leonidas_fs Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 εχω κάνει ενα query στην Access. είναι αυτό . SELECT Count(*) AS Αριθμός, tbl_data.Presentation FROM tbl_data WHERE (((tbl_data.DateOfCall)=Date()-1)) GROUP BY tbl_data.Presentation; Εχω κολλήσει και δεν μπορώ αν το κάνω να μου βγάζει τα presentation ανα μήνα! ( τα βγάζει ανα ημέρα οπως φαίνεται και στο " WHERE (((tbl_data.DateOfCall)=Date()-1)) " .) Τι μου διαφεύγει ρε παιδια??
h4ckm4n Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 εχω κάνει ενα query στην Access. είναι αυτό . SELECT Count(*) AS Αριθμός, tbl_data.Presentation FROM tbl_data WHERE (((tbl_data.DateOfCall)=Date()-1)) GROUP BY tbl_data.Presentation; Εχω κολλήσει και δεν μπορώ αν το κάνω να μου βγάζει τα presentation ανα μήνα! ( τα βγάζει ανα ημέρα οπως φαίνεται και στο " WHERE (((tbl_data.DateOfCall)=Date()-1)) " .) Τι μου διαφεύγει ρε παιδια?? Πολύ λογικό! Η Date έχει minimum ακρίβεια ανά μέρα! Εσύ θες να βλέπεις ανα μήνα άρα -30 ;-) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms186724.aspx
gitane Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τις συναρτήσεις Month & year: SELECT Count(*) AS Αριθμός, tbl_data.Presentation FROM tbl_data WHERE (((Month(tbl_data.DateOfCall))= Month(Date()-1))) AND (((Year(tbl_data.DateOfCall))= Year(Date()-1))) GROUP BY tbl_data.Presentation; ή τον τελεστή Between: SELECT Count(*) AS Αριθμός, tbl_data.Presentation FROM tbl_data WHERE (((tbl_data.DateOfCall)) Between Date()-30 And Date()-1)) GROUP BY tbl_data.Presentation;
leonidas_fs Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Γεια χαρά παιδιά! Άλλο ενα κόλλημα! έχω ενα ερώτημα που όταν το "τρέχεις" σου βγάζει κάποια στοιχεία πελατών π.χ Name Lastname Address TK Date Πως θα γίνει οταν ανοίγω αυτο το ερώτημα να μου λέει βάλε ημερομηνία και να μου βγάζει αποτελέσματα βάση ημερομηνίας που του έβαλα?
Tmark Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Θέλεις άλλο ένα select με παράμετρο την ημερομηνία που θα βάζεις.
leonidas_fs Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μπορείς να γίνες πιο συγκεκριμένος παρακαλώ? Τι είδους select?
Tmark Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μπορείς να μου γράψεις εδώ το query που σου εμφανίζει τα παραπάνω στοιχεία (Name Lastname Address TK Date)?
leonidas_fs Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 SELECT tbl_data.LastName, tbl_data.FirstName, tbl_data.FatherName, tbl_data.PhoneToCall, tbl_data.PhoneToCallMobile, tbl_data.AddressArea, tbl_data.City, tbl_data.DateOfCall, tbl_data.SecretCode, tbl_data.SecretCode FROM tbl_data WHERE (((tbl_data.DateOfCall)=Date()-0)) GROUP BY tbl_data.LastName, tbl_data.FirstName, tbl_data.FatherName, tbl_data.PhoneToCall, tbl_data.PhoneToCallMobile, tbl_data.AddressArea, tbl_data.City, tbl_data.DateOfCall, tbl_data.SecretCode, tbl_data.SecretCode HAVING (((tbl_data.LastName) Not Like ".") AND ((tbl_data.AddressArea) Like "ΠΡΕΣΠ*")); Είναι λιγο μεγάλο! Sorry!
gitane Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 1. Άνοιξε το query σου σε Design mode 2. Στον κενό χώρο (γκρίζο, εκτός πεδίων), κάνε δεξί κλικ και επέλεξε Parameters 3. Στο παραθυράκι παυ παρουσιαστεί, δώσε το όνομα και τον τύπο της παραμέτρου (π.χ. "MyArea" στο πεδίο Parameter "Text" Data Type) 4. Στο πεδίο που θέλεις να μπει η παράμετρος ως κριτήριο, βάλε στα κριτήρια το όνομα της παραμέτρου σου σε αγκύλη ==> [MyArea]
leonidas_fs Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 To κανω αυτο που λες και παιρνω σαν αποτέλεσμα ενα λάθος που λέει οτι η φραση αυτή δεν εχει πληκτρολογηθει σωστά η είναι πολυ περίπλοκη. Ξέρεις τι παίζει? Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!
leonidas_fs Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Οχι έγραψα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. Για να δω αν θα μου βγάλει κατι παρόμοι στα Αγγλικά! Τι παίζει. το query εκτελείται κανονικά Τώρα έβαλα date. Οταν το τρέχω μου βγάζει ενα πινακάκι που λέε date και εχει να γράψω κάτι. Στον πίνακα μου ( tbl_data)η ημερομηνία εχει μορφή 4/5/2011 Οταν τρέχω το query και βαζώ την ημερομηνία τοτε μου βγάλει αυτο το λάθος. Μήπως θέλεις κατι του στυλ like "4/5/2011"?
gitane Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Για ημερομηνίες βάζεις καγκελάκι # Προσοχή όμως, παίξε λίγο με την σειρά όμως, δηλ. για 4 Μαίου βάζεις #4/5/2011# ή #5/4/2011# ? Λογικά το παίρνει από τις τοπικές ρυθμίσεις οπότε είνει το 1ο, αλλά κάνε μια δοκιμή
leonidas_fs Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μπα αρχηγε τα ιδια.. Αμα το αφήσω κενο ομως το τρέχει..( Και εννοείται δεν βγάζει αποτέλεσμα!) Τι παίζει ρε γμτ??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.