Προς το περιεχόμενο

5850 extreme OC

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Την εχω παραγγειλει κι εγω!

Θα δωσω αποτελεσματα OC μολις την παραλαβω, λογικα απο τη Μ.Δευτερα και μετα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα overclock θα πάρουν φωτιά δηλαδή :P Αντέ καλορίζικες παιδιά μόλις έρθουν θέλουμε αποτελέσματα,πως πάνε απο θερμοκρασίες κτλπ :)

Είναι αναλόγως το κομμάτι.Πρέπει να το δει κανείς μόνος του.Υπεργχρονίζεις,τεσταρεις με κάτι βαρύ (πχ furmark,ένα βαρύ παιχνίδι) προσέχοντας θερμοκρασίες και τυχόν artifacts και συνεχίζεις ανάλογα.

• Moderators

με στοκ μεχρι που παει?

870 και 1150 λεγικα δεν θα πηγαινει?

Μπα, 870 με πολυ τυχη.

Προσωπικα οτιδηποτε πανω απο 800 μου κανει (χωρις ταση παντα).

Θα παραλαβω αυριο!

Παιδια,λογικα θα πηγαινουν αρκετα καλα οι καρτες.Η δικια μου 5850 Sapphire non-ref παει ανετα 920/1200 με στοκ ρευμα,μιας και δεν μπορω να αυξησω ταση.Οι περισσοτερες που εχω δει Sapphire costum παιζουν ανετα εκει,μερικες και 930-950.Το τελευταιο Trixx εχει voltage υποστηριξη για τις συγκεκριμενες που περιμενετε.

Κλόκαρε κανείς με τελευταίο trixx;

το τελευταιο trixx σε μενα δουλευει , μπορω να αλλαξω και τα volt... ελπιζα να δουλευει και στις νεες σας καρτες:-D

Τις πήρα τις κάρτες και τις έβαλα στο σύστημα για δοκιμή.

Aρχικά, πρίν αναφερθώ στο O/C τους, μερικές φωτό των 5850 Χtreme σε σχέση με τις Reference 5850 για σύγκριση μεγεθών και εμφάνισης:

2l8ixsp.jpg

2ms3920.jpg

r7vmzm.jpg

spiqsm.jpg

14o7zit.jpg

1z5hv1z.jpg

29dh1ts.jpg

Πέρα απο την εμφανέστατη διαφορά μήκους του pcb της xtreme με την reference , υπάρχει και αρκετή διαφορά στο βάρος τους με την xtreme να είναι αρκετά πιο ελαφριά.

Επίσης διακρίνεται η φτωχή ποιότητα κατασκευής σε σχέση με την Reference (ίσως όχι στις φωτό) όταν τις πιάνεις και τις βάζεις δίπλα-δίπλα, με την xtreme να έχει ένα λεπτό Glossy και φτηνιάρικο πλαστικό κάλυμμα της ψύκτρας με τα διάκριτα αυτοκόλλητα της να μην είναι κάν κεντραρισμένα στην θέση τους αλλά τοποθετημένα όπως - όπως ενώ η Reference να έχει κάλυμμα απο σκληρό πλαστικό και να είναι πιο στιβαρή σαν κατασκευή. Τα αυτοκόλλητα τα πίεσα με το δάκτυλο στις γωνίες για να κολλήσουν καλά αλλά δεν μπορούσα να τα κεντράρω όπως πρέπει γιατί θα τα κατέστρεφα στην προσπάθεια. Άλλη διαφορά είναι η έλλειψη μιας Dvi θύρας σε σχέση με την Reference που έχει 2 καθώς επίσης και το χρώμα του Pcb όπου στην Xtreme είναι μπλέ και στην Reference μαύρο.

Δοκιμάζοντας το Trixx την τελευταία έκδοση (v.4) διαπίστωσα τελικά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα voltage tweak. Το ίδιο συμβαίνει και με την τελευταία έκδοση Msi Afreburner.

Eπίσης απο την στιγμή που έχει κλειδωμένα τα ρεύματα είναι αδύνατο να κάνεις monitoring της τάσης, όπως είναι φυσικό. :-(

icqotl.jpg

Δεν έχω προλάβει να τις ψάξω να δω μέχρι που φτάνουν τελικά με την στόκ τάση. Πάντως με ένα πρόχειρο run στα 850 core / 1200 memory που οι reference τα έχουν για πλάκα, έφαγα crash στα πρώτα δευτερόλεπτα του unigine 2.5. Δεν είναι καλά τα νέα λοιπόν απο ότι φαίνεται για υψηλό O/C με στόκ τάση. Να μην προτρέχουμε όμως και δίνουμε λάθος εντυπώσεις καθώς αυτό δεν αναιρεί το VFM των καρτών αυτών επουδενί.

Περισσότερα όταν τις ψαχουλέψω και τους trixx-ω τα δόντια. :)

Εγω δοκιμασα ενα 10% στα 800/1100 και δεν ειχα προβλημα, παραπανω δεν δοκιμασα ακομα!

lionheart75 μιας και τις εχεις και τις δυο υλοποιησεις θα ηθελα να μου πεις διαφορες στις θερμοκρασιες. Γιατι παρολο την "φτηνη" σχεδιαση που λες και το λιγοτερο βαρος (το οποιο προερχεται στο 99% απο την ψυχτρα) νομιζω οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες. Εγω εχω 38-40 idle και 65 max σε full load. Η ref εχει ακομα χαμηλοτερα? Σημ. παστα δεν αλλαξα

Εγω δοκιμασα ενα 10% στα 800/1100 και δεν ειχα προβλημα, παραπανω δεν δοκιμασα ακομα!

lionheart75 μιας και τις εχεις και τις δυο υλοποιησεις θα ηθελα να μου πεις διαφορες στις θερμοκρασιες. Γιατι παρολο την "φτηνη" σχεδιαση που λες και το λιγοτερο βαρος (το οποιο προερχεται στο 99% απο την ψυχτρα) νομιζω οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες. Εγω εχω 38-40 idle και 65 max σε full load. Η ref εχει ακομα χαμηλοτερα? Σημ. παστα δεν αλλαξα

Tα 800/1100 δεν μας χαλάει αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ λίγο απο αυτά που συνηθίσαμε με την 5850.

Οι θερμοκρασίες σε idle είναι υψηλότερες απο τις Reference μου στο 25% που τις έχω με την ίδια custom ρύθμιση μέσω Msi AB.

Οι reference μέσα στο Obsidian με 25% fan κυμαίνονταν στους 30 η κρύα 35 η ζεστή (λόγω θέσης). Οι Xtreme με 25% Fan είναι στους 35 η κρύα - 38 η ζεστή.

Είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας του cooler καθώς στην xtreme το custom cooler πετά τον ζεστό αέρα μέσα στο Case ενώ οι Reference είναι σχεδιασμένες να το πετάνε έξω απο τις γρύλιες στο πίσω μέρος. Οπότε προφανώς η μία επηρεάζει την άλλη.

Σε full load με stock clocks δεν ξεπερνάνε τους 75 βαθμούς με furmark αλλά στα ίδια ήταν και οι Reference μου με την ανάλογη custom ρύθμιση των fans.

Η μόνη διαφορά η οποία είναι σημαντική υπέρ της Xtreme είναι ο παραγόμενος θόρυβος, όπου με 60% fan στις Reference την ακούς καλά ενώ με τις Xtreme μπορώ να πώ ότι είναι σχεδόν αθόρυβες.

Τέλος, η διαφορά στο βάρος δεν είναι μόνο εξαιτίας της ψύκτρας αλλά λόγω και του μεγαλύτερου Pcb της Reference αλλά και λόγω του καλύματος του cooler.

Επίσης μόνο το backplate που έχει η Reference απο κάτω για την ψύξη των vrm και των μνημών φτάνει για να κάνει την διαφορά. Δεν συγκρίνεται πάντως η Reference με αυτή απο πολλές απόψεις. Αν τις έβαζες δίπλα θα καταλάβαινες τι εννοώ. Στα 129€ όμως είναι ευκαιριάρα. :)

(Ακόμα μια προσπάθεια στα 800/1150 και κόλλημα στο furmark).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...