Mika Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 χαχα, καλος απατεωνας ο φιλος, ειδε κατι σε μια ιαπωνικη μηχανη και σου λεει θα το κανω πατεντα δικια μου :mrgreen: 1
De@th L0rd Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 χαχα, καλος απατεωνας ο φιλος, ειδε κατι σε μια ιαπωνικη μηχανη και σου λεει θα το κανω πατεντα δικια μου :mrgreen: Σόρρυ κιόλας αλλά επειδή είναι σε μικρή κλίμακα είναι απατεώνας. Αν ήταν κολοσσός θα γινόταν "καινοτόμος" Παραδείγματα αρκετά πχ. Apple-touch screen και λοιποί κατασκευαστές. Αν μπορεί ο φίλος να το πατεντάρει ας το κάνει. Αν δεν το κάνει αυτός όλο κ κάποιος άλλος έξυπνος θα το εκμεταλευτεί. Καινοτομία με ελαφριές νότες αυθεντικού καπιταλισμού.
apd453 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Στη Γερμανία, υπάρχουν δικηγόροι που έχουν μοναδικό αντικείμενο τις πατέντες: 1. Γράφουν την περιγραφή, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις δυνατές προσαρμογές που δε θα έχουν πατενταριστεί ή 2. Ανήκουν σε εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μία πατέντα χωρίς να την πληρώσουν, επομένως βρίσκουν τεχνολογικά/νομικά παράθυρα που να εξυπηρετούν τις εταιρείες τους. Το επιβεβαιώνω. Ο γκόμενος μιας φίλης από Γερμανία έκανε αυτή τη δουλειά. Δυστυχώς τον έδωσε κέρατο από τα λίγα και χώρισαν. Στην Ελλάδα από ότι μου είχε πει όταν είχαμε βρεθεί ότι έχει έναν ή δύο εξειδικευμένους για πατέντες. Μιλάμε για δικηγόρους ειδικούς με ένα κάρο πτυχία χημείας, φυσικής και δε συμμαζεύεται. Πάντως λόγο του ότι υπάρχουν άπειρα παραθυράκια πρέπει να πας σε γατόνι για να πεις ότι είσαι εξασφαλισμένος 98% (100% δεν είσαι ποτέ)
xarda Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 χαχα, καλος απατεωνας ο φιλος, ειδε κατι σε μια ιαπωνικη μηχανη και σου λεει θα το κανω πατεντα δικια μου :mrgreen: Μην τρελαθούμε.Την "πατεντα" αυτή την ειχε σχεδιασει εδω και 15 χρονια αλλα δεν ειχε ουτε τα χρηματα ουτε το εψαξε ποτε ετσι ωστε να την κατοχυρωσει (αλλες εποχες οπως και να το κανουμε).Τελος παντων μιλησαμε , ο ιδιος μου μιλησε γι'αυτο και σκεφτηκα να το ψαξω λιγο το θεμα.Να πω επίσης οτι εδωσε πατεντα στην caterpillar επίσης πριν απο 15 χρονια χωρις να την κατοχυρωσει.Απο οσα συζητησαμε καταλαβα παντως οτι θελει ψαξιμο και χρημα αρκετο η δουλεια και απο την στιγμη που υπαρχει ηδη μαλλον χασιμο χρηματων θα ειναι.( Και για να το βουλωσει η κλασμενη του insomnia.gr! )
Mika Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 .Να πω επίσης οτι εδωσε πατεντα στην caterpillar επίσης πριν απο 15 χρονια χωρις να την κατοχυρωσει. εκτος απο απατεωνας ειναι δηλαδη και αφελης. καλη φαση. 1
Mika Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 ασχετο. παντως πρεπει να ειναι μεγαλο μυαλο ο φιλος σου. αυτο που βρηκαν οι ιαπωνες τωρα το βρηκε πριν 15 χρονια και αμα λαχει δινει και καμια τσαμπα συμβουλη στην caterpillar να παρει λιγο τα πανω της. αλλα λεφτα δεν βγαζει, το κανει για την ψυχη της μανας του :mrgreen: :mrgreen:
kage Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 πως την εδωσε στην caterpillar χωρις να δουλευει καν εκει? αφου δεν ειναι μυστικο γιατι δεν το χρησιμοποιουν και αλλοι εκτος απο τους ιαπωνες,που οπως ειπα εννοειται πως και αυτοι εχουν προβληματα με τα λαδια. http://www.imdb.com/title/tt1054588/ Robert Kearns takes on the Detroit automakers who he claims stole his idea for the intermittent windshield wiper. Σόρρυ κιόλας αλλά επειδή είναι σε μικρή κλίμακα είναι απατεώνας. Αν ήταν κολοσσός θα γινόταν "καινοτόμος" Παραδείγματα αρκετά πχ. Apple-touch screen και λοιποί κατασκευαστές. Αν μπορεί ο φίλος να το πατεντάρει ας το κάνει. Αν δεν το κάνει αυτός όλο κ κάποιος άλλος έξυπνος θα το εκμεταλευτεί. Καινοτομία με ελαφριές νότες αυθεντικού καπιταλισμού. ηδη ειναι στα δικαστηρια με motorola+samsung. αν υποθεσουμε οτι και οι τυποι του fb εβγαλαν κατι λιγα για αποζημιωση.οκ καλο ειναι να υπαρχει κατι στα χαρτια αμα φτασει ποτε η ωρα.αλλα να βρεθει καποιος ιδιωτης που δεν ειναι δικηγορος και να παει εναντιων τους δυσκολο.δεν δουλευουν τσαμπα οι δικηγοροι για να περιμενουν οταν βγει αποφαση να παρουν το ποσοστο τους...
pournaras Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Συνηθως οι πατεντες στα αυτοκινητα ειναι παγκοσμιες. Αλλιως ποσο δυσκολο ειναι για τον κατασκευαστη πχ της Κορεας, να παρει ενα Α8, να το κανει φυλλο και φτερο και μετα να τις κατοχυρωσει στη δικη του χωρα. Απο τη στιγμη που οι εταιριες αυτες ειναι πολυεθνικες με εργοστασια (και οχι απλα υποκαταστηματα) σε ολο τον κοσμο, και απο τη στιγμη που η αγορα αυτοκινητου ειναι παγκοσμια, δε νοειται πατεντα πανω σε αυτα που να ειναι κατωχυρωμενη μονο σε μια χωρα. Σκεφτειτε πχ λεω εγω τωρα την ΤΟΥΟΤΑ οπου εχει ενα απο τα μεγαλυτερα εργοστασια της στην Αγγλια, για να τροφοδοτει την Ευρωπη, υπαρχει περιπτωση οι πατεντες της, να μην ισχυουν στην ευρωπη;
khetzal Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 αφου δεν ειναι μυστικο γιατι δεν το χρησιμοποιουν και αλλοι εκτος απο τους ιαπωνες,που οπως ειπα εννοειται πως και αυτοι εχουν προβληματα με τα λαδια. ηδη ειναι στα δικαστηρια με motorola+samsung. αν υποθεσουμε οτι και οι τυποι του fb εβγαλαν κατι λιγα για αποζημιωση.οκ καλο ειναι να υπαρχει κατι στα χαρτια αμα φτασει ποτε η ωρα.αλλα να βρεθει καποιος ιδιωτης που δεν ειναι δικηγορος και να παει εναντιων τους δυσκολο.δεν δουλευουν τσαμπα οι δικηγοροι για να περιμενουν οταν βγει αποφαση να παρουν το ποσοστο τους... απο ποτε εχουν προβλημα τα Ιαπωνικα με λαδια και δεν το μαθαμε!?!?!? εκτως αν λες για τα civic εποχης 90 που δεν ειχαν κοφτη κ ολοι τα ανοιγαν μεχρι τισ 9-10Κ στροφες η για τα rotery engine mazda (rx-7 k rx-8) που στο βιβλιαρακι με τις οδιγιες σου λεει να ελενχεις τα λαδια σε καθε 2 γεμισματα ρεζερβουαρ.... γιατι περα απ αυτα δεν εχω δει,διαβασει,ακουσει ποτε Ιαπωνικο να εχει θεμα με λαδια !!(ειχα 106 1.4 και εβαζα λαδια πιο συχνα απο βενζινη τωρα εχω colt reload και το μονο που δεν με νοιαζει ειναι τα λαδια) οσο για apple no comment... απλα ευχομαι να μπορουσα να κανω delete αυτη την εταιρια!!
rikos969 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 παιδια, εχω μια ιδεα για ενα λογισμικο για υπολογιστη το οποιο δεν υπαρχει και 8α μπορουσε να αποδοσει αρκετα εκατομυρια.... το θεμα ειναι οτι ειναι εφικτη και θα μπορουσε να φτιαχτει σε μια εβδομαδα αλλα δεν ξερω πωσ μπορω να την κατοχυροσω, ποσο θα κοστισει, και αν μπορω να προσλαβω καποιον να την φτιαξει, επισισ ειμαι 16 και δεν μπορω να δια8σεσω αρκετα χρηματα...
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Λογισμικό στην Ελλάδα δεν κατοχυρώνεται. Plus ότι οι περισσότεροι που λένε "Έχω μία ιδέα για ένα λογισμικό που δεν υπάρχει" είναι απλά κάποιοι που νομίζουν οτι έχουν μία καλή ιδέα η οποία όμως υπάρχει και πολύ καλύτερη εδώ και χρόνια. Συν ότι όσοι λένε "πώς να κατοχυρώσω μία πατέντα" σε ένα forum, μόλις μάθουν τι θέλει τότε τα παρατάνε.
rikos969 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 περισοτερο για το εξωτερικο ενδιαφερομαι, κυριοσ για αμερικη και ευρωπη, το λογισμικο που λεω στα αληθεια δεν υπαρχει, απλα αμα δεν το φτιαξω τωρα θα ηθελα να καοτοχυρωσω την πατεντα...
Pa0ki Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 παιδια, εχω μια ιδεα για ενα λογισμικο για υπολογιστη το οποιο δεν υπαρχει και 8α μπορουσε να αποδοσει αρκετα εκατομυρια... Τζάμπα ο κόπος αν είναι να μιλάμε για τέτοια μικροποσά
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 περισοτερο για το εξωτερικο ενδιαφερομαι, κυριοσ για αμερικη και ευρωπη, το λογισμικο που λεω στα αληθεια δεν υπαρχει, απλα αμα δεν το φτιαξω τωρα θα ηθελα να καοτοχυρωσω την πατεντα... Είναι σχεδόν απίθανο (βασικά, σίγουρα είναι απίθανο) να έχεις τόσο τρομερή ιδέα για ένα λογισμικό και συνάμα να είσαι 16 και να μην ξέρεις να το φτιάξεις. Κατά την γνώμη μου, συμβαίνει τουλάχιστον ένα από τα εξής: α) Αυτό που λες είναι απλά ένα workaround για κάτι που υπάρχει ήδη και γίνεται πιο αποδοτικά β) Υπάρχει ήδη απλά δεν το ξέρεις γ) Το κάνουν άλλοι αλλά δεν το ξέρεις επειδή είναι μέρος ενός πιο συνολικού project/λογισμικού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα