Προς το περιεχόμενο

Security on Computer Forensics...

h4ckm4n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετσι ακριβως,

rumor has it, οτι μονο οι μυστικες υπηρεσιες κανουν τετοιες επενδυσεις για τετοια μηχανηματα.

Και πολλά από τα προγράμματα για wipe πλεον εχουν επιλογή αν θες να κανει πολλαπλές εγγραφές στο δισκο και οχι μονο μια για τον φοβο των αρχών :P

Δημοσ.

Και για ποιο λόγο να κάθεσε να κάνεις απανωτά σβησίματα στο δίσκο όταν μπορείς ευθύς εξαρχής με το που τον αγοράσεις να τον κρυπτογραφήσεις ολόκληρο με ένα 256-bit key ;

Δημοσ.

για ταχυτητα στο read/write θα ελεγε καποιος. Για ασφαλεια οτι εστω και μετα απο ενα χρονο ψαξιμο με supercomputer δε θα σπασει το key θα συμπληρωνα. Δε γνωριζω σε ποιον αλγοριθμο αναφερεσαι.

Δημοσ.

για ταχυτητα στο read/write θα ελεγε καποιος. Για ασφαλεια οτι εστω και μετα απο ενα χρονο ψαξιμο με supercomputer δε θα σπασει το key θα συμπληρωνα. Δε γνωριζω σε ποιον αλγοριθμο αναφερεσαι.

Πχ AES 256-bit (Δεν ξέρω αν έχουν βγάλει σε 512bit τίποτα...)

Και δεν νομίζω οτι μπορεί ακόμα και ένα supercomputer να σπάσει ένα τόσο μεγάλο κλειδί.Μόνο θεωρητικά και μετά από πολλά χρόνια υπολογισμών μπορεί.(Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω)

Δημοσ.

Μα αν πχ είσαι ύποπτος/διώκεσαι για κάτι και η αστυνομία αναγνωρίσει κρυπτογραφημένα στοιχεία και αρνηθείς να δώσεις τον κωδικό, αυτόματα διώκεσαι. Οπότε και κρυπτογραφημένα να είναι, το θέλουν το wipeout τους...

Δημοσ.

Μα αν πχ είσαι ύποπτος/διώκεσαι για κάτι και η αστυνομία αναγνωρίσει κρυπτογραφημένα στοιχεία και αρνηθείς να δώσεις τον κωδικό, αυτόματα διώκεσαι. Οπότε και κρυπτογραφημένα να είναι, το θέλουν το wipeout τους...

Ε άρα με ένα απλό format, εφόσον ο δίσκος είναι ολόκληρος κρυπτογραφημένος έχεις καθαρίσει μιας κα όταν επαναφέρουν τα δεδομένα δεν θα βγάζουν άκρη (καθότι μπερδεμένα από την κρυπτογράφηση),ούτε θα καταλάβουν οτι προέρχονται από κρυπτογραφημένο δίσκο.Καλά δεν τα λεω;

Δημοσ.

Εκει εχεις δικλειδα ασφαλειας charon, πες τον ξεχασα, δεν ειναι δικος μου τον βρηκα και προσπαθω να τον ανοιξω.. κατι τελοσπαντων. Δε μπορουν να σε καταγγειλουν οτι ξεχασες τον κωδικο σου B)

Με ενα απλο φορματ, ειναι σαν να μην εκανες τιποτα, μπορεις και σπιτι σου ακομη να επαναφερεις το δισκο στην προηγουμενη κατασταση

Δημοσ.

Μήπως κατά τη λεγόμενη 3D σάρωση απλώς αλλάζουν το όριο της τάσης ανάμεσα στο μηδέν και το ένα; Σε αυτή τη περίπτωση αν τους γράψεις κάποιο pattern το οποίο αυτοί δε γνωρίζουν ότι χρησιμοποίησες ή απλώς τυχαία δεδομένα νομίζω τους κάνεις τη δουλεία πολύ δύσκολη

Δημοσ.

Στην ουσία είναι μικροσκόπηση μαγνητικής δύναμης(δες λιγη wikipedia)

Η διαδικασία διαβάζει τα κατάλοιπα των προηγούμενων εγγραφών λόγω της φύσης του μαγνητικού υλικού των δίσκων.

Όσο περνά ο καιρός όμως και οι δίσκοι μεγαλώνουν και πυκνωνουν και εκσυγχρονιζονται, τόσο λιγότερα κατάλοιπα αφήνουν.

Παλιότερα δηλαδή ήταν πιο εύκολο.

Δημοσ.

Παλιότερα δηλαδή ήταν πιο εύκολο.

Όντως, γι αυτό κι εγώ παραπάνω αφήνω ένα μικρό παράθυρο μήπως σήμερα με τις σημερινές πυκνότητες στα layers δεν είναι και πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν και ίσως το φαινόμενο των "σκιών" δεδομένων να μην έχει αξία πια. Στη σελίδα λέει πως φτάνει σε αναλύσεις 10nm, οπότε αν αυτό είναι αληθές τεχνικά για το εργαλείο αυτό, μένει να μάθουμε τί αναλύσεις υπάρχουν στους σημερινούς δίσκους να κάνουμε τη σύγκριση...

[edit] αλλά τώρα που το σκέφτομαι, αν η βελόνα του δίσκου μπορεί να γράψει/διαβάσει με τέτοια λεπτομέρεια, γιατί να μην μπορεί να διαβάσει κι ένα MFM, οπότε μάλλον άκυρος ο συλλογισμός μου.

[edit2] Τελικά όντως έχουν φτάσει στα 10 nm και μπορούν να δουν και τους σύγχρονους δίσκους http://nanoscan.ch/gallery/ppms-afm/harddisk.php

Άντε, πάμε να παραγγείλουμε ένα, χα... http://www.nanoscan.ch/pdf/MFM.pdf

Ό,τι νά 'ναι, χα...

Δημοσ.

Άμα ανοίξω το σκληρό και βγάλω τα platers έξω και τα περάσω ένα καλό χέρι με το σκοτσ-μπράϊτ θα σου πω εγώ εαν αναγνωρίσει και το πιο εξελιγμένο MFM έστω και ένα bit... :lol:

Και ένα ανέκδοτο που μου ήρθε σχετικό...

Τι κάνει ένας τυφλός με τον τρύφτη του τυριού;

Προσπαθεί να καταλάβει τι σκατά γράφει... :lol:

Δημοσ.

Άμα ανοίξω το σκληρό και βγάλω τα platers έξω και τα περάσω ένα καλό χέρι με το σκοτσ-μπράϊτ θα σου πω εγώ εαν αναγνωρίσει και το πιο εξελιγμένο MFM έστω και ένα bit... :lol:

Και ένα ανέκδοτο που μου ήρθε σχετικό...

Τι κάνει ένας τυφλός με τον τρύφτη του τυριού;

Προσπαθεί να καταλάβει τι σκατά γράφει... :lol:

Kορυφή το ανεκδοτάκι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...