Advertisement Προς το περιεχόμενο

Overclocking i7 2600k (+ ψήκτρα)

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω (και) άλλο θέμα, ρωτάω εδώ. Εχω τον επεξεργαστή κ την ψυκτρα της υπογραφής μου, με το oc genie της msi ο επεξεργαστής πήγε στα 4.2. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, εχω σε idle 35 με 37 το πολύ και σε full load 50-55 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό? Αξίζει να δοκιμάσω για παραπάνω? Αν κ δεν νομίζω απλά λέμε. Κ κάτι άλλο είναι λάθος να χω στην ψυκτρα 2 ανεμιστηρες push push?

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σαφώς και μπορείς να πας και παραπάνω - σαφώς και οι θερμοκρασίες σου είναι καλές (αν και αμφιβάλλω αν τσεκάρεις σωστά το load) - σαφώς και το push pull βοηθάει.

Δημοσ.

1ον, οι θερμοκρασίες σου είναι καλές. Εννοείται ότι μπορείς για παραπάνω αν διαβάσεις προσεκτικά κάποιον οδηγό για τον O/C του επεξεργαστή σου μπορείς να τον πάς άνετα στα 4.5Ghz.

Προσωπικά, αν και έχω και εγώ msi δεν κλοκάρω με το o.c genie της μητρικής αλλά μέσω bios. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο ενδεδειγμένος.

2oν, όχι φυσικά δεν είναι λάθος να έχεις στην ψύκτρα 2 ανεμιστήρες σε push-pull. Αλλωστε για αυτό και η πλειονότητα των tower ψυκτρών έχουν θέσεις για να δέχονται 2 ανεμιστήρες.

Αρκεί φυσικά να τους έχεις τοποθετήσει με την σωστή διάταξη προκειμένου να λειτουργεί σωστά το push-pull. :)

Δημοσ.

Αν είσαι push push τότε έχεις κάνει λάθος και το μόνο που κάνουν τα 2 fans είναι να πιέζουν αέρα σε μια κλειστή περιοχή :/ Άλλαξε την φορά άμεσα...

Guide εδώ -> http://91.121.148.119/downloads/PDF/ASUS_Sandy_Bridge_OC_Guide.pdf

Tip: Clockαρε από bios - όχι με προγράμματα της μητρικής σου ;)

Δημοσ.

Μωρε εγψ το κανω απο Bios δεν εχω προβλημα. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι παιζει με τα voltages. Παραδειγμα ο e6400 Που προσπαθησα να κλοκαρω στο παλιο μ pc ειχε ενα σταθερο (default) ρευμα κ εγω επρεπε να προσθεσω mv (minilovt κατι τετοιο). Εκει εχασα το μπουσουλα, το βαλα +200 mv στα 370x8 και το pc δεν ανοιξε ποτε. Ετσι γυρισα στα 2.4ghz με το μαμα voltage. Anyway θα κοιταξω τον οδηγο κ θα σας πω.

Δημοσ.

εγω πριν μια βδομαδα περασα την hyper 212+.το μονο που με δυσκόλεψε ηταν το σιδεράκι που συνδεόταν ψήκτρα με ανεμιστηρα :) το εβαζα αναποδα :)

Δημοσ.

εγω πριν μια βδομαδα περασα την hyper 212+.το μονο που με δυσκόλεψε ηταν το σιδεράκι που συνδεόταν ψήκτρα με ανεμιστηρα :) το εβαζα αναποδα :)

xaxa και εγώ ανάποδα το έβαζα:D

Έβαλα την ψήκτρα και στον άλλο υπολογιστή που είχα αρχικά το μεγάλο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες (i7 2600k). Τελικά χώρεσε μια χαρά!! Αλλά οι θερμοκρασίες δεν πέσαν τόσο πολύ όσο έπεσαν στον i5 750. Έχω 40 στο idle και 60 στο load. Αλλά φοβάμαι ότι το παράκανα λίγο με την πάστα :fear:

Στο θέμα μας τώρα, που αρχικά ήταν το overclocking. Θέλω να κλοκάρω τον i7 2600k με μητρική την MSI P67A-GD65. Αρχικά θέλω απλά να τον πάω στα 4Ghz. Πόση τάση (vcore) να δώσω? Προς το παρόν στο bios από default έχει auto, με αποτέλεσμα τώρα που είμαι σε idle και με ελάχιστο κλοκάρισμα στα x36 (δηλαδή 3,6Mhz) το vcore να είναι 1,264. Δεν είναι κάπως πολύ; Να βάλω manual μια άλλη τιμή και αν ναι πια;

Μια άλλη ερώτηση. Θα ήθελα να αυξήσω και την συχνότητα τον μνημών. Έχω αυτές. Τώρα τις έχω στα 1600. Να τις πάω παραπάνω;; Ή κινδυνεύω να καούν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...