Προς το περιεχόμενο

Αξίζει Partition?

PETROS13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

έχω hdd 200 gb που έχω μέσα τα windows XP

εχω ήδη αγοράσει έναν WD 1TB Caviar Green (64 MB) και τον έχω βάλει στο κουτί.

Μιας και έχει μεγάλο cache αξίζει να βάλω κάποιο λειτουργικό στο νέο δίσκο?

επίσης σκέφτομαι τον νέο δίσκο να τον χωρίσω σε partition

και αν γίνεται σε 3!!

1) Windows 7 είτε 32 είτε 64

2) Linux

3) Data

τα 2 νέα OS είναι απλά για να τα δοκιμάσω!

Το έχει δοκιμάσει κανείς? αξίζει?

Μήπως επιβαρύνεται ο σκληρός και είναι πιο πιθανή η απώλεια δεδομένων!

να προσθέσω ότι το pc μου είναι P4 στα 3,20 με 2,5 GB Ram.

Κάθε γνώμη και άποψη δεκτή!

Δημοσ.

Γιατί θέλεις να το φορτώσεις τόσο πολύ??Βάλε το πολύ πολύ windows7 και αν θέλεις και linux πάρε ένα live cd ή βάλε το vmware για να παίζεις εκεί?Μπορείς να καταργήσεις σιγά σιγά τα xp......

Δημοσ.

Όντως και εγώ θα πρότεινα linux και xp και με τον καιρό να καταργήσεις τα xp και να βάλεις και τα Data άμα τα θέλεις τόσο πολύ.....

Εξ'άλλου ότι δουλειά κάνεις με τα xp την ίδια (άν όχι και καλύτερη κάνεις και με τα linux....)

Και εγώ ξεκίνησα με xp,πήγα στα 7,έκανα dual boot me linux Ubuntu επειδή ήμουν επιφυλακτικός επειδή δεν τα είχα ξαναχρησιμοποιήσει και τώρα με την πρώτη ευκαιρία θα καταργήσω και τα win7....

Δηλαδή τα win7 τα ανοίγω απλά για να τρέχω κανένα πρόγραμμα στην Assembly και να χρησιμοποιώ το Nero επειδή δεν έχω ασχοληθεί ακόμα για να μάθω το ανάλογο των linux.....

Βέβαια είναι και για τι χρήση τον θές τον υπολογιστή (π.χ άμα θέλεις gaming τότε δεν αξίζουν μία τα linux...),οπότε εσύ αποφασίζεις και κρίνεις!!!!

Δημοσ.

σε χρήση λίγο απ'όλα και νετ και gaming ( ότι παίζει στο pc μου ).

πρώτα θέλω να δοκιμάσω και τα άλλα και να βγάλω συμπέρασμα για το τι θα χρησιμοποιώ από δω και στο εξής!

θα αντέξει όμως ο σκληρός ο Green σε 3 partition και με 2 λειτουργικά?

λογικά ότι κάνω θα το κάνω με το Acronis και στη συνέχεια αν κατι δεν μου αρέσει κάνω format στο συγκεκριμένο partition! B)

Δημοσ.

Ασφάλεια δεδομένων -για να πεις ότι έχεις κάποια- χρειάζεται τουλάχιστον διπλό backup σε διαφορετικούς δίσκους.

Το 7άρι θα τρέξει στο μηχάνημά σου κανονικά, δεν βλέπω το λόγο να μην το δοκιμάσεις αν και με το xp θα έχεις

καλύτερες επιδόσεις γιατί χρειάζεται λιγότερη μνήμη και έχει γενικά μικρότερες απαιτήσεις. Πάντως η μνήμη σου είναι αρκετή.

Το linux μπορείς να το δοκιμάσεις και μέσα από κάποιο live cd χωρίς να το εγκαταστήσεις και υπάρχει και η λύση του vmware

όπου μπορείς να δοκιμάσεις όσα λειτουργικά θέλεις χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό το λειτουργικό που χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Οι δίσκοι δεν επιβαρύνονται (ορατά τουλάχιστον) ούτε απ τα πολλά partitions ούτε απ τα πολλά λειτουργικά.

Καλό είναι ν αποφεύγονται οι green δίσκοι για την εγκατάσταση λειτουργικών αλλά μιας κι ο 200άρης σου μάλλον παραείναι παλιός, ίσως να ναι προτιμότερος ο WD.

Δημοσ.

Καλημέρα κ από μένα,

έχω ακριβώς τις ίδιες "ανησυχίες", θέλω να αγοράσω αυτό τον σκληρό δίσκο για να το βάλω στον σταθερό μου (γιατί αυτός που έχω παραδίδει πνεύμα) αλλά θέλω να εγκαταστήσω λειτουργικό σύστημα σαυτόν.Θα υπάρχει πρόβλημα (αξιοπιστίας η ταχύτητας?).προς τα παρόν έχω τα xp,αξίζει να βάλω τα windows 7?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα κ από μένα,

έχω ακριβώς τις ίδιες "ανησυχίες", θέλω να αγοράσω αυτό τον σκληρό δίσκο για να το βάλω στον σταθερό μου (γιατί αυτός που έχω παραδίδει πνεύμα) αλλά θέλω να εγκαταστήσω λειτουργικό σύστημα σαυτόν.Θα υπάρχει πρόβλημα (αξιοπιστίας η ταχύτητας?).προς τα παρόν έχω τα xp,αξίζει να βάλω τα windows 7?

ευχαριστώ

Γιατί να πάρεις τον green και όχι αυτόν ας πούμε

http://www.eworld.com.gr/front/details/1227

Samsung 1TB Sata2 HDD Spinpoint F3 52 ευρώ

ή κάποιον seagate στις 7200 στροφές, δεν βλέπω διαφορά τιμής να πω ότι έχεις κάποιο κίνητρο και

εν πάσει περιπτώσει για λειτουργικό τους γρηγορότερους προτιμούμε, εγώ προσωπικά και για αποθήκη

πάλι τους πιο γρήγορους αγοράζω.

Για το θέμα αξιοπιστίας μην το ψάχνετε και πολύ κατά τη γνώμη μου. Έχει νόημα μόνο όταν γνωρίζουμε ότι

κάποια σειρά δίσκων είναι προβληματική. Ή έχετε τα δεδομένα σας αποθηκευμένα σε περισσότερους από

ένα δίσκο ή αργά η γρήγορα θα την πάθετε τη ζημιά, όλοι κάποια στιγμή χαλάνε.

Δημοσ.

οταν λες πιο γρήγορους εννοείς π.χ. των 10.000 στροφων που εχει η γουεστερν ντιτζιταλ?γιατί όταν έφτιαχνα το πισι ένα τέτοιο είχα πάρει για το λειτουργικό αλλά τα κακάρωσε σχετικά γρήγορα..αυτός που μου προτείνεις έχει 32 Cache και δεν ξέρω αν υποστηρίζει 3 Gb/s (μπορεί να λέω κ λαλακίες).Αυτος ο σαμσουνγκ είναι αξιόπιστος?

Δημοσ.

[...]

Για το θέμα αξιοπιστίας μην το ψάχνετε και πολύ κατά τη γνώμη μου. Έχει νόημα μόνο όταν γνωρίζουμε ότι

κάποια σειρά δίσκων είναι προβληματική. Ή έχετε τα δεδομένα σας αποθηκευμένα σε περισσότερους από

ένα δίσκο ή αργά η γρήγορα θα την πάθετε τη ζημιά, όλοι κάποια στιγμή χαλάνε.

^ Αυτό.

@t13: Btw λέγοντας «γρήγορους» εννοεί @7200rpm, η cache δεν παίζει πρωτεύον ρόλο, ούτε το ποιο SATA interface θα χρησιμοποιεί (2/3) μιας κι όλοι οι HDD έχουν χαμηλότερες ταχύτητες απ αυτές που τους επιτρέπει το SATA.

Δημοσ.

Με βάση από ότι έχω διαβάσει o Green πάει μέχρι 7200 απλά ανάλογα με τη χρηση αυξομειώνεται!

αν χρησιμοποιήσω vmware θα μπορώ κάποιο αρχείο που το έχω στο virtual ( LINUX ή 7άρια) να το μεταφέρω στο κανονικό (XP)?

Εγκαταστάσεις για driver δεν θέλει τίποτα?

Δημοσ.

Με βάση από ότι έχω διαβάσει o Green πάει μέχρι 7200 απλά ανάλογα με τη χρηση αυξομειώνεται!

αν χρησιμοποιήσω vmware θα μπορώ κάποιο αρχείο που το έχω στο virtual ( LINUX ή 7άρια) να το μεταφέρω στο κανονικό (XP)?

Εγκαταστάσεις για driver δεν θέλει τίποτα?

Το vmware στο προτείνω μόνο για εκμάθηση, γνωριμία και πειραματισμό όχι για κανονική χρήση. Drivers δεν χρειάζεται.

Αν θυμάμαι καλά αρχείο μπορείς να αποθηκεύσεις μέσα από στικάκι ή εξωτερικό δίσκο ή μέσω τοπικού δικτύου, άμεσα δεν

έχεις πρόσβαση στους εσωτερικούς δίσκους. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να δοκιμάσεις όσα λειτουργικά τραβάει η ψυχή

σου χωρίς να επηρεάζεται το λειτουργικό σου και ο υπολογιστής σου γενικότερα.

Το 7άρι να το εγκαταστήσεις κανονικά θα κρεμάσει η βάρκα τρέχοντας 7 μέσα από xp στο συγκεκριμένο μηχάνημά σου άσε που δεν θα μπορείς

να παίξεις παιχνίδια. Και γενικά για κανονική χρήση, κάνε κανονική εγκατάσταση.

Δημοσ.

η εγκατάσταση που γίνεται? είναι εικονική? ή μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος?

ανοίγει σαν πρόγραμμα για να χρησιμοποιήσεις όποιο λειτουργικό είναι ή με το boot διαλέγεις?

κανονικά κάνεις εγκατάσταση όποιο λειτουργικό έχεις από το αντίστοιχο cd , - iso ή τα έχει το vmware ήδη εγκατεστημένα?

Δημοσ.

η εγκατάσταση που γίνεται? είναι εικονική? ή μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του προγράμματος?

ανοίγει σαν πρόγραμμα για να χρησιμοποιήσεις όποιο λειτουργικό είναι ή με το boot διαλέγεις?

κανονικά κάνεις εγκατάσταση όποιο λειτουργικό έχεις από το αντίστοιχο cd , - iso ή τα έχει το vmware ήδη εγκατεστημένα?

Δημιουργεί κάποιο αρχείο που ορίζεις εσύ το μέγεθός του για το κάθε λειτουργικό. Το κάθε λειτουργικό το εγκαθιστάς με το συνηθισμένο του τρόπο μέσα

όμως από το vmware από cd ή iso. Η εγκατάσταση είναι εικονική ναι, δεν δημιουργείς partition κλπ. δημιουργεί ένα αρχείο απλά όπως ξαναέγραψα. Κάθε λειτουργικό που εγκαθιστάς μετά θα υπάρχει στις επιλογές και μπορείς να διαλέξεις ποιό θα τρέξεις. Ψάχτο και λίγο στο internet δεν είναι καθόλου δύσκολη η διαδικασία πάντως. Εικόνες έτοιμες για κάποια λειτουργικά μπορείς να βρεις στο internet καλό θα ήταν πάντως να το κάνεις και μόνος σου

για να μαθαίνεις και τη διαδικασία εγκατάστασης του κάθε λειτουργικού.

Δημοσ.

[...]

Μπα όπως έχουμε ξαναπεί, το πιθανότερο είναι να λειτουργεί μόνιμα σε χαμηλότερες στροφές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...