Προς το περιεχόμενο

FIFA 12

kostacurtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χαχαχ έπαιξα τώρα με έναν και του κάνω το 1-0 και αρχίζω άμεσως μετά να κάνω πασούλες πισω στην άμυνα για να περάσει ο χρόνος .για να του σπάσω τα νεύρα.

Ε αφού δε μπορούσε να μου κλέψει την μπάλα αρχισε να βγάζει στο 2ο ημιχ.,τον τερματοφύλακα έξω χαχαχ .

Μια του κλέφτη 2 του κλεφτη στην 3 φορά που τον έβγαλε πιάνω απο το κέντρο χαχα ένα σουτ και παεί στην κενή εστία..

2-0 νικησα παρόλο που πάτησε αποσύνδεση μετα

δε μπορεσα να σωσω το ριπλευ επειδή πάτησε αποσυνδεση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μετά τη τελευταία ανανέωση, εξακολουθώ να μην μπορώ να κάνω νίκη. Πρέπει να έχω κάνει 15 ήττες με 1-2 ενδιάμεσες ισοπαλίες. Είπα να παίξω και με άλλες ομάδες εκτός της Άστον Βίλα (Νάπολι,Παναθηναϊκός, Σουηδία) και δεν είδα προκοπή. Από 3η κατηγορία έχω πάει 5η και οδεύω για 6η. Το πρόβλημα το έχω στην άμυνα και εκεί που παλιά έχανα με 1-2 γκολ τώρα τρώω 3-4. Οι αντίπαλοι έξω από την περιοχή δεν χάνουν την μπάλα ενώ εγώ στη δικιά τους τη χάνω αμέσως. H άμυνα ήταν το δυνατό μου σημείο ενώ τώρα το χειρότερό μου.Επίσης κρατώ το LB για να κρατήσω μπάλα και μου την παίρνουν στο 1 μέτρο. Υπάρχει άλλος συνδυασμός κουμπιών για να κρατώ τη μπάλα;

Και εγω εχω προβληματα τωρα τελευταια,επεσα απο 3η κατηγορια 5η. Χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος με χαζα θεματα (δεν μπορω να παρω μπαλα,οι αντιπαλοι δεν πεφτουν με τιποτα κτλ..) αλλα αν εχουν πολλοι το ιδιο θεμα,ποιοι ειναι αυτοι οι "αλλοι" τελωσπαντων;:Ρ Δεν ξερω,πρεπει να επηρεαζεται καπως η αποδοση των ομαδων,ειτε απο σερι νικων ή δεν ξερω τι.

Παίρνω Παναθηναϊκό. Με βάζει να παίξω με τη Liverpool (!). Παίζω μονότερμα τον αντίπαλο. Τελικά χάνω 2-1 με αυτογκόλ του Βύντρα (!), αφού έχω χάσει δύο τετ-α-τετ. Ο δε Ρέινα είχε οκτώ αποκρούσεις, εκ των οποίων (τουλάχιστον με βάση τα εκατοντάδες παιχνίδια που έχω παίξει μέχρι τώρα) τουλάχιστον τις τρεις δεν τις είχα ξαναδεί ποτέ στο FIFA (και φυσικά δεν έχω δει ποτέ τέτοιες αποκρούσες στο πραγματικό ποδόσφαιρο).

Τις προάλλες έπαιζα με CCK. Έχανα 4-0 στο ημίχρονο. Συνήθως κάνω quit όταν θεωρώ απίθανο να γυρίσω το παιχνίδι (άλλωστε με τα h2h seasons παίζεις για τους βαθμούς, αν θες να παίξεις για το χαβαλέ παίζεις ένα custom παιχνίδι). Εκείνη τη φορά όμως το άφησα για την πλάκα. Εκεί, λοιπόν, που στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσα να αλλάξω πάσα και οι παίκτες μου φάνταζαν άυλοι μπροστά σε αυτούς του αντιπάλου, ξαφνικά χωρίς καν να προσπαθώ ο Βιτόλο και ο Χριστοδουλόπουλος αντάλλαζαν πάσες που θα ζήλευε μέχρι και ο Τσάβι με τον Ινιέστα, ενώ ο Λέτο περνούσε ΜΕΣΑ από τους αμυντικούς. Του είχα ρίξει τρία γκολάκια για πλάκα μέσα στο δεκάλεπτο. Επαναλαμβάνω, το παιχνίδι έπαιζε μόνο του ουσιαστικά. Εγώ απλά πάταγα τα κουμπάκια και οι παίκτες μου έβαζαν γκολ. Στο τέλος ο τύπος χέστηκε πάνω του και έπαιζε πασούλες πίσω από τη σέντρα περιμένοντας να λήξει το παιχνίδι. Δεν κατάφερα να βάλω κι άλλο γκολ, οπότε έληξε 4-3.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, είπα να κάτσω να παρατηρήσω τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης της ομάδας. Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:

1. Ο αγώνας ξεκινάει χωρίς αβάντα για κάποια από τις δύο ομάδες. Οι καλύτεροι παίκτες κερδίζουν κάποιες κόντρες παραπάνω, αλλά αν οι ομάδες είναι παρόμοιου επιπέδου δεν γίνεται τίποτα το εξωφρενικό.

2. Αν κάποιος βάλει γκολ στο 1ο ημίχρονο, τότε παίρνει ένα boost αυτοπεποίθησης το οποίο στον αγωνιστικό χώρο μεταφράζεται σε καλύτερο passing και tackling. Ειδικά η απόδοση αυτού που έβαλε το γκολ ανεβαίνει κατακόρυφα.

3. Με κάθε επιπλέον γκολ το boost αυξάνεται. Νομίζω πέφτει κόφτης στα τέσσερα γκολ, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

4. Στο δεύτερο ημίχρονο η υπόθεση αντιστρέφεται. Ξαφνικά εκεί που η ομάδα πετάει, αρχίζουν να χάνουν όλες τις κόντρες και να κάνουν όχι απλά λάθος, αλλά παράλογες πάσες. Εκεί που ο αντίπαλος σερνόταν, ξαφνικά οι παίκτες του παίζουν σαν να ανέβηκαν τρεις κλάσεις στην ανάπαυλα.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ΕΑ θέλησε να εξομοιώσει την ψυχολογία του γκολ, αλλά για εμένα απέτυχε παταγωδώς. Και ο λόγος είναι ένας: Η εφαρμογή αυτή είναι τόσο scripted, που ο παίκτης νιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο των τεκταινομένων. Όταν οι αμυντικοί σου χάνουν τέσσερις κόντρες σερί (πολύ συχνό φαινόμενο), μερικές φορές μάλιστα από έναν και μόνο παίκτη, τότε βλέπεις το γκολ να έρχεται από το χιλιόμετρο. Για εμένα, λοιπόν, η εξομοίωση της ψυχολογίας και των διακυμάνσεων αυτής σε ένα παιχνίδι προστίθεται στα δύο "θανάσιμα αμαρτήματα" του φετινού FIFA (δηλαδή α) την ελλιπή Α.Ι. που δεν μπορεί να διαχειριστεί την ελευθερία του παιχνιδιού και β) την τραγελαφική impact engine). Με μία φράση, το φετινό FIFA και κατ' επέκταση όλοι εμείς οι fans της σειράς, πέσαμε θύματα της υπερφιλοδοξίας των σχεδιαστών του.

Τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι θα τα καταλάβουν όσοι παίζουν με την ομάδα της καρδιάς τους. Όσοι νοιάζονται μόνο για τη νίκη οπότε χρησιμοποιούν γνωστά exploits όπως συγκεκριμένες εθνικές ομάδες, την Anzi κλπ, ενδέχεται να μην έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους τα παραπάνω αφού είναι οι ευνοούμενοι της υπόθεσης. Χωρίς να λέω ότι κάνουν άσχημα, αφού το παιχνίδι τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, καλά κάνουν και την εκμεταλλεύονται.

κοιτα απτην μια ειναι καλο να αναιβενει η ψυχολογια της ομαδας και του παιχτη οταν πετυχενουν γκολ το αντιθετο και οταν τρως, αν φας δλδ γκολ στο πρωτο 10λεπτο να μην εχεις την ιδια ψυχολογια, καπως δλδ σαν την πραγματικοτητα αλλα αυτο που μας αναφερεις εσυ αλλαζει πολυ το ολο σκηνικο, πως δλδ στο πρωτο ημιχρονο με 4 γκολ και αθικτη την εστια τους να ειναι φουλ στα γκαζια και τερμα ψυχολογια και να μπαινουν στο δευτερο ημιχρονο που ειναι και πιο ξεκουραστοι και να μην μπορουν να αλλαξουν πασα με αποτελεσμα να φανε αλλα 3 γκολ και παραλιγο την ισοφαριση?

η ΕΑ εκει που παει να φτιαξει κατι του δινει μια και το γ@μ@ει τελειως.

Συμφωνω εν μέρη με τον ektelion εγω παιζω με πορτογαλία εχω παίξει και αρκετά με ολυμπιακό αλλά αμέσως μετά απο τον ολυμπιακό αυτή τη στιγμή η ομάδα της καρδιάς μου είναι ο CR7 :P .

Τα έχω παρατηρήσει και εγώ αυτά που λές απλά θα διαφωνήσω στο θέμα αλλαγης της ψυχολογίας αυτου που νικάει απλά μπένοντας στα αποδυτήρια η ητημένη ομάδα ειναι σαν να τους "μιλάει" ο προπονητής και μπαίνουνε με άλλη ψυχολογία μέσα. Η ομάδα που νικάει στο δέυτερο ημίχρονο συνεχίζει με την ίδια ψυχολογία και εκεί είναι το θέμα αν εισαι αυτός που νικάει. Αν του πετάξεις ακόμα ενα γκολ ειναι τελειωμένο το παιχνίδι. Ακόμα και αν μπήκες στα αποδυτήρια με 1-0 και στο 47 πχ του το κάνεις 2-0.

Πάντως να ξέρεις και οσοι παίζουμε με ομάδες 5αστερες η εθνικές τα ίδια τραβάμε δεν αλλάζει κάτι. Μου έχει τύχει να παίζω με ρεαλ και ο coentrao του αντιπάλου να προλαβαίνει το ronaldo μου, ενω ο δικός μου coentrao να ειναι σα παππους με μπαστούνι μπροστά στο bolt-ronaldo του αλλου. Επίσης να ξέρεις μια δικιά μου παρατήρηση ειναι οτι μπορεις κ εσύ ουσιαστικά να αλλαξεις τη ψυχολογία της ομάδας σου, αλλαζοντας τη κατάλληλη στιγμή τα defensive,ultra defensive-attacking, ultra attacking.

Εδώ που έρχεται για μένα το λάθος της ea είναι οτι το θέμα της ψυχολογίας το υλοποιεί λάθος.

Δε μπορεί επειδή ενας παίχτης έχει ψυχολογία να πέρνει ολες τις κόντρες είναι ηλίθιο, να είναι ποιο γρήγορος στις αντιδράσεις του ναι τα σουτ του να είναι πιο εύστοχα ναι (οχι πιο δυνατα προς θεού δε πέρνει αμφεταμίνες) οι πάσες του να είναι πιο εύστοχες ναί να γίνεται πιο γρήγορος ξαφνικά Ε ΟΧΙ! έχει ενα ταβάνι ο καθένας.

Αυτή ειναι δικιά μου γνώμη απο προσωπική εμπειρία.

Ενδιαφέροντα όλα αυτά που λες padelis, και η αλήθεια είναι ότι βγάζουν και νόημα, αφού δεν έχει κάποιο λόγο η ΕΑ να ευνοήσει κάποιον έναντι κάποιου άλλου. Δεν είνα όπως στα ουφάδικα που π.χ. στο NBA Jam ως διά μαγείας έπαιζες πέντε παρατάσεις με τον αντίπαλο για να ταΐζεις το μηχάνημα πενηντάρικα (θυμάσαι zeppo;)

Τέλος πάντων, παρότι συνεχίζω να λιώνω το παιχνίδι και να πιστεύω ότι είναι το καλύτερο ποδοσφαιράκι ever, πιστεύω ότι ο frustration factor σε αυτό είναι πολύυυυυυυυυ μεγαλύτερος από ό,τι θα έπρεπε. Κι όλα αυτά γιατί η ΕΑ υπερεκτίμησε (understatement) τις δυνατότητές της.

Όσον αφορά στην ψυχολογία συγκεκριμένα, είναι τελείως φάουλ γιατί δεν μπορείς να προεξοφλείς την αντίδραση μιας ολόκληρης ομάδας ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Οι παράμετροι είναι τόσες πολλές, που η εξομοίωση (τουλάχιστον επί του παρόντος), είναι απλά αδύνατη. Σε ποιο σημείο του αγώνα μπήκε το γκολ; Ποια ήταν η εικόνα των ομάδων μέχρι τότε; Ποια είναι η επίδραση σε κάθε παίκτη ξεχωριστά; Ποια είναι η επίδραση στην ομάδα ως σύνολο; Κλπ κλπ. Απλά αδύνατο. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι η ΕΑ μπήκε σε πολύ βαθιά νερά χωρίς να τα έχει δοκιμάσει πρώτα και απέτυχε. Και η Konami είχε επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο με τη φόρμα των παικτών (τα γνωστά βελάκια), αλλά τουλάχιστον τότε μας δινόταν η επιλογή να τα έχουμε όλα στο πράσινο ώστε να μην ευνοείται ή αδικείται κάποιος. Πολύ φοβάμαι ότι η ΕΑ με το FIFA 12 έχει δείξει δείγματα αλαζονείας που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά της Konami όταν βρισκόταν αυτή στο θρόνο. Μην ξεχνάτε ότι μόλις πέντε χρόνια πριν θεωρούσαμε όλοι αδιανόητο ότι το FIFA θα ξεπερνούσε το Pro...

Πάντως να ξέρεις και οσοι παίζουμε με ομάδες 5αστερες η εθνικές τα ίδια τραβάμε δεν αλλάζει κάτι. Μου έχει τύχει να παίζω με ρεαλ και ο coentrao του αντιπάλου να προλαβαίνει το ronaldo μου, ενω ο δικός μου coentrao να ειναι σα παππους με μπαστούνι μπροστά στο bolt-ronaldo του αλλου. Επίσης να ξέρεις μια δικιά μου παρατήρηση ειναι οτι μπορεις κ εσύ ουσιαστικά να αλλαξεις τη ψυχολογία της ομάδας σου, αλλαζοντας τη κατάλληλη στιγμή τα defensive,ultra defensive-attacking, ultra attacking.

καλημερα

βρε παιδια κ παντελη μπορειτε να μου πειτε πως αλλαζετε στα h2h παιχνιδια αυτα τα defensive,ultra defensive-attacking, ultra attacking??

Γιατι εγω δεν τα βρισκω

ευχαριστω

patrik

Τα "defensive,ultra defensive-attacking, ultra attacking" δεν είναι αποκλειστικότητα του H2H. Ισχύουν για οποιοδήποτε mode και αλλάζουν πατώντας δεξιά ή αριστερά στο d-pad.

Εγώ προσωπικά παίζω με χειριστήριο (έχω πάρει το χειριστήριο του XBOX για PC), οπότε στην περίπτωσή μου αλλάζουν με το σταυρό. Ξεκινώντας το παιχνίδι, είσαι by default σε balanced (ισορροπημένο σύστημα). Πατώντας το σταυρό αριστερά πας αρχικά σε defensive και μετά σε ultra defensive, ενώ πατώντας τον δεξιά πας σε attacking και ultra attacking διαδοχικά. Η διαφορά σε κάθε περίπτωση είναι προφανής, αν βάλεις ultra attacking ανεβαίνουν στην επίθεση και τα πλάγια μπακ ενώ τα χαφ σου ανεβαίνουν πολύ πιο ψηλά. Φυσικά, είσαι τρομερά εκτεθιμένος απέναντι σε μία αντεπίθεση.

Επίσης, πατώντας κάτω στο σταυρό, εμφανίζονται τα quick tactics. Μπορείς να επιλέξεις τα διαθέσιμα quick tactics πριν από κάθε αγώνα. Νομίζω ότι τα default αλλάζουν από ομάδα σε ομάδα. Εγώ έχω το τεχνητό οφσάιντ, την κατοχή της μπάλας, την πίεση ψηλά και το να επιτίθενται και οι στόπερ (!). Σπάνια τα αλλάζω μέσα στον αγώνα (αν και θα έπρεπε). Συνήθως με αδύναμο αντίπαλο βάζω ultra attacking και με τσιτέλια τύπου Anzi το αφήνω στο balanced, αλλά το αλλάζω σε ultra attacking αν φάω γκολ (δεν έχω κάτι να χάσω άλλωστε).

να μεγαλο ευχαριστω στον ζεππο κ στον εκτελιον

δεν τα ηξερα ολα αυτα...

θα τα δοκιμασω σημερα κιολας στα h2h και αν εχω απορια θα επανελθω

να ειστε καλα

Ισχύει οτι κανένας δε περίμενε οτι το fifa θα περναγε ποτέ το πρό.

Το θέμα της ψυχολογίας αν το καταφέρει και το υλοποιήσει ανεβάζοντας κάποια πράγματα στους παίχτες και όχι με κόντρες και πράγματα που σε ένα απλο κικ οφ δε γίνονται ποτέ εγώ θα είμαι ευχαριστημένος ακόμα και αν ανεβαίνει η ψυχολογία απο λίγες παραμέτρους αλλα σωστές.

Ektelion σε εχω στο οριτζιν; αν όχι

Origin name : Padelis71992 ή [email protected] (αν δε μπορείς να με βρείς δώσμου να σε κάνω εγω add γιατί παλιότερα δε με έβρισκαν)

Επίσης κάτι που θυμήθηκα μετά το τελευταίο update του origin έχω παρατηρήσει πως πλέον είναι πολύ λιγότερες οι φορές που δεν θα βρείς αντίπαλο και θα σου βγάλει το μήνυμα : "The connection with your opponent had lost" το βγάζει πλέον συνεχόμενα οταν τρώει σκάλωμα και αν βγείς και ξαναμπείς στο h2h σου βρίσκει με τη μια. Επίσης μετα το update μου εμφανίζει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) τους φίλους μου του origin μέσα στο FIFA.

Όπως έχω ξανα πεί εγώ προσωπικά βάζω απο την αρχή του παιχνιδιού defensive γιατί η άμυνα στο balanced αν ο άλλος έχει βάλει defensive ανεβαίνει μέχρι τη γραμμή του κέντρου και σε μια αντεπίθεση βγαίνει τετατετ. Ετσι με το defensive κρατάω την άμυνα στη θέση της. Όταν παίζω με βραζιλία αντίπαλο βάζω ultra defensive γιατί η ταχύτητα που βγαίνουν μπροστά είναι σαν 100αρι. Και έτσι με μια αντεπίθεση βγαίνω με ροναλντο μπροστά.

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδία τι κάμερα παίζεται εσείς;

Μα πόσο πιο μλκία μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα; Πόσο πια; Νικάω 1-0 στο ημίχρονο και βάζω να αλλάξω το σύστημα της ομάδας (πριν ξαναμπούμε στο γήπεδο). Με το που πατάω start και χωρίς να έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το Internet, το παιχνίδι μού πετάει disconnect και ήττα. Πόσο περισσότερο μλκία μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα; Έλεος. :mad:

Αφιερώνω το post 7.666 στην υπόσχεση ότι δεν θα ξαναπαίξω Fifa12. Να πάνε να γ.... πια, αμάν. Βρωμιάρηδες, ψοφήστε ρε. Αυτή τη φορά έκανα uninstall και τέλος, το Σεπτέμβρη πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...