kavouras Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά... Έχω φτιάξει στα ενοικιαζόμενα του πατέρα μου δίκτυο για ενσύρματο internet.. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει και μια ethernet μπρίζα και ο καθένας βάζει το laptop του και έχει internet. Κεντρικά έχω ενα router zyxel 660hw. Το θέμα είναι πως πολλοί πλέον δε μπορούν να συνδεθούν με καλώδιο(πχ έχουν ipad κτλ) και μου ζητάνε ασύρματο internet... Κι επειδή τα σπίτια είναι πέτρινα είναι δύσκολο να βάλω παντού wireless, και δε θέλω κιόλας λόγω ακτινοβολίας. Χρειάζομαι κάποια συσκευή να μπαίνει στην ethernet και να δίνει wireless(νομίζω access point χρειάζεται?). Το θέμα είναι το εξής..Όταν κάποιος το βάζει στην ethernet να δίνει απευθείας wireless xωρίς να χρειάζεται καμία ρύθμιση...Φαντάζομαι έτσι πρέπει να συμβαίνει, αλλα θέλω να βεβαιωθώ. Να πω επίσης οτι δε θέλω να βάλω κωδικό στο wireless, οπότε είναι πιο εύκολο το θέμα... Ευχαριστώ!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Απτη μια λες οτι δε θες wireless λογω ακτινοβολιας, απτην αλλη η μονη λυση για ipad κλπ ειναι το wireless. Αν υποθεσουμε λοιπον οτι συμβιβαζεσαι με την ιδεα του wireless (δεν μπορεις να κανεις και αλλιως), τοτε αρκουν μερικα access point σε διαφορα σημεια (εξαρταται απο τον χωρο κλπ) για να τροφοδοτουν wireless και με δυνατο σημα ολα τα δωματια. Δεν εχει νοημα να βαλεις απο 1 access point σε καθε δωματιο, αφου μπορει να καλυψει πολυ περισσοτερα, ειναι τσαμπα εξοδα. Στο θεμα αυτοματης συνδεσης/χωρις κωδικους κλπ. Αν θεωρεις οτι περα απτους πελατες δε θα μπαινουν ακυροι στο δικτυο σου, τοτε αφησε το ανοιχτο, χωρις encryption.Αν θεωρεις οτι θα μπαινουν και ακυροι και δε σε ενοχλει, τοτε παλι αφησε το ανοιχτο. Διαφορετικα κλειδωσε το και δινε τον κωδικο στους πελατες, τον οποιο καλα ειναι να αλλαζεις που και που. Απο κει και περα, ορισμενες συσκευες συνδεονται αυτοματα σε οποιο ξεκλειδωτο δικτυο βρισκουν. Καποιες αλλες οχι, αρα γενικα θα πρεπει ο πελατης να επιλεγει το wireless δικτυο σου. Για το λογο αυτο θα βαλεις ενα SSID με το εμπορικο ονομα της επιχειρησης σου, ωστε να ξερουν που πρεπει να συνδεθουν. Τα access point καλο ειναι να μην τοποθετηθουν μεσα σε δωματια. Αν δεν υπαρχει αλλη λυση τοτε φροντισε να κανεις καμια πατεντα ωστε να μην υπαρχει φοβος να στα ξυλωσει καποιος πελατης να τα βαλει στη βαλιτσα και να φυγει σαν κυριος. Πχ, αποτι καταλαβαινω σε διαφορα σημεια του κτιριου υπαρχουν switch που μοιραζουν το internet στα δωματια. Μπορεις να τα τοποθετησεις στο ιδιο σημειο που ειναι τα switch.
kavouras Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Καλησπέρα φίλε μου... Σε ευχαριστώ για την απάντηση... Επειδή εως τώρα ελάχιστοι έχουν ζητήσει wireless(οι περισσότεροι βολεύονται με καλώδιο) θέλω όποιος μου το ζητήσει να του δίνω το access point, το οποίο θα μου το επιστρέφει όταν φεύγει... Με αυτό τον τρόπο θα έχω μία στο τόσο χρήση wireless, άρρα και ακτινοβολία... Γιαυτό και προτιμώ κάποια τέτοια λύση απ' το να κάνω μόνιμη εγκατάσταση με ισχυρά μηχανήματα(αφου οι τοίχοι είναι πέτρινοι και δύσκολα περνάει το σήμα)... Το SSID με το όνομα της επιχείρησης το δίνω στο κεντρικό router ή στο access point? Φαντάζομαι αν αφορά το access point, το ρυθμίζω μια φορά και αυτό αποθηκεύει τις ρυθμίσεις... Επίσης να πω οτι δεν υπάρχουν άσχετοι που να μπαίνουν στο χώρο, ούτε κοντινά σπίτια, οπότε θα το αφήσω ξεκλείδωτο... Επίσης κάποια πρόταση για κάποιο οικονομικό access point και αξιόπιστο, ή έστω μάρκα? Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... Edit-Τί λέτε για το http://www.skroutz.gr/s/313492/Draytek-Vigor2700VG.html το οποίο το έχει μόνο 25 ευρώ?Έχω ακούσει οτι είναι πολύ καλά... Βέβαια πρόκειται για router αλλα αναφέρει οτι είναι και access point...Λέτε να κάνει για τη δουλειά που το θέλω?
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 πραγματι αμα ειναι πετρα τα δωματια το σημα ακομα και 300 mw να στειλεις θα κοπει σε πολυ μεγαλο ποσοστο.οποτε αυτο που ειπε ειναι οτι καλυτερο να το δινει σε καθε πελατη αφου ειναι και λιγοι.απο το θεμα κλειδωματος καλο θα ηταν να μην το κλειδωνει γιατι μερικες συσκευες μπορει να μην συνδεονται ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ. με καποιο κλειδωμα οποτε να τρεχεις μετα.αυτο που βλεπεις ειναι adsl router αλλα πολυ ευκολα μπορει να γινει access point.του δινεις διαφορετικη ip απο τον ρουτερ σου(και καλο ειναι να ειναι εξω απο το range του dhcp) και μετα του κλεινεις και τον dhcp και εισαι ready
kavouras Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πληροφορίες... Τελικά κατάφερα και έκανα ενα thomson tg585 που είχα, να δουλεύει άψογα ως access point, αφου απενεργοποίησα τον dhcp server και το έβαλα σε bridge mode... Να είστε καλά...
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 to bridge mode Που το εβαλες ηταν περιττο.στην ουσια το bridge mode αυτο δεν εχει καμια σχεση με το bridge mode στο lan που σκεφτηκες.το bridge mode αυτο εχει να κανει με το modem σαν modem οχι σαν access point η router.απλα να μην εχει την ιδια Ip το thomson με το adsl router σου και επισης ο dhcp του ρουτερ σου να μην δινει την ip που εχει το Thomson διοτι θα εχεις θεμα.
kavouras Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια... Προς το παρόν που το δοκίμασα στο σπίτι με άλλο router δουλεύει μια χαρά... Θα πάω στα ενοικιαζόμενα το ΣΚ και θα το δοκιμάσω...Ελπίζω να δουλέψει... Ευχαριστώ πολύ πάντως...
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 θα δουλεψει.απλα να μην εχει το ρουτερ σου την 192.168.1.254 που εχει το Thomson το bridge απλα που εβαλες οτι και να το βαλεις το ιδιο ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.