Προς το περιεχόμενο

5850 extreme OC

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά εγώ παντως με το cf των xtreme αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αύξηση της τάσης. Πάω να βάλω μεγαλύτερη και κολλάει το pc όταν πατάω apply στο Trixx.

Aναγκάζομαι και κάνω reset το pc.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει και το κάνει αυτό, είμαι στο ψάξιμο ακόμα και δεν έχω βγάλει άκρη ...

Με ποιούς οδηγούς δοκιμάσατε? Εμένα φοράνε τους 11.4.

Mε τις θερμοκρασίες δεν νομίζω να την παλέψουν αν αυξηθεί αρκετά η τάση, εδώ δεν την παλεύουν καλά - καλά με default αν στρεσαριστούν πολύ (αναφέρομαι στην περίπτωσή μου κυρίως που έχω 2)

Είναι καθαρά θέμα cooler πιστεύω καθώς δεν είναι το ίδιο αποδοτικό με της κλασσικής 5850. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Τελικά, τώρα με τις τάσεις παίζει κανείς ψηλά; Έστω benchable...?

Mε μολις +0,043v (1,131 από 1,088) πηρα 50Mhz rock stable (820->870), αλλα και μερικους παραπανω βαθμους, αρκετους για να πιασω 80+ (GPU stress load - σε gaming με το ζορι 70 πιανει) και να αναβαλω τα κλοκια μεχρι να στησω το Ε7400 και τους ανεμιστηρες/καλωδια σωστα.

Αν παιξει 900 με καλες θερμοκρασιες, θα ειμαι υπερ-ευχαριστημενος, σε σημειο που να σκεφτομαι και δευτερη για να ξενοιασω απο GPU και για το 2012.

Παιδια επειδη δεν το ξερω καλα το αθλημα,βαζω 850,1200 και 1150 voltage μεσω Trixx,τρεχω furmark μου δειχνει πανω αριστερα αυτα που εχω βαλει αλλα το ρευμα το δειχνει 1088 δηλαδη σα να μη το εχω ανεβασει καθολου! Ετσι πρεπει η κατι δεν κανω σωστα;

Mε μολις +0,043v (1,131 από 1,088) πηρα 50Mhz rock stable (820->870), αλλα και μερικους παραπανω βαθμους, αρκετους για να πιασω 80+ (GPU stress load - σε gaming με το ζορι 70 πιανει) και να αναβαλω τα κλοκια μεχρι να στησω το Ε7400 και τους ανεμιστηρες/καλωδια σωστα.

Αν παιξει 900 με καλες θερμοκρασιες, θα ειμαι υπερ-ευχαριστημενος, σε σημειο που να σκεφτομαι και δευτερη για να ξενοιασω απο GPU και για το 2012.

με auto fan settings αυτα?δεν ξερω ποση φασαρια κανει τουτο το edition fan αλλαξε του τα φωτα εως εκει που το αντεχεις

Παιδια επειδη δεν το ξερω καλα το αθλημα,βαζω 850,1200 και 1150 voltage μεσω Trixx,τρεχω furmark μου δειχνει πανω αριστερα αυτα που εχω βαλει αλλα το ρευμα το δειχνει 1088 δηλαδη σα να μη το εχω ανεβασει καθολου! Ετσι πρεπει η κατι δεν κανω σωστα;

Όχι 1.088v είναι η Default τάση σε 3d ρολόγια.

Βάλε το msi ab και πήγαινε στα settings και επέλεξε να κάνεις monitoring της τάσης in OSD (on screen desplay). Μπορείς να επιλέξεις και άλλα όπως συχνότητα core - memory, ταχύτητα fan κλπ.

Θα τα βλέπεις σε κάποια απο τις γωνίες της οθόνης σου (πάνω αριστερα είναι default) όταν τρέχεις κάποιο bench ή κάποιο παιχνίδι.

Bάλε λοιπόν 1.150v μέσω msi ab και τρέξε κάποια εφαρμογή για να δείς τι παίζει στην πράξη. :)

• Moderators

Νομιζω μονο μεσω TriXX μπορει να αλλαξει τασεις στη συγκεκριμενη καρτουλα.

@Unstable: Οχι, με πιο επιθετικο προφιλ. Την ωρα που παιζω, δεν με απασχολει και τοσο ο θορυβος, ενω οταν ειμαι σε windows με απασχολει!

Όχι 1.088v είναι η Default τάση σε 3d ρολόγια.

Βάλε το msi ab και πήγαινε στα settings και επέλεξε να κάνεις monitoring της τάσης in OSD (on screen desplay). Μπορείς να επιλέξεις και άλλα όπως συχνότητα core - memory, ταχύτητα fan κλπ.

Θα τα βλέπεις σε κάποια απο τις γωνίες της οθόνης σου (πάνω αριστερα είναι default) όταν τρέχεις κάποιο bench ή κάποιο παιχνίδι.

Bάλε λοιπόν 1.150v μέσω msi ab και τρέξε κάποια εφαρμογή για να δείς τι παίζει στην πράξη. :)

Ενω στο TRIXX το δειχνει ξεκλειδωτο το voltage στο msi δεν ξεκλειδωνει. Πηγα στα settings αλλα τιποτα! Διαφωτιστε με παιδια!

Νομιζω μονο μεσω TriXX μπορει να αλλαξει τασεις στη συγκεκριμενη καρτουλα.

Οπως ειπα και πιο πριν ενω το αλλαζω μεσω Trixx και μετα τρεχω το FURMARK δειχνει core και memory ανεβασμενα(εκει που τα εχω ανεβασει) ενω την ταση την δειχνει στοκ(την εχω 1.15 και δειχνει 1.088). Σε εσας τι δειχνει;

CF 2 από δαύτες στο παρακάτω rig:

[email protected] (3.0 stock)

Asus P5Q3

2x4GB Corsair Vengeance 1600

CF 2xSaphhire 5850 Xtreme

150GB Velociraptor (system) + 4xWD Green SATA (data)

Seasonic M12D-750W

Antec P180 v2 case

24" 1920x1200 Display

Χρησιμοποιώντας το τελευταίο Trixx έφτασα stable τρέχοντας τα Heaven 2.5, 3dMark 11 και FurMark, στα:

Core: 850

Memory: 1200

Voltage 1.200

Temps (max): 81 (GPU1), 68(GPU2). Φαντάζομαι με μία κάρτα δεν θα είχα πάνω από 70. 48/35 σε idle.

Στα 900/1200 έφαγα κόλλημα στο Heaven. Θα δοκιμάσω αύριο με 1.225 Voltage όπως είδα και στο Guru3d.

Οπως ειπα και πιο πριν ενω το αλλαζω μεσω Trixx και μετα τρεχω το FURMARK δειχνει core και memory ανεβασμενα(εκει που τα εχω ανεβασει) ενω την ταση την δειχνει στοκ(την εχω 1.15 και δειχνει 1.088). Σε εσας τι δειχνει;

Κι εμένα στο FurMark 1.088 δείχνει. Στο AB δεν δείχνει τίποτα στο voltage. Με Trixx φαίνεται να αλλάζει πάντως.

σωστος ο caution δεν περιμενα τοσο "σαπια" την ψυκτρα τις extreme edition θα μου πεις δεν μαμεις στην τιμη που ειναι...απο phases temps πως τα παει?

Αν δε κάνω λάθος έχει σύστημα ψύξης της 6850.Η οποία είναι πιο κρύα κάρτα γενικά.

Ενω στο TRIXX το δειχνει ξεκλειδωτο το voltage στο msi δεν ξεκλειδωνει. Πηγα στα settings αλλα τιποτα! Διαφωτιστε με παιδια!

Kάπου έχω γράψει στο παρελθόν πως θα το κάνεις αλλά δεν βρίσκω το νήμα, anyway θα κάνεις monitoring θερμοκρασιών, συχνοτήτων, τάσης στον πυρήνα, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ με το Msi AB και overvoltage + O/C με το Trixx. Θα δουλεύεις και τα δύο προγράμματα ταυτόχρονα και θα τα κάνεις αν θέλεις να ξεκινάνε με το windows startup.

Στο Msi Ab όταν το εγκαταστήσεις θα πάς: στην επιλογή settings (κάτω δεξιά) > Καρτέλα General (θα τικάρεις τα πεδία: start with windows, start minimized, unlock voltage monitoring) > Καρτέλα Monitoring (στο πεδίο Graph τικάρεις αριστερά ποιό σε ενδιαφέρει να βλέπεις στο γράφημα του προγράμματος π.χ Gpu Temperature, usage etc και απο κάτω τικάρεις, σε καθένα απο αυτά που θα επιλέξεις και θέλεις να φαίνονται στην οθόνη σου όταν παίζεις ή τρέχεις κάποιο Bench, τα πεδία show on screen display (in OSD) και show on tray icon (αυτό κάντο μόνο για την θερμοκρασία της κάρτας για να την παρακολουθείς συνέχεια στην μπάρα των windows). Πατάς ok και αποθηκεύεις τις αλλαγές. :)

• Moderators

Και σε εμενα ετσι το λεει, αλλα αν σκεφτεις οτι πριν εβγαζε ερρορ στα 830, ενω τωρα ειναι 870 stable, τοτε μαλλον ισχυει ο,τι λεει το τριξ.

@GeorgeMan

Βάλε και καμία ceramique will you're at it - γιατί sapphire είναι αυτή... B)

Χμμμ αυτο δε το ειχα σκεφτει. Λες ε, τοσο μαπα παστα εχει μαμα?

Μολις εστησα το Ε7400 και ξεμπουκωσε το συμπαν.

+12000 marks σε default (63000 απο 41000) και +4000 marks σε maxed out 1920x1200 (20000 απο 16000) χωρις ΚΑΜΙΑ αλλαγη περαν του επεξεργαστη και της ραμ.

Και μαλιστα στο 3dmark03, το κατεξοχην GPU bench απο τη σειρα της Futuremark.

Λοιπόν μετά απο κάποιες δοκιμές η μία πλέον 5850 Xtreme (η άλλη πάει για πούλημα) βγάζει επιτυχώς το unigine 2.5 AA 8x στα 1920x1080 με τάση πάνω απο 1,149v.

Στο 1.149v κράσαρε λίγο πρίν το τέλος οπότε της έδωσα κανα δύο κλίκ παραπάνω στα 1,168v για να έχει περιθώρια.

Το custom διάγραμμα των ανεμιστήρων στο Trixx είναι 30% μέχρι τους 40C και απο κεί και πέρα αυξάνεται μέχρι το 90% στους 80C. Έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης ο ανεμιστήρας και παλεύεται ανετα ακόμα και στο full (όποιος έχει reference κάρτα ανεξαρτήτου chip και εταιρείας με καταλαβαίνει τι θέλω να πώ).

Οι θερμοκρασίες λοιπόν με ~1,17v έφτασαν τους 71c πράγμα που το βλέπω θετικό τουλάχιστον στο Htpc κουτί που την έχω. Το να στρεσσάρω με OCCT, Furmark κλπ έχω πεί την άποψή μου για την συγκεκριμένη στο νήμα και θα το αποφύγω. Αλλωστε θεωρώ τσάμπα κόπος και τσάμπα ζόρι, ειδικά για την συγκεκριμένη, δεν λέει τίποτα επί της ουσίας δηλαδή. Το θέμα είναι να είναι σταθερή στα παιχνίδια πράγμα που θα δοκιμάσω σύντομα. (Δεν έχω κάποιο πρόχειρο παιχνίδι αυτή τη στιγμή στο pc μετά απο καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού).

Πάντως στο unigine 2.5 ΑΑ 8x στα 900/1200 έβγαλε 26,5fps avg και αν σκεφτεί κανείς ότι μία απο τις φλασαρισμένες 6950 μου σε στόκ ρολόγια 880/1375 βγάζει 28fps avg και μου κόστισε 260+€ η πιο πρόσφατη, καταλαβαίνετε πόσο πολύ τα σπάει η συγκεκριμένη κάρτα, έστω και με κακό και πρόχειρο όντως σύστημα ψύξης. Κυριολεκτικά σκότωσε την αγορά των 68XX και 69XX.

Εννοείται ότι θα κάνω την βελτίωση που ανέφερε ο caution με την ceramique την οποία έχω πρόχειρη πάντα και φυσικά θα κάνω και την πατέντα του στο Ghetto mods με τα 5λεπτα κέρματα στις μνήμες μιας και δεν έχω καβάτζα ψυκτράκια. Δεν σε φοβίζει η κάρτα να παίξεις μαζί της και να πειραματιστείς τώρα που ξεκλείδωσαν τα ρεύματα, 129€ είναι δεν είναι μια περουσία για να τρέμεις. :-D:)

post-175857-0-50011700-1304819377_thumb.jpg

post-175857-0-87175800-1304819393_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...