poulinos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι μαι και εγω σε αυτο το θεμα. Σε Hitachi 500GB σε laptop, τo hard disk sentinel μου εριξε την "health" στο 19% και ο κυριος λογος βλεπω ειναι το reallocated sector ccount. Μου εμφανιζει 84 bad sectors στο 05 με 60 (ή 66) στο 196 reallocation event count και αλλα 5 weak sectors στο 197 current pending sector count. Ετρεξα το test read στο surface test του HD sentinel και μου εβγαλε 0 damaged blocks of sector και γενικοτερα 0 σε ολα. Κανενα προβλημα. Στη συνεχεια ετρεξα το hdd regenator σε dos περιβαλλον και μου εβγαλε και εκεινο 0 bad sectors. Προσπαθησα να τρεξω και το HGST Windows Drive Fitness Test (WinDFT) που ειναι το προγραμμα της hitachi (σε περιβαλλον windows) χωρις επιτυχια. Δεν εβρισκε το σκληρο για να του τρεξει το τεστ. 1) H εικονα που παρουσιαζει ειναι οτι εμφανισε περιοδιικα 84 bad sectors, μετακινησε τα data και τα εθαψε και πλεον δεν βρισκει αλλα bad sectors; 2) Αν ναι, τι κανουμε περα απο backup; Εχει ακομα καποιους μηνες εγγυηση το laptop (επιασαν τοπο τα 3 χρονια). Να το παω μηπως και μου το αντικαταστησουν; Το οτι δεν βρισκει αλλα bad sectors μηπως θα αποτελεσει δικαιολογια για να αρνηθουν ή απο τη στιγμη που τα εχει καταγραψει το smart στο reallocated sector count ειμαι καλυμμενος; 3) Υπαρχει περιπτωση αυτα τα 84 bad sectors να μην ειναι πραγματικα bad αλλα να θεωρηθηκαν απο το OS ή επειδη ειναι απο το smart δεν εχει καμια σχεση και οντως ειναι πραγματικα bad; Σας μερσω για την οποια βοηθεια. δοκιμασε να τρεξεις το utility αν μπορεις με boot cd.πολλες φορες δινουν και τετοιο utility οι κατασκευαστες.θα επαιρνα backup θα εφτιαχνα και τα Recovery cd/dvd για να τα εχω και μετα θα δοκιμαζα να κανω τεστ το δισκο ή και zero fill για να δω τι θα μου βρει. 1
runner69 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις. δοκιμασε να τρεξεις το utility αν μπορεις με boot cd.πολλες φορες δινουν και τετοιο utility οι κατασκευαστες.θα επαιρνα backup θα εφτιαχνα και τα Recovery cd/dvd για να τα εχω και μετα θα δοκιμαζα να κανω τεστ το δισκο ή και zero fill για να δω τι θα μου βρει. Θα προσπαθησω να βρω κανενα utιlity της hitachi σε dos. Απο οτι εψαξα υπηρχε παλια εκδοση αλλα τωρα δεν συνεχιζεται. Το κακο ειναι ο σκληρος απο τη μανα του ειναι χωρισμενος σε 4 partitions. 2 ορατα και τα αλλα κρυφα τα οποια εχουν μεγεος ~100MB το καθενα (sytem & hp tools) και μαλιστα το ενα απο τα δυο ειναι σε fat32 (το hp tools). Δεν ξερω τι στο καλο εχει κανει η HP. Αν παρω τωρα recovery dvd για να προχωρησω σε zero fill δεν μπορει να παρει και στο κρυφο fat32 και αρα θα εχω προβλημα μετα για να τα επαναφερω. Μπορω να κανω κλωνο ολου του δισκου με ατοφια τα partitions; πχ. με κανενα Norton ghost; Το reallocated sector count που λεω παραπανω δεν με καλυπτει για την εγγυηση; Γιατι με δελεαζει το να μην το ψαξω εγω εφοσον ειναι μεσα στην εγγυηση μην και γινει τιποτα χειροτερο μετα και μου πουν οτι φταιω εγω.
poulinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 ειτε dos ειτε boot.τωρα γιατι δεν τον βλεπει μεσα απο windows δεν ξερω.αν και μπορει να μην τον βλεπει επειδη στο bios μπορει να τον εχεις ahci αντι για ide/sata πως θα τον γραφει.η μπορει για το αναποδο.να μην τον εχεις ahci.απλα αν τον αλλαξεις απο το bios υπαρχει περιπτωση να φαει καμια φρικη και να μην μπει στα windows μετα και να πρεπει να το ξαναγυρισεις οπως ηταν πριν.λογικα εχουν βαλει καποια diagnostics και ισως και το recovery σε εκεινα τα partitions.τα recovery dvd ισως σε αφησει να τα φτιαξεις και απο μεσα αποτα windows.τα toshiba εδιναν utility για να φτιαξεις τα cd.αν φτιαξεις Recovery dvd λογικα δεν χρειαζεσαι κατι αλλο.κανεις boot απο το cd και φορτωνει μια χαρα.αρα δεν θα σου κανει προβλημα στην επαναφορα.λογικα με acronis και Norton ghost ναι ισως γινεται clone.το reallocated υπαρχει πραγματι περιπτωση να μην σε καλυπτει για αυτο ηθελανα τρεξεις τα diagnostics απο την hitachi αν οχι το zero fill εστω το diagnostics.εκτος αν βγαλεις τον δισκο και τον βαλεις σε ενα pc κανονικα σαν sata και δοκιμασεις μετα με το Utility της hitachi να δεις τι θα βγαλει.λογικα θα σου πει αν ο δισκος εχει προβλημα και στο service δεν μπορουν να στο αμφισβητησουν ενω το hdd sentinel θα μπορουσαν να σου πουν μα μου σου του.αν το diagnostic βγει οκ μετα μπορει να γινει και κανα format να δεις τι θα γινει με τον δισκο.το system partition δεν ξερω τι ειναι και με ανησυχει.με βαση παντως αυτα που διαβαζω δεν θα εχεις θεμα και να σβηστει.εφοσον εχεις παντα recovery disks.πρεπει να ειναι το partition που μαλλον bootarei και μετα σου φορτωνει το Recovery απο τον δισκο(αμα δεν το εχεις γραψει σε cd/dvd) 1
runner69 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Βρηκα τελικα ενα παλιο diagnostics της hitachi σε iso (δεν το εχει πλεον στη ιστοσελιδα αλλα σε παλιοτερη καταχωρηση της) και μπουταρα με αυτο το cd αλλα δυστυχως και εκει δεν εβλεπε καποιο σκληρο για να τον τεσταρει. Δεν μου περασε απο το μυαλο μηπως ηταν σε ahci, φανταζομουν θα ειναι σε ide και ετσι δεν το τσεκαρα αυτο. Αυτη τη στιγμη "απουσιαζει" το laptop και θα το ξαναπαρω την αλλη εβδομαδα για να το τσεκαρω. Εχει ενα diagnostics της HP κατα την εκκινηση (επιλογη πριν μπεις στο bios) και ετσι μπηκα απο εκει και ειχε hard disk test. Ετρεξα και αυτο σε short και long διαδικασια και τα περασε με επιτυχια. Δεν ξερω αν εψαχνε για bad sectors. Δεν μου εβγαλε καποιο σχετικο μηνυμα, απλα μονο οτι τα περασε. Τα recovery dvd μπορω να τα βγαλω με utility μεσα απο τα windows αλλα το κακο ειναι οτι βλεπει να παρει μονο τα 3 απο τα 4 partitions. Τα 2 απο τα 4 partitions ειναι κρυφα και βλεπει μονο το ενα απο αυτα. Αυτο που δεν βλεπει ειναι το hp tools και λογικα θα εχει σχεση με το diagnostics της hp που εμφανιζεται κατα την εκκινηση αλλα και μεσα στο bios. Αρα δεν μπορω να κανω κατι με zero fill αν δεν καταφερω να τα παρω ολοκληρα. Θα εξετασω την περιπτωση του acronis που λες ή και με το norton ghost αν μπορω να παρω κλωνο ολο το δισκο με τα partitions οπως ειναι. Για το reallocated δεν πιστευω οτι μπορουν να το αμφισβητήσουν και καλα λογω HD sentinel γιατι ειναι κατι που βγαινει απο το smart του σκληρου. Το βλεπεις με οποιοδηποτε προγραμμα σου εμφανιζει το smart. Και με το aida64 που διαβασε το smart, τα ιδια εγραφε. Η απορια μου ειναι μηπως μου πουν ξερεις "εμφανισε καποια bad sectors τα οποια εκανε remap, και καλα ειναι λογικο με την παροδο των ετων, αλλα στην παρουσα φαση δεν εμφανιζει νεα και αρα δεν χρηζει αντικαταστασης". Κατι σαν εμφραγμα lol. Για το zero fill ξερεις αν μπορει να τρεξει και με cd ή usb stick απο το laptop ή αναγκαστικα πρεπει να τον βαλω ως εσωτερικο σε desktop; Φανταζομαι γινεται και το πρωτο. Σε ευχαριστω πολυ και οταν θα εχω νεοτερα θα ενημερωσω.
TheELF Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Κάθε δίσκος έχει μια καβάτζα από sector για αντικατάσταση χαλασμένων,αν δεν γεμίσει αυτή δεν θεωρείται χαλασμένος ο δίσκος οπότε δεν έχει και αλλαγή,το 19% υγεία σημαίνει ότι έχει άλλα 19% sectors στην καβάτζα οπότε άδικα ψάχνεσαι. Αν θες πάραυτα να κάνεις τα τεστ σου μέσου dos μπορείς να κατεβάσεις και να τρέξεις το Hiren’s BootCD που έχει και το dban για σβήσιμο του δίσκου αλλά και όλα τα προγράμματα ελέγχου από όλους τους κατασκευαστές δίσκων,μπορείς να το περάσεις και σε usb με το Y.U.M.I . . 1
poulinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 οταν ερθει βλεπεις αν φταιει το ahci κτλ.αλλιως τον βαζεις σε αλλο pc.τωρα το default της Hp δεν ξερω τι λεει.ισως να μην βρισκει τιποτα γιατι απλα εχουν γινει ολα reallocated.αν φτιαξεις τα recovery Λογικα θα παρει ολα αυτα που χρειαζεται και λογικα θα ξαναφτιαξει μονο του τα partition που χρειαζεται.ασχετα που εσυ δεν βλεπεις οτι παιρνει τα αλλα partition.ta recovery υποτιθεται οτι ειναι για να κανουν το Pc Οπως το πηρες με τα κρυφα partition με ολα.συν οτι τα diagnostics κτλ ειναι αχρηστα αλλα λογικα θα στα περασει και αυτα.οποτε πιστευω πιο σιγουρη λυση απο το acronis.ναι δεν θα αμφισβητησουν τα reallocated απλα για αυτο ειναι τα reallocated.για να πανε εκει τα bad sectors και ο δισκος να ειναι οκ και να μην θελει αλλαγη αμα δεν ξεπεραστει το οριο.και με την παροδο των χρονων δεν σημαινει οτι πρεπει να βγουν reallocated.to zero fill αν εχει zero fill θα τρεξουν απο οπουδηποτε αρκει να καταφερεις να δεις τον δισκο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα