Προς το περιεχόμενο

σύνδεση 2 υπολογιστών στο ίντερνετ με modem και switch;

thrylosthyra7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε τοτε πως γινεται να παιρνουν την ιδια Ip.αν κανεις Ipconfig απο command prompt στο pc που εισαι τι σου λεει?

παρόλο που είναι αυτόματη,εγώ βλέπω την ίδια ip στο ipv4......

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τι Ip βλεπεις???

της μορφής 109.142 κλπ....στο ipv6 είναι λίγο περίεργη,τύπου fe80::f12 κλπ...αλλά η ipv4 είναι ίδια....άρα γι αυτό δε γίνεται να συνδεθούν και οι 2....μήπως να περάσω μια εγώ;;;ή να κλείσω το dhcp;;

Δημοσ.

109.142/???αυτο μοιαζει με wan ip οχι lan ip.τι στο διαολο γινεται ρε γαμοτο με αυτο το ρουτερ?ρουτερ ειναι η σκετο modem αλλα μου λες ειναι συνεχεια στο ιντερνετ?ξεχνα το το ipv6.

ωραια αν το πρωτο pc ειναι 104.142.χ.χ στο δευτερο pc βαλε το ιδιο παλι αλλα στο τελος καποιο διαφορετικο νουμερο να δουμε τι θα γινει.

Δημοσ.

109.142/???αυτο μοιαζει με wan ip οχι lan ip.τι στο διαολο γινεται ρε γαμοτο με αυτο το ρουτερ?ρουτερ ειναι η σκετο modem αλλα μου λες ειναι συνεχεια στο ιντερνετ?ξεχνα το το ipv6.

ωραια αν το πρωτο pc ειναι 104.142.χ.χ στο δευτερο pc βαλε το ιδιο παλι αλλα στο τελος καποιο διαφορετικο νουμερο να δουμε τι θα γινει.

φοβάμαι οτι είναι σκέτο modem...αλλά με έχεις μπερδέψει με το οτι δε θα είχε ethernet....και με το οτι δε θα ήταν συνέχεια......

έβαλα μια της μορφής 109.142.χ.χ με ένα νούμερο διαφορά στο τέλος....μάσκα και πύλη χρησιμοποίησα τα ίδια.

μου έβγαλε μια προειδοποίηση οτι και καλά δεν ανήκει η ip στο lan που προσδιορίζει η μάσκα(ή κάπως έτσι,αν θες το ξανακάνω για να σου πώ ακριβώς)το αποθήκευσα,και συνέχισα να έχω κανονικά ίντερνετ...όταν έβαλα και τον άλλο επάνω,πέταξε τη γνωστή μαλακία με τη διένεξη ip και άρχισαν τα ίδια....

Δημοσ.

αν ειναι απλο modem τοτε παρε router.απλα αν ηταν απλο modem κανονικα θα πρεπε να ειχες εικονιδιο pppoe για να μπεις.και ο dhcp δεν θα κολλουσε.τοτε παρε adsl router απευθειας μην μπλεξεις με access points και τετοια.

Δημοσ.

αν ειναι απλο modem τοτε παρε router.απλα αν ηταν απλο modem κανονικα θα πρεπε να ειχες εικονιδιο pppoe για να μπεις.και ο dhcp δεν θα κολλουσε.τοτε παρε adsl router απευθειας μην μπλεξεις με access points και τετοια.

λες να μην είναι και να λέω μαλακίες;;;παίζει....σίγουρα δεν έχω κανένα εικονίδιο....αλλά ρε γαμώτο,δε θα έδινε διαφορετικές ip;;από την άλλη μεριά,αν ήταν μόνο modem,γιατί διάολο έχει ρυθμίσεις lan μέσα του;;;ξέρεις,lan settings με το dhcp κλπ...lan με modem δε μπορεί να γίνει....

Δημοσ.

lan me modem υπηρχε στο παρελθον ενα αλλα παλι ειχε εικονιδιο συνδεσης.ηταν ενα siemens.βεβαια στο δικο σου δεν λεει κατι για ρουτερ.εκει που ειδες Pppoe τι ακριβως εγραφε?επισης εγραφε και Pppoa??

Δημοσ.

ναι...έγραφε ppoe/ppoa

κάτω static ip

και bridge.

αλλά στα settings της σύνδεσης έπρεπε να επιλέξεις και καλά ppoe llc ή vcmux κλπ....

ξέρεις τι λέω;;εκτός από μια ethernet έχει και μια usb...λογικά αν είναι router,δε θα πρέπει να δώσει ίντερνετ και στον άλλο χωρίς πρόβλημα;;;

Δημοσ.

μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις το ενα με ethernet Το αλλο me usb .κανονικα θα πρεπε να γραφει routed oxi bridge>Username και password Που τα εχεις βαλει>τι εταιρεια εχεις?

Δημοσ.

ωωωωωππππ άκυρο!!αυτό έχει μια ethernet...το speedstream(default της tellas) έχει και usb....tellas έχω...τα settings username,password,κλπ τα έχω μέσα στο modem....

Δημοσ.

σορυ που άργησα...έχει range.της μορφής 192.168.χ.χ

κανονικά η ip μου δε θα έπρεπε να έχει αυτή τη μορφή;;γιατί τώρα πχ έχω 79.χ.χ.χ;;;

Δημοσ.

τοτε και εσυ θα πρεπε να παιρνεις Ip απο αυτο το range και οχι 108

στα πρωτοκολλα εχει κανα πρωτοκολλο routed αντι για bridge???

Δημοσ.

τοτε και εσυ θα πρεπε να παιρνεις Ip απο αυτο το range και οχι 108

στα πρωτοκολλα εχει κανα πρωτοκολλο routed αντι για bridge???

αυτό είπα κι εγώ...οτι θα έπρεπε να βλέπω ip από αυτό το range....στα πρωτόκολλα (adsl settings)έχει αυτά που σου είπα...

1.ppoe/ppoa

2.static ip

3.bridge mode.

μήπως να δοκιμάσω χειροκίνητα να βάλω μια της μορφής του range;και subnet κλπ;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...