Προς το περιεχόμενο

λογοι για να εισαι περηφανος που εισαι ελληνας

tsifotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

111: Γιατί όταν κάποιος ποστάρει κάτι χιουμοριστικό ή υπέρ της χώρας μας όλοι πέφτουμε να τον φάμε.

112: Γιατί όλοι είμαστε αριστεροί και υπέρ των απεργιών αλλά όταν πάμε εξωτερικό που δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και δεν τολμάμε να μιλίσουμε λέμε ότι εκείνο το κράτος (πχ Γερμανία) λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν πάμε να εφαρμόσουμε τα ίδια στην χώρα μας; ΟΥΥΥ ΜΑΚΡΙΑ ΣΚΑΤΟΔΕΞΙΟΙ!!!

113: Γιατί έχουμε κόμπλεξ κατωτερότητας, κλασσικό παράδειγμα αν πει κάποιος ότι "όταν οι αρχαίοι Έλληνες έβγαζαν φιλοσοφία, οι άλλοι λαοί ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα" θα πέσουν να του πουν ότι είναι μπασταδρότουρκος.

114: Γιατί έχουμε κόμπλεξ ανωτερότητας κλασσικό παράδειγμα αν πει κάποιος ότι είναι μπασταδρότουρκος, θα πέσουν να του πουν "όταν οι αρχαίοι Έλληνες έβγαζαν φιλοσοφία, οι άλλοι λαοί ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα"

115: Γιατί αν και χρεοκοπήσαμε σαν χώρα ακόμα και αύριο να γίνουν εκλογές θα πάνε όλοι να ψηφίσουν σύμφωνα με το αν θα μου βάλει το παιδί ο τάδε στο δημόσιο

α και 116: Γιατί είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου διαχωρισμένος σχεδόν σε ΌΛΑ τα σημαντικά εθνικά θέματα.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
υπερηφάνεια, η

[] Ουσιαστικό

υπερηφάνεια θηλυκό ή περηφάνια

το θετικό συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έχει επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αυτοεπιβεβαίωσή του

το συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν συνειδητοποιεί την αξία του ως άνθρωπος και πλήττεται όταν κάποιος προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του

(αρνητικά) η αλαζονεία

Γενικα δε βρισκω λογο να ειναι καποιος υπερηφανος για την εθνικοτητα του ή να ντρεπεται γι' αυτη, εφοσον δεν εχει εργαστει, στην πρωτη περιπτωση, για την ευημερια της χωρας του(εφοσον υφισταται), και στην δευτερη, για το κακο της.

(Συμπερασματικα οι πιο πολλοι να ντρεπονται θα 'πρεπε).

Αυτο.

Δημοσ.

είμαστε περήφανοι που μαστε έλληνες διότι καταφέρνουμε να μονιμοποιηθούμε μέσω δικαστικής απόφασης σε ένα κράτος που έχει χρεοκοπήσει και έχει υπερπληθώρα δημοσίων υπαλλήλων και το πανηγυρίζουμε με γαλλική φινέτσα, ανοίγοντας σαμπάνιες*, τις οποίες και πληρώσαμε από το επίδομα ανεργείας διότι μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου, είχαμε απολυθεί.

ΠΗΓΗ

*Δεν μπορούσαν να ανοίξουν μία Σουρωτή άντε ένα ούζο; Ντε και καλά να στηρίζουμε τη γαλλική οικονομία, με δανεικά...

Δημοσ.

θα περιμενα σε τετοια εποχη που 7 στους 10 κατω των 30 γκρινιαζουν και φοβεριζουν οτι αυριο μεταναστευουν να εχουν σταματησει οι ανεκδιήγητες αναφορες στους λογους για τους οποίους ειμαστε περήφανοι ως ελληνες...αλλα ασχετα απο αυτο εξακολουθει το ολο θεμα να εχει πλακα!!

Δημοσ.

+1 @ntinaras..

Δε μαμιέται που μπορεί να τα γράφει αυτοσαρκαστικά τα πρώτα.. το θέμα είναι οτι τα πιστεύουν πολλοί και τα ακούς κατα καιρούς (σίγουρα όχι όλα αλλά πολλά απο αυτά) σαν τα γαμάτα προτερήματα των ελλήνων.. Ο Σωκράτης και ο Πυθαγόρας ήταν έλληνες... κλάϊν.. που είναι ο σεβασμός σε αυτό σήμερΑ?

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί ΕΔΩ δεν ταυτίζεστε με τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί ΕΔΩ δεν ταυτίζεστε με τις απαντήσεις.

Διοτι οι περισσότεροι απο εμάς είμαστε ορθολογιστές μήπως;

Δημοσ.

Παράδειγμα:

15. Γιατί δεν το παίζουμε ψευτοπουριτανοί. Τις «λαδιές» μας τις κάνουμε με θράσος///περηφανια και οι λαδιες
Δημοσ.

εγω ειμαι σιγουρος οτι τα αρχικα 110 γραφτηκανε απο καποιον ελληναρα που τα ξερει ολα και ειναι περηφανος γιατι ειχε γαματους προγονους

οι απαντησεις γραφτηκανε απο καποιον που δεν αντεχει τετοιους τυπους

δε νομιζω οτι ειναι ουτε τα πρωτα ουτε τα δευτερα χιουμοριστικα,ειναι και τα 2 κυριολεκτικα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά,τι πάει να πει "λόγοι περηφάνιας";!

Κι απ'την Ταγκανίκα να είσαι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι περήφανος!Που πάμε αλλιώς;! :confused:

Δημοσ.

Ρε παιδιά,τι πάει να πει "λόγοι περηφάνιας";!

Κι απ'την Ταγκανίκα να είσαι ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι περήφανος!Που πάμε αλλιώς;! :confused:

θα έλεγα πως οφείλεις να είσαι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και να μη ζεις σε ένα δικό σου παράλληλο με τη λογική κόσμο. (κάπου το άκουσα αυτό και μου άρεσε :-D )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...