alexzzz Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 μια χαρα ειναι η cpu του Air...! το εχω σχεδον μηνα τωρα και δεν εχω κανει εργασια μεχρι στιγμης στην οποια να μου φανηκε αργο...! και φαντασου οτι προερχομαι απο MBP 15" i5... Όπως είπαν και στο podcast του engadget... "πολύ θα ήθελα να δω στο air έναν επεξεργαστή με τεχνολογία από αυτή τη δεκαετία"
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Όπως είπαν και στο podcast του engadget... "πολύ θα ήθελα να δω στο air έναν επεξεργαστή με τεχνολογία από αυτή τη δεκαετία" αν δεν ειχε τον ουμπερ εσ εσ ντι το ιδιο θαλεγα και γω...
calenter2003 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Εγω έχω τον MacBook Air 2.13 Ghz,4 Ram, 256 SSD τον οποίο αγόρασα προ διμήνου και είμαι πρώτη φορά ευχαριστημένος από υπολογιστή. Ανοίγει σε 5'',όλα τα προγράμματα λειτουργούν τέλεια, ακόμα και το Office Word, το οποίο στον προηγούμενο MacBook Air 1.6 Ghz κολούσε συνέχεια. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο δεν μου έλλειψε πραγματικά. Από φορητότητα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Το Air είναι ΦΟΡΗΤΟΣ υπολογιστής που δεν σκέφτεσαι να τον βάλεις στην τσάντα σου και να τον κουβαλάς ολόκληρη μέρα. Ποιος φορητός δίνει αυτή τη δυνατότητα(όχι netbook)?Βέβαια κόστισε 1950 ευρώ, αλλά πιστέψτε με αξίζει τα λεφτά του. Το MacBook Pro έχει βέβαια καλύτερο επεξεργαστή, αν όμως βάλεις SSD το κόστος εκτοξεύεται. Το Air έχει εξάλλου εξωτερικό DVD Drive(το οποίο είχα αγοράσει μαζί με το προηγούμενο MacBook AIr). Γενικώς δεν υπάρχει κάτι που ένα MacBook Pro κάνει ουσιωδώς καλύτερα, έτσι ώστε να αξίζει να δώσεις 2000-3000 ευρώ(όσο κοστίζει το Pro) και να ξεχάσεις(στην ουσία) τη φορητότητα αποκτώντας ένα πανάκριβο μηχάνημα, χωρίς: Blu ray,SSD, USB 3, e-Sata κλπ.(για να αναφέρω ορισμένες μόνο από τις ελλείψεις του Pro, με εξαίρεση τον SSD που υπάρχει μόνο ως πανάκριβη Option, ενώ στον νέο Air είναι υποχρεωτικός, αφού ορθώς δεν βγαίνει πλέον με HDD). Παμψηφεί Air! Tώρα αν κάποιος χρειάζεται οπωσδήποτε 8 Ram μνήμης, έ τι να πω, ας πάρει MacBookPro. Aλλά πόσοι είναι αυτοί;
panos2000gr Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Εγω έχω τον MacBook Air 2.13 Ghz,4 Ram, 256 SSD τον οποίο αγόρασα προ διμήνου και είμαι πρώτη φορά ευχαριστημένος από υπολογιστή. Ανοίγει σε 5'',όλα τα προγράμματα λειτουργούν τέλεια, ακόμα και το Office Word, το οποίο στον προηγούμενο MacBook Air 1.6 Ghz κολούσε συνέχεια. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο δεν μου έλλειψε πραγματικά. Από φορητότητα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Το Air είναι ΦΟΡΗΤΟΣ υπολογιστής που δεν σκέφτεσαι να τον βάλεις στην τσάντα σου και να τον κουβαλάς ολόκληρη μέρα. Ποιος φορητός δίνει αυτή τη δυνατότητα(όχι netbook)?Βέβαια κόστισε 1950 ευρώ, αλλά πιστέψτε με αξίζει τα λεφτά του. Το MacBook Pro έχει βέβαια καλύτερο επεξεργαστή, αν όμως βάλεις SSD το κόστος εκτοξεύεται. Το Air έχει εξάλλου εξωτερικό DVD Drive(το οποίο είχα αγοράσει μαζί με το προηγούμενο MacBook AIr). Γενικώς δεν υπάρχει κάτι που ένα MacBook Pro κάνει ουσιωδώς καλύτερα, έτσι ώστε να αξίζει να δώσεις 2000-3000 ευρώ(όσο κοστίζει το Pro) και να ξεχάσεις(στην ουσία) τη φορητότητα αποκτώντας ένα πανάκριβο μηχάνημα, χωρίς: Blu ray,SSD, USB 3, e-Sata κλπ.(για να αναφέρω ορισμένες μόνο από τις ελλείψεις του Pro, με εξαίρεση τον SSD που υπάρχει μόνο ως πανάκριβη Option, ενώ στον νέο Air είναι υποχρεωτικός, αφού ορθώς δεν βγαίνει πλέον με HDD). Παμψηφεί Air! Tώρα αν κάποιος χρειάζεται οπωσδήποτε 8 Ram μνήμης, έ τι να πω, ας πάρει MacBookPro. Aλλά πόσοι είναι αυτοί; Το Macbook Air είναι σωστή αγορά μόνο για αυτούς που γυρνάνε όλη μέρα με έναν υπολογιστή στο χέρι καθώς και για αυτούς που είναι απλά gadgeτάκηδες. Για όλους τους υπόλοιπους, που τα 500-600 γραμμάρια διαφοράς βάρους δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, θα είναι "έγκλημα" να πάνε στο Air και όχι στο Macbook Pro. Τα πλεονεκτήματα του MBP έναντι του MBA είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναπεί δεκάδες φορές. Τεράστια διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ, δυνατότητα αναβαθμίσεων με προσαρμογή στις ανάγκες μας, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, μεγαλύτερη αυτονομία κτλ. Επιπλέον το κόστος του Macbook Pro είναι πολύ μικρότερο ακόμη και αν του βάλουμε τον καλύτερο ssd τελευταίας γενιάς. Τέλος είναι γνωστό ότι μπορούμε να συνδυάσουμε εσνωματωμένα 2ο σκληρό, 2ο ssd ή superdrive, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε.
calenter2003 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Το Macbook Air είναι σωστή αγορά μόνο για αυτούς που γυρνάνε όλη μέρα με έναν υπολογιστή στο χέρι καθώς και για αυτούς που είναι απλά gadgeτάκηδες. Για όλους τους υπόλοιπους, που τα 500-600 γραμμάρια διαφοράς βάρους δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, θα είναι "έγκλημα" να πάνε στο Air και όχι στο Macbook Pro. Τα πλεονεκτήματα του MBP έναντι του MBA είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναπεί δεκάδες φορές. Τεράστια διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ, δυνατότητα αναβαθμίσεων με προσαρμογή στις ανάγκες μας, φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, μεγαλύτερη αυτονομία κτλ. Επιπλέον το κόστος του Macbook Pro είναι πολύ μικρότερο ακόμη και αν του βάλουμε τον καλύτερο ssd τελευταίας γενιάς. Τέλος είναι γνωστό ότι μπορούμε να συνδυάσουμε εσνωματωμένα 2ο σκληρό, 2ο ssd ή superdrive, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε. To MacBook Pro 13'' - 2.3GHz dual-core Intel Core i5(με τον καινούργιο επεξεργαστή εννοείται)βγαίνει 1958 ευρώ με SSD 256 Gb. Δες εδώ:http://www.madmacs.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=117_123&products_id=2655. Η τιμή είναι ακριβώς ίδια όσο και για ΜacBook Air 2.13 Ghz,4 Ram, 256 SSD. (το 15άρι είναι σαφώς ακριβότερο, πάνω από 2000 ευρώ και SSD). Εκτός και αν ο φίλος μας επιλέξει να αλλάξει μόνος του τον SSD,εφόσον γνωρίζει την διαδικασία, οπότε θα του βγει φτηνότερος. Αυτό που είπα εγώ είναι σαφές. Ο Air δεν έχει δυνατότητα επέκτασης για αυτό προτείνω το πιο δυνατό μοντέλο(το οποίο και έχω),είναι όμως πραγματικά φορητός. Όσοι προτείνουν MacBook Pro, προφανώς θέλουν laptop που παραμένει ακίνητο σε κάποιο γραφείο, άντε να μετακινηθεί μέχρι το διπλανό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση και 3 ή 4 κιλά να ζυγίζει το μηχάνημα, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν βγαίνει από το σπίτι. Όσο για τις επιδόσεις δες εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=jPoG1WqHzLM και εδώ:http://www.macworld.com/article/157893/2011/02/2011macbookpro_benchmarks.html. Επίσης εδώ:http://mobilityupdate.com/mac/macbook-air-vs-macbook-pro-benchmarks/ και http://mobilityupdate.com/mac/macbook-pro-2011-15-inch-benchmark/. Αν κάποιος ασχολείται με video editing ή κάνει συνέχεια converting ή παίζει παιχνίδια, τότε το Air δεν του κάνει. Για τη χρήση που αναφέρθηκε πιο πάνω, το Air είναι ιδανικό. Αν σε 2 χρόνια τα 4 Ram είναι λίγα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τότε μπορεί να πουλήσει το Air και να πάρει κάτι άλλο. Εγώ το δικό μου το 1.6(2008 1st edition)το πούλησα 600 ευρώ(τιμή αγοράς 1200 ευρώ). Ίσως όσοι αναφέρονται στο Air έχουν υπόψη τους την πρώτη ή ακόμη και τη δεύτερη έκδοση, οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την έκδοση του 2010(έστω και αν η Apple δεν αποφάσισε να βάλει Sandy Bridge και στα Air, κακώς κατά την άποψή μου).
tr3quart1sta Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 (έστω και αν η Apple δεν αποφάσισε να βάλει Sandy Bridge και στα Air, κακώς κατά την άποψή μου). πως να τα βαλει αφου το Air βγηκε οκτωβριο του 10 και τα Sandy Bridge φλεβαρη του 11... λογικα θα μπουνε στα καινουρια Air οοοοοοταν ανανεωθουνε...
calenter2003 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 πως να τα βαλει αφου το Air βγηκε οκτωβριο του 10 και τα Sandy Bridge φλεβαρη του 11... λογικα θα μπουνε στα καινουρια Air οοοοοοταν ανανεωθουνε... απλά μπορούσε να περιμένει...
tr3quart1sta Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 απλά μπορούσε να περιμένει... περιμεναν ηδη 16 μηνες...! http://buyersguide.macrumors.com/#MacBook_Air
panos2000gr Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 To MacBook Pro 13'' - 2.3GHz dual-core Intel Core i5(με τον καινούργιο επεξεργαστή εννοείται)βγαίνει 1958 ευρώ με SSD 256 Gb. Δες εδώ:http://www.madmacs.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=117_123&products_id=2655. Η τιμή είναι ακριβώς ίδια όσο και για ΜacBook Air 2.13 Ghz,4 Ram, 256 SSD. (το 15άρι είναι σαφώς ακριβότερο, πάνω από 2000 ευρώ και SSD). Εκτός και αν ο φίλος μας επιλέξει να αλλάξει μόνος του τον SSD,εφόσον γνωρίζει την διαδικασία, οπότε θα του βγει φτηνότερος. Μα και φυσικά θα επιλέξει κάποιον άλλο ssd και μάλιστα πολύ γρηγορότερo!!!! Στο air δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα επιλογής. Βολεύεσαι με ότι δίνει η μαμά...είτε toshiba, είτε Samsung. Αυτό που είπα εγώ είναι σαφές. Ο Air δεν έχει δυνατότητα επέκτασης για αυτό προτείνω το πιο δυνατό μοντέλο(το οποίο και έχω),είναι όμως πραγματικά φορητός. Όσοι προτείνουν MacBook Pro, προφανώς θέλουν laptop που παραμένει ακίνητο σε κάποιο γραφείο, άντε να μετακινηθεί μέχρι το διπλανό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση και 3 ή 4 κιλά να ζυγίζει το μηχάνημα, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού δεν βγαίνει από το σπίτι. Δηλαδή θέλεις να πεις ότι μπορείς να κουβαλάς 1.5 κιλό+superdrive (αν το χρειαστείς), ενώ με τα 2 κιλά θα σου πονέσει η μέση από το βάρος? Το να πούμε ότι το Air είναι περισσότερο φορητό είναι λογικό, το να υποστηρίξουμε όμως ότι το Macbook Pro δεν είναι φορητό για μετακινήσεις και αποτελεί laptop γραφείου, είναι μάλλον υπερβολή. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το MBP έχει μεγαλύτερη αυτονομία που σημαίνει ότι ο φορτιστής θα είναι λιγότερο ή και καθόλου απαραίτητος για καθημερινή μεταφορά. Όσο για τις επιδόσεις δες εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=jPoG1WqHzLM και εδώ:http://www.macworld.com/article/157893/2011/02/2011macbookpro_benchmarks.html. Επίσης εδώ:http://mobilityupdate.com/mac/macbook-air-vs-macbook-pro-benchmarks/ και http://mobilityupdate.com/mac/macbook Πιθανόν συγχέεις τον χρόνο απόκρισης (λόγω ssd) με την επεξεργαστική ισχύ. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά θέματα. Όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ με το τρέχον Macbook Pro 13 είσαι εδώ: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i5-2410M+%40+2.30GHz ...και με το τρέχον Macbook Air 13 είσαι εδώ: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Duo+L9400+%40+1.86GHz Και εδώ αποτελέσματα από sissoft benchmarks: Base 13 mbp i5-2410 = 34.535 GOPS Base 13 mba Core 2 SL9400 = 14.638 GOPS Base 11.6 mba Core 2 SU9400 = 11.367 GOPS Όπως αντιλαμβάνεσαι οι διαφορές είναι χαοτικές στο θέμα του επεξεργαστή. Φυσικά και η διαφορά αυτή είναι λιγότερο παρατηρήσιμη σε office χρήση, αλλά σε βαρύτερες εφαρμογές θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. κάτι άλλο. Εγώ το δικό μου το 1.6(2008 1st edition)το πούλησα 600 ευρώ(τιμή αγοράς 1200 ευρώ). Ίσως όσοι αναφέρονται στο Air έχουν υπόψη τους την πρώτη ή ακόμη και τη δεύτερη έκδοση, οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την έκδοση του 2011(έστω και αν η Apple δεν αποφάσισε να βάλει Sandy Bridge και στα Air, κακώς κατά την άποψή μου). Μιλάμε πάντα για το τρέχον MBA...τα πρώτα μοντέλα ήταν απλά επιεικώς απαράδεκτα.
calenter2003 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μα και φυσικά θα επιλέξει κάποιον άλλο ssd και μάλιστα πολύ γρηγορότερo!!!! Στο air δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα επιλογής. Βολεύεσαι με ότι δίνει η μαμά...είτε toshiba, είτε Samsung. Δηλαδή θέλεις να πεις ότι μπορείς να κουβαλάς 1.5 κιλό+superdrive (αν το χρειαστείς), ενώ με τα 2 κιλά θα σου πονέσει η μέση από το βάρος? Το να πούμε ότι το Air είναι περισσότερο φορητό είναι λογικό, το να υποστηρίξουμε όμως ότι το Macbook Pro δεν είναι φορητό για μετακινήσεις και αποτελεί laptop γραφείου, είναι μάλλον υπερβολή. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το MBP έχει μεγαλύτερη αυτονομία που σημαίνει ότι ο φορτιστής θα είναι λιγότερο ή και καθόλου απαραίτητος για καθημερινή μεταφορά. Πιθανόν συγχέεις τον χρόνο απόκρισης (λόγω ssd) με την επεξεργαστική ισχύ. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά θέματα. Όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ με το τρέχον Macbook Pro 13 είσαι εδώ: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i5-2410M+%40+2.30GHz ...και με το τρέχον Macbook Air 13 είσαι εδώ: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Duo+L9400+%40+1.86GHz Και εδώ αποτελέσματα από sissoft benchmarks: Base 13 mbp i5-2410 = 34.535 GOPS Base 13 mba Core 2 SL9400 = 14.638 GOPS Base 11.6 mba Core 2 SU9400 = 11.367 GOPS Όπως αντιλαμβάνεσαι οι διαφορές είναι χαοτικές στο θέμα του επεξεργαστή. Φυσικά και η διαφορά αυτή είναι λιγότερο παρατηρήσιμη σε office χρήση, αλλά σε βαρύτερες εφαρμογές θα είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Μιλάμε πάντα για το τρέχον MBA...τα πρώτα μοντέλα ήταν απλά επιεικώς απαράδεκτα. Mόνο που εγώ αναφέρομαι στον Intel Core2 , 2.13(L 9600) οπότε είμαστε εδώ: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core2+Duo+L9600+%40+2.13GHz επίσης το ΜαcBook Air ζυγίζει ακριβώς 1.32 kgr. Αν υπάρχει άνθρωπος που ακόμα βλέπει dvd ε, τι να πω ας πάρει MacBook Pro(αν και με το external dvd το Air πάλι δεν ξεπερνά το 1,5 κιλό, όπως και εσύ παραδέχεσε). Εσύ απ'ότι φαίνεται δεν χρειάζεται να κουβαλάς καθημερινά τον υπολογιστή στη δουλειά σου ή έχεις ώμους Body Builder. Για τους υπόλοιπους τα 700 γραμμάρια ναι, κάνουν τη διαφορά μεταξύ ψευτοφορητού και πραγματικού φορητού. Για τις διαφορές άλλωστε της υπολογιστικής ισχύς μεταξύ των δύο υπολογιστών αναφέρθηκα αναλυτικά, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις στα Benchmarks. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ο Air είναι πιο ισχυρός(σε επεξεργαστή) από τον Pro...
gnsX Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Το τι μπούρδα ξεστομίζει ο καθένας για να δικαιολογήσει μια αγορά δεν περιγράφεται,μόλις μάθαμε ότι το MBP 13" θέλει ώμους bodybuilder για να το κουβαλάς
panos2000gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 επίσης το ΜαcBook Air ζυγίζει ακριβώς 1.32 kgr. Αν υπάρχει άνθρωπος που ακόμα βλέπει dvd ε, τι να πω ας πάρει MacBook Pro(αν και με το external dvd το Air πάλι δεν ξεπερνά το 1,5 κιλό, όπως και εσύ παραδέχεσε). Εσύ απ'ότι φαίνεται δεν χρειάζεται να κουβαλάς καθημερινά τον υπολογιστή στη δουλειά σου ή έχεις ώμους Body Builder. Για τους υπόλοιπους τα 700 γραμμάρια ναι, κάνουν τη διαφορά μεταξύ ψευτοφορητού και πραγματικού φορητού. Για τις διαφορές άλλωστε της υπολογιστικής ισχύς μεταξύ των δύο υπολογιστών αναφέρθηκα αναλυτικά, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις στα Benchmarks. Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι ο Air είναι πιο ισχυρός(σε επεξεργαστή) από τον Pro... Κουβαλάω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το Macbook Pro στην δουλειά μου και πίστεψε με δεν θυμίζω σε τίποτε ούτε τον Stalone στο Rocky, ούτε τον Schwarzenegger στο Commando. Για το superdrive όπως είπα έχω την δυνατότητα είτε να το διατηρήσω ενσωματωμένο στο Macbook, είτε να το αφαιρέσω και να το αφήσω να σαπίσει στο σπίτι μου. Αυτή την στιγμή στο φορητό μου ζει ένας 160αρης SSD και ένας 750αρης Western Digital, ενώ το superdrive έχει μετατραπεί σε usb external. Αργότερα μπορεί να μου γυρίσουν τα μυαλά και να βάλω 2 σουπερ ντουπερ ssd ή 2 τεράστιας χωρητικότητας σκληρούς ή συνδυασμό αυτών ή και να ξαναβάλω το superdrive αν μου είναι απαραίτητο. Τα ίδια ισχύουν και για την ram, το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο κτλ κτλ Αλήθεια με το MBA ποιες από τις παραπάνω δυνατότητες θα έχεις? Απλά καμία...βολεύεσαι όπως είπαμε ξανά με αυτά που σου δίνει η μαμά-Apple, χωρίς την παραμικρή ευελιξία σε μελλοντικές σου ανάγκες. Για αυτό και λέω ότι το Air αποτελεί επιλογή των απολύτως συνειδητοποιημένων user που τους ενδιαφέρει μόνο η φορητότητα και τίποτα άλλο. Κακά τα ψέματα το Air το παντρεύεσαι όπως το πάρεις. Αν το μετανιώσεις στην πορεία ή για κάποιο λόγο δεν σε καλύψει απόλυτα...απλά την πάτησες !!!! Διαφορετικά για να είσαι σίγουρος, ξεκινάς γυμναστήριο, μυϊκή ενδυνάμωση, διατροφή κτλ ώστε να μπορέσεις να σηκώσεις τα επιπλέον 500 γραμμάρια του Macbook Pro στους ώμους σου. Με πολύ προσπάθεια, προστατευτική ζώνη για την μέση και αρκετό body buliding πιστεύω τα καταφέρνεις.
kpartsi Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Κι εγώ κάθε μέρα με το MBP 15'' στον ώμο, το παίρνω στη δουλειά και δεν βλέπω όλο αυτό το βάρος.... Όσο για τα MBA, κυκλοφορούν έντονα rumors για ανανέωση σε ένα μήνα με sandy bridge επεξεργαστές και thunderbolt!!!!!! Οπότε, όποιος πάει για MBA καλύτερα να περιμένει λίγο.... ...ενώ το superdrive έχει μετατραπεί σε usb external... Έχεις να προτείνεις κάποιο case; Σε ποιο το έχεις βάλει;
panos2000gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Έχεις να προτείνεις κάποιο case; Σε ποιο το έχεις βάλει; Δεν έχω βρει κάποιο που να διαθέτει slot in καπάκι, οπότε πήρα αυτό που είναι και αρκετά φτηνό : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250760201619 Κουμπώνει άψογα και απλά δεν τοποθετείς το μπροστινό καπάκι, που θα έβαζες σε οποιοδήποτε άλλο συμβατικό dvdrw. Επίσης λειτουργεί με μία και μόνο usb, χωρίς να είναι απαραίτητη έξτρα τροφοδοσία. Το τι μπούρδα ξεστομίζει ο καθένας για να δικαιολογήσει μια αγορά δεν περιγράφεται,μόλις μάθαμε ότι το MBP 13" θέλει ώμους bodybuilder για να το κουβαλάς Δεν με πειράζει κάποιος να υποστηρίζει την αγορά του! Η υπερβολή είναι που με σκοτώνει !!! Καλύτερα να πει ότι το πήρε γιατί έτσι το γουστάρει και όχι να προσπαθεί να μας πείσει ότι αξίζουμε χρυσό στην άρση βαρών επειδή κουβαλάμε MBP 13 στην δουλειά μας.
haHa Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Για εμενα, ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα που εχει το macbook air 13" σε σχεση με το macbook pro 13" εκτος απο αυτα που εχετε αναφερει(βαρος,παχος κλπ) ειναι και η δυνατοτερη καρτα γραφικων και κυριως η μεγαλυτερης αναλυσης οθονη. Εχει οθονη αναλυσης 1440x900 και οχι 1280x800 οπως το macbook pro 13". Σε αναλυση 1280x800 δεν μπορω να ειμαι παραγωγικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.