greeker Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 γεια σας, σε netbook το οποίο έχει dual boot winxp και ubuntu 9.04 στην εκκίνηση μου βγάζει error 15 από όσο κατάλαβα αυτό οφείλεται μάλλον σε κατεστραμμένο grub. έχω στη διάθεσή μου ένα live usb με ubuntu 10.04. μπορώ να επαναφέρω στο laptop το grub και πως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Αν θυμαμαι καλα, το 9.04 εχει τον παλιο καλο grub (σκετο) και οχι τον grub2. Επειδη αυτο ειναι βασικοτατης σημασιας για το πως θα κανεις το recovery, πες μας ποιον grub εχει. Για να το δεις κοιταζεις στον grub πανω πανω να δεις τι λεει - αν λεει "GRUB blablabla v0.9x" ειναι σκετος grub - αν λεει "GRUB blablabla v1.9x" ειναι grub2 Προφανως αν το live στικακι εχει grub2 δεν σου κανει για να ανακτησεις τον σκετο grub. Το αντιστροφο δεν ισχυει επειδη η διαδικασια ειναι διαφορετικη Επισης το error 15 σημαινει κατι σαν "file not found", οποτε καλο ειναι να μας πεις και σε ποια επιλογη απο τις 2 το βγαζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greeker Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 δεν λέει τίποτα απολύτως.. ένα ξερό error 15 βγάζει πάντως από όσο ξέρω και γω ο παλιός ο grub είναι. για αυτό και τόνισα ότι είναι η 9.04 και ότι το live usb είναι 10.04 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.