Eru Iluvatar Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Καλησπέρα στο forum. Θα σας αναφέρω το πρόβλημα που έχει υπολογιστής κοντινού μου προσώπου. Λοιπόν, το πρόβλημα είναι με το DVD writer. Συγκεκριμένα, δεν το αναγνωρίζει ο υπολογιστής. Δηλαδή όταν πας στον "Υπολογιστή μου" δεν είναι μέσα, επίσης όταν βάζεις κάποιο CD, εκτός από τον ήχο που κάνει, δεν δείχνει κανένα άλλο σημείο ζωής, στη δε διαχείριση συσκευών υπάρχει κάτι σαν κόκκινο ερωτηματικό. Το CD είναι ένα sony-nec-optiarc 7200A (και συνδέεται με τον παλιό τρόπο,όχι με sata). Όταν πατάς π.χ το κουμπί για να ανοίξει ο οδηγός, αυτό ανοίγει (μόνο αυτό κάνει), δεν μπορεί να διαβάσει, ούτε γράψει (προσπάθησα να περάσω και τους drivers, αλλά αφού δεν αναγνωρίζεται ο δίσκος, δεν κάνουν εγκατάσταση). Μου φαίνεται πιθανό να φταίνε τα Windows (είναι από το "θείο"), τα οποία η microsoft κατάλαβε ότι είναι cracked (έχει βγάλει το γνωστό μήνυμα κάτω δεξιά). Μάλιστα πριν μια εβδομάδα, ο Η/Υ έκανε άλλα κόλπα, κολλούσε και έλεγε πως υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα γραφικών (nvidia 9600GT)--τώρα αυτό το πρόβλημα φαίνεται πως δεν υπάρχει πια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας!
antonl Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Κάνεις reboot, βάζεις ένα bootable δισκάκι από οτιδήποτε μέσα στο drive (πχ το DVD εγκατάστασης των Win, ένα live CD, κάτι). Ορίζεις απ το BIOS σαν first boot device το DVD drive. Αν δεν κάνει boot απ αυτό (ή αν δε φαίνεται στο BIOS), είναι hardware το πρόβλημα. Αλλάζεις καλωδιοταινία, IDE channel στη μητρική (αν υπάρχει δεύτερο). Αν δε δουλέψει τίποτα απ αυτά, μάλλον πάει για πέταμα το drive. edit: Αν κάνει τελικά boot απ το δισκάκι, τότε όντως κάτι με τα Windows δεν πάει καλά, οπότε βλέπουμε.
Eru Iluvatar Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Κάνεις reboot, βάζεις ένα bootable δισκάκι από οτιδήποτε μέσα στο drive (πχ το DVD εγκατάστασης των Win, ένα live CD, κάτι). Ορίζεις απ το BIOS σαν first boot device το DVD drive. Αν δεν κάνει boot απ αυτό (ή αν δε φαίνεται στο BIOS), είναι hardware το πρόβλημα. Αλλάζεις καλωδιοταινία, IDE channel στη μητρική (αν υπάρχει δεύτερο). Αν δε δουλέψει τίποτα απ αυτά, μάλλον πάει για πέταμα το drive. edit: Αν κάνει τελικά boot απ το δισκάκι, τότε όντως κάτι με τα Windows δεν πάει καλά, οπότε βλέπουμε. OK, thanks, το δοκιμάζω αύριο και θα σας πω νέα!
washcloud Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μου φαίνεται πιθανό να φταίνε τα Windows (είναι από το "θείο"), τα οποία η microsoft κατάλαβε ότι είναι cracked (έχει βγάλει το γνωστό μήνυμα κάτω δεξιά) Mε την πάροδο του μήνα που δίνει περιθώριο η MS πριν κλειδώσει το λειτουργικό, θα διαπιστωθεί πάντως σν φταίγανε αυτά, αφού θα περαστεί (υποθέτω) καινούριο.
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 αν και πιστευω την απαντηση την εδωσε μονος του.στο device manager ειμαι με κοκκινο.δοκιμασε να σβησεις απο το device manager ωστε μετα απο restart να προσπαθησει να ξαναπερασει tous drivers σωστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.