weber122 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 αν το θες για Ελλάδα, τότε κοιτάς το mls που θεωρω πως εχει τους καλύτερους χάρτες
krypton Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 αν το gps το θέλεις για Ελλάδα, τοτε απέφυγε το navigon γτ εμένα μου έχει δείξει πως ο χάρτης του δεν είναι και τόσο ενημερωμένος και επιπλέον νομίζω πως θα πρέπει να πληρώσεις για μελλοντικές αναβαθμίσεις
topmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Forthnet και είδα από κοντά το Ginius Driver - Don’t Panic Edition G1-1000 το οποίο πλησιάζει στα χαρακτηριστικά του iGO 8.3 που έχω δουλέψει και που αρέσει, είναι 5" και κοστίζει κάτω από 150 ευρώ. Ποιοτικά το βρήκα μέτριο και υποδεέστερο από συσκευές επώνυμες (Tom-Tom, Navigon, Becker, Garmin). Από χάρτες δεν ξέρω τι λέει, μιας και διάβασα σε άλλα φόρουμ πως χάνει λίγο τις οδούς και δείχνει παράλληλους δρόμους....(?) Βασικά με ενδιαφέρει να δείχνει στην αρχική οθόνη παράλληλα με την καθοδήγηση και τα παρακάτω: α) Ταχύτητα β) ΚΜ που απομένουν γ) Συνολικά ΚΜ διαδρομής δ) Χρόνος που απομένει για άφιξη ε) Συνολικός χρόνος διαδρομής στ) Μέτρα για επόμενη στροφή (και φωνητικά να ακούγεται) Διάβασα στο site της εταιρίας πως έχει δωρεάν αναβαθμίσεις χωρίς περιορισμό, ισχύει?? Κάθε πότε κάνει αναβαθμίσεις χαρτών η G.I?? Από Ευρωπαϊκούς χάρτες που θέλω (ειδικά για Βαλκάνια σίγουρα να έχουν πολύ καλή κάλυψη!) τι γίνεται?? Παίρνει άλλο Software πλοήγησης η συσκευή (με κάρτα MicroSD)? Τέλος, ποιοτικά η συσκευή είναι αξιόπιστη??? Σήμα πιάνει εύκολα και δεν το χάνει?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ntinaras Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 εχω δοκιμασει garmin και Navigon το garmin ειχε καλους χαρτες,και το navigon ειχε ωραιο συστημα. μου αρεσε ιδαιτερα που μιλαγε τα ονοματα των δρομων.
starter Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 τo συγκεκριμενο ginius δεν έχει ευρωπαϊκούς χάρτες... επειδή το έχω δουλέψει λίγο, οι δρομολογήσεις που κάνει δεν είναι και οι πιο σωστές (για Αθήνα πάντα)
Dimgi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Κι εγώ έχω την εντύπωση πως για Ελλάδα είναι καλύτερο το MLS. Μια περίοδο είχα δοκιμάσει ένα TalknDrive και είχα βολευτεί. Το κακό είναι ότι είναι πάνω από τα λεφτά που ψάχνεις. Σε αυτά τα λεφτά ξέρω ότι παίζει το 4800 της MLS το οποίο επίσης είναι καλό.
christos1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Forthnet και είδα από κοντά το Ginius Driver - Don’t Panic Edition G1-1000 το οποίο πλησιάζει στα χαρακτηριστικά του iGO 8.3 που έχω δουλέψει και που αρέσει, είναι 5" και κοστίζει κάτω από 150 ευρώ. Ποιοτικά το βρήκα μέτριο και υποδεέστερο από συσκευές επώνυμες (Tom-Tom, Navigon, Becker, Garmin). Από χάρτες δεν ξέρω τι λέει, μιας και διάβασα σε άλλα φόρουμ πως χάνει λίγο τις οδούς και δείχνει παράλληλους δρόμους....(?) Βασικά με ενδιαφέρει να δείχνει στην αρχική οθόνη παράλληλα με την καθοδήγηση και τα παρακάτω: α) Ταχύτητα β) ΚΜ που απομένουν γ) Συνολικά ΚΜ διαδρομής δ) Χρόνος που απομένει για άφιξη ε) Συνολικός χρόνος διαδρομής στ) Μέτρα για επόμενη στροφή (και φωνητικά να ακούγεται) Διάβασα στο site της εταιρίας πως έχει δωρεάν αναβαθμίσεις χωρίς περιορισμό, ισχύει?? Κάθε πότε κάνει αναβαθμίσεις χαρτών η G.I?? Από Ευρωπαϊκούς χάρτες που θέλω (ειδικά για Βαλκάνια σίγουρα να έχουν πολύ καλή κάλυψη!) τι γίνεται?? Παίρνει άλλο Software πλοήγησης η συσκευή (με κάρτα MicroSD)? Τέλος, ποιοτικά η συσκευή είναι αξιόπιστη??? Σήμα πιάνει εύκολα και δεν το χάνει?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Το Don’t Panic: Α) Ναι. Β) Ναι. Γ) Στα αναφέρει προτού ξεκινήσεις. Δ) Ναι. Ε) Αν δεν κάνω λάθος όχι. ΣΤ) Ναι, εκτός και εάν αναφέρεσαι σε tts, τότε όχι. Όσο αφορά τους παράλληλους δρόμους, αυτό να ξέρεις ότι συμβαίνει και σε άλλα gps, όταν κινείσαι κοντά σε κάποιων παράλληλο, μερικές φορές δεν μπορούν να εντοπίσουν ακριβώς το σήμα σου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν, σε ποιον από τους 2 δρόμους είσαι. Μερικές φορές, παίζουν και ρόλο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την ώρα της οδήγησης π.χ. (Βροχή, Συννεφιά). Από ότι λένε, κάνουν 3 αναβαθμίσεις τον χρόνο. Για τις δωρεάν αναβαθμίσεις που αναφέρεις, μέχρι αυτήν την στιγμή ισχύει. Όσο αφορά για τα Βαλκάνια, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει, αλλά δεν χάνεις τίποτα να τους πάρεις ένα τηλέφωνο, και να τους πεις, εάν υπάρχει χάρτης, και εάν είναι επαρκής για τα Βαλκάνια. Από ότι γνωρίζω, μπορείς να του φορτώσεις άλλο πρόγραμμα πλοήγησης. Σήμα πιάνει γρήγορα. Ποιοτικά δεν την λες και Top, αλλά για εμένα είναι μια αξιόλογη συσκευή. Όσο αφορά για τους χάρτες στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι είναι αρκετά αξιοπρεπείς, και σε πολύ καλό επίπεδο. Υ.Γ. Δεν θα σου πρότεινα σε καμία περίπτωση MLS (παθών), διότι όσοι γνωρίζουν, έχει αφεθεί στην τύχη του, εδώ και πάρα πολύ καιρό, όσο αφορά θέμα Software, αλλά προπάντων, σε θέμα Χάρτη (Ελλάδα). Είναι κρίμα, γιατί είχε ξεκινήσει δυναμικά, αλλά και μετά που αποχώρισε και η ngi, αφέθηκε στην τύχη του.
topmar Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ειδικά τον christos1 για την ανάλυσή του. Εσείς στις 5" με κόστος έως 150 € τι θα παίρνατε ρε παιδιά? Έστω με 10-20 € παραπάνω...
weber122 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 σε θέμα Χάρτη (Ελλάδα). Είναι κρίμα, γιατί είχε ξεκινήσει δυναμικά, αλλά και μετά που αποχώρισε και η ngi, αφέθηκε στην τύχη του. αν και αποχώρησε η ngi (που δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεαστεί ο χάρτης της mls στο μέλλον) μέχρι στιγμής καλά κρατάει ο χάρτης της mls (αθήνα και λίγο βόρεια Ελλάδα γνωρίζω). ειδικά στην αθήνα, οι δρομολογήσεις του με έχουν αφήσει ικανοποιημένο.
christos1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2011 Εσείς στις 5" με κόστος έως 150 € τι θα παίρνατε ρε παιδιά? Έστω με 10-20 € παραπάνω... Αυτό φίλε μου είναι πολύ δύσκολο να σου το πει κάποιος (προσωπική μου γνώμη), γιατί να ξέρεις ότι τα gps, έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να σου προτείνει κάποιος κάτι, γιατί μετά εσύ μπορεί να βρεις κάτι αρνητικό πάνω στο gps, και να του ζητήσεις τα ρέστα γιατί δεν σου το είπε ότι είχε αυτό το αρνητικό κ.τ.λ. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε Ginius Driver Don΄t Panic, Mio Moov. Καλό θα ήταν εάν μπορούσες να το δεις και από κοντά σε κάποιο μαγαζί, για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης δικό σου. Υ.Γ. Σε όποιο gps και εάν καταλήξεις, να ρωτήσεις εκτός από Ελλάδα, εάν μπορούν να φορτωθούν και άλλοι χάρτες π.χ. Ευρώπης κ.τ.λ., για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως, εάν χρειαστεί να πας κανένα ταξίδι στο εξωτερικό.
krypton Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Καλό θα ήταν εάν μπορούσες να το δεις και από κοντά σε κάποιο μαγαζί, για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης δικό σου. σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. πρέπει να κάτσεις λίγο να παίξεις με τα gps να δεις τι σε βολεύει. σίγουρα τα mls θα σου αρέσουν σε θέμα ευκολίας λογισμικού και φωνητικών εντολών. το ginius έχει tmc?
christos1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. πρέπει να κάτσεις λίγο να παίξεις με τα gps να δεις τι σε βολεύει. σίγουρα τα mls θα σου αρέσουν σε θέμα ευκολίας λογισμικού και φωνητικών εντολών. το ginius έχει tmc? Το Ginius Driver- Don't Panic έχει tmc, απλώς δεν είναι ακόμα σε λειτουργία το tmc, αλλά από ότι λένε είναι στις δοκιμές, και θα το ενεργοποιήσουν σύντομα.
weber122 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. πρέπει να κάτσεις λίγο να παίξεις με τα gps να δεις τι σε βολεύει. σίγουρα τα mls θα σου αρέσουν σε θέμα ευκολίας λογισμικού και φωνητικών εντολών. το ginius έχει tmc? tmc νομίζω πως μέχρι στιγμής έχουν κάποια mls και τα garmin (με προσθήκη κεραίας)... στο mls που το δουλεύω που και που, δουλεύει μια χαρά τις περισσότερες φορές
karhariasgr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Χρόνια πολλά! Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα χρειάζομαι και εγώ ένα gps αυτοκινήτου το οποίο να έχει ελλάδα και να φορτώνει κ χάρτες εξωτερικού.. βαλκάνια, γερμανία κτλ. Το θέμα είναι παλιό οπότε σίγουρα θα έχουν βγει καινούργιες συσκευές, έχετε να προτείνετε κάποια συσκευή? Badget μέχρι 200-250 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα