Προς το περιεχόμενο

Linux compilation και δημιουργία bootable .iso

conmarap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους. Έχω μια ερώτηση. Έχω κατεβάσει κανονικά και έχω κάνει modify (για να το φέρω στα μέτρα μου) & compile τον κώδικα του Linux και τώρα το μόνο που απομένει είναι να τον κάνω install. Το θέμα είναι ότι θέλω να το μεταφέρω και σε ένα άλλο PC που έχω ( για να το δοκιμάσω στο VMware ). Έχω δοκιμάσει το Remastersys για να κάνω port επεξεργασμένο μου kernel σε ένα αρχείο .iso αλλά δεν τα πολυκατάφερα. Μήπως μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ριξε μια ματια εδω: http://syslinux.zytor.com/wiki/index.php/ISOLINUX

ειναι πολυ ευκολο, η εντολη χρησιμοποιει το mkisofs το οποιο μου φαινεται οτι αντικατασταθηκε απο το genisoimage,

που πρεπει να το εχεις στη διανομη σου. Οποτε αντικατεστησε στην εντολη το mkisofs με genisoimage.

Στη διανομή μου υπάρχουν και τα 2. Και το mkisofs και το genisoimage. Κατά 99% θα κάνουν την ίδια δουλεία αλλά θα χρησιμοποιήσω το genisoimage. Τώρα όπου να'ναι τελειώνει και το make modules. Επίσης μια ακόμα ερώτηση. Θα πρέπει στα αρχεία μετά το make modules_install να κάνω την εντολή ?

Ευχαριστώ ξανά.

Αυτο που λεω κανει bootable ενα δισκο γραφει τον [boot] καταλογο μεσα στο iso που θα φτιαξεις.

Υποτιθεται οτι εχεις τελειωσει με ολα τα αλα και εχεις ενα φακελο που θελεις να τον κανεις bootable iso,

αν καταλαβα καλα τι θελεις :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...