Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Αναρωτιέμαι, ποιός κάθεται και διαβάζει όλα αυτά τα κατεβατά; Και εγώ.
tr3quart1sta Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Το snow leopard ομως δεν εχει... αρα τι κανεις ? Εχω ακουσει οτι καποιοι ssd (OCZ) δεν χρειαζονται trim ή ειναι συμβατοι με MAC OS και αρα υποστηριζουν native trim στο snow leopard. Ισχυει αυτο ? http://www.hardmac.com/news/2011/03/27/the-universal-solution-to-activate-trim
kpartsi Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Το snow leopard ομως δεν εχει... αρα τι κανεις ? Εχω ακουσει οτι καποιοι ssd (OCZ) δεν χρειαζονται trim ή ειναι συμβατοι με MAC OS και αρα υποστηριζουν native trim στο snow leopard. Ισχυει αυτο ? Εγώ, όπως και άλλα παιδιά εδώ μέσα, έχουμε ενεργοποιήσει το trim στο Snow Leopard Περισσότερα στο λινκ από κάτω trim enabler for mac edit. δες κι αυτό που είναι πιο πρόσφατη έκδοση του patch και λύνει μερικά προβλήματα link
Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Αν κάποιος βάλει SSD σε Playstation 3, τι γίνεται με το Trim?
basilis222 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Αν κάποιος βάλει SSD σε Playstation 3, τι γίνεται με το Trim? Θα δώσεις 200€ για να βάλεις SSD στο PS3? Ούτε SATA 3 θα έχει και λογικά ούτε Trim θα υποστηρίζει. (offtopic) Εγώ αυτό που θα κάνω τώρα στο 2011 pro, θα βγάλω την μαλακία SupedDrive, και στην θ´εση του θα βάλω τον Vertex 2 που έχει τώρα και θα βάλω τον Vertex 3 στην θέση του vertex 2 (μόνο εκεί έχει Sata 3).
Heatspreader Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Και επειδή δεν έχει Sata 3? Ούτε το PC μου έχει Sata 3 και δεν έχει νόημα γενικότερα. Δεν κοιτάς διαμεταγωγή σε έναν SSD. Το να μετακινείς δεδομένα δεξιά και αριστερά δεν λέει κάτι, η αποκρισιμότητα είναι αυτό που κυνηγάς. Δεν είπα ότι θα δώσω εγώ, λεφτά. Είπα κάποιος αν θέλει...
toxotis70 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Θα δώσεις 200€ για να βάλεις SSD στο PS3? Ούτε SATA 3 θα έχει και λογικά ούτε Trim θα υποστηρίζει. (offtopic) Εγώ αυτό που θα κάνω τώρα στο 2011 pro, θα βγάλω την μαλακία SupedDrive, και στην θ´εση του θα βάλω τον Vertex 2 που έχει τώρα και θα βάλω τον Vertex 3 στην θέση του vertex 2 (μόνο εκεί έχει Sata 3). Εισαι σιγουρος οτι δεν εχει 2 sata 3 ? Ο δικος μου (mbp 2011 15.4) , εχει και στο superdrive σατα3, και περιμενω το optibay για να βαλω εκει ton vertex3.
PaZaRiOTiS Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Εισαι σιγουρος οτι δεν εχει 2 sata 3 ? Ο δικος μου (mbp 2011 15.4) , εχει και στο superdrive σατα3, και περιμενω το optibay για να βαλω εκει ton vertex3. Νομίζω ότι δεν μπορείς να εκκινήσεις το mac σου από δίσκο στο optibay. Αν θυμάμαι καλά το διάβασα στο τοπικ του panos2000gr. O βασικός δίσκος μόνο στην φυσική του θέση προβλέπεται από την μαμι apple...
toxotis70 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δε νομιζω να ισχυει αυτο ...θα το δοκιμασω οταν μου ερθουν. το γραφει και εδω...στο update, "UPDATE: Τελικά την Παρασκευή και ύστερα από αναμονή μιας και μόνο βδομάδας (σ.σ.: τα ταχυδρομεία στα βάθη της ανατολής έχουν βελτιώσει εκπληκτικά τους χρόνους παράδοσης) είχα στα χέρια μου όλα τα υλικά για την εν λόγω "εγχείριση". Ακολούθησα τις αναλυτικότατες οδηγίες από το video που παρέθεσα παραπάνω (βλ.#1) και η όλη διαδικασία μου φάνηκε αρκετά εύκολη και απλή. Νομίζω ότι δεν θα απαιτηθούν περισσότερα από 20-25 λεπτά εργασίας, αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα καλώδια τριγύρω από το superdrive. Στην περίπτωση μου στο MACBOOK PRO τοποθετήθηκε ένας Intel SSD X25-G2 160GB και ένας WD 750GB Scorpio Blue (WD7500BPVT). Επειδή ο συμβατικός δίσκος θα χρησιμοποιείται κατά βάση ως DATA DISK, καλό θα είναι να έχει μεγάλη χωρητικότητα (500GB και άνω), χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και αν μας απασχολεί ο θόρυβος θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε τους δίσκους στις 7200rpm. Νομίζω ότι η σειρά Scorpio Blue της Western Digital θα μας καλύψει απόλυτα σε όλους αυτούς τους τομείς. Επίσης για όσους έχουν bootcamp στο μηχάνημα τους θα συνιστούσα το format του συμβατικού δίσκου να γίνει σε NTFS προκειμένου να είναι πλήρως αξιοποιήσιμος και στα 2 λειτουργικά. (απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση να έχουμε εγκατεστημένο το paragon ntfs ή αντίστοιχο πρόγραμμα στο MACOS). Ο SSD και ο συμβατικός δίσκος μπορούν να τοποθετηθούν σε όποια διάταξη εμείς επιθυμούμε καθώς και οι 2 υποδοχές SATA που διαθέτει το MAC είναι bootable. Παρόλο αυτά θα πρότεινα ο συμβατικός δίσκος να τοποθετηθεί στην παραδοσιακή του θέση και ο SSD στην θέση του Superdrive, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτό που βρήκα στο lifehacker: http://img832.images...i/ssdphoto.jpg/ Η προτίμηση μου αυτή βασίζεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο συμβατικός δίσκος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το SMS (sudden motion sensor) του MAC. Ο άλλος είναι ότι ο θόρυβος διαχέεται περισσότερο από το optibay που βρίσκεται στην θέση του supedrive (πιθανόν λόγω ότι είναι πολύ κοντά στην σχισμή για το DVD/CD), οπότε είναι προτιμότερο να τοποθετήσουμε εκεί τον πιο ήσυχο δίσκο μας....τον απόλυτα αθόρυβο SSD δηλαδή. Οι εντυπώσεις μου τώρα από την αναβάθμιση είναι πάρα πολύ καλές. Τα πάντα λειτουργούν άψογα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και το MACBOOK πραγματικά πετάει με τον Intel SSD (ενδεικτικά αναφέρω boot time 17 δευτερόλεπτα internet ready). " http://www.insomnia.gr/topic/399699-macbook-pro-ssd-in-superdrive-out/page__st__10
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 αμα διαβαζες και λιγο παρακατω.... UPDATE Νο2: Μια σοβαρή αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής...τελικά όποιον hdd/ssd χρησιμοποιήσετε για boot, να τον τοποθετήσετε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στο κλασσικό bay και ΟΧΙ στο optibay του superdrive. Το σκεπτικό που είχα για αντίθετη τοποθέτηση, μου φάνηκε πολύ λογικό, αλλά για άγνωστους λόγους (οι γνωστές παραξενιές των MAC) δημιουργεί πρόβλημα στο sleep/wake. Υπέθεσα ότι το πρόβλημα θα ήταν μόνο δικό μου αλλά με λίγο google διαπίστωσα ότι πρόκειται για πρόβλημα που υφίσταται και σε άλλους χρήστες. Το επαναλαμβάνω μήπως και γλιτώσω κάποιους από το να ανοίξουν για 2η φορά το MAC τους. Η σωστή διάταξη είναι η παρακάτω: BOOT HD/SSD ----> Classical Bay DATA HDD --------> 2nd Optibay (Superdrive Replacement) Με αυτή την τοποθέτηση λειτουργούν τα ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΑ!
PaZaRiOTiS Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 χεχε, καλά θυμόμουν... Μπορεί κάπως να παρακάμπτεται παρόλα αυτά αυτός ο περιορισμός. Αν έχεις χρόνο toxotis70 μπορείς να το ψάξεις.
toxotis70 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μολις εγκατεστησα τον vertex 2 120gb ssd στον νεο macbook pro 15.4 2011 Παει σφαιρα... Περιμενω και το optibay , ελπιζω να ερθει συντομα. Τωρα με το θεμα του sleep/wake, δεν με νοιαζει και πολυ, αφου κανει 15" να κανει boot ! Αυτο που με προβληματιζει ειναι, αν θα πρεπει να τρεξω το enable trim ...πολλοι λενε οτι τους εφερε προβληματα ! Το εχει δοκιμασε κανεις για αρκετο καιρο ?
toxotis70 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Λοιπον, ενα θα πω... bootαρει σε μολις 12" (με ανοιγμενο Safari browser)!!! Δειτε εδω... http://www.youtube.com/watch?v=2cnzu1eC8DE&feature=player_embedded Μπαινει στο λειτουργικο, χωρις καν να δω το αρχικο spinning στην γκρι οθονη... Στα Aja test , πριν ειχα 70-80 ΜΒ/sec , τωρα 250-270 ΜΒ/sec ! Ανοιγει τα παντα χωρις καν να κανουν μια φορα bounce τα πρρογραμματα... μηδεν lag παντου! Search στο spotlight αστραπιαιο, φυσικα εντελως αθορυβος και μηδεν θερμοτητα απ αυτον. Το μονο που μενοει ειναι να δω αν θα κανω το trim enable ... αλλοι λενε οτι πρεπει και αλλοι οτι κανοντας το , χανεις σε ταχυτητα και εχει συχνα κολληματα ... Eλπιζω με το Lion να τελειωσουν τα προβληματα.
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 ζαβολιαρη! απο τη στιγμη που πατας το κουμπι ειναι οχι οταν ασπρισει η οθονη!
toxotis70 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Οχι, κανονικα μετραμε απο την ωρα που θ ακουστει o ηχος εναρξης. Ετσι κι αλλιως, τα 12 ειναι μετα την εναρξη του safari... Mετρησα και τον χρονο απο το πατημα του κουμπιου.. 15" !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.