polaki Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, Εχω ενα VPS και θελω να σηκωσω ένα site σε wordpress, έκανα μέσω cPanel εγκατάσταση το WordPress και Fantastico, αλλά ότι και να γράψω στα ελληνικά μου τα εμφανίζει σε ???????????????????? Πήγα λοιπον phpmyadmin και έτρεξα την εξής εντολή στη βάση αλλά και στα tables της ALTER DATABASE db_name DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci; Το έκανε κανονικά, αλλά η σελίδα φαίνεται ακόμα με ???????? Τί μπορώ να κάνω?
lion2486 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Αν δοκίμαζες να περάσεις το πακέτο του wordpress στα ελληνικά; http://el.wordpress.org/releases/#latest
polaki Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Τελικά φτιάχτικε, μάλλον με το που άλλαξα το encoding έπρεπε να κάνω είτε restart το service της mySQL είτε ένα reload τον browser μου.. δυστυχως τα έκανα και τα 2 μαζί και δεν ξέρω τί ακριβώς ήταν αυτό που το "διόρθωσε". Ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως, αυτό θα ήταν το επόμενο βήμα!
polaki Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Mπα, χρειάστικε να κανει re-install το WP και πάλι τα ίδια..εχω αλλάξει και το encoding και τιποτα.. Θα πειραματιστώ λιγο και μετα΄θα πάω για install το ελληνικο WP.......
polaki Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Tελικά θέλει να αλλαχτεί το encoding και για τα columns. Βρηκα ολα τα tables και έτρεξα τα εξής alter table wp_comments convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_links convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_options convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; κλπ...
gusretalis Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Για όποιον άλλο έχει το ίδιο πρόβλημα (Δυστυχώς δε σε πρόλαβα αλλά ήξερες να το κάνεις χειροκίνητα οπότε οκ!). database_collation_fixer.zip
polaki Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Αυτο ειναι addon για το WP? Μου έχει μείνει ένα σημείο που εμφανίζονται ???? πάλι αλλά έχω φάει όλη τη βάση και δεν μπορώ να το βρω.. θα το ποστάρω αύριο εδώ μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται το ριμάδι το table/column αυτό να δούμε.... Αλλα αύριο, τώρα πάω να σαπίσω γιατί σε 4 ωρίτσες έχω ξύπνημα......
polaki Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Εμενα το scriptάκι δεν δουλεψε, δεν μου άλλαξε τιποτα. Τελοσπάντων, για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο σε db που έχει φτιάξει το wordpress, εδώ είναι όλα τα default tables alter table wp_commentmeta convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_comments convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_links convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_options convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_postmeta convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_posts convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_terms convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_term_relationships convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_term_taxonomy convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_usermeta convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; alter table wp_users convert to character set utf8 collate utf8_unicode_ci; Copy paste σε ένα SQL box, τρέχτε τα όλα μαζί και είστε οκ...
_tasos Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Τώρα που έκανες τις αλλαγές αν αποθηκεύσεις νέα δεδομένα (π.χ. νέο post) τα ελληνικά πως εμφανίζονται; Κανονικά ή ακόμα με ????;
polaki Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Αφου εκανα τις αλλαγές και μετά, εμφανίζονται ολα κανονικα. Εννοειται ότι προηγουμενες εγγραφες που ειχα κανει δεν εμφανίζονται σωστα, αφου κατα την εισαγωγη τους στη βαση χαθηκε το encoding. Για ολα τα καινούρια ομως, μια χαρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.