Προς το περιεχόμενο

Overclocking i7 2600k (+ ψήκτρα)

eliascm21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει και απόσταση μεταξύ pcb της μητρικής και του καπακιού του επεξεργαστή, οπότε δε νομίζω πως χωράει :/

Ε πόσο να είναι αυτή η απόσταση; Μεγαλύτερη από 4 εκατοστά; Δεν νομίζω. Ξανά μέτρησα την απόσταση μητρικής από καπάκι και είναι σίγουρα μεγαλύτερη από 15,5 που είπα, μάλλον κάπου στα 16,5 είναι τελικά οπότε δεν νομίζω να έχω πρόβλημα (από ότι βλέπω η ψύχρα αυτή είναι 12x12)

Το θέμα είναι ότι θα δω διαφορά με αυτή την ψύχρα, και αν ναι πόση;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η πρώτη λέει ότι είναι μόνο για socket 775. Στη δεύτερη με προβληματίζει λίγο το "Minimum RPM=1200" γιατί βλέπω ότι πχ η πρώτη που μου προτείνατε (αυτή που δεν χωράει) κυμαίνεται στα 600 που θα συνεπάγεται λιγότερο θόρυβο σε idle (αλλά και η max είναι πιο κάτω).

Θα προβώ αύριο σε νέες πιο ακριβείς μετρήσεις μήπως και 'μπορέσω' να χωρέσω την αρχική.

Μία άλλη ερώτηση γιατί πρώτη φορά αγοράζω άλλη ψύχρα. Με την πάστα τι γίνεται; Θα πρέπει να αγοράσω ή θα υπάρχει ενσωματωμένη στην ψήκτρα όπως στην stock; Και με αυτή που θα έχει υπάρχει ήδη πάνω στον επεξεργαστή τι θα κάνω; Θα πρέπει να την αφαιρέσω με κάποιον τρόπο;

Δημοσ.

Με τα "πρώτη" "δεύτερη" σε χάνω - σε ποιες αναφέρεσαι;

Τώρα για την πάστα, αφαιρείς την παλιά με ένα χαρτάκι κουζίνας και οινόπνευμα, να μην μείνουν υπολείμματα, και η καινούργια σου ψύκτρα θα έχει ένα μικρό σωληνάριο με μία πάστα. Αν θέλεις δε, αγόρασε μια AS Ceramique να έχεις και στο μέλλον ;)

Δημοσ.

Η πρώτη που μου πρότειναν ήταν αυτή που λέει ότι κάνει μόνο για 775, και η δεύτερη αυτή που μου φαίνεται ότι έχει αυξημένο αριθμό στροφών.

Και αυτή που δεν ξέρω αν χωρέσει ή όχι είναι αυτή. Ελπίζω στο ύψος να συμπεριλαμβάνουν και αυτά τα 'ποδαράκια' της φωτογραφίας που εξέχουν γιατί διαφορετικά δεν έχω ελπίδα.

Η αφαίρεση της παλιάς πάστας είναι καλύτερα να γίνει με τον επεξεργαστή πάνω στην μητρική ή να τον αφαιρέσω και αυτόν; Και θα βάλω όλη την ποσότητα της πάστας που θα έχει η ψήκτρα;

Επίσης κάτι πιο σημαντικό, όταν κάνω την αλλαγή ο επεξεργαστής είναι καλύτερο να είναι 'ζεστός' για να βγει πιο εύκολα η πάστα ή να περιμένω λίγο με τον υπολογιστή κλειστό για να κρυώσει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Από ότι βλέπω πάω για νέα ψύχρα. Έχετε να προτείνεται κάτι; Οικονομικό κατά το δυνατόν.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-CPU-Cooler-Air-Series-A70-Intel-775-1156-1366-AMD-AM2-AM3.htm

σε 2500Κ που ξερω απο φιλο αποδιδει φοβερα , διαμαντακι για τα λεφτα της και πολυ ευκολη στη τοποθετηση της :-)

δε χρειαζεσαι και επιπλεον ανεμιστηρες

Δημοσ.

Την Hyper 212+ την χωρεσα σε ενα asus κουτι του 30ευρου που ειχε αξωτερικο πλατος 18 ποντους.βεβαια το πλαινο καπακι απο το πανω μερος των Heatpipes ειχε αερα περιπου κατι χιλιοστα.Τεσπα μπορει και να χωρεσει σε εσενα.

Η freezer 7 μπορεις να την βρεις και πολυ πιο φθηνα αλλα καλυτερα για εσενα,παρε κατι καλυτερο οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω.Καλη ειναι αλλα παρε κατι καλυτερο.

Βασικα πες μας που θα καταληξεις για να σου πουμε εαν εχει παστα μεσα.

Την παλια παστα,πηγαινε παρε απο ενα φαρμακειο καθαρο (φαρμακευτικο) οινοπνευμα κοντα στα 2 euros εχει και με λιγο μπαμπακι καθαρησε την.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...