lion2486 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Γειά σας, αυτό που θέλω να επιχειρήσω είναι το εξής: είμαστε 2 γείτονες και θέλουμε να έχουμε κοινόχρηστα αρχεία, αλλά δεν είναι απλό να έχουμε ένα δίκτυο. Ο καθένας μας έχει από μια σύνδεση στο διαδίκτυο και κάνουμε πολύ χρήση (κατέβασμα όταν λείπουμε). Και οι δύο έχουμε wi-fi modem-router (Netfaster IAD 2 & Speedtouch 585v6). Εγώ συνδέομαι ενσύρματα στο δικό μου και ο άλλος ασύρματα (εγώ έχω και έναν ασύρματο υπολογιστή ακόμα). Η ιδέα ήταν με WDS να ενώσουμε τα wi-fi μας ώστε να έχουμε κοινόχρηστο δίκτυο. Γίνεται αυτό; Θα μπορούμε να έχουμε και τις 2 συνδέσεις; Δεν με ενδιαφέρει πολύ αν είναι και οι δυο συνδέσεις κοινόχρηστες ή αν έχει ο καθένας τη δικιά του, αλλά δεν θέλω είτε να πληρώνουμε τη μια τσάμπα είτε να εξαρτάται κάποιος από τον άλλον. Τι προτείνεται να κάνουμε;
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 ειχα κανει wds με 2 thomson.δεν ειχα δοκιμασει ασυρματο δικτυο αν εχω αλλα το ειχα κανει σαν repeater.απο εκαι και περα ναι ο καθενας μπορει να εχει την δικια του συνδεση απλα ισως χρειασεει ο ενας απο τους 2 σας να δωσει καρφωτα ip αφου θα εχει απενεργοποιησει τον dhcp απο τον δικο του ρουτερ για να μην μπερδευει με του αλλου.δεν το εχω δοκιμασει και με τους 2 dhcp ανοιχτους.αξιζει η δοκιμη.απλα στα thomson το wds επαιζε με διαφορετικα ssid.ειχα κλεισει dhcp στον δευτερο.ιδιο καναλι και στα 2.και ΜΟΝΟ ΜΕ WEP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.