Nomedor Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Τα 512ΜΒ ή αλλιώς τα 375MB διαθέσιμα για την παρούσα έκδοση του android και τις σημερινές εφαρμογές είναι OK! Δεν ξέρω αν αύριο που θα βγει το icecream είναι πιο απαιτητικό αλλά όπως είπα και πριν το g2x θα είναι το επόμενο τηλέφωνο του cyanogen! Αυτό σημαίνει ότι το 2x θα υποστηρίζεται από την κοινότητα και θα αναβαθμίζεται για πολύ καιρό ακόμα άσχετα με το τι σκοπεύει να κάνει η LG. Αν θέλετε να έχετε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του android το 2x είναι η σωστή επιλογή από ότι φαίνεται. Βέβαια η samsung μόλις έβγαλε το gingerbread για το Galaxy S και από ότι φαίνεται έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά, κάτι που με εξέπληξε, άρα είναι και αυτή σε καλό δρόμο. Η τελική επιλογή έχει αρκετές παραμέτρους. Η τιμή, το πόσο advanced είναι ο χρήστη ή και πόσο ανυπόμονος. Το Galaxy φαίνεται να έχει καλύτερη κατασκευή και η αλήθεια είναι ότι το 2χ μου φάνηκε λίγο άχαρο αλλά σε καμία περίπτωση φτηνό. Αλλά κάτσε να βγει και το galaxy να το δούμε και τότε μπορούμε να βγάλουμε πραγματικά συμπεράσματα.
oldnew Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 @nomedor: Δεν είναι 375 που γράφεις ελεύθερα. Όπως γράφει και ο FarCry παραπάνω , "τρώει" και το λειτουργικο όποτε είναι ζήτημα αν μένουν και 200 ελεύθερα. Βάλε και μερικές εφαρμογές να τρέχουν , και σιγά σιγά βαραίνει, όσο καλο και να είναι το multitasking του android. Ξερω υπαρχουν και κινητά με 256 mb , και δουλεύουν αρκετά καλα. Παντως το 2x, κατα τη γνώμη μου δεν είναι "ισοροπημενο" κινητο. Με τα χαρακτηριστικα που εχει, έπρεπε να εχει τουλάχιστον 768mb. Ειδικα που τα 128 πανε για τη gpu. Ένταξη για τα σημερινά δεδομένα είναι ανεκτό απλα. Όχι κάτι καλο. Στο μέλλον τι θα γίνει; Θα τρέχει άνετα νέες rom? Προσωπικα δε θελω να έχω τέτοιο ανχος. Επισης, αν και σημαντικο αν ο cyanogen πάρει το 2x, γενικά έχουν βγει rom του για όλα τα δημοφιλή κινητά. Ακόμα και για το blade. Θα εκπλαγω αν δε βγει για το samsung. Επισης η samsung βγάζοντας το nexus s, εχει αποκτήσει πολυ μεγάλη τεχνογνωσία για drivers, λογω της συνεργασίας της με την google. Τα 2x εχει 3 συν: τιμη, επεξεργάστη , άμεση παράδοση. Στα υπόλοιπα είναι μείον.
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Παρεμπιπτοντως ειδατε την νεα διαφημιση της βοντα για το 2χ? "Ανοιξε παραπανω απο μια εφαρμογες στο κινητο σου" ή κατι τετοιο. Wow, ανακαλυψαμε το multitasking Σορυ για το (οχι και τοσο) offtopic
Luciddream Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 και η αλήθεια είναι ότι το 2χ μου φάνηκε λίγο άχαρο αλλά σε καμία περίπτωση φτηνό. χωρίς να θέλω να βγάλω το optimus 2x καλύτερο (δεν με ενδιαφέρει άλλωστε, χρειαζόμουν ένα κινητό και αποφάσισα για κάποιους λόγους να το πάρω), δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πείς... κατασκευαστικά το κινητό φαίνεται πολύ καλό ... γενικά πάντως έχω παρατηρήσει κολλήματα(π.χ gps δεν έχω καταφέρει να δουλέψω ακόμα, π.χ η οθόνη "χάνει" τα χρώματα της όταν παίζει video), αλλα ελπίζω πως οφείλονται στο λειτουργικό και σε καμια πατατιά της LG και θα φτιάξουν με μια αναβάθμιση.. edit: για να το λέτε σε κάτι θα χρειάζεται... αλλά πόσο πια χρήσιμη είναι τόση ram... ? υποθέτω οτι προγράμματα που θα χρειάζονται να τρέχουν στο background θα χρειάζονται και λίγη ram... ?
oldnew Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Παρεμπιπτοντως ειδατε την νεα διαφημιση της βοντα για το 2χ? "Ανοιξε παραπανω απο μια εφαρμογες στο κινητο σου" ή κατι τετοιο. Wow, ανακαλυψαμε το multitasking Σορυ για το (οχι και τοσο) offtopic Καλα οι διαφημίσεις είναι γενικα για τον φουτσο των περισσότερων εταιριών. Χτυπάει το συναίσθημα του άσχετου. 2 πυρήνες άρα καλύτερο multitasking. Εν μέρη ισχύει κιόλας ομως. Δεν είναι εντελώς λάθος. Δεδομενου ότι το android υποστηρίζει ήδη πόλους πυρήνες. Αν και λίγοι το γνωρίζουν. Απλά δεν είναι βελτιστοποιημενο. Οι εφαρμογές είναι το θέμα που μέχρι σημερα δεν υποστηρίζουν. Ποιο πολυ, ξαναγραφω ομως για να πω κάτι που διάβασα σχετικά με την αυτονομία του galaxy2. Υπαρχουν πληροφορίες για 2πλασια αυτονομία απο το galaxy1. Αυτός που τα γράφει ΔΕΝ είναι αμεροληπτος, ειμαι βέβαιος ότι το 2πλασια δεν ισχύει με τίποτε, αλλα ακόμα και x1.3 να είναι και όχι x2 το βλέπω εκπληκτικά θετικό αν ισχύει. Δε νομίζω να είναι εντελώς ψέμα το x2 οποτε μου ακούγεται φοβερο νεο.
Nomedor Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Είπα 375 διαθέσιμα όχι ελεύθερα Για τι 2χ εννοούσα ότι δεν μου φάνηκε τόσο βολικό στο χέρι όπως το galaxy παρόλο που σε μέγεθος είναι σχεδόν ίδιο για αυτό είπα ότι είναι πιο άχαρο. Για τι μνήμη δεν θα ανησυχούσα απαραίτητα αφού μέχρι σήμερα η κάθε έκδοση του android αποδίδει καλύτερα από την προηγούμενη. Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο.
oldnew Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Είπα 375 διαθέσιμα όχι ελεύθερα Επειδή τα γραπτά μένουν , οντως αυτο είπες, Οποτε έχεις δίκιο!
nikoskon Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Και 100MB να είχε ελεύθερα, που είναι το πρόβλημα; Στα νούμερα; Android θα τρέχει, όχι Windows 98 SE.
orlox Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Εχω ενα πισι σπίτι με αθλων στα 1,7 512 ραμ και παιζει γουοου. Αν το καλοσκεφτήτε η αντιστοιχία ραμ - cpu ειναι μια χαρα.
oldnew Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ότι και να λέτε παιδιά, προσωπικα θεωρω την παραπάνω μνήμη εξαιρετικά σημαντική. Το ζητούμενο δεν είναι αν δουλεύει κάτι αλλα πως δουλεύει. Δοκίμασα το zte blade με 256 mb, και (μετα το patch) με 512 mb. Αν και με την 1η ματια δεν εχει μεγάλη διάφορα , ύστερα απο αρκετή χρήση και αναλόγως των εφαρμογών που τρέχουν η διάφορα είναι σημαντική. Εξαφανίζονται διάφορα κοληματακια (που πιθανότατα οφειλονται στο κλείσιμο κάποιων εφαρμογών για ανάκτηση μνήμης) κλπ. Επισης η διάφορα 3GS με iPhone 4 στο multitasking είναι μέρα με τη νύχτα λογω μνήμης αποκλειστικά. Ξερω πήγα σε άλλο λειτουργικο, αλλα πρόκειται για το ίδιο φαινόμενο. Όσο δουλεύεις ένα λειτουργικο κρατά τα προηγούμενα προγράμματα στη μνήμη, εκτος και αν αυτη τελειώσει. Όσο περισσότερη μνήμη τόσο καλύτερο multitasking , τόσο γρηγορότερα έρχονται στο προσκεινιο προηγ. εφαρμογές, και τόσο μεγαλύτερη αυτονομία (μιας και η εφαρμογή υπάρχει ήδη και δεν χρειάζεται να ξανατρεξει ολόκληρη). Και τόσο σιγουροτερος είσαι οτι θα βάλεις τη νέα έκδοση android σε 1.5 χρόνια πχ. Και θα δουλεύει και καλα ενοω. Τα 200mb ελεύθερα (πριν τρεξεις καμία εφαρμογη) του x2 , σε καμία περίπτωση δεν είναι πολλα, ακόμα και αν δεν τρεξεις windows Ειναι βεβαια αρκετά για να δουλεψεις απροβληματιστα σημερα, αλλα το συζητάμε αν είναι αρκετά για τέτοιο επίπεδο κινητού. Τι να λέμε τώρα, εδω το blade εχει 512! Περισσότερα απο το x2 εχει αν σκεφθεις ότι δεν του τρώει και 128mb η gpu! Ήδη στο xda αρχίζουν να γίνονται αναφορές για το ποσο τους περιορίζει η μνήμη.
athanaso77 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Εχω ενα πισι σπίτι με αθλων στα 1,7 512 ραμ και παιζει γουοου. Αν το καλοσκεφτήτε η αντιστοιχία ραμ - cpu ειναι μια χαρα. Άκυρη σύγκριση. Δεν έχει καμία σχέση η διαχείριση στη RAM που κάνει το Android με τα Windows στο PC σου.
Bimmermeister Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Παιδιά ξέρετε αν φέρει ο Κωτσόβολος το Samsung Galaxy II S???
oldnew Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Παιδιά ξέρετε αν φέρει ο Κωτσόβολος το Samsung Galaxy II S??? Νομίζω οτι θα αργήσει κανά μήνα να το φέρει. Δηλαδή τέλος Μαΐου αναμένεται σε Γερμανο και Πλαισιο, άρα τέλος Ιουνιου σε Κωτσοβολο. Λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμα αλλα δε νομίζω να πεσω πολυ έξω. Επισης απο όσους το αγόρασαν το 95% περίπου το εχει χαρακτηρίσει απο το καλύτερο τηλ. μέχρι σημερα εώς σχεδον άριστο. Είναι μαλλον το καλύτερο ποσοστο που εχει σημειωθεί ποτε. Διαβαζω επισης στα φόρουμ του lg οτι δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι οι περισσότεροι με το κινητο. Κυρίως λογω κάποιων ψιλό lag , μπαταρία, και ανεπίσημη υποστήριξη που αρχίζει να σβήνει απότομα. Όλοι οι developers στρέφονται προς το galaxy 2. Νομίζω οτι καθημερινά η πλάστιγγα γέρνει υπερβολικά προς το galaxy 2. Λογικό. Αλωστε ο πραγματικός αντίπαλος της lg θα είναι το optimus 3d. Οταν βγει και αυτο, δεν ξερω ποσοι dev θα ασχολούνται με το lgx2.
Bimmermeister Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Νομίζω οτι θα αργήσει κανά μήνα να το φέρει. Δηλαδή τέλος Μαΐου αναμένεται σε Γερμανο και Πλαισιο, άρα τέλος Ιουνιου σε Κωτσοβολο. Λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμα αλλα δε νομίζω να πεσω πολυ έξω. Επισης απο όσους το αγόρασαν το 95% περίπου το εχει χαρακτηρίσει απο το καλύτερο τηλ. μέχρι σημερα εώς σχεδον άριστο. Είναι μαλλον το καλύτερο ποσοστο που εχει σημειωθεί ποτε. Διαβαζω επισης στα φόρουμ του lg οτι δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι οι περισσότεροι με το κινητο. Κυρίως λογω κάποιων ψιλό lag , μπαταρία, και ανεπίσημη υποστήριξη που αρχίζει να σβήνει απότομα. Όλοι οι developers στρέφονται προς το galaxy 2. Νομίζω οτι καθημερινά η πλάστιγγα γέρνει υπερβολικά προς το galaxy 2. Λογικό. Αλωστε ο πραγματικός αντίπαλος της lg θα είναι το optimus 3d. Οταν βγει και αυτο, δεν ξερω ποσοι dev θα ασχολούνται με το lgx2. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Γνωρίζεις αν απαντήσει και η ΗTC στα κοντινά με κανένα καινούργιο μοντέλο ως αντίπαλο δέος του Galaxy II S???
oldnew Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Γνωρίζεις αν απαντήσει και η ΗTC στα κοντινά με κανένα καινούργιο μοντέλο ως αντίπαλο δέος του Galaxy II S??? Λοιπόν.. Htc sensation http://techblog.gr/mobile/htc-sense-vodafone-9292/ Htc evo 3d http://m.engadget.com/default/article.do?artUrl=http://www.engadget.com/2011/03/22/htc-evo-3d-first-hands-on/&category=classic&postPage=1 Lg optimus 3d http://techblog.gr/mobile/lg-optimus-3d-preview-hands-on-8938/ Lg optimus big http://techblog.gr/mobile/lg-optimus-big-dual-core-nova-screen-0999/ Έβαλα και μερικά 3D , Όπως και ορισμένα της Lg. Γενικά αυτα είναι τα ανταγωνιστικά. Μιας και τα έχω ψάξει ολα.. Φυσικα έχουν βγάλει και άλλες εταιρίες. Για το galaxy s2 περισσότερα εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=294920 Λογικά αύριο θα γράφουν και Ελληνες χρήστες που το έχουν. Κάποιοι το παρέλαβαν σημερα. Παντως απο ολα αυτα, προτιμώ το galaxy s2. Όχι γιατι είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς. Δεν είναι. Αλλα είναι το ποιο ισοροπημενο. Και να το εξηγήσω. Δεν είναι το ποιο γρήγορο, αλλα πολυ κοντά στην κορυφή σε ταχύτητα. Είναι το λεπτοτερο , ενω εχει τη μεγαλύτερη μπαταρία. Δεν είναι 3d, αλλα σε 2d η οθόνη του δεν παίζεται (και σε κατανάλωση). Φαίνεται να εχει την καλύτερη αυτονομία (πρέπει να δούμε και τα υπόλοιπα αλλα έτσι πιστεύω), χωρις να εχει καμία φοβερή αυτονομία. Απλά καλη. Δεν εχει την καλύτερη ανεπίσημη υποστήριξη (την εχει η Htc), αλλα εχει την καλυτερη μετα απο αυτο. Τέλος sence κλπ δεν είναι τόσο σημαντικά. Μπορεις να βάλεις ένα σωρο luncher με θέμα sence και να το κανείς σχεδον ίδιο. Πχ go luncher που το έχουν δοκιμάσει ήδη σε galaxy s2 και δουλεύει σούπερ. Τέλος η συνεργασία που εχει η samsung με την google (nexus s) πάντα πίστευα οτι της δίνει την καλύτερη τεχνογνωσία για να προσαρμόσει το software στο hardware, κάτι που είναι το ποιο σημαντικο όλων. Και απο οτι φαίνεται τα κατάφερε. Επισης δεν είναι μεταλλικό Όπως πχ iPhone 4, Htc, έτσι ομως καταφέρνει να είναι πολυ ελαφρυ. Ενω οι περισσότεροι θα βάλουν κάποιο προστατευτικο καλυμα/θήκη οποτε δεν ξερω ποσο σημαντικο είναι το μέταλλο. Το τελικό πακέτο είναι άριστο. Δεν είναι τυχαίο που ολα τα review έχουν γράψει τα καλύτερα. Ακόμα και αυτα που παραδοσιακά υποστήριζαν apple.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.