Προς το περιεχόμενο

προβλημα εξωτεικου δισκου

manic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικα οταν εβαλα στο pc μου τον δισκο δεν τον αναγνωριζε, ενω πριν απο λιγο επαιζε μια χαρα. ενω απο το φωτακι του δισκου βλεπω οτι φερνει ρευμα απο την usb ο υπολογιστης πλεον δεν τον αναγνωριζει (ειδικοτερα δν εμφανιζει τπτ σαν να μην τον εχω συνδεδεμενο) μπορει να μου πει καποιος τι μπορω να κανω?

O δισκος δεν εμφανιζεται ουτε καν στο device manager

υγ: ο δισκος ειναι ενας western digital my passport

Δημοσ.

Δοκίμασε αλλο usb καλώδιο και θύρα.

Επίσης ρίξε μια ματια στον πίνακα ελένχου administrative tools -> Computer management -> disk management και δές αν τον βλέπει εκει.

Δημοσ.

ο δισκος δουλευε καλα για 6-7 μηνες σημερα και ξαφνικα εμφανιστηκε το προβλημα το καλωδιο δεν φταιει ουτε η usb επισης το δοκιμασα και στα ubuntu που εχω στο pc με τα ιδια αποτελεσματα ουτε καποιο ηχο εκανε κατα την συνδεση του δισκου με το pc ουτε μπορω να τον βρω καπως παροτι το φωτακι του δισκου ειναι αναμενο μονιμα

εχω επισυναψει και ενα screenshot απο το disk managment

post-80518-0-66799900-1302556602_thumb.jpg

Δημοσ.

Η θήκη μέσα στην οποία είναι ο δίσκος, έχει μέσα ένα controller για μετατροπή απο usb σε sata(πλέον). Μπορεί να είναι στα πρόθυρα το τροφοδοτικό του δίσκου. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, 12v 1500 mah τουλάχιστον.

Άν σου κάνει το ίδιο, πριν αρχίσεις να τραβάς τα μαλλιά σου, στήσε αυτί στη θήκη και δώστου ρεύμα έχοντάς το στη usb συνδεδεμένο. Θα πρέπει να ακούσεις το δίσκο να κάνει spin up(να ξεκινάει να γυρίζει).

Ο μόνος τρόπος να μάθεις άμεσα αν είναι οκ ο δίσκος και κάηκε η θήκη, είναι να βγάλεις τον δίσκο απο τη θήκη του και να τον βάλεις στο pc σου. Εκτός αν έχεις εγγύηση και θέλεις να την κρατήσεις.

Δημοσ.

αλλο τροφοδοτικο που μπορω να βρω? κατι τετοιο ελεγα να παρω για να το ελενξω ή δν κανει? οταν βαζω τον δισκο στο ρευμα τον ακουω να προσπαθει να ξεκινισει (2-3 φορες) και μετα δν ακουω τιποτα

Δημοσ.

Άκυρο. Έγραψες στο πρώτο post για my passport και απο κεκτημένη ταχύτητα, κατάλαβα οτι έχεις μεγάλο δίσκο (my book)

Πάμε αλλιώς...στους passport δεν υπάρχει εξωτερικό τροφοδοτικό. παίρνουν 5 v απευθείας απο τη usb. Οπότε προφανώς δεν παίρνει αρκετό ρεύμα αν δεν κάνει spin up. Οι λόγοι είναι οτι α) δεν δίνει αρκετό ρεύμα πλέον η usb σου, β) άλλαξες το usb καλώδιό σου ή έχει φθαρεί (χλωμό το 2ο) γ) Τα φτυσε ο δίσκος δ) Τα φτυσε η πλακέτα μετατροπής που είπα στο προηγούμενο.

Το adaptoράκι που δείχνεις είναι μια χαρά. Αρκεί να δίνουν αρκετό ρεύμα οι usb σου.

α)Βάλε το δίσκο πάνω σε κάποιο άλλο pc να δεις αν δουλεύει. β)Άλλαξε το καλώδιο usb με κάποιο άλλο "χοντρό", κατάλληλο για το φορτίο (π.χ απο άλλο δίσκο). γ+δ)Πάρε το adaptorάκι και αφού βγάλεις το δίσκο απο τη θήκη του, δοκίμασε, αλλά πάλι σε κάποιο άλλο pc και σε usb όχι πάνω στο κουτί, αλλά απευθείας πάνω στη motherboard.

Προσωπικά θα έπαιρνα απευθείας άλλη εξωτερική θήκη για δίσκο αντί για ανταπτοράκι-> Αυτό δηλαδή

Δημοσ.

σημερα πηγα στο πλαισιο και μου ειπαν οτι μπορω να το φερω πισω και να μου το αντικαταστησουν το θεμα ειναι οτι χανω οοοοολα μου τα αρχεια σκεφτομαι την παραπανω λυση δλδ να αγορα μια θηκη και να δω εαν φταιει ο δισκος το θεμα ειναι οτι αμα εχει προβλημα ο δισκος χανω τα 100 ευρω της εγγυησης υπαρχει καποιος τροπος να μην το καταλαβουν οτι το εχω ανοιξει και το εχω τεσταρει μονος μου? δεν θα ειχα προβλημα να μου το εκαναν αυτοι και να μου το διορθωναν δεν θελω αλλο δισκο απλα ο τεχνικος ηταν απολυτος δεν παιζει επιδιορθωση μονο αντικατασταση!!!

Δημοσ.

οπως ειπαν σε αλλο θεμα τα παιδια ο wd δεν ειναι 2,5 αρης δισκος με ανταπτορα σε Usb αλλα εχει κολλημενο το usb Πανω στην πλακετα .οποτε και να τον βγαλεις δεν αλλαζει κατι.β.τον δοκιμασες σε αλλο pc/?δοκιμασες με αλλο καλωδιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...