ioannnis Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Πως μπορει κανεις να διαβασει το spoiler? Aλλαξα και την αναλυση αλλα τιποτα, δε βγαινει το μυνημα:/ Ένα παιδί στην Αφρική δεν έχει φάει ποτέ σοκολάτα, οπότε δεν τη στερείτε και είναι ικανοποιημένο ως είναι.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι καλό που τα παιδιά της Αφρικής δεν έχουν φάει ποτέ σοκολάτα... Έτσι και τα πουλιά για το σπίτι.Γεννιούνται σε κλουβί, μεγαλώνουν σε κλουβί.Δεν τους λείπει το να πετάνε ελεύθερα γιατί δεν το έχουν κάνει ποτέ, δεν ξέρουν πως είναι, το κλουβί είναι το σπίτι τους.Και για το παπαγαλάκι που βρήκες το ίδιο ισχύει πιθανότατα από κάποιον έφυγε...τι σημαίνει αυτό ότι είναι καλό για το παπαγαλάκι που στερείτε ότι κάνουν τα πουλιά από τότε που άρχισαν να υπάρχουν?? Aυτα που λες φιλε ειναι θεωρητικα και υποκειμενικα. Η σοκολατα οπως ξερεις βλαπτει(ζαχαρη+κορεσμενα λιπαρα) αρα καλα κανει το αφρικακι και δεν τη τρωει! Δεν ειναι καλυτερα ενα παπαγαλακι να ειναι ασφαλες στο σπιτι απ το να τριγυριζει στο δρομο με κινδυνο να το φαν οι γατες? Εξαλλου αν μιλησει θα προσφερει χαρα στον ανθρωπο
antonl Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Όπως και οι καμηλοπάρδαλεις είναι πιο ασφαλείς σε κανα τσίρκο ή ζωολογικό κήπο απ το να τις φάει κανα λιοντάρι στη σαβάνα. Και χαίρεται κι ο κόσμος που πάει και τις βλέπει.
ioannnis Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Οι καμηλοπαρδαλεις λεει θεωρουν οτι ειναι ασφαλεις οταν σκαβουν μια λακουβα στο εδαφος και βαζουν μεσα το κεφαλι τους Δηλαδη εσυ εισαι κατα του τσιρκου και θα ηθελες να καταργηθουν? Μικρο σε πηγαιναν στο τσιρκο με το ζορι? Αυτη η ευαισθησια σου αφορα ολες τις καταστασεις ή μονο τα ζωα των τσιρκων?...
cb_papi Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Πως μπορει κανεις να διαβασει το spoiler? Aλλαξα και την αναλυση αλλα τιποτα, δε βγαινει το μυνημα:/ Aυτα που λες φιλε ειναι θεωρητικα και υποκειμενικα. Η σοκολατα οπως ξερεις βλαπτει(ζαχαρη+κορεσμενα λιπαρα) αρα καλα κανει το αφρικακι και δεν τη τρωει! Δεν ειναι καλυτερα ενα παπαγαλακι να ειναι ασφαλες στο σπιτι απ το να τριγυριζει στο δρομο με κινδυνο να το φαν οι γατες? Εξαλλου αν μιλησει θα προσφερει χαρα στον ανθρωπο Και εμείς θα μπορούσαμε να μένουμε σε ένα κελί φυλακής χωρίς να κινδυνεύουμε από τίποτα. Δεν βλέπω κανέναν να θέλει να μπει στη φυλακή όμως..
ioannnis Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Συγκρινεις δηλαδη τον ανθρωπο με τα ζωα? τους βαζεις στην ιδια μοιρα?
cb_papi Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Απ’ όσο γνωρίζω και τα ζώα έχουν το αίσθημα του εγκλωβισμού ( γι’αυτό και ορισμένα πεθαίνουν στην αιχμαλωσία). Άρα ναι, τους συγκρίνω.
antonl Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Τρως παπαγαλάκια; Αν και με την κρίση που ρχεται, ποτέ δεν ξέρεις, οπότε ίσως να χεις δίκιο. Τέλος πάντων. Δεν είμαι κανας «τρελός» ζωόφιλος απλά το σκεπτικό ότι οκ μωρέ και καλό του κάνουμε που το χουμε σε κλουβί, μου φάνηκε κάπως άκυρο. edit: (Τώρα το δα) Οι καμηλοπαρδαλεις λεει θεωρουν οτι ειναι ασφαλεις οταν σκαβουν μια λακουβα στο εδαφος και βαζουν μεσα το κεφαλι τους Δηλαδη εσυ εισαι κατα του τσιρκου και θα ηθελες να καταργηθουν? Μικρο σε πηγαιναν στο τσιρκο με το ζορι? Αυτη η ευαισθησια σου αφορα ολες τις καταστασεις ή μονο τα ζωα των τσιρκων?... Δε μ ενδιαφέρει αν θα καταργηθούν ή όχι αλλά πιστεύω ότι δεν καλοπερνούν τα ζώα εκεί πέρα. Δε θυμάμαι σίγουρα αν έχω πάει ποτέ στο τσίρκο. Νομίζω μια φορά όταν ήμουν 4 ετών. Δεν πρόκειται για ευαισθησία. Την αποποίηση ευθύνης σχολίασα.
Traumatias Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Καλά τότε ας αφήσουμε τα παιδιά στην Αφρική να πεινάνε γιατί έτσι και αλλιώς το φαγητό που μπορούμε να τους προσφέρουμε δεν είναι καλό(να υποθέσω ότι ή δεν τρως ποτέ σοκολάτα ή την τρως και μετά μαστιγώνεσαι γιατί είναι κακή για την υγεία σου)και ας βάλουμε όλα τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου σε κλουβιά όπου θα είναι ασφαλή από οποιονδήποτε κίνδυνο και τέλος ας φτιάξουμε ειδικά ιδρύματα όπου τα παιδιά του δυτικού κόσμου θα είναι έγκλειστα για να μην κινδυνεύουν από ατυχήματα, ανώμαλους κ.τ.λ Επίσης το γεγονός ότι κάποιος αγαπάει τα ζώα και θέλει να είναι ελεύθερα, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι πάει και ενάντια στην φυσική πορεία των πραγμάτων και γίνεται χορτοφάγος.Απλά σέβεται τη ζωή γύρω του και τα δικαιώματα των πλασμάτων γύρω του.Όπως το λιοντάρι έχει δικαίωμα να φάει κρέας έτσι έχει και ο άνθρωπος στο κάτω κάτω...
gnsX Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Οι καμηλοπαρδαλεις λεει θεωρουν οτι ειναι ασφαλεις οταν σκαβουν μια λακουβα στο εδαφος και βαζουν μεσα το κεφαλι τους Αυτές είναι οι στρουθοκάμηλοι,3α ξαδέρφια των καμηλοπαρδάλεων
ioannnis Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Α ναι, στρουθοκαμηλοι Το θεμα ειναι πολλοι στρουθοκαμηλιζουν οταν απο τη μια κοπτονται για τα δικαιωματα των ζωων, απο την αλλη χλαπακιαζουν κοτοπουλα και χοιρινα.
gnsX Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Έχει διαφορά εάν ένα ζώο εκτρέφεται με ένα που δεν,και ο άνθρωπος ζώο είναι,φάε :ρ
Traumatias Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δεν κατάλαβα τώρα?Όσοι άνθρωποι θέλουν τα ζώα ελεύθερα και δεν γουστάρουν να ταΐζουν τα καναρίνια κανναβούρι για να μαστουρώνουν και να κελαηδάνε απαγορεύεται να τρώνε κρέας γιατί έτσι στρουθοκαμηλίζουν???Στη λογική ποιου κόσμου ισχύουν αυτά τα πράγματα???Και μη μου πεις τώρα τι περνάνε τα ζώα στα εκτροφεία και στα σφαγεία γιατί όλα αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και δεν έχω διάθεση να τσακώνομαι πρωί πρωί...
cb_papi Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Να σου πω, ξέφυγες. Δεν σου λέω ότι είμαι ενάντια στο να αιχμαλωτίζουμε ζώα, απλά ότι δεν πρέπει να το θεωρούμε και φυσιολογικό για τα ζώα που αιχμαλωτίζουμε. Αυτό που λες ότι κάνεις καλό στο πουλί επειδή το σώζεις από τις γάτες είναι σαν να λες ότι βάζεις στην φυλακή έναν άνθρωπο και του κάνεις καλό επειδή δεν πρόκειται να τον πατήσει αυτοκίνητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.