Προς το περιεχόμενο

Overclocking i7 2600k (+ ψήκτρα)

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-Ξανακοίταξε με προσοχή τα specs από το site των κατασκευαστών και όχι από τα e-shops.

-Η αφαίρεση της πάστας, καλύτερα με το cpu στο χέρι. Απλά μια προσοχή στα εκτεθειμένα pins στο socket ;)

-Το μεγαλύτερο fan (120mm έναντι 92μμ) είναι λογικά να μπορεί να γυρνάει με ακόμα λιγότερες στροφές και να κάνει την δουλειά του μικρού.

-Καλύτερα να έχει ζεσταθεί ο επεξεργαστή, πριν την αφαίρεση της ψύκτρας. Αν και ο δικός σου, ασφαλίζεται με τέτοιον τρόπο, που και κρύος να είναι δεν θα έχεις δράματα.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την Hyper 212+ την χωρεσα σε ενα asus κουτι του 30ευρου που ειχε αξωτερικο πλατος 18 ποντους.βεβαια το πλαινο καπακι απο το πανω μερος των Heatpipes ειχε αερα περιπου κατι χιλιοστα.Τεσπα μπορει και να χωρεσει σε εσενα.

Είσαι ευχαριστημένος; Από θόρυβο στο idle και στο load πως πάει;

Γιατί έχω και έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιο που κοιμάμαι (i5-750) ο οποίος δεν έχει πρόβλημα θερμοκρασιών, αλλά έχει πρόβλημα θορύβου. Ακόμα και στο idle πιστεύω κάνει αρκετό θόρυβο. Ο ανεμιστήρας διαπίστωσα εχτές ότι δούλευε μονίμως στις 2000 στροφές, τον έριξε περίπου στο μισό αλλά και πάλι δεν τον λες ήσυχο. Το κουτί εκεί είναι λίγο πιο μεγάλο οπότε θα χωρέσει η 212+. Οπότε λέω να την αγοράσω για εκεί, και με την ευκαιρία να τσεκάρω και αν χωράει στο άλλο (αν και μετά από πιο ακριβής μετρήσεις η απόσταση μητρικής-καπάκι υπολογίστηκε ίση με 16.8cm οπότε είμαι αισιόδοξος). Από ψάξιμο που έκανα στο Internet για την συγκεκριμένη κατάλαβα ότι είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, ισχύει;

Είδα στο site της CoolerMaster για το πως γίνεται η εγκατάσταση και από ότι κατάλαβα πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη η μητρική για να μπει μια βάση στο πίσω της μέρος; Μανούρα :(. Όλες οι ψήκτρες έτσι είναι;

Δημοσ.

Όλες οι ψήκτρες έτσι είναι;

ολες οι "καλες" ψυκτρες ετσι ειναι, αλλωστε καλο ειναι τοσο βαρος να στηριζεται σωστα ;)

ο μονος τροπος για να αποφυγεις να βγαζεις τη μητρικη σου ειναι να εχεις καποιο κουτι που να εχει κενο απο πισω ωστε να σου επιτρεπει να τοποθετησεις το backplate , χωρις να ξεβιδωσεις τη μητρικη, αν και αυτο πολλες φορες δεν ειναι απαραιτητο οτι θα βρισκεται στο σωστο για σενα σημειο

πχ το haf 922 εχει αυτο το κενο, αλλα και παλι θελει ξεβιδωμα αν εχεις καποια μητρικη για intel i-κατι

ενα corsair που θυμαμαι (αλλα δε θυμαμαι ποιο) ειχε τεραστιο κενο , οποτε πρεπει να καλυπτει ολες τις δυνατες περιπτωσεις

δεν και φωτο εδω για να καταλαβεις τι εννοω

Δημοσ.

Είσαι ευχαριστημένος; Από θόρυβο στο idle και στο load πως πάει;

Γιατί έχω και έναν άλλο υπολογιστή στο δωμάτιο που κοιμάμαι (i5-750) ο οποίος δεν έχει πρόβλημα θερμοκρασιών, αλλά έχει πρόβλημα θορύβου. Ακόμα και στο idle πιστεύω κάνει αρκετό θόρυβο. Ο ανεμιστήρας διαπίστωσα εχτές ότι δούλευε μονίμως στις 2000 στροφές, τον έριξε περίπου στο μισό αλλά και πάλι δεν τον λες ήσυχο. Το κουτί εκεί είναι λίγο πιο μεγάλο οπότε θα χωρέσει η 212+. Οπότε λέω να την αγοράσω για εκεί, και με την ευκαιρία να τσεκάρω και αν χωράει στο άλλο (αν και μετά από πιο ακριβής μετρήσεις η απόσταση μητρικής-καπάκι υπολογίστηκε ίση με 16.8cm οπότε είμαι αισιόδοξος). Από ψάξιμο που έκανα στο Internet για την συγκεκριμένη κατάλαβα ότι είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, ισχύει;

Είδα στο site της CoolerMaster για το πως γίνεται η εγκατάσταση και από ότι κατάλαβα πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη η μητρική για να μπει μια βάση στο πίσω της μέρος; Μανούρα :(. Όλες οι ψήκτρες έτσι είναι;

Και απο θερμοκρασιες και απο θορυβο ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ειναι οντως πολυ καλη για τα λεφτα της και ισχυει αυτο που διαβασες.

Εαν το κουτι σου δεν εχει απο πισω μεγαλο ανοιγμα για να βαλεις το backplate τοτε αναγκαστικα πας σε ξηλωμα μητρικης.Αλλα σιγα το πραγμα γιατι πιστευω οτι θα εχεις το αποτελεσμα που θελεις.

Και για παστα,χρησιμοποιησε αυτη που σου δινει μαζι με την ψυκτρα η coolermaster.Μια χαρα θα εισαι.Απλα μην βαλεις πολυ.Βαλε και λιγη επανω στην ψυκτρα για να γεμισεις τα κενα απο τα heatpipes(Θα καταλαβεις τι εννοω εαν την παρεις).

Δημοσ.

Ναι κατάλαβα τι εννοείς, είδα τις 'εγκοπές' σε φωτογραφίες. Να μην την χρησιμοποιήσω όλη την πάστα δηλαδή ε? Στο site της CoolerMaster έχει και βιντεάκι για την τοποθέτηση, αλλά έχουν παραλείψει το κομμάτι της πάστας!!!!! :wacko:

Thanks για την απάντηση. Θα προχωρήσω στην αγορά :) (όταν την φέρει στο πλαίσιο γιατί δεν βλέπω να υπάρχει αλλού)

Δημοσ.

Φυσικα και δεν θα χρησιμοποιησεις ολη την παστα.(δεν ειναι κολλα που οσο πιο πολυ,τοσο πιο καλα).

Μπορει να δειχνει πολυ μικρη η συριγγα στο ματι αλλα εμενα μου εφτασε για 6-7 αλλαγες παστας σε επεξεργαστες.(μπορει και παραπανω).

Για να καταλαβεις,στον επεξεργαστη βαλε μια πολυ μικρη ποσοτητα και αρχισε να την απλωνεις με μια τηλεκαρτα.Απλωνε οσο πιο καλα μπορεις ετσι ωστε να καλυψεις το μεταλλο του επεξεργαστη.Ξανα και ξανα.Εαν δεις οτι δεν σου φτανει η αρχικη ποσοτητα που εβαλες τοτε βαλε ελαχιστη ακομα.

Και στην ψυκτρα,μονο τα κενα απο τα Heatpipes να γεμισεις.(ενταξει εαν εχει και λιγο επανω η ψυκτρα δεν πειραζει).

Γενικα,απλωνε και ξανααπλωνε την αρχικη ποσοτητα μεχρι να δεις οτι δεν σου φτανει.

Δημοσ.

Δηλαδή ένα στρώμα πάστας ελάχιστου πάχους, τέτοιου ώστε να μην φαίνεται η μεταλλική επιφάνεια του επεξεργαστή;

Δημοσ.

φιλε,κιεγω μαλον θα παρω μια Corsair CPU Cooler Air Series A70 αλλα με προβληματίζει πολυ η εγκατασταση της.Δεν ειμαι καλος στο να λυνω υπολογιστη.αμα παρω το ψυκτρα μπορω να την περασω στο πλαισιο εχει τεχνικους? ή ειναι πανεύκολο οπου θα μπορουσα να το κανω και μονος μου? 14 χρονών ειμαι :)

Δημοσ.

Κουτί έχω ένα mid tower, αυτό: link.

Οπότε δεν ξέρω αν η ψύχρα που προτείνει ο lelos1 χωράει.

Οικονομικό = καλό θα ήταν να μην ξεπερνάει τα 50 ευρώ (για να μην πω 40), εκτός και αν οι διαφορές στην απόδοση είναι πολύ μεγάλες (ενός γύρω στα 30-40 με ένα γύρω στα 60) (τιμή με ανεμιστήρα πάντα)

Σας ευχαριστώ.

Εγώ θα επισημάνω και θα προτείνω τα έξης. Ότι ψυχτρα αέρα και να πάρεις μπορεί να ρίξεις από 10-15 βαθμούς την θερμοκρασία το πολύ. Το πρόβλημα όμως κατά εμένα δεν θα έχει λυθεί καθώς σκέψου ότι μέσα στο κουτί σου θα παραμένει πάρα πολύ θερμός αέρας με αποτέλεσμα μετά η να αλλάζεις κουτί που θα έχει καλύτερο airflow η θα φτάνεις σε σημείο να το ανοίγεις. Εγώ σαν καλύτερη λύση θα σου προτείνω ένα κλειστό σύστημα ιδροψυξης για να έχεις και την καλύτερη απόδοση και το κεφάλι σου ήσυχο καθώς το ρεζερβουάρ θα πετάει έξω τον θερμό αέρα επιτόπου.

http://www.skroutz.gr/search?cat_id=&keyphrase=corsair+h70

http://www.youtube.com/watch?v=okgWNsc56PY

Δημοσ.

Ναι καλή η υδρόψυξη, αλλά κομματάκι ακριβή.

Λοιπόν, αγόρασα τελικά την CoolerMaster Hyper 212+ και την τοποθέτησα μετά κόπων και βασάνων στον έναν υπολογιστή (σε αυτών που είχε λίγο μεγαλύτερο χώρο - i5 750).

Καταρχήν η εγκατάσταση: Έφαγα 3 ώρες με το ρολόι για να καταφέρω να την τοποθετήσω :wacko: . Και να φανταστείτε δεν χρειάστηκε καν να ξηλώσω μητρική μιας που το κουτί είχε άνοιγμα για την εγκατάσταση ψήκτρας.

Γέμισα με πάστα όλο το δωμάτιο, από την κουβέρτα μέχρι την πόρτα. Οι οδηγίες που δίνει η coolermaster είναι απαράδεκτες, οι φωτογραφίες που είχε ήταν μικροσκοπικές και δεν σε βοηθούσαν καθόλου :angry: . Τελικά την τοποθέτησα με try & error και με ότι θυμόμουν από ένα βιντεάκι που είχα δει πριν μέρες.

Αυτά τα σιδεράκια για τον ανεμιστήρα μου βγήκε η παναγία για να καταλάβω πως μπαίνουν, και αφού χρειάστηκε να ξηλώσω κάρτα γραφικών που εμπόδιζε και πάνω καπάκι κουτιού.

Επίσης όταν την τελείωσα, δεν μου πολύ φαινόταν solid τοποθέτηση αφού μπορούσα να την περιστρέψεις δεξιά αριστερά γύρω από τον άξονα της :fear: . Αλλά είπα 'δεν βαριέσαι', ας την δοκιμάσω.

Τελικά η προσπάθεια με δικαίωσε και οι κόποι ανταμείφθηκαν :D ! Με την μαμίσια ψήκτρα είχα τρέξει λίγο πριν την αφαιρέσω το intelBurn test, και οι θερμοκρασίες στο maximum stress Level αγγίξανε ακόμα και τους 85 βαθμούς :shock: . Ακόμα σε idle δεν τα πήγαινε καλά, γύρω στους 50 ήταν.

Με την νέα ψήκτρα λοιπόν, το idle κατέβηκε στους 33, και στο max. stress Level του intelBurn test, στους 50 :D !!! Και αυτά με τον ανεμιστήρα να δουλεύει σε χαμηλές στροφές, γύρω στις 860. Επίσης το 'τρελό', ήταν ότι το test μου βγάζει τώρα και παραπάνω GFlops, 38, ενώ πριν με το ζόρι φτάνανε τα 30 :P !

Μια τελευταία ερώτηση: Όταν είμαι σε idle, οι στροφές κυμαίνονται γύρω στις 860. Από το ASES Fan Xpert από το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις της στροφές του ανεμιστήρα σε συνάρτηση με την θερμοκρασία (εκτός από έτοιμα προφίλ σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις και το δικό σου), αν και υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν με αφήνει να ρίξω τις στροφές κάτω από το 21% (το οποίο μεταφράζεται στις 860), ακόμα και αν έχω πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πως γίνεται να τις ρίξω ακόμα περισσότερο (το manual λέει ότι οι ελάχιστες είναι 600) για να έχω ακόμα λιγότερο θόρυβο;

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας :) !

Δημοσ.

Χαχα μου θυμηζει εμενα οταν το πρωτοπροσπαθησα.αν και εχω την εντυπωση οτι παιδευτικα πιο λιγο απο εσενα.Θα μου πεις ειχα και την μητρικη στο χερι εγω.τεσπα.

Το fan expert που λες,το χρησιμοποιω και εγω και ηταν ετσι οπως τα ελεγες στην αρχη με τα Profils και ετσι.φτιαξε ενα πολυ απλο profil ρε συ στο user και αστο εκει.με το γραφημα φτιαχνεται,ειναι πανευκολο αλλα φανταζομαι το ξερεις.γιατι θελεις να ριξεις ακομη περισσοτερο τις στροφες?αφου στα 800 πρακτικα δεν ακουγεται.

Νομιζω οτι δεν γινεται να του βαλεις χαμηλοτερα γιατι παιζει σε ανεμιστηρα με ανεμιστηρα οι min/max γυρω στο 10% αλλα αυτα ειναι στατιστικο στοιχειο.μπορει να ειναι και παραπανω η και λιγοτερο.

Εισαι σιγουρος οτι εισαι οκ με το σφιξιμο των βιδων κατω?γιατι δεν γυριζει και τοσο πολυ οσο περιγραφεις.εκτος και εαν εχεις βαλει πολυ παστα.(που να προσπαθησεις να βαλεις και τον 2ο ανεμιστηρα με τα σιδερακια εκεινα.εμενα μου φυγε ο π@τ0ς μεχρι να το καταφερω,ηταν βεβαια επανω στην μητρικη).

Δημοσ.

Ο θόρυβος δεν μπορώ να πω ότι μειώθηκε και πολύ, για αυτό θέλω να τις μειώσω και άλλο. Με το fun expert έπαιξα αλλά δεν μπορούσα να ρίξω τις στροφές κάτω από το 21%. Για αυτό ρώτησα μήπως υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούσα να τα καταφέρω.

Το σφήξιμο καλό έγινε εν τέλη. Εντάξει η περιστροφή που λέω είναι πολύ λίγων μοιρών, και όντως φαινόταν σαν να γλύστραγε πάνω στην πάστα. Και για αυτό ανυσήχισα μήπως προκαλέσει κάποια ανομοιομορφία στην κατανομή της και μειωθεί η απόδοση, αλλά τελικά όλα καλά :-D .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...