Προς το περιεχόμενο

3x raid 0 samsung spinpoint f3 500gb

error77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενταξει πραγματι δεν μπορεις να συγκρινεις ταχυτητα ssd με ταχυτητα Μηχανικου.αλλα για μενα δεν υπαρχει μετρος συγκρισης.τον εναν τον παιρνεις για ταχυτητα τον αλλον για storage.απλα για μενα ειναι νωρις για ssd.nikos21 μπα δεν σκοπευω να παρω ssd γιατι εγω θελω storage. εχω ενα nas με 2 χ 640 black edition και ειμαι οκ.οταν θα φτασουν οι ssd στα λεφτα των μηχανικων και στα gb των μηχανικων οκ.δηλαδη σε καμια δεκαετια.:P

κατα τα αλλα οπως ειπαν ειναι τι αναγκη εχεις.η καλη λυση ειναι ssd λειτουργικο και Μηχανικο για storage.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ε ναι εννοειται.ουτε γρηγορο nas ειναι ουτε τιποτα.καταρχην οι δισκοι ειναι sata3 και το nas sata 2.αλλα τους πηρα σαν πιο ποιοιτικους οχι για αποδοση.nas και αποδοση δυσκολο.

Δημοσ.

Πάντως αν έδωσες ~30€ παραπάνω απ' ότι θα έδινες αν πήγαινες σε Green, να τα πεταμένα λ7, όχι στους SSD.

Το μόνο θετικό είναι τα περισσότερα έτη εγγύησης, αλλιώς θα μιλούσαμε με βεβαιότητα για fail επιλογή.

Δημοσ.

οι green εχουν μερικες παραξενιες για αυτο δεν πηγα σε green.προτιμω να δωσω +30 και να παρω κατι ποιο ποιοτικο.βαζω μετα πραγματα που τα θελω και ειναι raid 1.

Δημοσ.

ενταξει πραγματι δεν μπορεις να συγκρινεις ταχυτητα ssd με ταχυτητα Μηχανικου.αλλα για μενα δεν υπαρχει μετρος συγκρισης.τον εναν τον παιρνεις για ταχυτητα τον αλλον για storage.απλα για μενα ειναι νωρις για ssd.nikos21 μπα δεν σκοπευω να παρω ssd γιατι εγω θελω storage. εχω ενα nas με 2 χ 640 black edition και ειμαι οκ. οταν θα φτασουν οι ssd στα λεφτα των μηχανικων και στα gb των μηχανικων οκ.δηλαδη σε καμια δεκαετια.:P

κατα τα αλλα οπως ειπαν ειναι τι αναγκη εχεις.η καλη λυση ειναι ssd λειτουργικο και Μηχανικο για storage.

Δεν παιζει να γινει ποτε αυτο,στο λεω μην περιμενεις αδικα.Οι ssd ειναι προιον επιδοσεων και ποτε δεν προκειται να φτασουν την αναλογια gb/euro των μηχανικων.Καθε φορα που θα βγαινουν ταχυτεροι ssd θα ειναι και πιο ακριβοι ή εστω τοσο ακριβοι οσο η προηγουμενη σειρα.Ισως,μπορει και σιγουρα καποια στιγμη,να βγαλουν ssd για storage με χαμηλες ταχυτητες αλλα και παλι πιστευω θα ειναι πιο ακριβοι απο τους απλους μηχανικους λογω του οτι θα προσφερουν feautures(αθορυβη λειτουργια,χαμηλοτερη καταναλωση,etc).Οποτε παλι θα τα ζυγιζει ο καθενας και θα αποφασιζει αναλογα.Ασε που οι μηχανικοι οσο πανε θα πεφτουν συνεχως οι τιμες(βλεπε Sasmung που καταφερε 1TB ανα Platter).Πιστευω οτι οι μηχανικοι θα μας κανουν συντροφια για παρα πολλα χρονια ακομα.

Δημοσ.

Κι εγώ το ίδιο θα περιμένω. Οι ανάγκες μου είναι πολύ μεγάλες σε gb και θεωρώ καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων μου τους μηχανικούς προς το παρόν.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων,αναγκών και τσέπης.

Για πες μου φίλε μου πόσα περίπου gb χρειάζεσαι για λειτουργικό και εφαρμογές.

Δημοσ.

Για πες μου φίλε μου πόσα περίπου gb χρειάζεσαι για λειτουργικό και εφαρμογές.

Κατ αρχήν για να μην παρεξηγούμαι δεν σνομπάρω αυτούς που ακολουθούν την τεχνολογία γιατί στα νιάτα μου κι εγώ

ήμουν ένας από αυτούς και με τα χρήματα που ξόδεψα τότε (που ήταν πανάκριβα όλα σε σχέση με σήμερα) θα σκότωνα κανένα οικοπεδάκι

τώρα και θα πήγαινα στο Μεξικό σε μόνιμες διακοπές. Προτίμησα απλά με τα λεφτά ενός ssd να αγοράσω αρκετά tb σε δίσκους, αυτό μου χρειάζεται,

αυτό έκανα. Δεν με απασχολεί καθόλου και ούτε μου δημιουργεί πρόβλημα η χρήση μηχανικού δίσκου για το λειτουργικό μου και

τις εφαρμογές μου, την δουλειά μου την κάνω μια χαρά. Δεν κάνω αντίλογο με κανένα επί της ουσίας απλά έχω μια άλλη αντίληψη

για τα πράγματα. Η διαφορά ταχύτητας ενός ssd με μηχανικό είναι κάτι αυτονόητο, στο ότι επιβάλλεται όπως συχνά γράφεται στο forum

επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες και τους οικονομικούς περιορισμούς του καθενός.

Δημοσ.

Κατ αρχήν για να μην παρεξηγούμαι δεν σνομπάρω αυτούς που ακολουθούν την τεχνολογία γιατί στα νιάτα μου κι εγώ

ήμουν ένας από αυτούς και με τα χρήματα που ξόδεψα τότε (που ήταν πανάκριβα όλα σε σχέση με σήμερα) θα σκότωνα κανένα οικοπεδάκι

τώρα και θα πήγαινα στο Μεξικό σε μόνιμες διακοπές. Προτίμησα απλά με τα λεφτά ενός ssd να αγοράσω αρκετά tb σε δίσκους, αυτό μου χρειάζεται,

αυτό έκανα. Δεν με απασχολεί καθόλου και ούτε μου δημιουργεί πρόβλημα η χρήση μηχανικού δίσκου για το λειτουργικό μου και

τις εφαρμογές μου, την δουλειά μου την κάνω μια χαρά. Δεν κάνω αντίλογο με κανένα επί της ουσίας απλά έχω μια άλλη αντίληψη

για τα πράγματα. Η διαφορά ταχύτητας ενός ssd με μηχανικό είναι κάτι αυτονόητο, στο ότι επιβάλλεται όπως συχνά γράφεται στο forum

επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες και τους οικονομικούς περιορισμούς του καθενός.

Εγω παντως,αν και εχω εδω και αρκετους μηνες ssd,θα συμφωνησω μαζι σου.Εννοειτε οτι ειναι ταχυτατος σε σχεση με εναν μηχανικο(οχι τπτ τραγικες διαφορες,boot time και κατι τετοια ψιλα).Εννοειτε επισεις οτι ειναι ενα σαφως πολυ αξιολογο upgrade.Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα ελεγα οτι καποιος που δεν εχει "γευτει" ακομα την τεχνολογια που λεγεται ssd,στερειται ή οτι ειναι must κομματι καθε συγχρονου υπολογιστη.Προσωπικα αν μου δινοταν η ευκαιρια να δοκιμασω εναν ssd για λιγο διαστημα και μετα να αποφασισω αν θα τον αγορασω,ισως και να εμενα με τον μηχανικο.Δεν μπορω να πω οτι μετανοιωσα,απλα και με τον baracuda που ειχα μια χαρα ημουν.

Δημοσ.

@probe ούτε εγώ προσπαθώ να κάνω αντίλογο.Να δω πόσα gb μπορεί να χρειάζεται κάποιος για λειτουργικό και εφαρμογές θέλω.Δεν είπαμε ότι είναι must για όλους τους υπολογιστές.Λέμε ότι είναι must για υπολογιστές των 800+ €.Αν δεν έχει κάποιος τα χρήματα και οι ανάγκες του είναι άλλες εννοείται ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει ssd.

@LouCi4er Μάλλον έχεις καιρό να κάτσεις σε υπολογιστή χωρίς SSD αν νομίζεις ότι κερδίζεις μόνο boot και κάτι ψιλά.Δεν εξηγείται αλλιώς.Εγώ όσες φορές έχει χρειαστεί να κάτσω σε υπολογιστή με μηχανικό βλαστιμάω πάντως.Αν εξαιρέσω πολύ καινούρια μηχανήματα που τον πρώτο καιρό πάνε ψιλοκαλά.

Δημοσ.

Δεν παιζει να γινει ποτε αυτο,στο λεω μην περιμενεις αδικα.Οι ssd ειναι προιον επιδοσεων και ποτε δεν προκειται να φτασουν την αναλογια gb/euro των μηχανικων.Καθε φορα που θα βγαινουν ταχυτεροι ssd θα ειναι και πιο ακριβοι ή εστω τοσο ακριβοι οσο η προηγουμενη σειρα.Ισως,μπορει και σιγουρα καποια στιγμη,να βγαλουν ssd για storage με χαμηλες ταχυτητες αλλα και παλι πιστευω θα ειναι πιο ακριβοι απο τους απλους μηχανικους λογω του οτι θα προσφερουν feautures(αθορυβη λειτουργια,χαμηλοτερη καταναλωση,etc).Οποτε παλι θα τα ζυγιζει ο καθενας και θα αποφασιζει αναλογα.Ασε που οι μηχανικοι οσο πανε θα πεφτουν συνεχως οι τιμες(βλεπε Sasmung που καταφερε 1TB ανα Platter).Πιστευω οτι οι μηχανικοι θα μας κανουν συντροφια για παρα πολλα χρονια ακομα.

kala ναι δεν περιμενω να γινει αυτο.καποια στιγμη θα γινει αλλα θα ειναι σε 10 χρονια που θα λεμε οκ καταργουνται οι μηχανικοι

@probe ούτε εγώ προσπαθώ να κάνω αντίλογο.Να δω πόσα gb μπορεί να χρειάζεται κάποιος για λειτουργικό και εφαρμογές θέλω.Δεν είπαμε ότι είναι must για όλους τους υπολογιστές.Λέμε ότι είναι must για υπολογιστές των 800+ €.Αν δεν έχει κάποιος τα χρήματα και οι ανάγκες του είναι άλλες εννοείται ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει ssd.

@LouCi4er Μάλλον έχεις καιρό να κάτσεις σε υπολογιστή χωρίς SSD αν νομίζεις ότι κερδίζεις μόνο boot και κάτι ψιλά.Δεν εξηγείται αλλιώς.Εγώ όσες φορές έχει χρειαστεί να κάτσω σε υπολογιστή με μηχανικό βλαστιμάω πάντως.Αν εξαιρέσω πολύ καινούρια μηχανήματα που τον πρώτο καιρό πάνε ψιλοκαλά.

τι να σου πω.ειχα μηχανημα i7 raid 0 με 4 σκληρους 12 giga μνημη και πηγαινε σφαιρα και χωρις ssd.

Δημοσ.

Δεν νομιζω γιατι το firmware update το εκανα με τον baracuda που εχει ακομα το λειτουργικο μεσα.Δεν μπορω να πω οτι ο μηχανικος ειναι απογοητευση ενα πραμα.Βεβαια αναλογα και τι δουλειες κανει ο καθενας στον υπολογιστη.Η αληθεια ειναι οτι τα παιχνιδια πχ φορτωνουν λιγο πιο γρηγορα,οπως και τα προγραμματα αλλα ενταξει,επιμενω στο ψιλα πραγματα.Το αλλο που λες πανε καλα τον πρωτο καιρο δεν καταλαβα.Αμα ο αλλος μπαινει οπου να 'ναι και μετα απο 3-4 μηνες ο υπολογιστης σερνεται,δεν νομιζω να φταιει ο μηχανικος.Εγω κατεβαζω αρκετα πραγματα και μπαινω σε παρα πολλες σελιδες,format κανω μια φορα το χρονο και πτωση στην αποδοση δεν μπορω να πω οτι βλεπω τραγικη.Αμελητεα ισως.

Δημοσ.

Τι να σου πω.Εγώ κάθε φορά που περιμένω να ανοίξουν προγράμματα ή όταν θέλω να ανοίξω 4 5 προγράμματα μαζί και περιμένω να ανοίξουν ή όταν μπαίνει στα windows και πρέπει να περιμένω κανένα 2λεπτο να ανοίξουν όλα τα προγράμματα που ανοίγουν στο startup(ειδικά σε τίποτε λάπτοπ) όλα για να μπορώ να πιάσω ποντίκι ξενερώνω.Ε δεν πάει το ίδιο καλά ένας φρέσκος μηχανικός me με έναν μηχανικό που έχει δουλέψει κάποιο καιρό.Πέφτουν οι επιδόσεις του και το access time.

Δημοσ.

δεν πεφτουν οι αποδοσεις του δισκου.τα windows γινονται μπαχαλο.αν ο καθενας περναει 100 πραγματα στο pc του λογικο ειναι να σουρνεται.και μενα στο λαπτοπ που ειμαι τωρα εχει φορτωθει απειρα πργραμματα.2 χρονια χωρις format ισως.λογικο ειναι να πηγαινει αργα.δεν φταιει ο μηχανικος για αυτο.στο παλιο pc Που το ειχα προσεγμενο και δεν περνουσα οτι εβρισκα δεν βλεπω διαφορα μεγαλη μεταξυ του δικου μου με μηχανικο raid και του bro με raid 0 me ssd.windows φορτωματα κτλ σχεδον το ιδιο.ιδιο board cpu κτλ. αν το Pc ειναι με ενα giga μνημη και 100 εικονιδια κατω δεξια στην ωρα λογικο ειναι να κανει 2 λεπτα για 5 προγραμματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...