tsatali22 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Καλημέρα!!! Εδώ και καιρό θέλω να φτιάξω έναν τραπεζικό λογαριασμό στην εθνική τράπεζα, να τον συνδέσω με την paypal και να κάνω αγορές από ebay(αγορές από ebay ξέρω να κάνω ) Θέλω λίγη βοήθεια με το τη πρέπει να ξέρω για να κάνω αυτό που ζητάω. Οι απορίες: 1)Μόλις πάω στην τράπεζα τη τους λέω? 2)Όταν φτιάξω τραπεζικό λογαριασμό πώς τον συνδέω με την paypal? 3)Πηγαίνω κανένα χαρτί στην τράπεζα? 4)Αν θέλω να κάνω εξαργύρωση τα λεφτά στην paypal πληρώνω φόρο? 5)Κάθε φορά που αγοράζω κάτι από το ebay θα πληρώνω κανέναν φόρο? 6)Αν τελειώσουν τα λεφτά του τραπεζικού λογαριασμού τη κάνω για να προσθέσω άλλα? 7)Αν ξεχάσω τον κωδικό από την paypal(χωρίς να τον επαναφέρω)τα λεφτά μπορώ να τα βγάλω από τον τραπεζικό λογαριασμό? Αυτές ήταν οι απορίες μου.Ελπίζω να μην σας κούρασα.
parasaser Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 γεια σου φίλε μου. λοιπόν λογαριασμό δεν μπορείς να συνδέσεις στο paypal και να κάνεις αγορές αλλά μόνο να παραλαμβάνεις χρήματα σε αυτόν μέσω του paypal. αγορές μπορείς να κάνεις μόνο μεσώ κάρτας(πιστωτικής,προπληρωμένης,χρεωστικής οι οποίες πρέπει να είναι visa,master card,visa electron,american ) έκανα και εγώ λογαριασμό στην εθνική και μου έδωσαν μια χρεωστική κάρτα (maestro) η οποία όμως δεν μου έκανε για paypal. μετά άνοιξα λογαριασμό στην ate bank και έβγαλα μια προπληρωμένη κάρτα (δεν έχει κάθε μήνα έξοδα κοκ) η κάρτα αυτή είναι visa και κάνει για το paypal. όταν κάνεις είσοδο στο paypal θα σου λέει να συνδέσεις μια κάρτα και σου ζητάει τα στοιχεία της κάρτας. εκεί βάζεις την κάρτα. αφού την βάλεις θα σου ζητήσει να βάλεις ένα 3ψηφιο κωδικό που στέλνει το paypal. αυτόν τον κωδικό (αν έχεις πιστωτική θα σου έρθει στην μηνιαία κίνηση ή θα πάρεις τηλέφωνο στην τράπεζα) εγώ που είχα προπληρωμένη πήγα τις επόμενες μέρες στην ate bank και ζήτησα μια αίτηση που έχουν μόνο για το paypal έγραψα τα στοιχεία μου την κάρτα μου και το email και μου έστειλαν τον κωδικό(μέσω email) μέσα σε 2 ώρες. με αυτόν των τρόπο όσα χρήματα υπάρχουν στην κάρτα μπορείς να αγοράσεις μέσω paypal. εγώ την πρώτη φορά επειδή βιαζόμουν και ενώ είχα τον πρώτο μου λογαριασμό στην εθνική απλά πήγα σε ένα κατάστημα και μετέφερα χρήματα από τον λογαριασμό μου στο paypal. αν έχεις κάνει paypal πήγαινε my account->top up εδώ σου εμφανίζονται τα στοιχεία του paypal σου. οπότε με αυτά πας στην τράπεζα σου και ζητάς από τον λογαριασμό σου να σου μεταφέρουν χρήματα στα στοιχεία του paypal (τα χρήματα θα προστεθούν μέσα σε 2 με 3 μέρες) ότι αγοράζεις(πχ ebay που έχει την τιμή + έξοδα) είναι τελική τιμή, όσα χρήματα λέει τόσα θα σου φύγουν από το paypal. τώρα αν έχεις πολλά έσοδα κάθε μήνα(από αγορές κοκ) το paypal θα σου ζητήσει να στείλεις κάποια στοιχεία σου (ταυτοτήτα, κάποιο αποδεικτικό κατοικίας κοκ) και αυτόματα ο λογαριασμό σου από απλός θα γίνει του style επαγγελματικός (πχ κατάστημα κοκ) δεν έχεις καμία επίπτωση. ***πρόσεχε τις αγορές που κάνεις από αμερικη και γενικά εκτός ευρωπης, γιατί υπάρχουν τα έξοδα τελωνίου,εκτελvνιστρα κοκ. μέσα στην ευρωπη δεν υπάρχουν έξοδα τελωνίου και φόροι. ***μερικοί όταν αγοράζουν από αμερικη ζητάνε από τον αποστολέα να γράψει πάνω στο δέμα 10$, 50$ ή FREE, GIFT ώστε να μην υπάρχουν έξοδα τελωνίου, βέβαια μερικοί υπάλληλοι τα ανοίγουν για να τα ελέγξουν τα πακέτα. (συνήθως αυτό γίνετε με την DHL) τα χρήματα που έχεις στο υπόλοιπο του paypal μπορείς να τα μεταφέρεις σε τραπεζικό λογαριασμό σου (πηγαίνουν σε εκείνον που έχεις συνδεδεμένο) το paypal σου κρατάει προμήθεια όταν αλλάζεις παράδειγμα νόμισμα (έχεις ευρώ αγοράζεις pounds ή δολάρια πχ) την προμήθεια δεν την γλυτώνεις είτε θα την κάνει το paypal είτε η τράπεζά σου (πάνω κάτω είναι ίδιες) ελπίζω να βοήθησα.
tsatali22 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 εγώ την πρώτη φορά επειδή βιαζόμουν και ενώ είχα τον πρώτο μου λογαριασμό στην εθνική απλά πήγα σε ένα κατάστημα και μετέφερα χρήματα από τον λογαριασμό μου στο paypal. αν έχεις κάνει paypal πήγαινε my account->top up εδώ σου εμφανίζονται τα στοιχεία του paypal σου.οπότε με αυτά πας στην τράπεζα σου και ζητάς από τον λογαριασμό σου να σου μεταφέρουν χρήματα στα στοιχεία του paypal (τα χρήματα θα προστεθούν μέσα σε 2 με 3 μέρες) Σε ευχαριστώ πάρα πολλή για την γρήγορη απάντηση. Τον λογαριασμό paypal τον έχω ήδη. Γίνετε να κάνω έναν τραπεζικό λογαριασμό στην εθνική και κάθε φορά που θέλω χρήματα να στέλνω τα στοιχεία του paypal και να μου στέλνουν το επιθυμητό ποσό? (Θα έχω κανέναν φόρο?)
parasaser Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 τίποτα. όχι δεν θα έχεις κάποιο φόρο, γιατί η τράπεζα που στέλνεις τα χρήματα είναι στην Ελλάδα. εγώ μετέφερα 40 ευρώ και μετά από 2-3 μέρες τα πήρα και τα 40 στο paypal.
tsatali22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 τίποτα. όχι δεν θα έχεις κάποιο φόρο, γιατί η τράπεζα που στέλνεις τα χρήματα είναι στην Ελλάδα. εγώ μετέφερα 40 ευρώ και μετά από 2-3 μέρες τα πήρα και τα 40 στο paypal. Και κάτι που ξέχασα. Ο λογαριασμός θα φαίνεται unverifed ή verifed? Όταν πάω το χαρτί θα επιλέγω πόσα λεφτά θα μεταφερθούν? Χίλια ευχαριστώ!!! Με βοήθησες αρκετά!!!
parasaser Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Και κάτι που ξέχασα. Ο λογαριασμός θα φαίνεται unverifed ή verifed? Όταν πάω το χαρτί θα επιλέγω πόσα λεφτά θα μεταφερθούν? Χίλια ευχαριστώ!!! Με βοήθησες αρκετά!!! α σωστά θα είναι unverifed αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο. και εμένα ήταν και στην πρώτη αγορά που έκανα έγινε από μόνο του verifed. δίνεις τα στοιχεία του paypal σου εκεί στον υπάλληλο και λες θέλω να μεταφέρω τόσα χρήματα (όσα θες) από τον λογαριασμό μου στο paypal (έχε μαζί σου και το βιβλιάριο και ταυτότητα)
tsatali22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Αν ξεχάσω τον κωδικό από την paypal(χωρίς να τον επαναφέρω)τα λεφτά μπορώ να τα βγάλω από τον τραπεζικό λογαριασμό? Σκέφτηκα να φτιάξω άλλον λογαριασμό paypal γιατί αυτός που έχω, θα έχει διαφορετικό όνομα από τον τραπεζικό λογαριασμό. Το paypal πόση προμήθεια κρατάει όταν αλλάζω νόμισμα? Verifed θα γίνει σίγουρα? η θα πρέπει να τους πω στην τράπεζα?(Μερικά άτομα στο ebay νομίζω θέλουν υποχρεωτικά να είναι verifed) Με αυτόν τον τρόπο που βάζω λεφτά στο paypal μπορώ να τα βγάλω μετά? η πρέπει να συνδέσω τον λογαριασμό για να δέχομαι λεφτά?
parasaser Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Αν ξεχάσω τον κωδικό από την paypal(χωρίς να τον επαναφέρω)τα λεφτά μπορώ να τα βγάλω από τον τραπεζικό λογαριασμό? Σκέφτηκα να φτιάξω άλλον λογαριασμό paypal γιατί αυτός που έχω, θα έχει διαφορετικό όνομα από τον τραπεζικό λογαριασμό. Το paypal πόση προμήθεια κρατάει όταν αλλάζω νόμισμα? Verifed θα γίνει σίγουρα? η θα πρέπει να τους πω στην τράπεζα?(Μερικά άτομα στο ebay νομίζω θέλουν υποχρεωτικά να είναι verifed) Με αυτόν τον τρόπο που βάζω λεφτά στο paypal μπορώ να τα βγάλω μετά? η πρέπει να συνδέσω τον λογαριασμό για να δέχομαι λεφτά? αν ξεχάσεις τον κωδικό (δηλαδή δεν μπεις στο λογαριασμό σου λόγο ότι ξέχασες το κωδικό).... αν είχες μέσα χρήματα τα οποία προήλθαν από πωλήσεις που έκανες ή κάποιος σου έστειλε χρήματα τότε συνήθως η paypal σου τα στέλνει στον ήδη συνδεδεμένο λογαριασμό που έχεις (κάνει μερικές μέρες). Τώρα αν έχεις συνδέσει πιστωτική κάρτα στα μεταφέρει με τη μια στην κάρτα δίχως να μείνουν στο paypal. αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα και δεν σου έχει μεταφέρει τα χρήματα στον λογαριασμό σου, απλός τους στέλνεις ένα email και στα στέλνουν. ναι πρέπει να έχουν τα ίδια στοιχεία (paypal και τράπεζα) την προμήθεια ακριβός δεν την ξέρω γιατί εξαρτάτε από τις ανόδους και καθόδους των νομισμάτων αλλά και από την αξία του προϊόντος που θα αγοράσεις. εμένα έγινε, να σου πω παραξενεύτηκα, τώρα για σίγουρα δεν ξέρω. για να πάρεις χρήματα από το paypal ή πρέπει να συνδέσεις τρ. λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα.
tsatali22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 αν ξεχάσεις τον κωδικό (δηλαδή δεν μπεις στο λογαριασμό σου λόγο ότι ξέχασες το κωδικό).... αν είχες μέσα χρήματα τα οποία προήλθαν από πωλήσεις που έκανες ή κάποιος σου έστειλε χρήματα τότε συνήθως η paypal σου τα στέλνει στον ήδη συνδεδεμένο λογαριασμό που έχεις (κάνει μερικές μέρες). Τώρα αν έχεις συνδέσει πιστωτική κάρτα στα μεταφέρει με τη μια στην κάρτα δίχως να μείνουν στο paypal. αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα και δεν σου έχει μεταφέρει τα χρήματα στον λογαριασμό σου, απλός τους στέλνεις ένα email και στα στέλνουν. ναι πρέπει να έχουν τα ίδια στοιχεία (paypal και τράπεζα) την προμήθεια ακριβός δεν την ξέρω γιατί εξαρτάτε από τις ανόδους και καθόδους των νομισμάτων αλλά και από την αξία του προϊόντος που θα αγοράσεις. εμένα έγινε, να σου πω παραξενεύτηκα, τώρα για σίγουρα δεν ξέρω. για να πάρεις χρήματα από το paypal ή πρέπει να συνδέσεις τρ. λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα. Γίνετε να συνδέσω τον τρ.λογαριασμό,να γίνει verifed και να αγοράζω με τα λεφτά που θα με στέλνουν?
parasaser Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 ναι φυσικά και γίνεται αρκεί τα χρήματα να είναι μέσα στο paypal. ή τέλος πάντων να βρεθούν στην κάρτα που είναι συνδεδεμένη με το paypal.
tsatali22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Στο paypal όταν ξανακάνω Sign Up τη επιλέγω? Personal, Premier ή Business ??? (Πληρώνω σε κανένα φόρο?)
parasaser Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing/general/PayPalAccountTypes-outside για αρχή personal. φόρο δεν έχει. εδώ δες τα έξοδα (προμήθειες) https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
tsatali22 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Άρα να διαλέξω Business που είναι και free? Αυτό δεν το κατάλαβα.... https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside
parasaser Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Άρα να διαλέξω Business που είναι και free? Αυτό δεν το κατάλαβα.... https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside όχι personal θα βάλεις. αν βάλεις business θα πρέπει να στείλεις και διάφορα στοιχεία σου (είτε με fax είτε με ταχυδρομείο στο paypal)
Ippotas Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 ρε guys μια ερωτηση, εκανα μια αγορα απο το ebay και καθως την εκανα δεν εμφανιστικε στην won list και καπακι μου πεταξε ενα μηνυμα πω και καλα αν αυτο συμβει πανω απο μια φορα να ανατρεξω στο help center και μπλα μπλα. Ωστοσο τα χρηματα ενω φυγαν απο μενα και πηγαν στον πωλητη καπακι απο τι καταλαβα το paypal εκανε reversed την πληρωμη (Status:Reversed) με αιτιολογια Payment To: meisu lin (The recipient of this payment is Unverified). Η απορια μου ειναι η εξης, οτι εγω λεφτα πισω στην εικονικη καρτα δεν εχω δει να επιστρεφονται που συνηθως εκει πηγαιναν μετα απο refund ουτε στο paypal acc μου. Μηπως ειναι νωρις για να επιστραφουν επειδη αυτο εγινε προχθες δλδ στης 8 του τρεχον μηνα? Καμια ιδεα? Ευχαριστω!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.