Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση πουλιού

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και αφού το ζώο θα σκοτωθεί που θα σκοτωθεί είναι καλύτερο να εκμεταλλευόμαστε όσο καλύτερα το κουφάρι, νομίζω.

Όπως ακριβώς κάνουμε χιλιάδες χρόνια τώρα. Αν ήταν τόσο λάθος, θα είχαμε βρει κάποιον άλλο τρόπο να τρεφόμαστε ή να ντυνόμαστε.

Εκτός βέβαια αν το ζώο δεν προορίζονταν για σφαγή σε άλλη περίπτωση(π.χ τίγρη,κροκόδειλος,φώκια και δεν ξέρω τι άλλο...)

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προφανώς, αν και τα δεδομένα και οι συνήθειες αλλάζουν αναλόγως με το που ζεις. Στην Αυστραλία πχ τρώνε κροκόδειλους, οπότε υπάρχουν φάρμες που τους εκτρέφουν για αυτόν το σκοπό (και όλα τα άλλα).

γουέεει οφ τόπικ! :)

Δημοσ.

εκτροφείο ζώων που προορίζονται για τα εστιατόρια και τα κρεοπωλεία έχει ο ανύπαρκτος αυτός βοσκός, δεν έχει καταφύγιο για αγελάδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δείχνει ή θα έπρεπε να δείχνει σεβασμό στο ζώο πριν το σκοτώσει. Μη φτάνουμε στα άκρα απλώς για να διαφωνήσουμε..

και αφού το ζώο θα σκοτωθεί που θα σκοτωθεί είναι καλύτερο να εκμεταλλευόμαστε όσο καλύτερα το κουφάρι, νομίζω.

Όπως ακριβώς κάνουμε χιλιάδες χρόνια τώρα. Αν ήταν τόσο λάθος, θα είχαμε βρει κάποιον άλλο τρόπο να τρεφόμαστε ή να ντυνόμαστε.

Αρα λοιπον και εσυ συμφωνεις μαζι μου στην ουσια.

Δημοσ.

Αρα λοιπον και εσυ συμφωνεις μαζι μου στην ουσια.

Μπορεί αλλά δεν συμφωνώ ούτε με το τσίρκο ούτε με τους ζωολογικούς κήπους, ούτε με τα κλουβιά ούτε με τα ενυδρεία (αν και είχα και απο τα δυο τα τελευταία). Αν θέλω να δω πουλιά (!), κάνω μια βόλτα στο δάσος και αν θέλω να δω ψαράκια, βουτάω με μια μάσκα. Αν θέλω να δω εξωτικά ζώα, ανοίγω την τηλεόραση. Είναι πολύ θλιβερό το θέαμα των ζώων μέσα σε κλουβιά. Στο Αττικό πάρκο, υπάρχει ένας ιαγουάρος (νομίζω) που έκοβε βόλτες πάνω κάτω με μια μανία λες και ήταν σε απόγνωση (μπορεί και να ήταν αν είχε συνείδηση της κατάστασής του) Άσχετο αλλά στο Νέμο, έδειχνε πολύ καλά αυτό που λέω. Το ενυδρείο του οδοντίατρου ήταν σαν μια μίνι κλινική για ψάρια, όλα είχαν θεματάκια. Εσύ που το βρήκες καλά έκανες και το κράτησες αλλά δεν συμφωνώ γενικά με το να αγοράζει κανείς ζώα για να τα εκθέτει στο σπίτι του ή όπου αλλού.

Στο Νέστο, με είχε ξυπνήσει μια μέρα ένας τρυποκάρυδος και στον Αχέροντα είχα δει δύο αλκυόνες να παίζουν στο νερό. Και τις δυο περιπτώσεις τις θυμάμαι γιατί ήταν δυο σκηνές απίστευτης ομορφιάς. Θέλω να πω με αυτό ότι δεν έχει νόημα να έχεις δει ένα άγριο ζώο σε όποιες συνθήκες και να ναι, αποκομμένο από το φυσικό του περιβάλλον και τη φυσική του μεγαλοπρέπεια. Αυτό που βλέπεις είναι πως επιβλήθηκε ο άνθρωπος πάνω του και τίποτα άλλο.

Δημοσ.

To τσιρκο δεν το ανεφερα εγω φιλε μου.

Εφοσον δε συμφωνεις να εχει ο κοσμος ενυδρια και κλουβια αρα δεν θα πρεπει να συμφωνεις ουτε με τα κοτετσια ουτε με τα χοιστασια, σωστα? Ή μηπως η ευαισθησια σου περιοριζεται μόνο στα ωδικα πουλια και στα ψαρακια του ενυδριου?

Δημοσ.

... δεν έχει νόημα να έχεις δει ένα άγριο ζώο σε όποιες συνθήκες και να ναι..

και ναι, προσπαθώ να καταναλώνω προιόντα από ζώα που δεν είναι στοιβαγμένα και γενικά ζουν σε άθλιες συνθήκες. Δεν το καταφέρνω πάντα, σίγουρα, αλλά το προσπαθώ.

:)

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι στην Αθήνα είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για την ''ταυτότητα'' του κρέατος που αγοράζεις, εκτός αν έχεις κάποιον γνωστό που τον εμπιστεύεσαι κ.τ.λ.

Μην ρίχνεις όμως κατηγορίες δεξιά και αριστερά ότι όσοι σου λένε την γνώμη τους όπως λες εσύ τι δική σου είναι και καλά φιλόζωοι και ουσιαστικά δεν νοιάζονται.Δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει ο καθένας τόσες ΜΚΟ ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων, εδώ υπάρχει οργάνωση κατά του πατέ καθώς υποστηρίζουν ότι είναι βασανιστικός ο τρόπος ζωής και ο τρόπος με τον οποίο σκοτώνουν αυτά τα ζώα χωρίς ουσιαστικό λόγο (τι κ αν δεν τρώμε πατέ δηλαδή).

Κάποια πράγματα είναι απαραίτητο να τα κάνουμε για να ζήσουμε.Δηλαδή δεν μπορείς να πεις δεν τρώω κρέας είναι κρίμα τα ζώα.Μπορείς όμως να φροντίσεις ώστε αυτά τα ζώα να ζήσουν μια καλή ζωή, όπως ακριβώς θα ζούσαν και όταν δεν θα ήταν στην ιδιοκτησία κάποιου (και καλύτερα κιόλας γιατί ο βοσκός τα φροντίζει όταν αρρωσταίνουν, όταν κάποιο ζώο γεννάει,έχουν πάντα φαγητό κ.τ.λ)και κάποια στιγμή που θα τα σκοτώσεις να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο(που αν τα έπιανε ο λύκος μόνο ανώδυνο δεν θα ήταν).

Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις με τα ζώα της φάρμας, να ζήσουν δηλαδή φυσιολογικά μαζί με τον άνθρωπο(τα πρόβατα, οι αγελάδες, οι χήνες, οι κότες, οι γάτες, τα σκυλιά κ.τ.λ.).Με τα πουλιά, τα ψάρια, τα φίδια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό!Αυτό σου λένε ουσιαστικά όλοι εδώ τόση ώρα!Δηλαδή μπορείς να έχεις το παπαγαλάκι σου αλλά δεν μπορείς να λες ότι είναι καλύτερο που μένει μαζί σου απ ότι θα ήταν αν ήταν ελεύθερο...

Δημοσ.

Μην ρίχνεις όμως κατηγορίες δεξιά και αριστερά ότι όσοι σου λένε την γνώμη τους όπως λες εσύ τι δική σου είναι και καλά φιλόζωοι και ουσιαστικά δεν νοιάζονται

Mα εσυ εριξες κατηγοριες σε μενα!...

Αυτό σου λένε ουσιαστικά όλοι εδώ τόση ώρα!Δηλαδή μπορείς να έχεις το παπαγαλάκι σου αλλά δεν μπορείς να λες ότι είναι καλύτερο που μένει μαζί σου απ ότι θα ήταν αν ήταν ελεύθερο...

Ασε τι λενε οι αλλοι, να μιλας για σενα μόνο.

Το παπαγαλακι το βρηκα στο δρομο ξαναλεω. Αν δεν το επιανα θα το ετρωγε η γατα. Γιατι δυσκολευεσαι να το καταλαβεις?

Τα υπολοιπα που ειπες δεν αποτελουν σημειο διαφωνιας και τα συζητησαμε ηδη αρκετα.

Δημοσ.

εγω δεν καταλαβα αυτη την απολιτοτητα η θανατος η κλουβι.μπορει το παπαγαλακι αμα δεν το επερνες εσυ να το εβρισκε καποιος που δεν ψαχνει να βγει κερδισμενος απο παντου.δλδ απο οτι καταλαβα αν δεν μπορουσε να μιλισει το παπαγαλακι η επομενη του χρηση θα ητανε η βρωση του αφου δεν εχει καποια αγοραστικη αξια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...