mar23 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Έχω ένα κείμενο σε αρχείο pdf και το πρόβλημά μου είναι το εξής: Οι αριθμοί των σελίδων είναι άσπροι και είναι σε πλαίσιο χρώματος μπλε. όταν πάω να εκτυπώσω το κείμενο -ασπρόμαυρο-(το οποίο είναι αρκετών σελίδων) , ο αριθμός της σελίδας δεν φαίνεται. Πώς μπορώ να αλλάξω το χρώμα μπλε σε μαύρο?? Να σημειώσω ότι έχω το πρόγραμμα adobe reader x.
nikomas50 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 καμιά ιδέα? Αν δε βρεθεί κάτι άλλο: Χρειάζεσαι ένα Pdf Editor πχ.Foxit Phantom PDF Suite Αν το αρχείο επιτρέπει αλλαγές μπορείς πατώντας Ctrl+T και στη συνέχεια δεξί κλικ σε σημείο του εγγράφου που θέλεις να προσθέσεις αριθμό σελίδας σε μαύρο χρώμα.
mar23 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατέβασα την trial version και όντως μπορεί να αλλάξει το πλαίσιο του αριθμού από μπλε σε μαύρο αλλά πρέπει να το αλλάζω σε κάθεμία σελίδα ξεχωριστά!! Πολύ χρονοβόρο για τόσες σελίδες. Μπορώ μέσω αυτου του προγράμματος να το αλλάξω σε όλες τις σελίδες με ένα κλικ??
At0m0 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Κατά 99% δεν θα σου αρέσει η λύση. Πάντως παρόλο που γράφω πολλά, η διαδικασία είναι 15 λεπτά υπόθεση μαζί με τις εγκαταστάσεις και την μετατροπή του pdf σε JPG που τρώει και τον περισσότερο χρόνο από όλα τα παρακάτω. 1) Εγκατάσταση του Ghostscript για Windows 2) Εγκατάσταση του ImageMagick (ImageMagick-6.6.9-4.Q16-windows-dll.exe) για Windows 3) Ανοίγεις ένα DOS "Command Prompt" Δηλαδή: Έναρξη->Εκτέλεση->cmd.exe 4) Από το παράθυρο του "Command Prompt" όπου βρίσκεσαι, πηγαίνεις στον κατάλογο που έχει εγκατασταθεί το ImageMagick Σε απείραχτο μηχάνημα χωρίς να έχεις αλλάξει τίποτα στις παραπάνω εγκαταστάσεις γράφεις μέσα στο παράθυρο του "Command Prompt": cd /d %programfiles%\ImageMagick-6.6.9-Q16 5) Αφού βρεθείς στον κάταλογο του Ghostscript ξεκινάς την διαδικασία μετατροπής του PDF σε IMAGES εκτελώντας την εντολή: convert.exe -interlace none -density 600 -quality 100 e:\Temp\1111\WG111v3_UM_24Mar08.pdf e:\Temp\1111\out.jpg Το e:\Temp\1111\WG111v3_UM_24Mar08.pdf το αντικαθιστάς με το δικό σου pdf (όπου βρίσκεται). Το e:\Temp\1111\out.jpg το αντικαθιστάς με το πού θέλεις να δημιουργηθούν τα images και με τι όνομα. Το αποτέλεσμα θα είναι τις μορφής : out-0.jpg , out-1.jpg, ... out-9.jpg, out-10.jpg, κ.λπ. Κάθε αρχείο/σελίδα ανάλογα το περιεχόμενό του θα είναι αρκετά μεγάλο, από 1MB έως 6ΜΒ τουλάχιστον οπότε φρόντισε να έχεις χώρο στον δίσκο. Το "-density 600" δίνει αρκετά καλή ποιότητα. Τα παραδείγματα που βρήκα είχαν "-density 300" αλλά εμένα μου φάνηκε ότι έχανε πολύ το jpg. 6) Τώρα έχεις όλες τις σελίδες σε μορφή JPG. Το επόμενο βήμα είναι να κάνεις "crop" το κάτω μέρος της κάθε σελίδας και να αφαιρέσεις το κομμάτι με την "σελίδα" που δεν σου αρέσει. Αυτό μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα με το "Windows Photo Gallery" το οποίο συνήθως ανοίγει εξ ορισμού τις διάφορες εικόνες στα Windows. Οπότε: Ανοίγεις την πρώτη σελίδα/JPG Πατάς στο πάνω μενού "Fix" Πατάς στο δεξιά μενού "Crop Picture" Μετακινείς και αλλάζεις το μέγεθος του "Crop Region" ώστε να περιλαμβάνει όλο το κείμενο εκτός του μέρους που σε ενδιαφέρει να "εξαφανιστεί" Πατάς στο δεξιά μενού "Apply" Πατάς στο κάτω μενού το "Βελάκι δεξιά" για να πάει στην επόμενη εικόνα Επαναλαμβάνεις την διαδικασία "Crop" για όλες τις σελιδες/JPG. 7) Σχεδόν τελείωσες ... Ανοίγεις στο winword ένα νέο κενό έγγραφό. Αλλάζεις τα περιθώρια τις σελίδας σε 0 (μηδέν) παντού από το "Διάταξη σελίδας->Περιθώρια->Προσαρμοσμένα Περιθώρια" Όταν διαμαρτυρηθεί το winword ότι τα όρια είναι "εκτός ορίων" πατάς "Παράβλεψη" Πηγαίνεις από το My Computer στον φάκελλο που έχεις όλες τις σελίδες/JPG Μαρκάρεις μερικές (όχι όλες θα τα παίξει ο κειμενογράφος) και τις κάνεις "drag and drop" μέσα στο νέο έγγραφο του winword. Πατάς και μια "Εισαγωγή->Αριθμός σελίδας" και την φτιάχνεις όπως θές και τελείωσες. Εάν θελεις να αποθηκεύσεις την νέα μορφή του κειμένου πάλι σε μορφή PDF. Εγκατάσταση του doPDF το οποίο είναι printer driver για εκτύπωση σε μορφή αρχείου PDF Εκτύπωση του παραπάνω "νέου αρχείου winword" στο εκτυπωτή DoPDF, επιλέγοντας ώς όνομα αρχείου κάτι σαν New_PDF_pages_01-10.pdf μιας και μάλλον δεν θα μπορέσει το winoword να χωρέσει όλες τις σείδες/JPG για επεξεργασία. Ένα τελευταίο βήμα..... Εγκατάσταση του pdfsam το οποίο κάνει merge/split διάφορα αρχεία pdf. Από το pddsam πατάς "Merge/Extract"->Add και προσθέτεις τα αρχεία που μάλλον θα έχεις φτιάξει παραπάνω, π.χ. New_PDF_pages_01-10.pdf, New_PDF_pages_11-20.pdf, New_PDF_pages_21-30.pdf κ.λπ. Στο "destination output file" επιλέγεις πως θα λέγεται το τελικό αρχείο π.χ. "epitelous_to_eftiaxa.pdf" και ... Αυτό ήταν όλο. Δύσκολο ; Δεν νομίζω !! Για του linux-αδες, όπου βλέπετε Windows διαβάστε "linux" όπυ βλέπετε "command prompt" διαβάστε "shell" όπου βλέπετε winword διαβάστε "openoffice" ή οτιδήποτε άλλο. κ.λπ., κ.λπ. σε ότι παρέλειψα. Άντε, καλή τύχη. Προσθήκη. Εχμ, λύσεις "με ένα click" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 @At0m0 παναγία μου,ακόμα και εγώ που ξέρω τα είδα όλα,υπάρχουν και προγράμματα που τα κάνουν όλα αυτά άνετα και με γραφικό περιβάλλον. π.χ. pdf2img Scan2PDF (το avatar μου δεν είναι εντελώς τυχαίο) Αν και για απαρίθμηση σελίδων σε pdf έχει την ανάλογη επιλογή που είναι σχεδόν «λύση "με ένα click"» Αναλόγως το reader που έχεις ίσως να διαφέρει η διαδικασία. http://www.planetpdf.com/enterprise/article.asp?ContentID=7009
At0m0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 @TheELF Αρχικά, LOL για το "@At0m0 παναγία μου,ακόμα και εγώ που ξέρω τα είδα όλα" psf2Img, απαπαπαπα, ξέρεις τώρα, κρατικά έγγραφα, απόρρητα κ.λπ., συγνώμη, δεν γίνεται. Scan2PDF, εχμ, καλό μεν, αλλά το winword το έβαλα στην σαλάτα για να προσθέσει τις σελίδες. Επίσης, εχμ, 10 εικόνες με το ζόρι τις φόρτωσε και ΔΕΝ έφτιαξε pdf. Είτε του κάτσανε λίγο μεγάλες οι εικόνες ή δεν του αρέσανε τα click που του έκανα. Με 5 εικόνες τα κατάφερε και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Επίσης δεν έχει τίποτα σε απαρίθμηση σελίδων. Για το avatar image, και εγώ δεν είμαι λάτρης του command line τόσο σε dos όσο και σε linux, αλλά, τα καλά τα κόλπα από εκεί γίνονται. Π.χ. To Imagemagick ωραιότατο παραθυρικό πρόγραμμα είναι αλλά, το convert που είναι κομμάτι του, δεν το συμπεριλάβανε στο παραθυρικό πρόγραμμα. Προσθήκη Προφανώς, πριν text-wall-ιάσω είχα ψάξει για εύκολες παραθυρικές εναλλακτικές και δεν βρήκα τίποτα της προκοπής και απολύτως free.
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Ναι, δεν εκφράστηκα σωστά αυτό έλεγα( «απαπαπαπα» και εγώ από ιντερνετικά) pdf2img Some PDF Images Extract απλά βιαζόμουν λίγο και κοίταξα μόνο το όνομα του αρχείο setup. Για να κάνεις ξανά της εικόνες PDF εξαιρετικό είναι και το IrfanView Θέλει και τα plug-in To do this, simply (from the help system): Click on the View Menu, point at Multipage images. A sub-menu opens with several options to click… including “Multipage PDF” and “Multipage TIF”. Then simply select your input files and the name of your ouput PDF file and you’re set! Much easier and simpler than the other PDF tool programs as well!
At0m0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Εχμ, εάν είναι να χρησιμοποιώ τέτοια προγράμματα, χίλιες φορές dos και zx spectrum. Εγώ γενικά βαριέμαι τα προγράμματα που δεν δουλεύουν με την πρώτη και αυτό το IrfanView προφανώς έχει προσωπικά προβλήματα μαζί μου. IrfanView installed open file out-0.jpg ok close file, δεν έχει επιλογή close file. close/open irfanview open file και προσπάθησε να ανοίξεις 2-3 files μαζι, δεν το κάνει. mark 3-4 files και drag n drop το κάνει. αφού πήρα χαμπάρι τι έδειχνε εκείνος ο μετρητής είδα "1/53" άρα είχε διαβάσει όλο το folder. όπως είμαι ακολουθώ τις οδηγίες: View->Multipage Images->παΤάρια->όλα είναι γκρίζα... close/open irfanview drag n drop ένα αρχείο. ακολουθώ τις οδηγίες: View->Multipage Images->Όλα είναι ΕΝΕΡΓΑ !!! έρχομαι να γράψω την απο πάνω γραμμή στο forum, γυρνάω πίσω στο Infra, πατάω View->Multipage Images->παΤάρια->όλα είναι γκρίζα !!! ερχομαι ξανά στο forum να γράψω την απο πάνω γραμμή, γυρνάω πίσω στο Infra,Όλα είναι ΕΝΕΡΓΑ !!! Πατάω Create Multipage PDF για να ανοίξει το επόμενο παράθυρο μεχρι να έρθω εδώ και να πάω πίσω γιατι... βλέπε παραπάνω... Πατάω Add images γιατί ήταν άδειο. Διαλέγω 53 αρχεία .... του λέω που να σώσει το image.pdf πατάω Create PDF image απαντάει "Operation successful!" πάω να δώ το pdf ... ποιό PDF, που είναι το Pdf, πουθενά το pdf. close/open irfanview drag n drop ένα αρχείο. View->Multipage Images->Create Multipage PDF->Add images βάζω 5 images, πατώ create, απαντάει "Operation successful!" πάω να δώ το pdf ... πουθενά το pdf .... Πολλαπλή ερώτηση κρίσεως. Πόσα και σε ποιά σημεία έπαθα τα απανωτά εγκεφαλικά και γιατί έπρεπε να το πάθω αυτό πάνω στο άνθος της ηλικίας μου; Προσθήκη 1 Επειδή είμαι επίμονος όταν κάτι δεν μου δουλεύει το ξαναπροσπάθησα. Download ta plugins install τα plugins μπλα->μπλα->Create PDF->Preproccessing->Save Pdf Dialog->Save->Generate Pages->Operation Successful!->Done Προσθήκη 2 Και μετά είδα εκείνο το .... "Θέλει και τα plug-in"... damn...
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Τι παθαίνει κανείς στα καλά του καθουμένου τελικά πως σου φαίνεται το irfan; εγκρίνεις;
At0m0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Εμένα δεν με πάει το Irfanview. Υποθέτω κάποιος με μεγαλύτερη υπομονή από εμένα μπορεί και να τα καταφέρει.
mar23 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ομολογώ ότι από ένα σημείο και μετά σας "έχασα"... At0m0 η έκταση του ποστ σου ήταν για μένα κάπως αποτρεπική για να τα κάνω όλα αυτά! TheELF το λινκ που έδωσες φαίνεται βοηθητικό, θα δοκιμάσω να το κάνω στην πράξη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.