EyeofOne Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Σε αναλυση 1280x800 δεν μπορω να ειμαι παραγωγικος. τόσο πολύ σου λείπουν τα υπόλοιπα pixels ε? ρε τι άλλο θα ακούσουμε?
haHa Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 τόσο πολύ σου λείπουν τα υπόλοιπα pixels ε? ρε τι άλλο θα ακούσουμε? Κοιτα για το facebook που φανταζομαι θελεις το macbook ,δεν ειναι προβλημα η αναλυση 1280x800. Οταν ομως χρειαζεται να κανεις on-the-go εργασιες που απαιτουν screen estate, τοτε δεν μπορεις να δουλεψεις το ιδιο παραγωγικα με αναλυση 1280x800 οπως θα δουλευες με 1440x900.
EyeofOne Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Κοιτα για το facebook που φανταζομαι θελεις το macbook ,δεν ειναι προβλημα η αναλυση 1280x800. Οταν ομως χρειαζεται να κανεις on-the-go εργασιες που απαιτουν screen estate, τοτε δεν μπορεις να δουλεψεις το ιδιο παραγωγικα με αναλυση 1280x800 οπως θα δουλευες με 1440x900. στις μικρές ίντσες συνήθως είναι καλύτερα μια ελαφρά μικρότερη ανάλυση καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα fonts φαίνονται αρκετά μικρά με αποτέλεσμα να χρειάζονται zoom αλλαγές dpi κτλπ που σπάνια έχουν "όμορφο" αποτέλεσμα. Για γενική χρήση λοιπόν (η οποία είναι και ο στόχος Macbook pro 13 και ιδιαίτερα του air) χωρίς να έχει σημαντική διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα είναι καλύτερα μια ελαφρά μικρότερη ανάλυση. Αν θές να επιβεβαιώσεις αυτό το οποίο λέω (και είναι δύσκολα αντιληπτό στις μικρές οθόνες) δοκίμασε μια 22" και μια 24". Και οι δύο έχουν ανάλυση 1920χ1080 αλλά η 22" (το οποίο είναι και το οριακά αποδεκτό στην πραγματικότητα ελάχιστο για 1920χ1080) πολλές φορές σε αναγκάζει να κάνεις zoom για να διαβάσεις ξεκούραστα κείμενο. Για να μην παρεξηγηθώ γενικά είναι καλύτερα μια μεγαλύτερη ανάλυση αλλά επιμένω πως σε μικρές ίντσες η διαφορά είναι ανεπαίσθητη και πολλές φορές ηθελημένα πάμε σε μικρότερη ανάλυση για πιο ξεκούραστη ανάγνωση κειμένου (γενική περίπτωση χρήσης μηχανημάτων που βρίσκονται στις 11, 13 ίντσες). Αλλιώς πάμε σε μεγαλύτερες ίντσες.... Όσον αφορά την ειρωνεία σου περί Facebook ....άκυρο....
panos2000gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Σε αναλυση 1280x800 δεν μπορω να ειμαι παραγωγικος. Κοιτα για το facebook που φανταζομαι θελεις το macbook ,δεν ειναι προβλημα η αναλυση 1280x800. Οταν ομως χρειαζεται να κανεις on-the-go εργασιες που απαιτουν screen estate, τοτε δεν μπορεις να δουλεψεις το ιδιο παραγωγικα με αναλυση 1280x800 οπως θα δουλευες με 1440x900. Ελπίζω να μην διαβάζει ο Πάγκαλος, γιατί δεν θέλει και πολύ για να βγει και να δηλώσει ότι οι MBP 13" users είναι αντιπαραγωγικοί. Πάντως μάλλον υπερβολική σημασία δίνετε στο θέμα ανάλυση σε 13αρι λαπτοπ. Οι περισσότεροι μάλλον βολεύονται στα 1280χ800 και πιστεύω ότι οι ελάχιστοι θα επέλεγαν το Air με μόνο κριτήριο την ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση. Τα μειονεκτήματα του Air είναι πάρα πολλά και μόνο μετά την καινούργια ανανέωση θα καταλάβουμε αν έχει τελικά θα έχει θέση στην αγορά.
haHa Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Κανενας δεν ειπε οτι θα ειναι το μονο κριτηριο η μεγαλυτερη αναλυση. Απλα ειναι ενα ακομα πλεονεκτημα.(που δεν ειχε αναφερθει, οπως δεν ειχε αναφερθει και η δυνατοτερη καρτα γραφικων, κατι που ειναι πολυ σημαντικο πια στους υπολογιστες). Αντιστοιχα το macbook pro εχει τα δικα του πλεονεκτηματα. Τωρα για το αν εχει θεση στην αγορα το macbook air η απαντηση ειναι προφανης αν δουμε τις εξαιρετικα αυξημενες πωλησεις που εχει τωρα πια. Για αυτο αλλωστε προς αυτον τον δρομο θα κινηθουν και τα επομενα macbook pro.(λεπτοτερο προφιλ, αφαιρεση dvd drive, πολυ χαμηλοτερο βαρος: συγκεκριμενα το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air 13". )
alexzzz Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Για αυτο αλλωστε προς αυτον τον δρομο θα κινηθουν και τα επομενα macbook pro.(λεπτοτερο προφιλ, αφαιρεση dvd drive, πολυ χαμηλοτερο βαρος: συγκεκριμενα το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air 13". ) Εννοείται ότι πάει εκεί η δουλειά Next MacBook Pro to Get New Case Design
nickolas Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Εμένα το ερώτημά μου είναι αν πραγματικά χρειάζεται κανείς 8GB ή και 4GB μνήμη όταν έχει έναν SSD για swap. Κατά τα άλλα η διαφορά βάρους είναι σημαντική για κάποιον που βάζει καθημερινά το λαπτοπ στην τσάντα. Έχω λευκό Macbook και πραγματικά όποτε τον προσθέτω στην τσάντα μου, γίνεται βαρύδι. Αποφεύγω να τον πάρω για αυτό το λόγο και εκεί είναι που το αιρ κάνει τη διαφορά. Όσον αφορά την αυτονομία, ίσως η διαφορά να μην είναι πραγματική. Το air κρατάει 7 ώρες πράγματι στα διάφορα τεστ όταν τα Pro (τουλάχιστον πριν την τελευταία αναβάθμιση) αν και ονομαστικά κρατούσαν 10 ώρες στα ίδια τεστ κρατούσαν επίσης ~7 ώρες. (τεστ από anandtech.com) Προσωπικά θεωρώ το 11άρι αιρ ιδανικό υπολογιστή με μόνο μειονέκτημα το μικρό σκληρό και το ερώτημα κατά πόσο ο SSD μπορεί να υποκαταστήσει τη μικρή μνήμη.
panos2000gr Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Κανενας δεν ειπε οτι θα ειναι το μονο κριτηριο η μεγαλυτερη αναλυση. Απλα ειναι ενα ακομα πλεονεκτημα.(που δεν ειχε αναφερθει, οπως δεν ειχε αναφερθει και η δυνατοτερη καρτα γραφικων, κατι που ειναι πολυ σημαντικο πια στους υπολογιστες). Μιλάμε για την nvdia 320m και την intel 3000!!!!!! Αλήθεια πόση διαφορά φαντάζεσαι ότι έχουν (αν έχουν), λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση της κάρτας όπως επεξεργαστής και μνήμη??? Όπως και να έχει πρόκειται για μονομαχία του κουτσού με τον μονόφθαλμο στον τομέα των γραφικών. συγκεκριμενα το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air 13". ) Το 55% που αναφέρεις είναι λανθασμένο.....η διαφορά του βάρους είναι 680γραμμάρια....περίπου 33%. Και αν στο Air συνυπολογίσεις και το εξωτερικό superdrive (335gr) τότε η διαφορά μειώνεται στα 345γραμμάρια...περίπου 17%. Τέλος σε περίπτωση που είμαστε μανιακοί με το βάρος έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε εντελώς το superdrive από το MBP και να το ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο. Προσωπικά εξακολουθώ να μην βρίσκω κάποιο σπουδαίο πλεονέκτημα στο Air και κατά την γνώμη μου αποτελεί μάλλον άστοχη αγορά με το τρέχον configuration και την παρούσα τιμή.
kpartsi Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 2046 - (2046 * (35 / 100))= 1320 35,4% για την ακρίβεια
haHa Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Ρε παιδια μην ξεχασουμε και τα μαθηματικα που ξερουμε: Οπως ειπα και προηγουμενως, το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air. Βγαζετε που βγαζετε ακυρα τα διαφορα πλεονεκτηματα του air που δεν ειχαν αναφερθει ( καρτα γραφικων και μεγαλυτερη αναλυση) , μην το βγαλετε και βαρυτερο λογω κακων μαθηματικων...
gnsX Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Η διαφορά βάρους είναι 700 γραμμάρια,αυτά τα 55% και τα ποσοστά είναι ωραία και ακούγονται μεγάλα για τις εντυπώσεις. Αν ζύγιζε 10 γραμμάρια το Air και 20 το Pro θα λέγαμε 100% βαρύτερο;Όχι. Πιο ελαφρύ είναι φυσικά και πιο άνετο,αν θέλει κάποιος να μας λέει ότι θέλει πλάτες,βάράκια και πιλάτες να κουβαλάς καθημερινά το Pro ας το κάνει να αισθανθούμε και λίγο Ράμπο ρε αδερφέ
kpartsi Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Ρε παιδια μην ξεχασουμε και τα μαθηματικα που ξερουμε: Οπως ειπα και προηγουμενως, το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air. Βγαζετε που βγαζετε ακυρα τα διαφορα πλεονεκτηματα του air που δεν ειχαν αναφερθει ( καρτα γραφικων και μεγαλυτερη αναλυση) , μην το βγαλετε και βαρυτερο λογω κακων μαθηματικων... Τα μαθηματικά είναι σωστά! Αυτό που αλλάζει είναι το σημείο αναφοράς! Σωστά λες πως το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA! Όπως επίσης σωστό είναι ότι το MBA είναι 35% ελαφρύτερο από το MBP! Πάντως είναι αστείο να ασχολούμαστε με τα γραμμάρια και τα ποσοστά, αλλά είναι ωραίο που και που να υπάρχει και λίγο εύθυμη προσέγγιση. Εγώ είμαι υπέρ του MBA για κάποιον που είναι όλη ημέρα σε κίνηση, όπως είμαι υπέρ του MBP για κάποιον που θέλει κάτι περισσότερο σε επιδόσεις σε ένα υπολογιστή με πολύ καλή φορητότητα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δύο και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του! Αν υπολογίσουμε και το update των MBA που φτάνει σε λίγο, η επιλογή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη! Πολύ σωστά λες ότι πέρα από το βάρος μεγάλο μειονέκτημα του MBP είναι η χαμηλή ανάλυση, όπως επίσης μεγάλο μειονέκτημα του MBA είναι η έλειψη φωτισμού στο πληκτρολόγιο. Για τις προσωπικές μου ανάγκες μόνο η έλειψη φωτισμού θα με έκανε να πάω στο Pro, άλλοι όμως δεν θα το θεωρούσαν σημαντικό μειονέκτημα. Άλλοι δίνουν περισσότερη σημασία στα 700 γρ. διαφορά βάρους ή στην καλύτερη ανάλυση και πάνε στο Air και καλά κάνουν!
panos2000gr Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Ρε παιδια μην ξεχασουμε και τα μαθηματικα που ξερουμε: Οπως ειπα και προηγουμενως, το macbook pro 13" ειναι 55% βαρυτερο απο το macbook air. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις ψέμματα στα μαθηματικά. Με κάτι τέτοια μαθηματικά και μαγειρεμένους οικονομικούς προϋπολογισμούς οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε ως χώρα. Επί της ουσίας τώρα, αν αντιστρέψουμε τα πράγματα θα πούμε ότι το Air είναι μόλις 35% ελαφρύτερο από το Macbook, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που παρουσιάζεις. Για να μιλήσουμε όμως την γλώσσα της αλήθειας η διαφορά βάρους των δύο μηχανημάτων είναι περίπου 35% και 680γραμμαρια. Τα υπόλοιπα είναι για εντυπωσιασμό και τίποτα άλλο. Βγαζετε που βγαζετε ακυρα τα διαφορα πλεονεκτηματα του air που δεν ειχαν αναφερθει ( καρτα γραφικων και μεγαλυτερη αναλυση) , μην το βγαλετε και βαρυτερο λογω κακων μαθηματικων... Τυγχάνει να έχω αυτή τη στιγμή και τα δύο μηχανήματα MBP 13...και το 2010 και το 2011! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στον τομέα των γραφικών !!! Τώρα αν ψάχνεις βελόνα στα άχυρα ή το τραβήξεις από τα μαλλιά... τότε ναι μπορεί να βρείς κάποια μετροπρογράμματα που δίνουν περισσότερα marks στη μία ή στην άλλη κάρτα. Πρακτικά μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα ότι είναι ίδιες σε απόδοση. Όπως είπα και παραπάνω πρόκειται για την μονομαχία του κουτσού με τον μονόφθαλμο. Το πλεονέκτημα της καλύτερης/χειρότερης κάρτας γραφικών για τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι απλά αστείο κατά την γνώμη μου. Λίγο πολύ μάλλον με επιβεβαιώνουν και τα παρακάτω: "Three websites have tested and compared the Intel HD Graphics 3000 against the Nvidia GeForce 320M among other graphics processors. MacWorld.com tests show the Intel Graphics 3000 comes close, but the GeForce still wins. Yet, anandtech.com and notebookcheck.net tests show the the Intel Graphics 3000 is up to 8% better that the GeForce 320M. Some of these tests could be more CPU related than GPU. So, it looks like these two chips are pretty comparable at this time with each wining different benchmarks. Still, Intel is basically catching up to a year old graphics processor, but they still have a lot of work to do to become competitive."
haHa Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Τα μαθηματικά είναι σωστά! Αυτό που αλλάζει είναι το σημείο αναφοράς! Σωστά λες πως το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA! Όπως επίσης σωστό είναι ότι το MBA είναι 35% ελαφρύτερο από το MBP! Ακριβως! Κι ομως λογω κακων μαθηματικων μερικων ακουσαμε οτι ειναι λανθασμενο οτι "το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA", κατι που φυσικα δεν ισχυει, ειναι ολοσωστο . Εγώ είμαι υπέρ του MBA για κάποιον που είναι όλη ημέρα σε κίνηση, όπως είμαι υπέρ του MBP για κάποιον που θέλει κάτι περισσότερο σε επιδόσεις σε ένα υπολογιστή με πολύ καλή φορητότητα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δύο και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του! Αν υπολογίσουμε και το update των MBA που φτάνει σε λίγο, η επιλογή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη! Πολύ σωστά λες ότι πέρα από το βάρος μεγάλο μειονέκτημα του MBP είναι η χαμηλή ανάλυση, όπως επίσης μεγάλο μειονέκτημα του MBA είναι η έλειψη φωτισμού στο πληκτρολόγιο. Για τις προσωπικές μου ανάγκες μόνο η έλειψη φωτισμού θα με έκανε να πάω στο Pro, άλλοι όμως δεν θα το θεωρούσαν σημαντικό μειονέκτημα. Άλλοι δίνουν περισσότερη σημασία στα 700 γρ. διαφορά βάρους ή στην καλύτερη ανάλυση και πάνε στο Air και καλά κάνουν! +1 Δεν μπορουσες να το πεις καλυτερα! Το καθενα για την χρηση του. Εγω δεν μπηκα στο thread για να πω οτι το ταδε ειναι καλυτερο απο το αλλο. Μπηκα απλα για να πω 2-3 πραγματα-πλεονεκτηματα που δεν ειχαν ειπωθει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις ψέμματα στα μαθηματικά. Με κάτι τέτοια μαθηματικά και μαγειρεμένους οικονομικούς προϋπολογισμούς οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε ως χώρα. Αν αντιστρέψουμε τα πράγματα θα πούμε ότι το Air είναι μόλις 35% ελαφρύτερο από το Macbook, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα που παρουσιάζεις. Για να μιλήσουμε όμως την γλώσσα της αλήθειας η διαφορά βάρους των δύο μηχανημάτων είναι περίπου 35% και 680γραμμαρια. Τα υπόλοιπα είναι για εντυπωσιασμό και τίποτα άλλο. Μηπως εσυ θελεις να εντυπωσιασεις ? Γραφω την πραγματικοτητα-γεγονος οτι "το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA" και εσυ ερχεσαι και γραφεις με bold και υπογραμμισμενα οτι αυτο ειναι λανθασμενο: ...Το 55% που αναφέρεις είναι λανθασμένο ... Κατι που φυσικα δεν ισχυει. Οσο για την "γλώσσα της αλήθειας", πραγματι η διαφορα βαρους ειναι περιπου 680 γραμμαρια, που ειναι περιπου 55% με βαση αναφορας το macbook air(ή 35% με βαση το βαρυ mbp 13"). Δηλαδη αν καποιος κουβαλαγε στην τσαντα του το macbook air και πηγαινε στο macbook pro 13", τοτε θα κουβαλαγε 55% περισσοτερο βαρος. Αντιστοιχα,αν καποιος κουβαλαγε στην τσαντα του το macbook pro 13" και πηγαινε στο macbook air 13", τοτε θα κουβαλαγε 35% λιγοτερο βαρος. Εγω δεν θα συνεχισω τα μαγειρεματα μαθηματικων κλπ που γινονται και καταληγουν σε ατυχη συμπερασματα οπως οτι ειναι λανθασμενη η δηλωση οτι "το MBP 13'' είναι 55% βαρύτερο από το MBA!" Τυγχάνει να έχω αυτή τη στιγμή και τα δύο μηχανήματα MBP 13...και το 2010 και το 2011! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΉΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στον τομέα των γραφικών !!! Τώρα αν ψάχνεις βελόνα στα άχυρα ή το τραβήξεις από τα μαλλιά... τότε ναι μπορεί να βρείς κάποιο πρόγραμμα που δίνει περισσότερα marks στο ένα ή στο άλλο. Πρακτικά μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα ότι είναι ίδιες. Λίγο πολύ με επιβεβαιώνουν και τα παρακάτω: Three websites have tested and compared the Intel HD Graphics 3000 against the Nvidia GeForce 320M among other graphics processors. MacWorld.com tests show the Intel Graphics 3000 comes close, but the GeForce still wins. Yet, anandtech.com and notebookcheck.net tests show the the Intel Graphics 3000 is up to 8% better that the GeForce 320M. Some of these tests could be more CPU related than GPU. So, it looks like these two chips are pretty comparable at this time with each wining different benchmarks. Still, Intel is basically catching up to a year old graphics processor, but they still have a lot of work to do to become competitive. Οπως ειπα και πιο πανω, εγω απλα ανεφερα ενα πλεονεκτημα που δεν ειχε αναφερθει. Συγκεκριμενα, το θεωρω αρκετα σημαντικο οτι εχει nVidia μονο και μονο λογω της υποστηριξης που εχει. Θα παιζει πολυ καλυτερα σε linux, θα υπαρχουν περισσοτερα προγραμμα σε windows που θα εκμεταλλευονται τις δυνατοτητες της κλπ κλπ. Οπως και να εχει, ειναι ενα πλεονεκτημα που δεν ειχε αναφερθει και για αυτο το ανεφερα. Τιποτα παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.