Προς το περιεχόμενο

Απορία με μνήμες RAM

ChocoBanana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Εκανα και bios update Σαράντη.. Τι είναι αυτό που με ρωτάς? :P

Με το bios update γυρίζει στα default η μητρική και θέλει από την αρχή τις ρυθμίσεις στο bios.Το λέω για όποιον δεν το γνωρίζει και αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Πρόσφατα έχω αγοράσει το σετ μνημών KINGSTON KHX2000C9AD3T1FK3/6GX 6GB και τις έχω εγκαταστήσει στο σύστημά μου. Δούλευαν κανονικά με όριο (του επεξεργαστή 21 Χ 192) στα 1924MHz. Δηλαδή με περίπου 80MHz πιο κάτω από την εργοστασιακή μέγιστη ταχύτητα. Δουλεύουν με ρεύμα 1.65, με καλές θερμοκρασίες (~35 βαθμούς κελσίου) με χρονισμούς 9-10-9-27 όπως ορίζει το εγχειρίδιο χρήσης.

Έπειτα από 1 βδομάδα λειτουργίας άρχισαν οι μπλέ οθόνες και τα κρασαρίσματα. Έκτοτε μειώνω το FSB κατά 1 και έχω φτάσει πλέον στα 1894MHz. Από εκεί και πέρα δεν είναι σταθερός ο υπολογιστής.

Να πώ οτι η μητρική μου έχει το τελέυταίο BIOS firmware και η εφαρμογή με την οποία ελέγχω για αστάθεια είναι το intel burntest να τρέχει 100 φορές τον έλεγχο standard με 8 threads.

Γιατί πέφτει η απόδοσή τους?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι μνήμες συνήλθαν μόλις το γύρισα σε ΧΜΡ προφιλ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Δουλεύουν κανονικότατα στα 2006 MHz με 27 Χ 144. Έπειτα το ξαναγύρισα σε 21 Χ 192 και όλα καλά. Πρέπει να πω όμως ότι ίσως να οφείλονται στο ρεύμα επειδή το ΧΜΡ λέει πως παίζει σε 1.65-1.70 άσχετα αν δείχνει σταθερά 1.65...

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...