cyber_katsarida Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 το έψαξα λίγο αλλά μπερδεύτηκα οπότε λέω να ρωτήσω εδώ. πήρα έναν μετατροπέα για τον αναπτηρα του αυτοκινήτου ώστε να μετατρέπεται σε θύρα usb κοιτώντας στα χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων βλέπω output: 1000mA σε έναν άλλο μετατροπέα βλέπω 700mA το τροφοδοτικο του gps για το αυτοκίνητο γράφει 1,5Α. το ρεύμα που βγάζει μια θύρα usb δεν είναι το ίδιο; γιατί αυτές οι διαφορές. τελικά με αυτό που πήρα θα έχω πρόβλημα αν το χρησιμοποιήσω για την τροφοδοσία του gps (και όχι μόνο..)
Haldol Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Το πρότυπο των USB θυρών αναφέρει 500mA. Αυτό δε το ακολουθούν κατ' ανάγκη όλοι οι κατασκευαστές, ιδίως όταν μιλάμε για car chargers όπου μπορεί να θέλεις να συνδέσεις πάνω από μία συσκευές. Τώρα εφόσον το τροφοδοτικό του GPS σου βγάζει 1,5A πιθανώς να έχεις πρόβλημα. Εάν το GPS «τραβάει» πάνω από όσο μπορεί να δώσει ο φορτιστής που πήρες (δηλ. 1A) τότε απλά θα επιμυκήνεις κάπως το χρόνο που θα λειτουργεί η συσκευή, μιας και ο ρυθμός που θα αδειάζει η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν με τον οποίο θα γεμίζει.
isay Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αυτό που είναι (θεωρητικά) σταθερό σε μια έξοδο USB είναι η τάση, η οποία είναι 5V. To ρεύμα ειναι διαφορετικό ανάλογα με τον κατασκευαστή. Ο μετατροπέας με έξοδο 1000mA (1A) θα δουλέψει με το gadget που θες. Ο μετατροπέας των 0,7Α μάλλον δεν θα παίξει γιατί το ρεύμα είναι λιγότερο απο το μισό απο το ζητούμενο.
cyber_katsarida Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Τώρα εφόσον το τροφοδοτικό του GPS σου βγάζει 1,5A πιθανώς να έχεις πρόβλημα. Εάν το GPS «τραβάει» πάνω από όσο μπορεί να δώσει ο φορτιστής που πήρες (δηλ. 1A) τότε απλά θα επιμυκήνεις κάπως το χρόνο που θα λειτουργεί η συσκευή, μιας και ο ρυθμός που θα αδειάζει η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν με τον οποίο θα γεμίζει. με αυτή τη λογική κάποια στιγμή το gps θα σταματήσει να δουλεύει. όταν το συνδέω όμως μέσω usb στον υπολογιστή δε σταματάει. άρα το ρεύμα του υπολογιστή (500mA που είπες) του αρκεί. όταν είπα για τροφοδοτικό gps εννοούσα όχι του σπιτιού αλλά του αυτοκινήτου που μπαίνει και αυτό στον αναπτήρα
cyber_katsarida Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 παιδιά να επανέλθω λίγο στο θέμα. ο φορτιστής του κινητού μου γράφει 0,7Α άμα συνδέσω το κινητό με τον συγκεκριμένο αντάπτορα των 1000mA θα έχουμε πρόβλημα; υποθέτω ίσως να επηρεαστεί λίγο η απόδοση της μπαταρίας μακροπρόθεσμα. ρε γαμώτο είχα βρει κάποια στιγμή και ένα άλλο παρόμοιο θέμα αλλά δεν μπορώ να το βρω.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 λογικα θα γεμισει πιο γρηγορα με ενα μικρο αντικτυπο σε βαθος χρονου οσο ξερω.
cyber_katsarida Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 οκ ευχαριστώ. οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. λίγο μπέρδεμα αυτό με τα Ampere. νόμιζα ότι το ρεύμα που βγαίνει από κάθε Usb είναι στανταρ. καλά τα Volt είναι τα ίδια (5)
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 λογικα παλι αν συνδεσεις κατι Usb Πανω κατω το ρευμα που θα βγαζει η usb ειναι ιδιο.αλλα οταν συνδεεις το usb Σε φορτιστη μετα ο φορτιστης μπορει να εχει διαφορα απο καποιον αλλον.
cyber_katsarida Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 αυτό που φοβόμουν είναι μην κάνω καμιά ζημιά σε κάποια συσκευή που θα συνδέσω κατευθείαν στον αντάπτορα (gps, κινητό...) usb charger
probe Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Απ΄ όσο ξέρω τα κινητά έχουν κάποιο τσιπάκι που ελέγχει τη φόρτιση, δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει πρόβλημα. Αν από τις usb του υπολογιστή μια συσκευή τραβήξει πολύ ρεύμα απλά θα τις κλείσει η μητρική, οπότε κατά μία έννοια ναι το ίδιο ρεύμα δίνουνε ή πιο σωστά μέχρι κάποιο ρεύμα δίνουνε, η προδιαγραφή είναι μισό αμπέρ.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 δεν κανεις ζημια.οπως ειπα και πιο πανω και οσο ξερω ετσι παιζουν και οι ταχυφορτιστες.παραπανω ma για να γεμισει πιο γρηγορα η μπαταρια απλα με τον καιρο την πεθαινεις πιο γρηγορα.τωρα θα μου πεις τι 3 χρονια τι 2 σιγα την διαφορα.κινητο αλλαζουμε πιο γρηγορα. h usb ναι 500ma ειναι το γραφει και στο device manager.αν βαλεις παραπανω συσκευες και τραβηξουν παραπανω στην ουσια καποια δεν θα τροφοδοτηθει σωστα και νομιζω βγαζει και μυνημα
ouzou Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 καλησπερα.εχω ενα gps το οποιο ζηταει 5v-2000ma. εχω εναν φορτιστη usb γενικης χρησης ο οποιος βγαζει 5v 1000ma. μπορω να φορτισω το gps μου με αυτον???
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 καλησπερα.εχω ενα gps το οποιο ζηταει 5v-2000ma. εχω εναν φορτιστη usb γενικης χρησης ο οποιος βγαζει 5v 1000ma. μπορω να φορτισω το gps μου με αυτον??? η μπορει να μην γεμισει καθολου η μπορει απλα να γεμισει πιο αργα ΝΟΜΙΖΩ. το ιδιο γινεται με τους ταχυφορτιστες.απλα βγαζουν παραπανω Ma για να γεμισουν πιο γρηγορα την μπαταρια.σε volt οσο θυμαμαι δεν αλλαζει κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα