Προς το περιεχόμενο

λογοι για να εισαι περηφανος που εισαι ελληνας

tsifotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αντι επιλογου...

Ανοιξα αυτο το θρεντ αναρωτομενος μηπως ο κοσμος που μετεδιδε το διαβοητο email λογοι που αξιζει να εισαι ελληνας εστω κατα μια στο εκατομμυριο βρε αδερφε, το θεωρουσε σατιρα και το προωθουσε σε φαση ειρωνιας (οπως πανε πιτσιρικαδες στα παρατραγουδα για κοινο, σ αντιθεση με τους μεγαλυτερους κακομοιραιους θαμωνες).

Εδω, ισως βιαστικα μου ξεφυγαν καποια απο τα μηνυματα αν και σιγουρα μετρησανε πολλα οπως το #2 η επιτομη της ρηχοτητας, ολα τα επιχειρηματα μεταξυ αλλων.

Ενταξει εχω βγαλει τα συμπερασματα μου (καποια αποκαρδιωτικα ειναι αληθεια) . Μαλλον επρεπε να ανοιξω θρεντ με απορια:

Πως γινεται στον μεσο ανθρωπο να μην αντιστοιχει ο μεσος ορος ευφυίας; Παραδοξο; χιουμορ των θεων; (Υψιστος, Αλαχ, Βουδας, Διας, Θωρ, Τσαρλυ Σην, κλπ) ή κατι αλλο;

(και οχι δεν ειρωνευομαι τους ενθεους. Εδω αλλοι παιρνουν σοβαρα το φανγκ σουε, φενγκ σουη πως διαολο λεγεται)

Thank+You+and+Good+Night.jpg

Δημοσ.

Ωραία αυτά αλλά είναι μια άποψη.

Ο θρήσκος πιστεύει ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξή του

Ο άθεος πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός αλλά δεν μπορεί να αποδείξει την μη-ύπαρξή του.

Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί,ποιος έχει δίκιο δεν ξέρω

Ο άθεος δεν πιστεύει πως δεν υπάρχει Θεός, είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει Θεός, όπως είναι σίγουρος πως δεν υπάρχουν ιπτάμενοι δράκοι.

Αν ο θρήσκος πιστεύει πως υπάρχει Θεός ας μπει στη διαδικασία να το αποδείξει.

Δημοσ.

Οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι ο gnsX εχει δικιο.

Οπως δεν μπορουμε να ξερουμε αν υπαρχει θεος, παρομοια και δεν μπορουμε να ξερουμε αν δεν υπαρχει:)

Ο λογικος ανθρωπος τα ελεγχει ολα σφαιρικα, απ ολες τις αποψεις.

Δεν θα πιστεψεις αυθαιρετα καπου, αλλα ουτε και θα αποκλεισεις κατι αυθαιρετα.

Δημοσ.

Ο άθεος δεν πιστεύει πως δεν υπάρχει Θεός, είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει Θεός, όπως είναι σίγουρος πως δεν υπάρχουν ιπτάμενοι δράκοι.

Αν ο θρήσκος πιστεύει πως υπάρχει Θεός ας μπει στη διαδικασία να το αποδείξει.

oμοιως και ο αθεος πρεπει να αποδειξει οτι δεν υπαρχει Θεος.τελικα αθεισμος και θρησκεια ειναι οι 2 οψεις του ιδιου νομισματος: της πιστης

Δημοσ.

οχι δεν την καταλαβαινω.μπορεις να εισαι πιο σαφης;

Να σου επαναλάβω το προηγούμενο παράδειγμα:

Όταν σου λέω πως εγώ λατρεύω σαν θεό έναν κόκκινο μουστακαλή δράκο που βγάζει φωτιές από το στόμα και εσύ μου λες πως δεν πιστεύεις, είναι δική μου η ευθύνη να σου αποδείξω πως υπάρχει και όχι δική σου να μου αποδείξεις πως δεν υπάρχει. Το δεδομένο είναι πως δεν υπάρχει.

Με τη δική σου λογική πρέπει να σε βάζω κάθε φορά να μου αποδεικνύεις πως οποιοδήποτε κατασκεύασμα της φαντασίας μου δεν υπάρχει, αντί να απαιτείς από μένα να σου αποδείξω ότι υπάρχει.

Εσύ πιστεύεις πως κάπου υπάρχει ένα κάτι το οποίο μας παρακολουθεί και μας βοηθάει κτλ.

Εγώ λέω πως δεν υπάρχει. Εσύ πρέπει να αποδείξεις την ύπαρξή του, όχι εγώ τη μη ύπαρξή του.

Δηλαδή αν σου πω πως στην άκρη του ουράνιου τόξου είναι ένα ξωτικό με ένα τσουκάλι λίρες θα μου πεις οκ παίζει και να υπάρχει, επειδή δεν μπορείς να αποδείξεις τη μη ύπαρξή του;

Δημοσ.

εγω πιστευω οτι αυτο που υπαρχει ειναι περα απο την ανθρωπινη αντιληψη.αρα η αναγκη για αποδειξη της υπαρξης του αυτοαναιρειται εφοσων δεν ειναι εφικτη.

ομως εσυ πιστευεις οτι αυτο που πιστευω εγω δεν υπαρχει,αρα αυτοματως αυτο σημαινει οτι δεν ειναι υπερανω της ανθρωπινης αντιληψης επομενως και η αποδειξη της μη υπαρξης του πρεπει να ειναι εφικτη.

οποτε be my guest και απεδειξε μου γιατι ο Θεος δεν υπαρχει.

Δημοσ.

Καταρχην πρεπει να δωσετε εναν, εστω υποτυπωδη ορισμου, για τι ειδους θεο μιλατε. Τι ιδιοτητες εχει? Εγω εχω τασεις προς τον πανθεισμο : ολα ειναι θεος. Ο θεος ειναι το συμπαν καθως εχει τις ιδιες ιδιοτητες με αυτο : αναρχο, αυθυπαρκτο, αεναο, αφθαρτο.

Δημοσ.

Ok. Σου λέω:

-Πιστεύω πως στην άκρη του ουράνιου τόξου βρίσκεται ένα ξωτικό με ένα τσουκάλι λίρες.

-Πιστεύω πως όλους τους ανθρώπους τους ακολουθεί μια αόρατη-άυλη γυμνή ξανθιά.

-Πιστεύω πως ο Θεός είναι ένα κατσίκι με 4 κεφάλια, το ένα κοιτάει βορρά, το άλλο νότο, το άλλο ανατολή και το άλλο δύση. Μάλιστα μου έχει εκμυστηρευτεί και πολλά μυστικά του τα οποία μπορώ να σου απαριθμήσω αν θες.

Αν νομίζεις πως όλα αυτά δεν υπάρχουν θα πρέπει να μου το αποδείξεις. Αλλιώς δεν ξέρουμε ποιος από τους 2 έχει δίκιο.

Αυτή είναι η οπτική γωνία σου. Αφού δέχεσαι την ύπαρξη του Θεού, θα δεχτείς και την ύπαρξη των δικών μου... όντων;

Αν πάλι δεν πιστεύεις στο ξωτικό και στο κατσίκι μου, θα καείς στην κόλαση φιλαράκι :rolleyes: γιατί οι δικοί μου θεοί δε συγχωρούν.

Δημοσ.

Ok. Σου λέω:

-Πιστεύω πως στην άκρη του ουράνιου τόξου βρίσκεται ένα ξωτικό με ένα τσουκάλι λίρες.

-Πιστεύω πως όλους τους ανθρώπους τους ακολουθεί μια αόρατη-άυλη γυμνή ξανθιά.

-Πιστεύω πως ο Θεός είναι ένα κατσίκι με 4 κεφάλια, το ένα κοιτάει βορρά, το άλλο νότο, το άλλο ανατολή και το άλλο δύση. Μάλιστα μου έχει εκμυστηρευτεί και πολλά μυστικά του τα οποία μπορώ να σου απαριθμήσω αν θες.

Αν νομίζεις πως όλα αυτά δεν υπάρχουν θα πρέπει να μου το αποδείξεις. Αλλιώς δεν ξέρουμε ποιος από τους 2 έχει δίκιο.

Αυτή είναι η οπτική γωνία σου. Αφού δέχεσαι την ύπαρξη του Θεού, θα δεχτείς και την ύπαρξη των δικών μου... όντων;

Αν πάλι δεν πιστεύεις στο ξωτικό και στο κατσίκι μου, θα καείς στην κόλαση φιλαράκι :rolleyes: γιατί οι δικοί μου θεοί δε συγχωρούν.

μα το Θεο,δεν βγαινει νοημα απο οτι εχεις γραψει.τι προσπαθεις να πεις; :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...