fromashesrise Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Καλημέρα, διαβάζω το φόρουμ καιρο αλλα τωρα τελευταια μου προεκυψε ενα προβλημα και εκανα λογαριασμο για να το αναφερω μπας και μου δωσετε καμια λυση. Το Σεπτεμβριο αγορασα υπολογιστη απο το πλαισιο (AMD, 6πυρηνος, GIGABYTE μητρικη). Ολα δουλευαν ρολοι. Πριν μερικους μηνες αρχισε να μου βγαζει μπλε οθονη κατα την εκκινηση. Αυτο αρχισε να συμβαινει αφου μετακομισα και αν θυμαμαι καλα ηταν αφου αγορασα εναν εξωτερικο σκληρο WD USB 3. Για την ακριβεια βγαζει μπλε οθονη, κατα την επομενη εκκινηση κανει repair και μετα απο επαναφορα του συστηματος ξεκιναει κανονικα (μπορει να χρειαστουν και 2-3 προσπαθειες μεχρι να ξεκινησει σωστα) Στη μπλε οθονη μου γραφει: 0Χ0000007F (+ μια παρενθεση απο παρομοια τα οποια αν χρειαστει μπορω να τα γραψω (το απογευμα)) Το πηγα στο πλαισιο, το αφησα μια μερα, το παιδι μου ειπε οτι εκανε γυρω στις 30 επανεκκινησεις, διαγνωστικα σε δισκους, μνημες και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα. Τον πηρα σπιτι και στην πρωτη εκκινηση μου εβγαλε μπλε οθονη (2-3 repair και μετα ξεκινησε κανονικα). Να σημειωσω οτι οταν τον εκκινησα το μονο πραγμα που ειχα συνδεμενο ηταν η οθονη. Οποτε ρωταω: Υπαρχει περιπτωση να φταιει η ηλεκτρικη εγκατάσταση του σπιτιου; Ειναι κατι αλλο; Ευχαριστω
Thanos1972 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Το πιο πιθανο ειναι να σου ειπε λαλακιες αυτος απο το πλαισιο.
lexmark Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Όταν τον ξανά πήρες από το ΠΛΑΙΣΙΟ, η μπλε οθόνη ήταν με τον ίδιο κωδικό σφάλματος; Βγάλε ένα screenshot την μπλε οθόνη και ανέβασέ την εδώ να την δούμε γιατί είναι πολύ γενικό το σφάλμα που σου βγάζει. Αλλιώς ξεκίνα με έναν έλεγχο στις μνήμες και βλέπουμε για παρακάτω. Edit: 100% λαλακίες σου είπαν από το ΠΛΑΙΣΙΟ!! Που είναι άραγε τώρα τα παπαγαλάκια του ΠΛΑΙΣΙΟΥ να μας πουν τι γίνεται;
disqualified Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μία πιθανότητα είναι να ευθύνεται και το τροφοδοτικό
Thanos1972 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Οτι και να λεμε το πλαισιο φταιει Ειδικα εαν ηταν κανενα ετοιμο του πλαισιου με κανενα οτι να ναι τροφοδοτικο μεσα μαρκας οχι μ'εκαψες αλλα καηκα μονο μου.
rafail1994 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Έκτος από το hardware μπορεί να φταίει κάποιο software αφού σου βγάζει μπλε οθόνη όταν πας να ξεκινήσεις. Δοκίμασε να κανείς και κανένα scan με κανένα αντιικο
fromashesrise Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Το απογευμα ελπιζω να μου ξαναβγαλει μπλε οθονη για ανεβασω σκρινσοτ Θα γραψω και το τροφοδοτικο. Οταν πηγα να τον παρω απ το πλαισιο μου εκανε εκιννηση κανονικα μπροστα μου, και μου ειπε οτι το διαγνωστικο για τις μνημες ηταν οκ. Υπαρχει το ενδεχομενο να βρηκε προβλημα και να κανε την παπια; εντιτ: η αληθεια ειναι οτι οταν πηγα τους εριξα κατι χριστοπαναγιες (για ασχετους με το θεμα μας λογους), αλλα στους αλλους μπροστα, οχι στο παιδι πισω στα σερβις
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Περισσότερες πιθανότητες έχει να μην έκατσε να έκανε 30 επανεκκινήσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
The_Judas Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Τον εξωτερικό usb τον έδωσες στο πλαισιο; Οταν δεν τον συνδέεις αυτόν,σου βγάζει πάλι μπλε οθόνη;
fromashesrise Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Τον εξωτερικό usb τον έδωσες στο πλαισιο; Οταν δεν τον συνδέεις αυτόν,σου βγάζει πάλι μπλε οθόνη; Εγραψα και πιο πανω οτι οταν τον πηρα σπιτι μονο την οθονη ειχα πανω και μου βγαλε μπλε οθονη. Δεν ξερω μηπως ειναι και καποιο update που δεν εγκατασταθηκε σωστα γιατι ξεκιναει σωστα αφου κανει επαναφορα σε καποιο παλιοτερο σημειο.
fromashesrise Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3 Locale ID: 1032 Additional information about the problem: BCCode: 1000007f BCP1: 00000008 BCP2: 8DF39750 BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 768_1 Στη θεση του: BCP2:8DF39750 κατα καιρους εμφανιζονται τα:0x8df6f750, 0x8dfa5750 και αυτο μου βγαζει οταν ανοιγω το minidump Microsoft ® Windows Debugger Version 6.12.0002.633 X86 Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [C:\Windows\Minidump\041311-10327-01.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: *** Invalid *** **************************************************************************** * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. * * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. * * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. * **************************************************************************** Executable search path is: ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe Windows 7 Kernel Version 7600 MP (6 procs) Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Personal Built by: 7600.16695.x86fre.win7_gdr.101026-1503 Machine Name: Kernel base = 0x83055000 PsLoadedModuleList = 0x8319d810 Debug session time: Wed Apr 13 17:06:30.736 2011 (UTC + 3:00) System Uptime: 0 days 0:00:09.578 ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image \SystemRoot\system32\ntkrnlpa.exe, Win32 error 0n2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntkrnlpa.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntkrnlpa.exe Loading Kernel Symbols ............................................................... ............................................................. Loading User Symbols Loading unloaded module list .... *** WARNING: Unable to verify timestamp for halmacpi.dll *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for halmacpi.dll ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 1000007F, {8, 8df39750, 0, 0} *** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+2807e ) Followup: MachineOwner ---------
Pooky(1) Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Τρέχεις Norton Antivirus από πίσω; Τον ίδιο κωδικό μου τον έβγαζε σε άσχετο με το δικό σου μηχάνημα και όταν μπήκε το avast όλα καλά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 @frommashesrise Αν θελεις ανεβασε καπου τα minidumps να τα δω. Βλεπω ενα atikmdag.sys, το οποιο μπορει να σημαινει πολλα ή και τιποτα. Αν θελεις να το ψαξεις μονος σου, για αρχη δηλωσε τον symbol server στον debugger, απ οτι βλεπω δεν τον εχεις προσθεσει. SRV*c:\websymbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
fromashesrise Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 @frommashesrise Αν θελεις ανεβασε καπου τα minidumps να τα δω. Βλεπω ενα atikmdag.sys, το οποιο μπορει να σημαινει πολλα ή και τιποτα. Αν θελεις να το ψαξεις μονος σου, για αρχη δηλωσε τον symbol server στον debugger, απ οτι βλεπω δεν τον εχεις προσθεσει. http://www.mediafire.com/?3egtaa9j7z7sji5 τα minidump.. κατα τα αλλα δεν εχω ιδεα πως να δηλωσω τον symol server στον debugger... λιγες οδηγιες αν ειναι ευκολο; πληροφοριες για το προβλημα εχει και το αρχειο: http://www.mediafire.com/?a55867wcrme1w3r οποιος εχει την ορεξη να το δει ας το κατεβασει, ειναι xml αρχειο και ειναι σεντονι..
Moderators Gi0 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Πηγαινε στο File-->Symbol File Path (συντομευση:Ctrl+S) και κανε ενα paste την διευθυνση που σου εδωσα πριν (αν θελεις προφανως αλλαζεις τον φακελο που θα αποθηκευονται ή αφηνεις τον c:\websymbols οπως εχει) Σε λιγο θα σου πω οτι νεωτερο εχω απο τα minidumps. Eκ των προτερων, να ενημερωσω πως οποιοδηποτε συμπερασμα, δεν ειναι ασφαλες λογω του περιορισμενου αριθμου τους. Τι εκδοση windows εχεις?64 ή 32 bit?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.