Προς το περιεχόμενο

δημιουργία νεας κατηγορίας για το βιβλίο

newbook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

13-4-2011 . Αγαπητοί , υπεύθυνοι του φόρουμ , η έλλειψη χώρου για το "βιβλίο" δημιουργεί προβλήματα , όπως πικρά αντελήφθηκα με ένα ε-μαιλ που δέχτηκα από εσάς για ένα ποστ μου στο μπλα-μπλα , προβλήματα δηλαδή σε ανθρώπους που ασχολούνται με τα βιβλία και την συγγραφή . Η εισχώρηση ακατάλληλων και υστερημένων σε πολιτισμό ατόμων που απαντούν στα ποστ με διάθεση ειρωνείας ή χαβαλετσίδικη (ετσι το λένε;)"περί ανέμων και υδάτων" και με διάθεση καβγά όπως να μην πέσει τίποτα κάτω (και όχι μόνο), πράγμα που δικαιολογήται από την κατηγορία του μπλα-μπλα , δημιουργούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις , όπως η δική σας (με το ε-μαιλ σας προς εμένα) ή την δική μου (με σκέψεις για αποχώρηση και απογοήτευση από το πνευματικό επίπεδο κάποιων συμμετεχόντων) . Γι' αυτό προτείνω να δημιουργήθεί η κατηγορία <<βιβλία>> . Επίσης περιμένω την επεξήγηση του ε-μαιλ σας , για να καταλάβω σε τι φταίω

Δημοσ.

σε καταλαβαίνω απόλυτα, υπάρχει ασέβεια στον όρο "βιβλίο"

αφου υπάρχουν μαθητές που τα καίνε στο τέλος της χρονιάς..

αυτό γίνεται και με την μουσική

ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει την λέξη μουσική σκέφτεται lady gaga, rap, black eyed peas και οποιοδήποτε είδος μουσικής ή σημερινή βλακεία (eurovision) και τα τραγούδια που κυκλοφορούν. Άντε να σκεφτούν και καμια κιθάρα

ο κόσμος νομίζει πως πιάνεις ένα όργανο και με έναν μαγικό τρόπο αρχίζεις και παίζεις

7 χρόνια παίζω βιόλα... και είμαι μόλις στη μέση των σπουδών μου...

Δεν γίνεται λοιπόν να κάνεις μια μουσική συζήτηση εδώ...

με την ευκαιρία λοιπόν ας ζητήσω και εγώ η κατηγορία μουσική, να χωριστεί σε δύο κατηγορίες του στυλ "μουσική επιστήμη" και "μουσική καθημερινή"

Δημοσ.

Υπεύθυνος δεν είμαι αλλά το insomnia είναι κατά βάση, τεχνολογικό forum.

Επίσης απ ό,τι έχουμε δει ως τώρα, η δημιουργία νέων forum/subforum είναι αποτέλεσμα της εκ των προτέρων ανάγκης για δημιουργία τους. Πχ. πριν τη δημιουργία της κατηγορίας «Προσφορές» είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο πως για μήνες γίνονταν σχετικά threads με μεγάλη συχνότητα. Για την καλύτερη οργάνωση αυτών των thread, στη συνέχεια άνοιξε η συγκεκριμένη κατηγορία.

Τέλος, επειδή αναφέρθηκε η ύπαρξη ασόβαρων σχολίων από κάποιους χρήστες, δε νομίζω πως ένα νέο subforum θα μπορούσε ν αποκλείσει όποιες τέτοιες συμπεριφορές.

Κλείνοντας, για τέτοια θέματα, που αφορούν προφανώς μικρότερη μερίδα χρηστών του insomnia, πιθανόν να υπάρχουν πιο κατάλληλοι/εξειδικευμένοι χώροι.

Δημοσ.

Λογικά είναι να έγινε ότι έγινε από τη στιγμή που βάζεις ένα "κουφό" τίτλο στο thread και αρχίζεις να γράφεις ασυναρτησίες.

Βάλε ένα σωστό τίτλο,εξήγησε τι θες να κάνεις και κανείς δε θα σου έλεγε τίποτα :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπική άποψη εκφράζω (για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις) όμως εφόσον το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, δε δικαιολογείται ξεχωριστή ενότητα για το βιβλίο. Ήδη στο νήμα για τις προτάσεις βιβλίων η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δυστυχώς.

Από εκεί και πέρα, μιλώντας ως συντονιστής για το χώρο του Μπλα-Μπλα αλλά και γενικότερα, οποιοσδήποτε χρήστης θεωρεί ότι κάποιοι επιχειρούν να εκτρέψουν τη ροή της συζήτησης ή γενικά βρίσκει τις παρεμβάσεις τους προβληματικές, μπορεί κάλλιστα να στείλει αναφορά ώστε να τη δουν οι ανά ενότητα αρμόδιοι και να κρίνουν αν πρέπει να επέμβουν.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο σκοπός και το πλαίσιο ενός νήματος περιγραφεί επαρκώς, περιορίζονται οι πιθανότητες να παρεμβληθούν (καλόβουλα ή μη, δεν το εξετάζω εδώ) μηνύματα απορίας και είναι ευκολότερο για τους συντονιστές να διαπιστώσουν ποιοι εκφράζουν μια γνήσια απορία ή ποιοι επιχειρούν να κάνουν "χαβαλέ". Επομένως, συμφωνώ με την παρατήρηση του χρήστη Merdock, ότι είναι απαραίτητος ο σωστός τίτλος (ή έστω διευκρινιστικός υπότιτλος, αν θέλει κανείς να κρατήσει πιο αόριστο τίτλο).

Δημοσ.

+1 για τη μουσική επιστήμη (και τεχνολογία θα πρόσθετα εγώ, αν και νομίζω υπάγεται πλέον στη μουσική επιστήμη).

Όσο για το "βιβλίο" καλώς ή κακώς όντως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον οπότε δε ξέρω αν θα πρόσθετε κάτι το να υπάρχει sub forum. Ενα sticky topic ίσως με προτάσεις βιβλίων (για αρχή) να βολιδοσκοπούσε τη κατάσταση.. και αν υπάρξει τότε κίνηση να δημιουργηθεί και sub forum.

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει ήδη sticky για προτάσεις βιβλίων, εδώ. Σε αυτό αναφερόμουν νωρίτερα, γράφοντας ότι δεν εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση (σαφώς όχι αμελητέα, αλλά δε νομίζω να δικαιολογείται ολόκληρη ενότητα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...