Προς το περιεχόμενο

macbook ή macbook air

tasoskont

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορά βάρους των 2 μηχανημάτων είναι 35% και 680 γραμμάρια!!! Απλά μαθηματικά 1ης γυμνασίου ή και πιο κάτω πλέον. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα και μόνο για εντυπωσιασμό γράφονται.-

Οπως και να εχει, ειναι ενα πλεονεκτημα που δεν ειχε αναφερθει και για αυτο το ανεφερα. Τιποτα παραπανω.

Αυθαίρετο πλεονέκτημα εννοείς. Μιλούσες για δυνατότερη κάρτα γραφικών που στην πράξη δεν αποδεικνύεται. Εκτός αν παίζουμε με τις λέξεις και τα μετροπρογράμματα. Εγώ μιλάω για ουσιαστικές-πραγματικές διαφορές στην απόδοση.

Πιστεύεις δηλ. ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον πλανήτη που θα επέλεγε τo Air, έναντι του ΜΒP λόγω της ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗΣ κάρτας γραφικών που έχει???? Ας είμαστε λίγο σοβαροί...θα πάρει κάποιος το Air για το βάρος, για το design, για να μην είναι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ με το 1280χ800 του Μacbook Pro.....αλλά έλεος... για την κάρτα γραφικών???

Το θέμα linux-nvidia είναι εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Εκεί δεν έχουμε να κάνουμε με θέμα απόδοσης της κάρτας γραφικών. Μπορεί η καλύτερη κάρτα γραφικών να μην παίζει σωστά και αντίθετα η χειρότερη να είναι πλήρως συμβατή. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η διαφορά βάρους των 2 μηχανημάτων είναι 35% και 680 γραμμάρια!!! Απλά μαθηματικά 1ης γυμνασίου ή και πιο κάτω πλέον. Τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα και μόνο για εντυπωσιασμό γράφονται.-

Ακομα να καταλαβεις οτι αν καποιος πει οτι "η διαφορά βάρους των 2 μηχανημάτων είναι 55% και 680 γραμμάρια" θα ειναι και παλι σωστος, γιατι εχει σχεση το σημειο αναφορας.

Στο εξηγησαν και αλλοι αλλα ακομα επιμενεις.

Επισης υπαρχει γραμμενη η ατακα οτι ειναι λανθασμενη η δηλωση οτι "το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA".

Δεν καταλαβαινω γιατι ανεβαζεις τους τονους(κουραφεξαλα κλπ) ,ενω κανουμε μια χαλαρη συζητηση και κανεις κατ' εξακολουθηση λαθος.

Δεν θα καταφυγω σε ιδια τακτικη, γιατι δεν εχει νοημα να χαλαμε τις καρδιες μας, αλλωστε γνωριζομαστε και προσωπικα!

Δημοσ.

Ακομα να καταλαβεις οτι αν καποιος πει οτι "η διαφορά βάρους των 2 μηχανημάτων είναι 55% και 680 γραμμάρια" θα ειναι και παλι σωστος, γιατι εχει σχεση το σημειο αναφορας. Στο εξηγησαν και αλλοι αλλα ακομα επιμενεις.

Η διαφορά βάρους μεταξύ 2 αντικειμένων είναι κάτι το αντικειμενικό και το απόλυτο. Η ερμηνεία που θα δώσουμε στο αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει, αν και στην καθημερινότητά μας έχουμε εισάγει κάποια άτυπα standard (κοινωνικά iso) για να μπορούμε να συνεννοούμαστε.

Όταν αγοράζουμε στις εκπτώσεις ένα μπλουζάκι που έχει 100 ευρώ στα 30 ευρώ, το κατάστημα αναγράφει στην βιτρίνα του έκπτωση της τάξεως του 70%.

Για λόγους εντυπωσιασμού θα μπορούσε το ίδιο κατάστημα να διαφημίσει ότι τώρα στις εκπτώσεις θα πληρώσετε 333% λιγότερο από ότι στην κανονική περίοδο αγορών, που θα ήταν πάλι σωστό (30 χ 333% = 99.9 ευρω). Πρόκειται όμως για τρικ εντυπωσιασμού και γι' αυτό απαγορεύεται στην καθημερινότητα και το εμπόριο.

Αυτό έκανες και εσύ παραπάνω.

Δεν καταλαβαινω γιατι ανεβαζεις τους τονους(κουραφεξαλα κλπ) ,ενω κανουμε μια χαλαρη συζητηση και κανεις κατ' εξακολουθηση λαθος.

Δεν θα καταφυγω σε ιδια τακτικη, γιατι δεν εχει νοημα να χαλαμε τις καρδιες μας, αλλωστε γνωριζομαστε και προσωπικα!

Σιγά μην χαλάσουμε τις καρδιές μας...συζητάμε όπως θα συζητούσαμε και σε ένα καφέ. Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε πάντα σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου :-)

Δημοσ.

Πανο, ακομα δεν εχεις καταλαβει τι σου λεμε. Δεν ειναι τρικ, ειναι απλα θεμα τι σημειο αναφορας θα διαλεξεις.

Πχ στις εκπτωσεις εχουμε μια μεγαλη αρχικη τικη κα μετα εχουμε μειωση οποτε σχεδον παντα διαλεγεις σαν σημειο αναφορας την μεγαλη αρχικη τιμη.

Αντιστοιχα αν παιρνεις μισθο 1000€ και παρεις αυξηση 100€ και φθασεις τα 1100€, τοτε μιλας για αυξηση 10% και εχεις επιλεξει σαν σημειο αναφορας την αρχικη χαμηλη τιμη.

Το ιδιο συμβαινει και οταν συγκρινεις τις επιδοσεις πχ του καινουριου macbook με το παλιο. Αν το παλιο επιανε 100 fps και το καινουριο πιανει 155 fps, μιλας για αυξηση 55% των επιδοσεων συνηθως και οχι οτι το παλιο ηταν 35% πιο αργο(δηλαδη μειωση 35%). Αυτο γινεται γιατι επιλεχθηκε σαν σημειο αναφορας το πρωτο με την χαμηλοτερη τιμη.

Το ιδιο πχ γινεται και οταν συγκρινεις την αυτονομια ενος παλιου με ενα καινουριο λαπτοπ. Αν απο τις 10 ωρες παει στις 11 θα πεις συνηθως οτι εχουν 10% διαφορα στην αυτονομια [(11-10)/10=0.1=10%] και οχι 9% [(11-10)/11=0.9=9%]. Πηραμε σαν σημειο αναφορας το παλιο μακμπουκ με την χαμηλοτερη αυτονομια.

Ετσι και με το βαρος: αν παρεις σαν σημειο αναφορας το air, τοτε η ποσοστιαια διαφορα βαρους ειναι 55% [(2040-1320)/1320=0.55=55%].

Αν παρεις σαν σημειο αναφορας το mbp, τοτε η ποσοστιαια διαφορα βαρους ειναι 35% [(2040-1320)/2040=0.35=35% ].

Δεν ειναι θεμα τρικ ή κουραφεξαλων οπως λες, αλλα θεμα επιλογης σημειου αναφορας.

Ακου τι σου λενε και οι υπολοιποι.

Και κοιτα που κανεις λαθος:

Η διαφορά βάρους μεταξύ 2 αντικειμένων είναι κάτι το αντικειμενικό και το απόλυτο.

Αυτο ειναι σωστο. Η διαφορα βαρους ειναι κατι το "αντικειμενικο" και ειναι 680 γραμμαρια. Ομως η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ διαφορα βαρους εξαρταται απο το σημειο αναφορας που θα επιλεγει.

Όταν αγοράζουμε στις εκπτώσεις ένα μπλουζάκι που έχει 100 ευρώ στα 30 ευρώ, το κατάστημα αναγράφει στην βιτρίνα του έκπτωση της τάξεως του 70%.

Για λόγους εντυπωσιασμού θα μπορούσε το ίδιο κατάστημα να διαφημίσει ότι τώρα στις εκπτώσεις θα πληρώσετε 333% λιγότερο από ότι στην κανονική περίοδο αγορών, που θα ήταν πάλι σωστό (30 χ 333% = 99.9 ευρω). Πρόκειται όμως για τρικ εντυπωσιασμού και γι' αυτό απαγορεύεται στην καθημερινότητα και το εμπόριο.

Εδω στα bold κανεις ενα τεραστιο λαθος και για αυτο φαινεται να μην μπορεις να καταλαβεις τι προσπαθουμε να σου εξηγησουμε.

Δεν ισχυει οτι "τωρα στις εκπτωσεις θα πληρώσετε 333% λιγότερο από ότι στην κανονική περίοδο αγορών". Δεν ισχυει κατι τετοιο, ειναι τελειως λανθασμενο. Αν το δει ακομα και παιδι Α' Γυμνασιου οπως λες, θα γελαει.

Ισχυει οτι "τωρα στις εκπτωσεις θα πληρώσετε 70% λιγότερο από ότι στην κανονική περίοδο αγορών" ή οτι "στην κανονικη περιοδο θα πληρωνατε 333% παραπανω απο οτι στις εκπτωσεις".

Στις εκπτωσεις μας ενδιαφερει η μειωση(για αυτο λεγονται και εκπτωσεις, λογω μειωσης) για αυτο επιλεγουμε σαν σημειο αναφορας την μεγαλη αρχικη τιμη. Στην αυξηση του μισθου μας μας ενδιαφερει η αυξηση για αυτο επιλεγουμε σαν σημειο αναφορας τον χαμηλο μισθο.

Το ιδιο ισχυει και με την αυξηση επιδοσεων, αυτονομιας ή βαρους: μας ενδιαφερει η αυξηση οποτε επιλεγουμε συνηθως σαν σημειο αναφορας την αρχικη χαμηλη τιμη.

Ισως εσυ επιλεγεις σαν σημειο αναφορας το μεγαλυτερο βαρος του mbp γιατι πολυ απλα αυτο το λαπτοπ εχεις και κοιτας ποσο θα μειωθει το βαρος αν πας στο macbook air. Ομως ενας που εχει το air ή καποιος που ενδιαφερεται για αγορα και σκεφτεται το βαρος, θα επιλεξει πιθανοτατα το air σαν σημειο αναφορας για να δει την αυξηση του βαρους αν παει στο mbp.

Οπως και να εχει, μεγαλο κατεβατο γραψαμε για αυτα τα 680 γραμμαρια που χωριζουν το air και το mbp. ;)

Ελπιζω τουλαχιστον να καταλαβες που κανεις λαθος.

Δημοσ.

680 γραμμαρια ειναι πανω απο μισο κιλο πατατες.

Εμενα θα μου φαινοντουσαν βαριες αν επρεπε να τις κανω βολτα καθε μερα, μεσα στην τσαντα μου

Δημοσ.

680 γραμμαρια ειναι πανω απο μισο κιλο πατατες.

Εμενα θα μου φαινοντουσαν βαριες αν επρεπε να τις κανω βολτα καθε μερα, μεσα στην τσαντα μου

Ξεχνάς όμως και το βάρος του superdrive που στο air αναγκαστικά είναι external και μάλιστα κοστίζει και ένα 100αρι. Αν δεν το χρειάζεσαι και στο Macbook Pro μπορείς απλά να το αφαιρέσεις και να μειώσεις το βάρος του και άρα την διαφορά των 680γρ. Επίσης μην ξεχνάς ότι η περιορισμένη-δεσμευτική χωρητικότητα σε αποθηκευτικά μέσα του Air μπορεί να σε αναγκάσει να κουβαλάς και έναν εξωτερικό 2.5αρι μαζί, οπότε έξτρα βάρος.

Η περισσότεροι πάντως επικεντρώνεστε λανθασμένα κατά την γνώμη μου στο βάρος. Εγώ εστιάζω την διαφορά των δύο μηχανημάτων κυρίως ογκομετρικά, καθώς το πάχος είναι που κάνει το Air να ξεχωρίζει ως προς την ευχρηστία και πολύ λιγότερο το βάρος.

Η επόμενη γενιά των Air με ισχυρότερους επεξεργαστές και μερικές προσθήκες μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά στην παρούσα φάση περισσότερο ως gadget το αντιμετωπίζω.

Δημοσ.

Το τι μπούρδα ξεστομίζει ο καθένας για να δικαιολογήσει μια αγορά δεν περιγράφεται,μόλις μάθαμε ότι το MBP 13" θέλει ώμους bodybuilder για να το κουβαλάς

ΜΠούρδες λες εσύ αγαπητέ. Εγώ λέω απλά τη γνώμη μου. Την επόμενη φορά θα βρω τα στοιχεία σου και θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με βρίζει.

Δημοσ.

ΜΠούρδες λες εσύ αγαπητέ. Εγώ λέω απλά τη γνώμη μου. Την επόμενη φορά θα βρω τα στοιχεία σου και θα τα πούμε σε άλλες αίθουσες. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με βρίζει.

Μα καλά είναι δυνατόν μια αντιπαράθεση σε thread σύγκρισης δύο notebook να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε "άλλες αίθουσες" ????

Που πάμε σε αυτήν την χώρα?confused.png

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για την γνωμη σας τελικα κατεληξα και αγορασα το macbook pro 13' και αναμενω να μου το φερουν απο US :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...