table,δηλαδή να επαναφέρει τα διαμερίσματα στην αρχική τους κατάσταση,έχει και άλλα εργαλεία για αντιγραφή/ανάκτηση αρχείων.

Το δοκίμασα και κόλλησε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι . Θα πώ 3

Α) Με την διαδικασία Cloning ( προτεινόμενο λογισμικό Easeus Todo Backup)

B) Μέσω bootable usb flash stick να μπείς με linux και να περάσεις τα πάντα σε άλλον σκληρό (Εννοίται εξωτερικό).

Γ) CLONEZILLA / ACRONIS bootable cd's

Στην περίπτωσή σου προτίμησε τον 3ο τρόπο μιάς και τα χει ήδη παίξει ο σκληρός σου.

Στις επιλογές Γ) δοκίμασα το CLONEZILLA όμως δεν έτρεχε.

Με το acronis επιλέγω συγκεκριμένους φακέλους και έχω καταφέρει να κάνω κάποιους backup σε εξωτερικό δίσκο όμως σε άλλους το progress bar κολλάει και δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω με τις ώρες.

Οποιαδήποτε άλλη ιδεά ή πρόταση καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Απο χθες αντιγράφω αρχεία με τις ώρες, πάει σαν κοτα.

Τουλάχιστον με το acronis μέσα από την διαδικασία back up τα αντιγράφει. (ελπίζω να δουλεύουν κιολας)

Δημοσ.

Απο χθες αντιγράφω αρχεία με τις ώρες, πάει σαν κοτα.

Τουλάχιστον με το acronis μέσα από την διαδικασία back up τα αντιγράφει. (ελπίζω να δουλεύουν κιολας)

Μετά από πολλές ώρες αναμονής τελικά το back up επετεύχθει πλήρως. Τώρα σχεδόν τελειώνω και την αποσυμπίεση των αρχείων .tib του back up,

οπότε θα ήθελα να ρωτήσω :

1) Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω μαζικά τα χιλιάδες αρχεία αν ειναι ΟΚ ή αν υπάρχει και κατεστραμμένα χωρίς να τα ψάχνω 1-1.

2) Τι να κάνω με τον προβληματικό δίσκο.

Δημοσ.

Μετά από πολλές ώρες αναμονής τελικά το back up επετεύχθει πλήρως. Τώρα σχεδόν τελειώνω και την αποσυμπίεση των αρχείων .tib του back up,

οπότε θα ήθελα να ρωτήσω :

1) Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω μαζικά τα χιλιάδες αρχεία αν ειναι ΟΚ ή αν υπάρχει και κατεστραμμένα χωρίς να τα ψάχνω 1-1.

2) Τι να κάνω με τον προβληματικό δίσκο.

καμιά ιδέα??

Δημοσ.

1. Όχι μαζικός έλεγχος δεν υπάρχει,και το chekdisk τον windows απλά βλέπει αν υπάρχει πρόβλημα για τα windows με το αρχείο και όχι αν είναι εν τάξη το ίδιο.

2.Τον σβήνεις με το Low Level Format tool

τον ελέγχεις με το εργαλείο του κατασκευαστή,και αναλόγως τη αποτέλεσμα θα σου βγάλει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...