dimialat Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, είμαι καινούρια στο forum, και θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας. Έχω θέμα για την πτυχιακή μου την δημιουργία ιστοσελίδας για ένα ξενώνα. Εγώ έχω φτιάξει το site, έχω γράψει τι έχω κάνει για να το ολοκληρώσω αλλά έχω δύο προβληματάκια, Πρώτον πρέπει να γράψω τους τρόπους δημοσίευσης της ιστοσελίδας και από αναζήτηση δεν έχω βρει και πολλά και δεν με έχουν βοηθήσει και πολύ. Δεύτερον πρέπει να γράψω πως μπορώ να προσθέσω την δυνατότητα να κάνουν booking οι πελάτες. Επίσης δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για τις on-line κρατήσεις. Θέλω να μου προτείνεται, αν γνωρίζεται κάποιο site ή βιβλίο που μπορεί να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
Sotiris Kalathas Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Καλημέρα! 1. Όταν λες τρόπους δημοσίευσης στο ίντερνετ τι ακριβώς εννοείς; Για να "ανεβάσεις" μια ιστοσελίδα στο ίντερνετ χρειάζεσαι ένα domain name π.χ. http://www.paradeigma.com και ένα server που θα φιλοξενεί τα αρχεία (web hosting). Για να ανεβάσεις τα αρχεία (τις σελίδες, τα γραφικά κλπ) στο server χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα ftp π.χ. CuteFTP, Firezilla κ.α. 2. Για online booking τώρα, συνήθως οι επισκέπτες της σελίδας συμπληρώνουν μια online φόρμα με τα στοιχεία τους, αριθμό άτομων, αριθμό δωματίων, ημερομηνίες κλπ. Τι ακριβώς θέλεις, τι κώδικα θα χρησιμοποιήσεις για μια φόρμα; Γίνε λίγο πιο σαφής. Ελπίζω να βοήθησα κάπως!
dimialat Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την άμεση και πολύ χρίσημη βοήθεια σου. Για να την ανεβάσω στο Internet, γνωρίζω ότι χρειάζεται το δικό μας domain κλπ, αλλά την σελίδα την δώσαμε σε μία εταιρία να την ανεβάσει και δεν ξέρω τι διαδικασία έκανε. Εγώ όμως στην πτυχιακή μου πρέπει να γράψω την διαδικασία πως θα την ανέβαζα μόνη μου. Το παλικάρι που είχε αναλάβει το ανέβασμα λείπει εκτός αυτή την περίοδο και δεν μπορεί να με βοηθείσει. Για την κράτηση δωματίων on line. Καταρχήν έχω φτιάξει την σελίδα μου με το Joomla. Η σελίδα αυτή την στιγμή δεν διαθέτει on-line κρατήσεις. Επίσης και εδώ πρέπει να γράψω την διαδικασία για να προσθέσω στην σελίδα μου, σε μελλοντική αναβάθμιση, τις on-line κρατήσεις. Ελπήζω να βοήθεισα.
Sotiris Kalathas Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Το Joomla για να τρέξει σε έναν server (όπως και όλα τα CMS) απαιτεί μια εγκατάσταση, πέρα από το απλό ανέβασμα των αρχείων με FTP. Μπορείς να ανατρέξεις εδώ http://www.joomla.gr/tutorials-topmenu-73/installation για περισσότερα. Τώρα, η πιο απλή μορφή φόρμας κρατήσεων μπορεί να είναι μια παραμετροποιημένη φόρμα e-mail. Για Joomla πάντως υπάρχουν πρόσθετα για online κρατήσεις εδώ: Linkhttp://extensions.joomla.org/extensions/vertical-markets/booking-a-reservations/booking Το ιδανικό είναι να βρεις αυτόν που σου ανέβασε τη σελίδα για να στα εξηγήσει αναλυτικά!
dimialat Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου και για την αμεσότητα. Θα προσπαθήσω να ξανά επικοινωνήσω μαζί του. Ελπίζω να μην σας κούρασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.