Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω ότι το λαπτοπ επιβαρύνεται υπερβολικά όταν φορτώνεις fpsβόρα παιχνίδια.

To chipάκι της κάρτας γραφικών δεν παθαίνει τίποτε.Παθαίνουν όμως οι κολήσεις και οι δίαυλοι πάνω στο τυπωμένο της μητρικής απ' την υπερβολική αναπτυσσόμενη θερμοκρασία.

Όταν λειτουργεί σε καθεστώς "ζοριών",καλό είναι να μπαίνει ένα ανεμηστήρι από κάτω,να κρυώνει η απαγώγιμος ψήκτρα.

Και για παιχνίδια,desktop!Με καλή κάρτα γραφικών.

Θα συμφωνησω σε ολα μαζι σου..

Αλλα πρεπει να σου πω,εχω παιξει στο λαπτοπ μου πανω απο 25 games(ολα τα call,crysis κλπ)και δεν εχει βγαλει κιχ εδω και ενα χρονο..φυσικα οταν παιζω games εχω και την ψυκτρα απο κατω.

Δημοσ.

Υπάρχει καμιά άλλη λύση??

Υ.Γ. Μπορούμε να βρούμε ίδιο laptop και να "δανειστούμε" την μητρική της?

Update drivers,εκανες?

Και για παιχνίδια,desktop!Με καλή κάρτα γραφικών.

Μ'αυτο το πλευρο να κοιμασε!

Και να μην ξαναπαρεις λαπτοπ με nvidia.

Θα με αποζημιοσεις εσυ,για την καμενη ATI στο 1 και κατι χρονου,λαπτοπ μου?Γιατι με την hp,δε βρισκω ανταποκριση!

Δημοσ.

Θα με αποζημιοσεις εσυ,για την καμενη ATI στο 1 και κατι χρονου,λαπτοπ μου?Γιατι με την hp,δε βρισκω ανταποκριση!

Καποιες σειρες μονο ειχαν προβλημα,απο εκει και περα δεν νομιζω να υπαρχουν θεματα(πχ gt330m ή ati 5650m και μετα)στην δικη σου περιπτωση φταιει ο 1 χρονος εγγυησης της hp που ειναι για κλαμματα.

Δημοσ.

Καποιες σειρες μονο ειχαν προβλημα,απο εκει και περα δεν νομιζω να υπαρχουν θεματα(πχ gt330m ή ati 5650m και μετα)στην δικη σου περιπτωση φταιει ο 1 χρονος εγγυησης της hp που ειναι για κλαμματα.

Ουτε καν αναγνωρισε το προβλημα,παρα τις χιλιαδες,χωρις υπερβολη,περιπτωσεις!

Εξερταται τι θα σου τυχει!Και δε λεω οτι η Nvidia ειναι καλυτερη!;)

Ποτε ξανα,κατω απο τεσσερα χρονια εγγυηση!Αν και με το Qosmio,παλι εκανα την μ@@@@ και το πηρα με μονο ενα χρονο! :-(

Δημοσ.

Ποτε ξανα,κατω απο τεσσερα χρονια εγγυηση!Αν και με το Qosmio,παλι εκανα την μ@@@@ και το πηρα με μονο ενα χρονο! :-(

Μα τα Toshiba εχουν ρητα 2 χρονια εγγυηση..

Δημοσ.

Μα τα Toshiba εχουν ρητα 2 χρονια εγγυηση..

Eχω το αμερικανικο(x505),που ειναι με ενα χρονο και η επεκταση της εγγυησης δε θα ειναι διεθνης.

Δημοσ.

Τα toshiba έχουν 2 χρονια επεκτατική στα 4.

Δημοσ.

Τα toshiba έχουν 2 χρονια επεκτατική στα 4.

Στην Αμερικη εχουν και με ενα χρονο εγγυηση και η επεκταση ειναι μονο τοπικη,οχι διεθνης!

Το'χω ψαξει παρα πολυ το θεμα!Δε μπορω να κανω τιποτα!Αν μπορουσα θα την εκανα την επεκταση,διχως δευτερη σκεψη!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα

Το φιλαράκι μου έχει ένα laptop HP pavilion dv9362ea.

Η εγγύηση του έχει λήξη πριν μερικά χρόνια (1-2).

Το πρόβλημα είναι ότι η οθόνη του, του βγάζει κάτι τέτοια:

laptop-video-card-failure-3.jpg

Το σύνδεσα με άλλη οθόνη με dvi για να δω μήπως φταίει η οθόνη αλλά... :shifty: τα ίδια.. (Σαν το παράδειγμα με την πάνω εικόνα...)

Κατά 99,9854% φταίει η κάρτα γραφικών (Δικιά μου γνώμη..) Εφόσον λοιπόν η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη στην μητρική λογικά πρέπει να αλλάξει όλο μαζί (έτσι δεν είναι?)

Υπάρχει καμιά άλλη λύση??

Υ.Γ. Μπορούμε να βρούμε ίδιο laptop και να "δανειστούμε" την μητρική της?

Έχω κατάστημα στην Γλυφάδα και επισκευάζω κάρτες γραφικών. www.compgr.gr

Δημοσ.

Η διαδικασία επισκευής βλάβης στο κύκλωμα γραφικών απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνικές γνώσεις. Οι σαχλαμάρες με heat gun και φούρνους ακόμη και αν δώσουν αποτέλεσμα για μερικές μέρες, προκαλούν μόνιμη βλάβη στο board το οποίο πλέον δεν επιδέχεται επισκευή ακόμη και με τα σωστά εργαλεία.

Η βλάβη σηνήθως είναι στο GPU το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί. Πολύ σπάνια μπορεί να είναι "καμμένο" και να πρέπει να μπει καινούριο. Η διαδικασία είναι απλή αλλά απαιτεί εργαλεία και εκπαίδευση:

Αφαιρείται το GPU,

Καθαρίζεται το board και το GPU από τα παλιά solder balls,

Ελέγχονται οι επαφές και των δύο με μικροσκόπιο για πιθανή βλάβη σε κάποιο pin (εδώ εντοπίζεται η ζημιά αν ο χρήστης έχει δοκιμάσει κάποια σαχλαμάρα με ζεστάματα, αν έστω και ένα pin πάνω στο board φύγει από τη θέση του τότε δεν γίνεται επισκευή)

Τοποθετούνται νέα solder balls κατά προτίμηση όχι lead free πάνω στο GPU

Επανατοποθετείται το GPU πάνω στη μητρική

Κάθε βήμα απαιτεί και ένα ή περισσότερα εξειδικευμένα εργαλεία. Υπάρχει πράγματι "φούρνος" για reflow βιομηχανικού τύπου ο οποίος κάνει ένα μέρος μόνο του 4ου βήματος (στερέωση των νέων solder balls στο GPU) και τίποτα άλλο (σε τέτοια περίπτωση).

Στο κανάλι μας στο youtube μπορείτε να δείτε μερικά video από το εργαστήριο για το πως πραγματικά γίνεται η διαδικασία και τι εργαλεία απαιτούνται. Ναι δεν δείχνουμε ολοκληρωμένη τη διαδικασία και όλα τα εργαλεία μας γιατί έχουμε και εμείς τα "μυστικά" μας....

http://www.youtube.com/user/ComputerSystemsGR

Οι τεχνικοί που σας λένε για επισκευή με 50Ευρώ και δεν δίνουν εγγύηση πάνω από 3 μήνες απλά έχουν σκοπό να πειραματιστούν με φούρνους κτλ, να σας πάρουν το 50αρικο αν τύχει και δείξει κάποια στιγμή το laptop και την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσουν παλι τα προβλήματα να σας πουν "εγω σου είπα από την αρχή ότι μπορεί να μην κρατήσει..." . Λες και υπήρχει περίπτωση να κρατήσει...

Δημοσ.

Που το ξεθαψατε ρε παιδια θεμα ενος ετους? Πιστευετε κι οι 2 ειλικρινα οτι δε θα χει κανει κατι το παιδι ενα χρονο μετα? Η θα το φτιαξε η θα το πουλησε!

Δημοσ.

Που το ξεθαψατε ρε παιδια θεμα ενος ετους? Πιστευετε κι οι 2 ειλικρινα οτι δε θα χει κανει κατι το παιδι ενα χρονο μετα? Η θα το φτιαξε η θα το πουλησε!

Βασικά ρε παιδιά το laptop όπως είπα και στην αρχή δεν είναι δικό μου..

Οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι απέγεινε.. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...