Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανε ενα diagnostics και ενα zero fill απο το official προγραμμα της εταιρειας η και Low level που εκανες αν και λενε οτι δεν υπαρχει λογος για Low level και απλα να τον εχεις για backup που δεν σε πολυνοιαζουν.αναλογα ποσα bad sectors εχει μπορει να επεκταθει το προβλημα μπορει και 10 χρονια ο δισκος να παιζει χωρις κανενα προβλημα.για μενα μια φορα τα αρχεια σε μονο ενα δισκο ειτε ειναι καινουριος ειτε παλιος = 0 backup.

οπως ενας δισκος μπορει να χαλασει επειδη εχει bad sectors ετσι και ενας νεος δισκος του κουτιου μπορει την επομενη μερα να εχει βαρεσει κεφαλη απο το τιποτα.δεν παιζουν με αυτα ουτε μπορω να ακουω την ατακα.μα γιατι χαλασε χτες τον πηρα ή μα γιατι χαλασε ειναι καινουριος κανα μηνα τον εχω.ο δισκος μπορει να χαλασει μια και εξω χωρις προειδοποιηση οποτε το backup ειναι must.Γιατι ακομα και αν ο δισκςο ειναι καλος και εσυ μεταφερεις εκει τα αρχεια σου και μετα σβσεις τον κανονικο δισκο και σου κατσει μια στραβη να κοπει κανα ρευμα οταν πας να περασεις τα αρχεια πισω με αποτελεσμα ο δισκος να καει εχεις μεινει ξεκρεμαστος.ξερω θα μου πεις αυτο ειναι μια στο εκατομμυριο.το ξερω αλλα σιγουρα δεν θες να εισαι εσυ αυτος ο ενας.νομος του murphy

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κανε ενα diagnostics και ενα zero fill απο το official προγραμμα της εταιρειας η και Low level που εκανες αν και λενε οτι δεν υπαρχει λογος για Low level και απλα να τον εχεις για backup που δεν σε πολυνοιαζουν.αναλογα ποσα bad sectors εχει μπορει να επεκταθει το προβλημα μπορει και 10 χρονια ο δισκος να παιζει χωρις κανενα προβλημα.για μενα μια φορα τα αρχεια σε μονο ενα δισκο ειτε ειναι καινουριος ειτε παλιος = 0 backup.

οπως ενας δισκος μπορει να χαλασει επειδη εχει bad sectors ετσι και ενας νεος δισκος του κουτιου μπορει την επομενη μερα να εχει βαρεσει κεφαλη απο το τιποτα.δεν παιζουν με αυτα ουτε μπορω να ακουω την ατακα.μα γιατι χαλασε χτες τον πηρα ή μα γιατι χαλασε ειναι καινουριος κανα μηνα τον εχω.ο δισκος μπορει να χαλασει μια και εξω χωρις προειδοποιηση οποτε το backup ειναι must.Γιατι ακομα και αν ο δισκςο ειναι καλος και εσυ μεταφερεις εκει τα αρχεια σου και μετα σβσεις τον κανονικο δισκο και σου κατσει μια στραβη να κοπει κανα ρευμα οταν πας να περασεις τα αρχεια πισω με αποτελεσμα ο δισκος να καει εχεις μεινει ξεκρεμαστος.ξερω θα μου πεις αυτο ειναι μια στο εκατομμυριο.το ξερω αλλα σιγουρα δεν θες να εισαι εσυ αυτος ο ενας.νομος του murphy

κατάλαβα,απο το πρωί που έγραψα το θέμα έως τώρα ακόμα Low Level,Format κάνει :

Low level format: [2]  WDC WD25 00BEVT-22A23T0    0200    [250.05 GB]

18-01-Jan-13 1:23:29 PM   Device capacity: 488,397,168 sectorsLow level format: [2]  WDC WD25 00BEVT-22A23T0    0200    [250.05 GB]

18-01-Jan-13 1:23:29 PM   Device capacity: 488,397,168 sectors

Καταλαβάινω τι λες,απλά μετά λέω απλά να τον έχω για φορμάτ σκληρό δηλαδή ίσα ίσα να περνάω τα αρχεία για 1 ώρα διάστημα και ξανά πίσω,κυρίως γιατί θέλω να κάνω της κοπέλας μου τον υπολογιστή φορμάτ και έχει μέσα περίπου 80 GB απο πράγματα,και αυτός τώρα με βολεύει πολύ που τον έκανα εξωτερικό .

Για αυτό λέω απο ασφάλειας άποψη ... (έχω UPS πιάνει ??? χαχαχ)

Δημοσ.

σε δισκο με bad sectors δεν θα επερνα το ρισκο παντως .αν και παλι και σε μια ωρα χτυαπει ο δισκος αλλα οκ.αλλα με bad sectors οχι.εκτος αν θες διαζυγιο απο την κοπελα οποτε πεστης χαθηκαν ολα.

kai ta ups ναι προσφερουν πολλα αρκει να ειναι σοβαρα και οχι turbo x-(tuvlo x)

• Like 1
Δημοσ.

σε δισκο με bad sectors δεν θα επερνα το ρισκο παντως .αν και παλι και σε μια ωρα χτυαπει ο δισκος αλλα οκ.αλλα με bad sectors οχι.εκτος αν θες διαζυγιο απο την κοπελα οποτε πεστης χαθηκαν ολα.

kai ta ups ναι προσφερουν πολλα αρκει να ειναι σοβαρα και οχι turbo x-(tuvlo x)

Μ'άρεσαν και τα 2 που είπες.

Όχι δεν είναι Τούβλο-Χ είναι , MGE Eclpise .

Όσο για τον σκληρό καλώς,άρα το πιο λογικό είναι να τελείωσει το HDD Low Level Format,και να το έχω ως τι ... χμμμ πρέπει να σκεφτώ!

Δημοσ.

Μ'άρεσαν και τα 2 που είπες.

Όχι δεν είναι Τούβλο-Χ είναι , MGE Eclpise .

Όσο για τον σκληρό καλώς,άρα το πιο λογικό είναι να τελείωσει το HDD Low Level Format,και να το έχω ως τι ... χμμμ πρέπει να σκεφτώ!

mge ellipse oxi eclipse.και εγω eclipse ειχα μανια να τα λεω.

δες τι σου εχει βγαλει απο bad sectors και αμα εχει αρκετα τοτε απλα για να σου δινει κανας φιλος τιποτα αρχεια η σαν spare δισκος η για βλακειουλες μεσα προσωρινα πραγματα .γενικα πραγματα που να μην σε νοιαζουν να τα χασεις.

τα mge ellipse ειναι πολυ μια χαρα.

Δημοσ.

mge ellipse oxi eclipse.και εγω eclipse ειχα μανια να τα λεω.

δες τι σου εχει βγαλει απο bad sectors και αμα εχει αρκετα τοτε απλα για να σου δινει κανας φιλος τιποτα αρχεια η σαν spare δισκος η για βλακειουλες μεσα προσωρινα πραγματα .γενικα πραγματα που να μην σε νοιαζουν να τα χασεις.

τα mge ellipse ειναι πολυ μια χαρα.

πωωω και έλεγα οτι δεν θα το πω "eclipse" .... (DAFUQ!)

Ακόμα στο 59 % και έχει ακόμα μέλλον απο το πρωί που είναι ανοιχτό ... έτσι και αλλίως με USB 2.0 εξωτερική θήκη είναι συνδεδεμένο.

Ωραία, θα το σκεφτώ ,λογικά έτσι θα το έχω και εγώ αλλά είπαμε ανάλογα πόσα θα βγάλει στο τέλος απο το Low Level Format,μόλις τελείωσει πρότεινεις να κάνω τίποτα ακόμα ?

Δημοσ.

πωωω και έλεγα οτι δεν θα το πω "eclipse" .... (DAFUQ!)

Ακόμα στο 59 % και έχει ακόμα μέλλον απο το πρωί που είναι ανοιχτό ... έτσι και αλλίως με USB 2.0 εξωτερική θήκη είναι συνδεδεμένο.

Ωραία, θα το σκεφτώ ,λογικά έτσι θα το έχω και εγώ αλλά είπαμε ανάλογα πόσα θα βγάλει στο τέλος απο το Low Level Format,μόλις τελείωσει πρότεινεις να κάνω τίποτα ακόμα ?

καλο θα ηταν να τον ειχες σαν εσωτερικο οχι με κουτακι.εγω παντως θα τον εκανα ενα zero fill Μετα και ενα diagnostics απο το προγραμμα της εταιρειας του δισκου να βλεπα και τι γινεται και να διαβαζα και το smart του δισκου να δω που εχει errors.αν γινεται της τρελης οκ τον δοκιμαζεις να δεις αν κανει για να αποθηκευεις βλακειες.αν ειναι τεζα ολα ε απο το παραθυρο τοτε .αν εχει λιγα πραγματα τοτε οκ για λιγο καλυτερη χρηση η αμα δεν εχεις λεφτα για αλλο δισκο οκ τον κρατας σαν backup του πρωτου δισκου μην σου χτυπησει ο πρωτος.

Δημοσ.

• 18-01-Jan-13 1:23:29 PM   HDD Low Level Format Tool 4.25; http://hddguru.com
  • 18-01-Jan-13 1:23:29 PM   Low level format: [2]  WDC WD25 00BEVT-22A23T0    0200    [250.05 GB]
  • 18-01-Jan-13 1:23:29 PM   Device capacity: 488,397,168 sectors
  • 18-01-Jan-13 1:23:29 PM   Locking device...
  • 18-01-Jan-13 1:23:32 PM   Formatting...
  • 19-01-Jan-13 2:18:45 AM   Average speed: 5.4 MB/s
  • 19-01-Jan-13 2:18:45 AM   Low-level format is complete.
  • 19-01-Jan-13 2:18:45 AM   
  • 19-01-Jan-13 2:18:45 AM   Remember to create new partitions.

Aυτό έγραψε το Format

Και η καρτέλα SMART :

• Current date and time: 19-01-Jan-13 2:51:23 PM
  • HDD Low Level Format Tool 4.25; http://hddguru.com
  • SMART data for [2]  WDC WD25 00BEVT-22A23T0    0200    [250.05 GB]
  •  
  • SMART is not supported by this device.

Tώρα τι ?

Άνοιξα το  Hard Disk Sentitel :

2is8en9.jpg

smvsm0.jpg

10pxbuf.jpg

τι λέτε ?

Δημοσ.

το smart μαλλον δεν στο εμφανιζει και σου εβγαλε το failed την πρωτη φορα ισως επειδη τον εχεις βαλει σε κουτακι.β

β.απο bad sectors ..........

οποτε για σοβαρη χρηση δεν ειναι.

υπαρχει περιπτωση να μην σου κανει αλλα αλλα μπορει αι να σου κανει.ειναι λιγο ρισκο.

Δημοσ.

το smart μαλλον δεν στο εμφανιζει και σου εβγαλε το failed την πρωτη φορα ισως επειδη τον εχεις βαλει σε κουτακι.β

β.απο bad sectors ..........

οποτε για σοβαρη χρηση δεν ειναι.

υπαρχει περιπτωση να μην σου κανει αλλα αλλα μπορει αι να σου κανει.ειναι λιγο ρισκο.

κατάλαβα,προτείνεις να τρέξω κάτι ακόμα,να πάρουμε πιο αναλυτικά στοιχεία να δούμε ?

Δημοσ.

τυπικα θα τον εβγαζα απο το κουτακι να τον περασω και ενα χερι απο τα εργαλεια της western επειδη συνηθως προτιμω να τρεχω τα δικα τους εργαλεια που ειναι συγκεκριμενα για τους δισκους τους..οχι οτι θα αλλαξει κατι αλλα λεμε.δεν θα φυγουν τα bad sectors.

Δημοσ.

θα προσπαθουσα να συνδεσω τον δισκο σαν εσωτερικο χωρις την θηκη (αν δεν γινεται οκ) και μετα θα κατεβαζα τα diagnostics τις western digital.αυτο εννοω.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ναι μαι και εγω σε αυτο το θεμα. :cry:

Σε Hitachi 500GB σε laptop, τo hard disk sentinel μου εριξε την "health" στο 19% και ο κυριος λογος βλεπω ειναι το reallocated sector ccount. Μου εμφανιζει 84 bad sectors στο 05 με 60 (ή 66) στο 196 reallocation event count και αλλα 5 weak sectors στο 197 current pending sector count.

Ετρεξα το test read στο surface test του HD sentinel και μου εβγαλε 0 damaged blocks of sector και γενικοτερα 0 σε ολα. Κανενα προβλημα. Στη συνεχεια ετρεξα το hdd regenator σε dos περιβαλλον και μου εβγαλε και εκεινο 0 bad sectors.

Προσπαθησα να τρεξω και το HGST Windows Drive Fitness Test (WinDFT) που ειναι το προγραμμα της hitachi (σε περιβαλλον windows) χωρις επιτυχια. Δεν εβρισκε το σκληρο για να του τρεξει το τεστ.

1) H εικονα που παρουσιαζει ειναι οτι εμφανισε περιοδιικα 84 bad sectors, μετακινησε τα data και τα εθαψε και πλεον δεν βρισκει αλλα bad sectors;

2) Αν ναι, τι κανουμε περα απο backup; Εχει ακομα καποιους μηνες εγγυηση το laptop (επιασαν τοπο τα 3 χρονια). Να το παω μηπως και μου το αντικαταστησουν; Το οτι δεν βρισκει αλλα bad sectors μηπως θα αποτελεσει δικαιολογια για να αρνηθουν ή απο τη στιγμη που τα εχει καταγραψει το smart στο reallocated sector count ειμαι καλυμμενος;

3) Υπαρχει περιπτωση αυτα τα 84 bad sectors να μην ειναι πραγματικα bad αλλα να θεωρηθηκαν απο το OS ή επειδη ειναι απο το smart δεν εχει καμια σχεση και οντως ειναι πραγματικα bad;

Σας μερσω για την οποια βοηθεια.

post-114265-0-21211400-1378023128_thumb.jpg

post-114265-0-42856800-1378023161_thumb.jpg

post-114265-0-28754800-1378023202_thumb.png

Δημοσ.

Εφόσον φαίνεται οτι εχει πρόβλημα ο δίσκος και εχει εγγύηση καλο ειναι να το πας να μην πειράξεις τιποτα εσυ , αν και δεν ξέρω οσο αφορά το θέμα των δίσκων που εχουν μια φυσιολογική φθόρα αν σε καλύπτει εκει η εγγύηση η ειναι αυστηρά για το αλλο hardware του υπολογιστή, κανε μια ερώτηση στο service παντως η πήγαινε το απο εκει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...